Halla-aho ylivoimainen presidenttigallupissa

Presidenttivaalien äänestysgallupin perusteella ylivoimainen osa Pt-median lukijoista äänestää Jussi Halla-ahoa presidentiksi. Muut olivat nöössipoikia tässä gallupissa.

Reilusta tuhannesta vastaajasta 58 % aikoo äänestää Halla-ahoa. Loput ehdokkaista saivat kaikki alle 7 % äänistä, kuten esimerkiksi toiseksi tullut Saara Huhtasaari. Toisaalta vaikka Huhtasaari tuli tässä gallupissa toiseksi, niin hän ei ole vielä edes varmistuneena ehdokkaana. Huhtasaaren pitää kerätä joulukuuhun mennessä kerätä ensin 20 000 kannattajakorttia, jotta pääsee ylipäätään mukaan presidenttikisaan.

Tulos oli mielestäni aika yllätyksetön. Ehkä ainoa oli se, että Ano Turtiainen uudelleen nimetyllä Jeesus-puolueellaan sai vain yksittäisiä ääniä. Kun vertaa siihen, kun puolueen kannatuskortteja kerättiin, niin vain muutamassa tunnissa 5 000 kannattajaa allekirjoitti kannatuskortin.

Mielenkiintoista on se, että isojen medioiden suosikkiehdokas Pekka Haavisto sai tässä gallupissa vain 13 ääntä eli 1 % yli tuhannesta äänestä. Vaikka Pt-median gallup ei suoraan kerro kuin lukijakunnan äänestyskäyttäytymisestä, eikä tästä gallupista voi vetää suoria johtopäätöksiä, niin silti vähän ihmetyttää, että miten Haavisto voi olla muka kansan suosikki, kun tässä kuitenkin yli tuhannen osallistujan otannassa hän sai vain yksittäisiä ääniä.

Eipä mennyt myöskään hyvin muilla isojen medioiden hehkuttamilla Mika Aaltolalla, Alexander Stubbilla ja Olli Rehnillä.

Gallup-tuloksessa kohta “En aio äänestää” näkyy tummempana, sillä se on oma vastaukseni (omaan) gallupiini.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments