Vakuudetonta lainaa voi hakea nopeasti netistä

Lainan hakeminen voi tuntua monimutkaiselta ja työläältä prosessilta. Nykyään vakuudettoman lainan hakeminen käy kuitenkin sukkelaan, sillä lainaa voi hakea netissä. Näin ollen fyysisessä konttorissa käyntiä ei tarvita, mikä säästää aikaa ja vaivaa. 

Vakuudeton laina voi olla toimiva ratkaisu sekä äkilliseen rahantarpeeseen että erilaisten arjen hankintojen rahoittamiseen. Vakuudettomien lainojen hakeminen on jo hyvin yleistä, sillä lainanhakuprosessi on nopea ja helppo. 

Yksinkertainen lainanhakuprosessi 

Koska vakuudeton laina ei nimensä mukaisesti vaadi vakuuksia, on lainan hakeminen vakuudellista lainaa nopeampaa. Vakuudetonta lainaa haetaan sekä yllättäviin menoihin kuin myös suunniteltuihin käyttökohteisiin. Jos esimerkiksi pesukone hajoaa tai kodin remonttibudjetti jää vajaaksi, voi silloin hakea nopeasti lainaa netistä rahareiän paikkaamiseen.

Vakuudellista lainaa sen sijaan haetaan pääsääntöisesti suuriin kertahankintoihin, kuten asunnon ostamiseen. Vakuudellisen lainan saaminen vaatii lainaneuvotteluja, sähköpostien lähettelyä ja pankissa käyntiä. 

 

Vakuudetonta lainaa haettaessa lainahakemuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin ja lainapäätöksen saa lähes saman tien hakemuksen jättämisen jälkeen. Lainanhakuprosessi on pitkälti automatisoitu, mikä nopeuttaa lainan saamista.  

Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen lainan voi nopeimmillaan saada omalle tilille jo samana päivänä, mutta viimeistään muutamassa pankkipäivässä. Lainaprosessin aikataulu riippuu luotonmyöntäjästä, pankista sekä päivästä ja vuorokauden ajasta, jolloin lainaa haetaan. 

Esimerkiksi yöllä tai viikonloppuna haettua lainaa ei yleensä makseta ennen seuraavaa arkipäivää. 

Kuka voi hakea vakuudetonta lainaa?

Jokainen luotonmyöntäjä määrittelee omat hakukriteerinsä. Tyypillisiä ehtoja vakuudettoman lainan saamiseksi ovat puhtaat luottotiedot, säännölliset tulot, pysyvä osoite Suomessa ja suomalainen pankkitili sekä vähintään 18-vuoden ikä. 

Kannattaa kuitenkin huomioida, että vaikka lainaehdot täyttyisivät, ei se takaa lainatarjouksen saamista. Tällöin syynä voi olla se, että hakijan maksukykyä ei katsota riittäväksi suhteessa haettuun lainaan ja laina-aikaan. 

 

Hakijan luottokelpoisuutta arvioidaan muun muassa luottotietojen, työsuhteen, jo olemassa olevien lainojen sekä tulojen ja menojen suhteen perusteella. 

Vakuudetonta lainaa voi hakea myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, mikä voi parantaa mahdollisuuksia lainan saamiseen sekä alhaisempaan korkoon. Yhteishakijan kanssa otettu laina on luotonmyöntäjälle pienempi riski kuin lainan myöntäminen yhdelle henkilölle, sillä molemmat hakijat ovat yhtä lailla vastuussa lainan takaisin maksamisesta. 

Erilaiset vakuudettomat lainatyypit

Kulutusluotto on kertaluonteinen vakuudeton laina, jota haetaan arjen hankintojen maksamiseen. Kulutusluottoa voi hakea myös jo olemassa olevien lainojen yhdistämiseen alhaisemman koron löytämiseksi. 

Joustoluotto on puolestaan jatkuva kulutusluotto, joka sopii etenkin tilanteisiin, jossa tarkka tarvittava lainasumma ei ole tiedossa. Joustoluotto myönnetään erilliselle tilille, josta sitä voi nostaa käyttöön tarvittaessa. Joustoluottoa palautuu tilille aina, kun sitä lyhennetään. Näin joustoluottoa ei tarvitse hakea erikseen uudelleen. 

 

Pikalaina eli pikavippi on tavallista kulutusluottoa pienempi laina lyhyemmällä laina-ajalla. Pikavipeillä oli pitkään huono maine, koska niissä oli korkeat korot eikä lainojen korkoja ja maksuja säännelty, mutta nykyään pikalainoja koskevat samat säännökset kuin muitakin vakuudettomia lainoja. 

Kulutusluottoa ja joustoluottoa voi hakea 500–60 000 euroa maksimissaan 15 vuoden laina-ajalla, luotonmyöntäjästä riippuen. Pikalainat ovat sen sijaan 100–2 000 euron luottoja enintään muutaman vuoden maksuajalla. 

Vakuudeton laina kannattaa aina kilpailuttaa

Vakuudettomien lainojen kilpailuttaminen on ainoa tapa löytää edullisin lainatarjous. Jos lainan kilpailuttaa lainavertailuihin erikoistuneen palvelun kautta, lähetetään hakemus kaikille lainapalvelun yhteistyökumppaneille. Näin yhdellä lainahakemuksella voi saada useita lainatarjouksia pienellä vaivalla.  

Vakuudettoman lainan korko on aina henkilökohtainen. Se määräytyy luotonmyöntäjän tekemän riskiarvion sekä haetun lainasumman ja laina-ajan perusteella. 

 

Lainatarjouksia vertaillessa kannattaa ensisijaisesti verrata niiden todellista vuosikorkoa. Nimelliskorko kertoo ainoastaan lainasummalle kertyvän koron, kun taas todelliseen vuosikorkoon lukeutuvat kaikki lainan maksut ja kulut. 

Lainan kilpailuttaminen on maksutonta eikä se sido lainan hakemiseen. Hakija voi siis rauhassa tarkastella mahdollisia lainatarjouksia ja päättää haluaako hän hyväksyä jonkun tarjouksen. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments