Åkesson vastaa kritiikkiin: Islamismin edessä ei saa olla naivi

Sverigedemokraattien Jimmie Åkessonin lauantainen puhe sai tänään uusia kierroksia. Yksi imaami toisensa jälkeen on saanut palstatilaa inisemällä Åkessonin olevan rasisti, ja poliitikko toisensa jälkeen on “irtisanoutunut” Åkessonin lausunnosta.

Åkesson sen sijaan ei ole ollut moksiskaan, vaan ladannut uuden täyslaidallisen eetteriin. Åkesson sanoo, että ei ymmärrä häneen kohdistunutta kritiikkiä.

– En osoittanut sanojani muslimeja kohtaan, vaan islamismia ja islamisteja kohtaan. Nyt kun kaikki puhuvat uskonnonvapaudesta, ja että ihmisillä on oikeus harjoittaa haluamaansa uskontoa, niin ei minulla ole siihen mitään sanomista. Olen samaa mieltä. Mutta se ei tarkoita sitä, että henkilöllä on oikeus tulla Ruotsiin rakentamaan monumentteja vieraalle, imperialistiselle ja poliittiselle ideologialle kuten islamismille, Åkesson sanoo.

– Ei siinä ole mitään kiistanalaista repiä ne moskeijat maan tasalle, joissa harjoitetaan islamismia. Ranska on sulkenut useita tällaisia moskeijoita ja Saksassa on kielletty muslimien äärijärjestöjä. Kyllä meidän pitää pystyä Ruotsissa samaan.

Åkesson on ovela mies, sillä hän kehottaa nyt Ruotsin maltillisia muslimeja toimimaan.

– Maltillisten muslimien pitäisi suhtautua myönteisesti siihen mitä olen sanonut, koska ongelma on myös heidän ongelmansa. Mutta enpä usko, että he lähtevät siihen mukaan.

Åkesson siis tällä tavalla käänsi imaamien lausunnot heitä itseään vastaan. Kun imaamit ovat vaahdonneet, että Åkesson ja sverigedemokraatit levittävät islamofobiaa ja rasismia, niin Åkesson taas sanoo, että ehei, olen vain kertonut, että emme hyväksy radikaali islamia. Ja jos te imaamit ette ole samaa mieltä, silloin te levitätte radikaali islamia ja minä olen oikeassa.

_ _ _

Åkesson sanoi lauantaina, että Ruotsi on “islamisoituneessa tilassa”. Åkessonin mukaan muslimit ovat saaneet liikaa vaikutusvaltaa Ruotsin yhteiskunnassa, ja että tämä on johtanut rikollisuuden ja väkivallantekojen lisääntymiseen.

Åkessonin mukaan Ruotsi on “menettänyt otteensa kulttuuristaan ja arvoistaan”. Hän vaati Ruotsin hallitusta ottamaan käyttöön tiukempia maahanmuutto- ja rikospolitiikkaa.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments