Viro käännyttää kaikki tulijat rajalla – ”Ei mitään perusteita hakea turvapaikkaa”

Tulijoita.
Samaan aikaan kun Suomen rajavartiolaitos antaa tulijoille jaxuhaleja, niin Viron rajavartiolaitoksen johtaja sanoo, että tulijat ovat taloudellisia siirtolaisia, joilla ei ole mitään syytä hakea turvapaikkaa.

Näin sanoo Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen johtaja Egert Belichev:

– Viron rajoille Venäjältä yhtäkkiä saapuneet kolmansien maiden kansalaiset ovat pääsääntöisesti taloudellisia siirtolaisia, joilla ei ole mitään syytä hakea turvapaikkaa. En tiedä kaikkien tulijoiden motiivia, mutta heidän profiilinsa perusteella he ovat pääosin taloudellisia maahanmuuttajia.

Belichev puhuu selkokieltä, jollaista Suomessa selvästi ei ymmärretä.

– Kun katsomme tulijoita, jotka saapuvat rajoillemme, ja samat henkilöt, jotka ovat Suomen rajoilla, niin heidän taustatiedoistaan näkee, että heillä kaikilla on peruste oleskella Venäjällä. Heillä on Venäjän viisumit, oleskeluluvat jne. Toisin sanoen nämä henkilöt eivät ole yrittäneet saapua Venäjälle salaa tai laittomasti, vaan he ovat saapuneet Venäjälle täysin laillisesti. Sama kaava kaikkialla, tulijoilla on viisumi ja oleskelulupa Venäjällä, mutta heillä ei ole mitään perusteita oleskella Euroopan Unionin alueella. Silti he yrittävät päästä EU-alueelle, Belichev kertoo mm. Viron yleisradioyhtiö Err.ee:ssä.

Belichevin mukaan tulija, jolla on perusteita tai syitä hakea kansainvälistä suojelua, sellaisen henkilön asia kyllä käsitellään.

– Mutta kuten sanoin, niin suurin osa tulijoista on taloudellisia maahanmuuttajia eikä heille ole olemassa mitään perusteita tarjota kansainvälistä suojelua. Mutta jos hakemuksia jätetään, niin ne käsitellään suoraan rajalla nopealla aikataululla ja jos perusteita ei ole, niin ei ole pääsyä myöskään Viron maaperälle.

– Viestin pitää olla selvä; jos yrittää tulla Euroopan Unionin alueelle laittomasti ja puhtaasti taloudellisessa mielessä, niin silloin ei pääse Euroopan Unionin alueelle, Belichev sanoo, ja jatkaa:

”Viro suojelee ja vartioi rajojaan tätä tarkoitusta varten, ja me teemme kaiken mahdollisen pitääksemme Viron ja Euroopan unionin alueen turvallisena”

Rajavartiolaitoksen johtaja sanoo edelleen, että koko show on Venäjän järjestämä eikä mitään muuta. Venäjä ohjaa tulijat Viron rajalle ja rohkaisee heitä jatkamaan Viron puolelle. Sen jälkeen venäläiset sotilaat kuvaavat tulijoita ja pyrkivät saamaan hyvää propagandamateriaalia. Alla filmi, jossa reilu kymmenhenkinen seurue yritti saapua Viroon, mutta virolaiset rajavartijat käännyttivät heidät takaisin Venäjälle. Anelu ei auttanut.

 

Suomea koskevaa tilannetta Belichev kommentoi seuraavasti:

– Ei nämä tulijat ole tulossa mistään Afganistanista tai Syyriasta. Ovatko he ottaneet sieltä lähtiessään polkupyörät mukaan vai mitä? He ovat saaneet pyörät jostain ja heille on annettu ohje ajaa pyörillä rajalle. Valko-Venäjä on toiminut samalla tavalla. Katsokaa myös tulijoiden vaatteita. Tulijoilla on samankaltaisia vaatteita kuin Valko-Venäjän rajalla olevilla tulijoilla, Belichev sanoo.

 

On aivan selvää, että Viroon ei tule tapahtumaan minkäänlaista invaasiota, sillä Virossa homma osataan hoitaa kuten itsenäisen valtion pitää asia hoitaa. Viro on sitä paitsi jo pitkään varoitellut Venäjästä ja siitä, että sillä ei ole mitään hyviä aikeita naapuriensa suhteen. Lännessä näitä varoituksia ei ole otettu ihan sillä vakavuudella kuin olisi pitänyt.

 

Pt-median kommentointi on vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, mutta asian vierestä keskustelu on ihan sallittua. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments