Sandvikenin kunta aloittaa ruotsalaisten lasten kyyditykset monikulttuurisiin kouluihin

Sandvikenin kunta aikoo ottaa käyttöön vanhan kikkakakkosen ns. integraatio-ongelmassa, ruotsalaisten koululaisten kyyditykset maahanmuuttajakouluihin.

Sandvikenin kunnanhallitus on päättänyt, että yläasteen ruotsalaisia oppilaita aletaan “sekoittamaan” keskenään yhä enemmän, jotta saadaan monikulttuurinen koulu. Tämä tarkoittaa sitä, että kaupungin ruotsalaisen omakotitaloalueen koulusta aletaan kuljettamaan busseilla oppilaita kaupungin toiseen kouluun, joka on alueella, jossa asuu pelkästään maahanmuuttajia.

Kunnan opetustoimen johtaja kertoo mm. Sverigesradiolle, että vanhemmat ovat jonkin verran kritisoineet ideaa. He kyselevät, että miksi integraatio-ongelmaan pitää sekoittaa ruotsalaisia lapsia, joilla ei ole mitään tekemistä ongelman kanssa. Opetustoimen johtaja vastaa tähän:

– Tämän on erittäin hyvä asia. Aloitamme lapsista, sillä vanhemmille asia voi olla vaikeampaa. Vanhemmilla on omat käsityksensä asioista ja omat pelkonsa. Mutta kun aloitamme lapsista, niin saamme segregaation ja polarisoitumisen kierteen katkaistua, joka on nyky-yhteiskunnassa ongelma.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments