Itärajan karttasulkeiset

Kun katsoo mitä Valko-Venäjä on tehnyt Puolan vastaisella rajalla tulijoiden suhteen, niin nyt sopii kysyä, että miksi Venäjä ei käyttäisi samaa metodia. Varsinkin kun viitteitä on siitä, että tulijoita kuskataan Venäjän toimesta rajalle.

Naiivein kuvitelma on se, että vastapuoli noudattaisi jotain sellaisia Suomen valtion ohjeita, kuten että turvapaikkaa voi hakea vain yhdeltä raja-asemalta. Valko-Venäjä kuskasi tulijoita korpimetsiin autoteitä pitkin lähelle Puolan rajaa ja tulijoille annettiin käsky ylittää, tai yrittää ylittää raja Puolan puolelle.

Jos joku ei tiedä, niin tätä tapahtuu tälläkin hetkellä Puolan rajalla ihan päivittäin, toki tilanne ei ole enää niin katastrofaalinen kuin muutama vuosi sitten.

Olen aina pitänyt mahdollisena skenaariona sitä, että Venäjä tekee samaa ja kuskaa tulijoita rautateitse itärajalle. Pietarista on hyvät junayhteydet Laatokan länsi-luoteispuolelle, josta taas on autoteitä ihan rajan pintaan. Suomen puolella seutu olisi suurin piirtein Parikkalan tienoilla. Ylimmässä kartassa yleiskuva rautateistä ja tärkeimmistä kylistä, jonne Venäjä melko varmasti kuskaa tulijoita.

Venäjälle kaikkein helpoin tapa olisi kuskata tulijat Elisenvaaran asemalle. Elisenvaarasta kulkee useita pienempiä teitä pohjoispuolella sijaitsevaan Raivion kylään ja useat tiet risteilevät ihan rajan pinnassa. Tulijat voitaisiin viedä vaikkapa juuri Raivioon ja sieltä Tyrjänjärvelle. Jäätä pitkin vaan taivaltamaan järven selkää Suomen puolelle ja matkaakaan ei olisi kuin vähän toista kilometriä. Karta alla, jonne piirtelin mielestäni potentiaalisia rajanylityspaikkoja.

Tyrjänjärven yläpuolella sijaitsee Ylä-Tyrjänjärvi, jonka rantaan pääsee myös autolla. Jäätä pitkin Suomeen muutama sata metriä. Yksin laajassa Pyhäjärvessä on monenlaista lahden poukamaa, jonne pääsee venäläisiä teitä pitkin. Rannoilta on parhaimmillaan muutama kymmenen metriä jäätä pitkin Suomen puolelle. Teitä pitkin pääsee myös Simpelejärven rantaan, josta olisi vain muutaman sadan metrin kävely jäätä pitkin Suomen puolelle.

Raivion luoteispuolella sijaitsee aivan rajan pinnassa Syväoron niminen kylä, josta pääsee peltoja pitkin rajan yli. Yleisesti rajan pinnassa on paljon peltoja, joissa raja menee keskellä peltoa.

 

Miksi Venäjä aloitti tulijoiden kuskaamisen juuri nyt, talvea vasten? Voisiko tarkoitus juuri ollakin se, että tulijoita ei edes aiota kuskata rajanylityspaikoille, vaan kymmenien järvien rannoille, joissa raja kulkee järven keskellä. Tietenkin jos Suomi päästää suosiolla kaikki tulijat raja-asemien kautta Suomen puolelle, niin mitään metsäoperaatiota ei tarvita.

Kuten mainitsin, niin Valko-Venäjä pyrki tekemään vähän saman kaltaista toimintaa, joten on melko varmasti odotettavissa, että Venäjä toimii samoin. Jos Suomi siis löisi raja-asemansa täysin kiinni.

Pt-median kommentointi on vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, mutta asian vierestä keskustelu on ihan sallittua. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments