Ruotsalaiset taksikuskit raiskausalttiita

Uusimman kartoituksen mukaan kuluvan vuoden aikana elokuun loppuun mennessä 36 taksikuskia menetti toimintalupansa seksuaalirikosten takia.

SVT:n tutkimuksen mukaan liikennevirasto perui tammi-elokuun aikana 240 toimintalupaa liikennöiviltä taksinkuljettajilta. Näistä 36 kuljettajalta taksin kuljettajalupa peruttiin seksuaalirikosten takia. 14 tapauksessa ahdistelu oli tapahtunut vieläpä ajon aikana, eli kuljettaja oli ahdistellut asiakkaitaan.

Taksin kuljettamiseen tarvitsee erityisen taksikortin, joka voidaan perua sairauden, rikosten tai muiden erityisten syiden takia. Lainsäädännön mukaan seksuaalirikos on yksi sellainen rikos, jonka takia kuljettaja menettää taksikorttinsa, vaikka rikos olisi lievä. Liikenneviraston mukaan seksuaalirikokset ovat yksi sellainen rikos, josta kortin menettää, koska kuljettaja on vastaa toisten ihmisten turvallisuudesta.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments