Viro ei päästä tulijoita Venäjältä, koska kansainväliset lait eivät tarkoita sitä, että Venäjän kautta kuka tahansa voi hakea turvapaikkaa

Viron pääministeri Kaja Kallas loihe lausumaan melko jyrkän mielipiteen virolaisille medioille: Tulijoita ei oteta vastaan.

Kaja Kallas sanoi melko tarkasti suomennettuna seuraavaa:

– Viro ei ota yhtään ainoata tulijaa vastaan, joita Venäjältä yritetään tunkea Viron puolelle. Virolla ei ole mitään vastuuta näistä henkilöistä, emmekä neuvottele asiasta enempää.

Viron riigikogussa eli eduskunnassa ollaan yleisesti lähes yksimielisiä, että Venäjän ihmisinvaasiossa Viron maaperälle ei voida antaa periksi tuumaakaan.

 

Miksi Viro ja Baltian maat ovat erilaisia?

Olen kirjoittanut jo aiemmin ihmetykseni, että miksi ns. kansainväliset lait eivät koske Viroa, Latviaa, Liettuaa ja Puolaa. Vastaus on se, että nämä ns. kansainväliset lait ovat aivan täysin tulkinnanvaraisia asioita. Viro on ihan samanlainen ihmisoikeuksia kunnioittava EU-maa, kuten kaikki muutkin eurooppalaiset valtiot. Kuka tahansa Viron, tai muiden Baltian maiden rajoille saapuva henkilö, joka on turvapaikan tarpeessa, saa turvapaikan.
Ero tulee tulkinnassa siinä, että Viron näkökulman mukaan Venäjältä tulevat ulkomaalaiset ei-venäläiset henkilöt eivät ole turvapaikan tarpeessa. On mahdollista, että on olemassa venäläisiä esimerkiksi hallintoa vastustavia henkilöitä, joilla on vaara joutua leirille. Mutta Venäjältä tulevat ulkomaalaiset ei-venäläiset henkilöt voivat poistua vaaran uhatessa omiin kotimaihinsa eikä Viroon. Viro voi tarjota turvapaikan vaikkapa Somaliasta tulevalle henkilölle, mutta henkilö ei voi tulla Venäjältä Viroon hakemaan turvapaikkaa oman kotimaansa tilanteen takia, koska somali on saanut turvapaikan jo Venäjältä.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments