Liettuan rajavartijat heittävät maahantunkeutujat takaisin Valko-Venäjälle suoraan rajalla

Valko-Venäjä yrittää edelleen jatkuvalla syötöllä työntää tulijoita nyt Liettuan puolelle, kun Puolan raja tuntuu pikku hiljaa lävitse pääsemättömältä. Valko-Venäjän sotilaiden erikoisjoukot jopa ottavat osaa näihin tulijoiden pakotusyrityksiin.

Liettuan yleisradioyhtiö LRT kertoo, että Valko-Venäjän sotilaiden avustuksella kymmenkunta tulijaa pakotettiin Liettuan puolelle aitaan leikatun reiän kautta.

Tapahtuma alkaa kun kaksi naamioitunutta maastopukuun pukeutunutta miestä kävelee metsästä raja-aidalle ja leikkaa siihen miehen mentävän reiän. Kohta tämän jälkeen metsästä kömpii kymmenkunta tulijaa aidalle. Muutama ehtii päästä reiästä läpi, mutta yksi jää aitaan jotenkin kiinni ja samalla Liettuan rajavartijat kaartavatkin paikalle. Läpi päässyt kömpii takaisin Valko-Venäjän puolelle ja miehet perääntyvät hissukseen takaisin metsään.

Tapahtuma tallentui valvontakameran filmille (filmi artikkelin alussa). Liettuan rajavartijat sanovat, että ne kaksi miestä, jotka leikkasivat reiän aitaan, olivat valko-venäläisiä sotilaita.

Tilanne Liettuassakaan ei ole helppo. Kuluvan vuoden aikana Liettuan rajavartijat ovat estäneet noin 2 500 Valko-Venäjältä tullutta tunkeutumisyritystä. Tilanne kuitenkin kääntyi paremmaksi elokuussa 2021 tehdyn lakimuutoksen myötä. Sen jälkeen Liettuan rajavartijat voivat palauttaa valko-Venäjältä tulleet tulijat suorin käsin takaisin Valko-Venäjälle ja päälle lätkäistään yleensä maahantulokielto, joka on määrätty parin vuoden aikana jo vajaalle 22 000 maahantunkeutujalle.

Liettuan rajavartijoiden mukaan kuitenkin samat miehet yrittävät uudestaan ja uudestaan.

 

Pt-median kommentointi on vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, mutta asian vierestä keskustelu on ihan sallittua. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments