Kohta 300 000 kaatunutta venäläistä

Ukrainan laskujen mukaan näinä päivinä menee rikki 300 000 kaatuneen venäläisen raja.

200 tuhannen kaatuneen raja ylitettiin toukokuun puolivälin paikkeilla, joten tahti on kiristynyt melkoisesti. Bakhmutin alueella miestä kaatui kuin heinää, mutta nyt kun se alue on “rauhoittunut”, niin ukkoa kaatuu nyt Andriivkan ympäristössä, jonne on syntymässä vastaava motti kuin Bakhmutissa. Tai on syntynyt jo.

Ukrainalaiset ovat rauhoittaneet tilanteen Bakhmutissa ja Andriivkassa yirtetään katkaista rintamalinja kahtia Berdianskin tai Mariupolin suuntaan.

Nyt täytyy kuitenkin olla realistinen ja myöntää se, että venäläiset joukot ovat päässeet kaivautumaan rintamalinjoille erittäin hyvin. Lisäksi eturintama on miinoitettu niin tehokkaasti, että ukrainalaisilla on käytännössä mahdotonta tehdä mitään suurhyökkäyksiä. Miinakentät ehkäisevät todella tehokkaasti etenemisen. Ja mitä pidempää asemasota jatkuu, sitä suuremmaksi venäläiset laajentavat miinakenttiään.

Mahdollisuus sodan uusiin muotoihin on lähinnä se, että Ukraina pystyy jossain kohtaa katkaisemaan rintamalinjan ja sitä kautta pääsee rintamalinjojen taakse. Mutta iso ja vaikea tehtävä.

Joka tapauksessa Venäjän tuhot ovat muutenkin massiiviset kaluston osalta. Satoja hävittäjiä, helikoptereita ja tuhansia tankkeja ja tai muita taisteluajoneuvoja.

Pt-media aloittaa taas Ukrainan tiiviin seurannan, sillä tuntuma on se, että sota muuttaa kohta muotoaan suuntaan tai toiseen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments