RIP Nokia, ei lähtenyt enää käyntiin

Kolusin huvikseni vanhaa miljoonalaatikkoa, josta löytyi ikivanha Nokia. Ei lähtenyt enää käyntiin. Mutta olipa puhelimilla ennen vanhaan arvoa.

Kyseinen Nokian malli 1100 oli käytössä itselläni vuonna 2005, kun silloinen työnantaja eräs turkulainen laattafirma tarjosi työntekijöilleen puhelimet. Puhelin oli idioottivarma. Siihen pystyi vastaamaan vaikka kädet oli kyynärpäitä myöten laastissa. Puhelin lähti käyntiin senkin jälkeen kun se kerran putosi rintataskusta kerrostalotyömaan kolmannesta kerroksesta maatasolle rappukäytävässä.

Mielenkiintoista on se, että kyseinen malli oli todella suosittu, vaikka Nokialla oli sitä ennen jo ollut käytössä värinäytöllisiä ja avanseerattumpia malleja. Itsellä oli tuota ennen Nokia 7210, jonka ostin vuonna 2002. Ja joka puhelimena oli paljon parempi kuin tuo 1100.

Ensimmäinen varsinainen kantopuhelimeni oli Mobira NMT 450-puhelin, joka oli vuonna 1994 ostamassani Toyota Hiacessa vm. 1987 kiinteästi asennettuna koetauluun.

Tämä oli käytössä pitkään ja kyllähän sitä oli nimimies kun pöläytti Hiacella kylänraittia pitkin luuri korvalla. Ysärillä mies ei ollut mitään jos ei ajellut Hiacella ja koetaululla ei ollut Mobiraa. Tosin puhelimella tuohon aikaan soitettiin todella harvoin.

Ensimmäinen oikea kännykkä oli sitten Nokian 3210, muistaakseni vuonna 1999, sitten oli pitkään käytössä 3310. Sen jälkeen on ollut useita muitakin malleja käytössä. Mutta tuo 3210 on luultavasti ollut sen aikaisista puhelimista paras.

Ensimmäinen ns. älypuhelin oli Nokia Lumia 510 vuonna 2012, jonka jälkeen tuli käytyä läpi lähes koko Lumia-mallisto.

Niin se maailma muuttuu ja puhelimet sen mukana. Nykyään on vaikea sanoa, että onko joku merkki toista parempi, koska lähinnä sitä määrittelee miten puhelinta käyttää ja paljonko siinä on muistia.

Mitä puhelimia lukijoilla on ollut käytössä ja mikä on ollut paras puhelin?

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments