Viro käännytti maahan yrittäneet somalit ja syyrialaiset

Venäjä yritti lähettää Viroon tulijoita, mutta Viron rajavartiosto käännytti tulijat takaisin Venäjälle ja lätkäisi kaupan päälle maahantulokiellon.

Torstaiaamuna parisen kymmentä Somalian ja Syyrian kansalaista yritti saapua kahdessa eri ryppäässä Viroon Narvan rajanylityspaikan kautta. Tulijoilla ei kuitenkaan ollut Viron näkökulman mukaan mitään laillista oikeutta saapua Viron maaperälle, joten tulijat käännytettiin takaisin Venäjälle ja heille annettiin maahantulokielto.

Virolaisten rajavartioiden mukaan tulijat kertoivat saaneensa Venäjällä luvan matkustaa Viroon. Merkittävää tässä on se, että tulijat eivät halunneet hakea turvapaikkaa Virosta, joka tarkoittaa sitä, että he olisivat halunneet jatkaa matkaa edelleen luultavasti Suomeen. Näin ollen tulijoilla ei ollut mitään oikeutta saapua Viron kautta EU-alueelle.

Virossakin pohditaan yleisesti rajojen täyssulkua, mutta koska Viron rajoilla ei toistaiseksi ole muita merkkejä tulijoista, niin rajat pysyvät auki. Ne voidaan kuitenkin sulkea heti kun on tarpeellista.

Viro on kuitenkin valmistautunut muutenkin laittomiin tulijoihin. Virossa epäillään, että Venäjä voi pyrkiä kuskaamaan tulijoita  Viron kaakkoisosien metsien kautta. Rajavartiolaitoksen mukaan tämä kuitenkin tullaan estämään ja tarvittaessa Viro saa apua Latvian ja Liettuan rajapoliiseilta.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments