Kuntoilun ja kännäilyn balanssi – voiko sellaista olla?

Tämän päivän kävelylenkki oli 11 km reiluun pariin tuntiin.
Teimme syksyllä muutaman rasistikaverini kanssa leikkimielisen haasteen, jossa yhdistyy kuntoilu ja kännääminen. Molempia saa tehdä hyvällä mielihalulla.

Haaste sopii aivan erinomaisesti henkilölle, joka on oiva ryyppyveikko, mutta toisaalta joka tykkää harrastaa kuntoilua. Haaste on seuraavanlainen: kun henkilö on kävellyt 50 km ja käynyt sinä aikana kaksi kertaa kuntosalilla, tehden vähintään vetävät-työntävät-jaolla treenit, niin henkilö saa luvan ottaa kaksi päivää putkeen kuppia.

Kävellä ei tarvitse tietenkään 50 km yhteen putkeen, vaan sen voi kerryttää niin pitkällä aikavälillä kuin haluaa. Itsellä on mennyt useampi viikko peräkkäin siten, että olen kävellyt ma-to noin 11 km lenkin ja käynyt salilla ti ja to. Näin ollen perjantaiksi jää vielä kuuden kilometrin kävelylenkki. Tämän perjantailenkin teenkin yleensä työn jälkeen viinakaupan kautta ja voin luvata, että kaljan juonnissa on ihan uutta hohtoa, kun on viikon tehnyt “töitä” sen eteen. Varsinkin se “ensipuraisu” on saanut ihan uutta ulottuvuutta.

Kun sitten vetää pe-la kolmen promillen kännit ja huilailee sunnuntain, niin maanantaina on taas hyvä aloittaa kerryttämään kännikassaa.

Melko hyvä systeemi vai mitä? Viikon aikana tulee kuntoiltua tosiasiassa keskivertoihmistä moninkertaisesti enemmän. Kunto pysyy hyvänä ja parin päivän ryyppääminen käy kuntoilun palautumisesta. Toisaalta viikon kuntoilu taas käy ryyppäämisen palautumisena. Eli koko ajan on jompikumpi palautuminen päällä. Kuntoiluun saa hyvää motivaatiota kun tietää, että kun se 50 km tärähtää Sport Trackerin laskuriin, niin samalla hetkellä tiedossa kaksi päivää niin monta kylmää kaljaa kuin ikinä jaksaa juoda.

Tämän päivän ohjelmassa olikin duunin jälkeen ensin 11 km kävelylenkki ja sen päälle treenattiin “vetäviä”, eli selkää, takareisiä ja hauista. Ja kuntoilun motivaatio pysyy korkealla.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments