Poliisi selvittää neuvostosotilaiden hautamuistomerkkiin kohdistunutta ilkivaltaa Salossa

Miten sattuikaan, että kun lukaisin eilen venäläisiä medioita etsien Suomea koskevia uutisia, niin useissa kerrottiin Suomessa Salossa tapahtuneesta neuvostosotilaiden hautamuistomerkkiin kohdistuneista ilkivallasta.
Ihmettelin eilen lukiessani näitä venäläisiä uutisia, että miten ne ovat nostaneet tällaisen yksittäisen tapauksen lehtiensä otsikoihin, jonka ei pitäisi olla millään tavalla kiinnostava. Asia nousee venäläisissä medioissa tietenkin sen takia, että se on yksi pyrkimys osoittaa venäläisille, että Suomi on vihamielinen maa. Viron suuntaan tätä samaa metodia käytetään jatkuvasti.
Poliisikin on laittanut asiasta pyörät rullaamaan ja laati tiedotteen, jossa kerrotaan seuraavaa:

”Neuvostoliittolaissotilaiden hautamuistomerkkiä töhrittiin Salon Kavilannummella marraskuun alussa. Lounais-Suomen poliisi pyytää mahdollisilta silminnäkijöiltä havaintoja asiasta.

Kavilannummen moottoriradan läheisyydessä olevan obeliskin muotoisen neuvostosotilaiden muistomerkin kirjoituslaattoja on töhritty maalilla ja muistomerkkiin on maalattu Ukrainaan viittaavaa tekstiä.

Muistomerkkiin kohdistettu ilkivalta on oletettavasti tapahtunut maanantain 6. marraskuuta tienoilla, ja asiasta on kirjattu rikosilmoitus 14. marraskuuta.

Paikalle on haudattu 17 neuvostosotilaan ruumiit. Itä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt hoitosopimukset eri tahojen kanssa venäläisten hautapaikkojen ja muistomerkkien hoitamisesta.

Tutkintanimikkeet ovat tarkentuneet

Asian tutkintanimikkeet ovat tarkentuneet, ja asiaa tutkitaan tällä hetkellä vahingontekona sekä hautarauhan rikkomisena.

Poliisi pyytää asiaan liittyviä havaintoja maanantailta 6. marraskuuta ja tätä edeltäneiltä lähipäiviltä Kavilannummen hautamuistomerkin ja Kavilannummen moottoriradan lähialueilta.”

Pt-median kommentointi on vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, mutta asian vierestä keskustelu on ihan sallittua. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments