Kaksi suurta pommia Tukholmassa ja Linköpingissä

Linköpingin räjähdyksessä osa julkisivusta romahti.
Linköpingissä ja Tukholmassa tehtiin muutaman tunnin sisällä kaksi suurta pommi-iskua. Linköpingin iskussa kokonainen kerrostalon seinä räjähti taivaan tuuliin iskun voimakkuudesta.

Kuvia Linköpingin iskusta. Osa kuvista on talon takaa, jossa sielläkin ikkunoita lensi pihalle.

Kello kuuden aikaan tiistaiaamuna räjähti Linköpingissä valtava pommi. Pommi oli viety kerrostalon rappukäytävään, jossa se räjäytettiin. Räjähdyksen voimasta koko kolmikerroksisen kerrostalon etuseinä romahti maahan ja julkisivuun tuli suuri reikä. Talo vaurioitui purkukuntoon.

Ainakin kaksi nuorta naista loukkaantui räjähdyksessä ja heidät jouduttiin viemään sairaalaan. Niissä huoneistoissa, joiden kohdalta seinä räjähti katuun, ei oleskellut henkilöitä.

Hässelbyn iskussa rappukäytävä meni täysremonttiin.

Maanantai-iltana räjäytettiin Tukholman Hässelbyssä lähes yhtä voimakas pommi. Hässelbyssä seinät sentään pysyivät pystyssä, mutta koko kerrostalon rappukäytävä on romahduskunnossa ja koko talo on evakuoitu.

Hässelbyssä ei tullut henkilövahinkoja. Poliisi tutkii molempia yleisenä vaaran aiheuttamisena, josta minimissään kaksi vuotta vankeutta. Ketään ei kuitenkaan ole otettu kiinni epäiltyinä teoista.

 

Tilauspommeja

Nykyisin alamaailmalla on omat pommintekijänsä, joilta voi tilata omiin tarpeisiin sopivia pommeja. Pommintekijät ovat räjähdealan itseoppineita ammattilaisia, jotka osaavat rakentaa suuriakin pommeja. Lisäksi pommit ovat varmoja, eli eivät räjähdä sylissä vaan niihin viritellään esimerkiksi ajastimia tai muita kaukolaukaisimia.

Pommintekijät eivät itse räjäyttele pommeja, vaan vain rakentavat. Alamaailman gangsterit maksavat hyvin ja hommat hoidetaan siten, että pommin tilaaja ja paikalle kuskaajakin voivat olla eri henkilöitä, joten vasikointi on vaikeaa.

Pt-median kommentointi on vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, mutta asian vierestä keskustelu on ihan sallittua. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments