Twitter-poliisi Taponen: Ruotsalaisten turvallisuuden tunne kasvanut

Twitter-poliisi Jari Taponen kertoo Twitterissä, että ruotsalaisten turvallisuuden tunne on parantunut viimeisen kolmen vuoden aikana. Mitä Taponen mahtoi tarkoittaa tällä?

Taponen siis viittaa Ruotsin rikoksentorjuntavirasto BRÅ:hon ja kertoo twiitissään, että ”juuri julkaistun turvallisuustutkimuksen mukaan ruotsalaisten turvallisuuden tunne on vastaajien omalla asuinalueella hieman parantunut”.

Katsotaanpa mitä BRÅ:n sivulla sanotaan tästä uudesta tutkimuksesta:

– Oron över brottsligheten i samhället har ökat kraftigt från förra året. Samtidigt är oron för att själv eller en närstående ska utsättas för brott i stort sett oförändrad jämfört med 2022. Förtroendet för polisen har minskat efter att tidigare ha ökat under flera år, kuuluu BRÅ:n omassa tiivistelmässä.

Joka suomeksi tarkoittaa:

– Huoli yhteiskunnassa tapahtuvasta rikollisuudesta on kasvanut jyrkästi viime vuodesta. Samalla huoli siitä, että itse tai läheinen joutuisi rikoksen uhriksi, on käytännössä pysynyt muuttumattomana verrattuna vuoteen 2022. Luottamus poliisiin on laskenut sen jälkeen, kun se oli aiemmin kasvanut usean vuoden ajan, kuuluu teksti suomeksi.

Raportin mukaan 53 % väestöstä ilmoittaa olevansa huolissaan rikollisuudesta. Joka on 7 prosenttiyksikköä kasvua viime vuodesta. Huolestuneisuuden tunne on toisin sanoen tällä hetkellä korkein tähän mennessä sinä aikana kun asiaa on tutkittu. Naisista 54 % ja miehistä 51 % ilmoittaa olevansa huolissaan rikollisuudesta.

Edelleen sanotaan, että kasvua oman turvattomuuden suhteen ei ole juurikaan tapahtunut, eli olisi huolissaan ulkonaliikkumisistaan illalla, tai omia liikkumistottumuksia olisi muutettu. Kuitenkin huolestuneisuus yhteiskunnan tasolla tapahtuvasta ”yleisestä” rikollisuudesta on kasvanut 10 vuoden ajan ja viimeisen vuoden aikana nousu on ollut merkittävä.

Luottamus yleisesti oikeuslaitokseen, poliisiin, tuomioistuimiin ja rikosseuraamusjärjestelmään on vähentynyt tämän vuoden tutkimuksissa. Suurin epäluottamuslause esitetään poliisia kohtaan. Viime vuonna 59 % luotti poliisiin, tänä vuonna 54 %. Tosin vaikka luottamus poliisiin on laskenut tänä vuonna, niin se on parempi kuin vuosikymmen sitten.

 

Jos tarkkoja ollaan, niin Taponen oli oikeassa

Tuo kuvakaappaus, mihin Taponen viittaa, on tutkimuksen yksi yksittäinen kysymys, eli kokevatko ihmiset turvattomuutta omilla asuinalueillaan iltaisin liikkuessaan ulkona.

Totta kai henkilökohtainen turvallisuuden tunne omilla asuinalueillaan voi nousta tai pysyä samana. Suurin osa esimerkiksi tukholmalaisista ei asu maahanmuuttajaghetoissa.

Mutta tuon koko tutkimuksen tuloshan tarkasti ottaen olikin juuri se, että yleisesti ihmiset alkavat olemaan aika kyllästyneitä rikollisuuteen ja kyllä poliisimiehenä pitäisi osata erottaa nämä kaksi asiaa toisistaan. Taponen yritti antaa ymmärtää twiitillään, että hajaantukaa, ei mitään nähtävää.

 

Pt-median kommentointi on vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, mutta asian vierestä keskustelu on ihan sallittua. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments