Brysselissä islamilainen terrori-isku, kaksi ruotsalaista kuollut

Brysselissä on tapahtunut jonkinlainen ammuskelu, jossa kerrotaan kahden henkilön kuolleen. Belgian poliisin mukaan kuolleet olivat Ruotsin kansalaisia.

Tietojen mukaan aseistautunut henkilö avasi tulen kohti väkijoukkoa Molenbeekin kaupunginosassa Brysselissä. Ampumapaikalla oli paljon ruotsalaisia jalkapallofaneja, sillä myöhemmin illalla pelattiin Ruotsi-Belgia jalkapallo-ottelu.

Ampuja filmasi tapahtuman ja julkaisi sen Twitterissä. Filmillä mies kertoo kuuluvansa isikseen ja kostaneensa kaikkien muslimien puolesta tappamalla ruotsalaisia. Ampuja oli tekohetkellä huutanut ”allahu akbaria”.

Yllä oleva filmi ei ole sama ampujan kuvaama filmi vaan se on kuvattu sivullisten toimesta. Filmiltä kuulee kuinka ampuja ampuu useita laukauksia.

Toisella filmillä, jonka ampuja niin ikään julkaisi Twitterissä, hän ylistää allahia.

– Kiitän jumalaa. Teille, jotka ette tykkää, tai tykkäätte, minä olen mujahid, allahille isiksen puolesta. Me elämme uskontomme puolesta ja kuolemme sen puolesta. Kiitämme jumalaa, teidän veljenne Abulsalam kostaa muslimien puolesta ja nyt olen tappanut kolme (?) ruotsalaista. Kiitän jumalaa ja tulen kohtaamaan jumalan ja profeetan ilon kautta, mies kertoo filmillä vapaasti suomennettuna.

 

Kuolleiden henkilöllisyys ei ole vielä tiedossa. Sinänsä Molenbeek alueena on Euroopan pahimpia islamistien pesäpaikkoja, josta on ollut yhteyksiä muihinkin Euroopassa tapahtuneisiin terrori-iskuihin.

Viimeisten tietojen mukaan tekijä poistui paikalta moottoripyörällä tai mopolla eikä häntä ole vielä tavoitettu.