Alejandro Guillermo Roemmersille myönnettiin kunniatohtorin arvo filosofiassa

SPONSOROITU ARTIKKELI /Alejandro Guillermo Roemmers vastaanotti kunniatohtorin arvon Roomassa: Maailmanlaajuisen veljeyden lähettiläs

Pyhän Antoniuksen paaston yliopisto, fransiskaanilaisen veljeskunnan katolinen instituutio Roomassa, oli näyttämönä merkittävälle tapahtumalle 9. lokakuuta 2023. Argentiinalainen runoilija ja filantrooppi Alejandro Guillermo Roemmers sai kunniatohtorin arvon Filosofiassa, erikoisalana ekosysteemifilosofia.

Tämä kunnia tekee Alejandro Guillermo Roemmersista viidennen ja ensimmäisen maallikoon, joka on saanut tämän kunnian 800 vuoden fransiskaanilaisen sääntökunnan historiassa. Filosofian kunniatohtorin arvo erikoisalana ekosysteemifilosofia, joka myönnettiin maallikolle entistäkin ainutlaatuisemmalla tavalla, korostaa Roemmersin sitoutumusta kristillisten arvojen edistämiseen ja hänen väsymättömään etsintäänsä maailmanlaajuisesta yhtenäisyydestä maailmassa, joka on jakautunut ja konflikteissa.

Tämä kunnia lisää arvokasta San Franciscon palkintoa, jonka Alejandro Guillermo Roemmers sai huhtikuussa 2023 tunnustuksena hänen merkittävästä humanitaarisesta ja filantrooppisesta työstään. Tämä palkinto, joka myönnettiin ensimmäisen kerran maallikolle kirkon historiassa, korostaa hänen syvää sitoutumistaan ​​maailman rakentamiseksi, joka on yhtenäisempi, oikeudenmukaisempi ja rauhallisempi.

Tilaisuus järjestettiin merkittävässä auditoriossa, jossa oli läsnä merkittäviä henkilöitä, kuten Luis Alberto de Cuenca Prado, tunnettu espanjalainen runoilija, filologi, hellenisti, kääntäjä, esseisti, kolumnisti, kriitikko ja kirjallinen toimittaja, joka on saanut kansallisen käännöspalkinnon ja kansallisen runopalkinnon. Mukana oli myös Ignacio María Doñoro, pappi, joka on vuodesta 2002 lähtien taistellut väsymättä lasten oikeuksien rikkomisia vastaan. Tilaisuudessa oli myös läsnä Daniel Funes de Rioja, joka on Buenos Airesin yliopiston oikeustieteen ja yhteiskuntatieteiden tohtori. Hän on ainoa argentiinalainen jäsen G20 Italia -ryhmän kansainvälisessä neuvotteluneuvostossa ja on toiminut FIPAA:n ja COPAL:n puheenjohtajana vuodesta 2009 lähtien.

Alejandro Guillermo Roemmersin työ

Alejandro Guillermo Roemmers on paitsi runoilija ja filantrooppi, myös vastuullinen liikemies. Hänen sitoutumisensa paavi Franciscuksen ja fransiskaanilaisen karisman edistämiseen on jättänyt pysyvän jäljen filantroopian alalla. Hän on tukenut Monacon prinssi Albertin säätiötä valtamerten suojelemiseksi, lahjoittanut UNICEFille ja Lääkärit Ilman Rajoja -järjestölle ja lahjoittanut kaikki “Morir lo Necesario” -romaaninsa tulot jälkimmäiselle järjestölle. Lisäksi hän rahoitti vuonna 2018 moniprojektin nimeltä “Economía Empoderativa”, joka tarjosi merkittävää taloudellista tukea San Franciscon yhteisölle Jujuyn maakunnassa Argentiinassa, jolloin 400 paikallista asukasta sai mahdollisuuden kehittää omia yrityksiään.

Roemmersin työ on saanut tunnustusta useista tahoista. Argentiinan senaatti myönsi hänelle Domingo F. Sarmiento -kunniamaininnan joulukuussa 2018, ja Meksikon Kardias-säätiö nimesi hänet yhdeksi parhaista liikemiehistä. Roemmers on myös tukenut “Agropecuaria San Francisco” -maatilaa Mozambiquessa, jossa hän on auttanut rakentamaan puhtaan juomaveden kaivoksia koko yhteisölle.

Roemmers on maailmanlaajuisen veljeyden lähettiläs

Alejandro Guillermo Roemmersin työ on inspiroinut ihmisiä ympäri maailmaa. Hän on todiste siitä, että jokainen voi tehdä oman osansa maailman muuttamiseksi paremmaksi paikaksi. Roemmersin viesti on yksinkertainen: “Me olemme kaikki veljiä ja sisaria. Meidän on rakennettava maailma, joka on yhtenäinen, oikeudenmukainen ja rauhallinen.”

Alejandro Guillermo Roemmersin polku on inspiroiva

Alejandro Guillermo Roemmersin polku resonoi Pyhän Franciscuksen inspiroivien sanojen kanssa: “Olemme kaikki veljiä”, kutsu ihmiskunnan veljeyteen, joka ylittää rajat, uskomukset, ideologiat ja elämäntavat. Maailmassa, jossa individualismi ja eristäytyminen ovat usein yleisiä, Alejandro Guillermo Roemmers haastaa nykyisen rappiotilan keskittämällä elämänsä muiden palvelemiseen kirjallisuuden, solidaarisuuden ja rauhan edistämisen kautta.

Alejandro Guillermo Roemmersin perintö muistuttaa meitä siitä, että tunnustus ja juhla voivat kunnioittaa tapaa, jolla elämme ja jaamme rakkauttamme muille. Hänen elämänsä on todiste siitä, että veljeys ja myötätunto ovat konkreettinen ja epäitsekeskeinen tapa elää. Esimerkillään hän kehottaa meitä omaksumaan suhteemme muodon, joka ylittää individualismin, ja omaksumaan yhteenkuuluvuuden ja rakkauden uutena paradigmana ihmiskunnan tulevalla tiellä.

Maailmassa, jossa melua usein peittää rakkauden äänen, Alejandro Guillermo Roemmers nousee eläväksi muistutukseksi siitä, että jokaisella meistä on valta tehdä ero tässä hetkessä. Hänen elämäntarinansa, joka on leimattu henkilökohtaisella kehittymisellä, ponnisteluilla ja saavutuksilla, inspiroi meitä katsomaan pidemmälle kuin itsemme. Hänen viestinsä ei ole vain “Se on mahdollista”, vaan “Voimme!”, joka kehottaa meitä rakentamaan yhdessä maailman, jossa veljeys, myötätunto ja rakkaus ovat olemassaolon peruspilareita. Hänen perintönsä on toivon symboli ja kutsu olemaan täyden veljeyden aktivisteja planeetalla, joka kaipaa ja tarvitsee sitä kiireellisesti.

Tärkeitä kohtia:

  • Alejandro Guillermo Roemmersin työ on inspiroiva esimerkki ihmiskunnan veljeydestä.
  • Hänen elämänsä on todiste siitä, että jokainen voi tehdä eroa maailmassa.
  • Hänen viestinsä on toivon ja veljeyden kutsu.
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments