Sukupuolineutraalit lasten urheilukisat eivät menneet putkeen – tytöt eivät pärjänneet

Kuvituskuva.
Helsingin kaupunki järjesti alkukuussa Eläintarhan urheilukentällä ruotsinkielisten ala-asteiden oppilaille sukupuolineutraalit yleisurheilukisat, jotka eivät kuitenkaan saaneet varauksetonta ihastusta.

Hufvudstadsbladetin mukaan sukupuolineutraaleissa urheilukisoissa haluttiin luopua poikien ja tyttöjen sarjoista sen takia, että ne lapset, jotka eivät koe olevansa poikia, tyttöjä eikä mitään siltä väliltä, eivät kokisi oloaan turvattomaksi, jos heidät laitetaan poikien tai tyttöjen sarjaan.

Asia kuitenkin aiheutti enemmän itkua ja hammasten kiristystä kuin ihastusta ja torvisoittoa. Nimittäin sattui käymään niin, että tytöt eivät pärjänneet ollenkaan niin hyvin kuin uskottiin. Palkintopalleille ei ollut tytöillä juurikaan asiaa. Tytöt saivat 60 jaosta olevasta mitallista vain 16 ja kultamitalejakin vain neljä kultaa, kun jaossa niitä oli 18. Tytöt saivat toisin sanoen vain 27 % mitalleista ja kullista reilu 20 %.

HBL kertoo, että eräs ala-asteen liikunnanopettaja veti asiasta herneet nenään. Opettajan mielestä tytöillä on pienempi mahdollisuus pärjätä pojille tällaisissa lajeissa ja kun halutaan korostaa sukupuolten välistä tasa-arvoa, niin tällaiset kisat ovat tasa-arvoa vastaan, liikunnanopettaja Niclas Krook sanoo.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments