Maahanmuuttovirasto priorisoi Venäjältä tulleita pakolaisia ukrainalaisten edelle

Maahanmuuttovirasto tiedottaa, että ukrainalaiset pakolaiset tullaan siirtämään muualle Oulun vastaanottokeskuksesta ja paikalle tullaan asuttamaan Venäjältä Suomeen tulleita kolmansien maiden tulijoita.

Maahanmuuttovirasto siirsi väliaikaisesti ukrainalaisia Oulusta muihin vastaanottokeskuksiin Venäjältä tulleiden tulijoiden tieltä, mutta päätös on peruttu.

– Ukrainalaisten siirrot Oulusta perutaan ja heille etsitään muuta majoitusta, sillä Oulun vastaanottokeskuksen tiloja tarvitaan nyt turvallisuusviranomaisten työhön. Maahanmuuttovirasto pahoittelee ukrainalaisille aiheutunutta haittaa, tiedotteessa sanotaan.

– Oulussa ei ollut välittömästi muuta vastaanottokeskusmajoitusta tarjolla, mutta etsimme tässä poikkeuksellisessa tilanteessa muitakin asumisratkaisuja, kuin siirtää asukkaita kaukana Oulusta oleviin keskuksiin. Eli hankimme lisää asuntoja Oulun seudulle ja varmistamme, että ukrainalaisten ei tarvitse lähteä alueelta. Olen pahoillani ukrainalaisille aihetuvasta haitasta. Kysymys ei ole ollut asiakkaiden priorisoinnista, vaan Oulun keskuksen toiminnan muuttamisesta vastaamaan sisäisen turvallisuuden tarpeita, kertoo Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Ilkka Haahtela.

Moni ukrainalainen on asunut Suomessa yli vuoden, joten heidän on myös mahdollista hakea kuntapaikkaa ja siirtyä asumaan Ouluun kuntalaisena.

– Suosittelen ukrainalaisia hakemaan kuntapaikkaa, jos se on mahdollista. Sillä tavoin voi asettua pysyvämmin seudulle ja kiinnittyä paikalliseen yhteisöön, Haahtela kertoo.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments