Fatim Diarra vaatii pakolaiskiintiön tuplaamista vastatoimena Venäjälle

Vihreiden kansanedustaja Fatim Diarra vaatii, että Suomen on moninkertaistettava pakolaiskiintiötä vastauksena Venäjän härskiin ihmisten hyväksikäyttöön.

Diarra kirjoittaa mm. Instagrammissa julkaistussa päivityksessään:

– Vain tarjoamalla laillisia väyliä Eurooppaan ja tukemalla paikallisia yhteiskuntia voimme estää Venäjää käyttämästä pakolaisia hyväkseen.

Diarra kertoo edelleen, että tavallaan kyllä ymmärtää mahdollisen rajan sulkemisen, mutta hänen mukaansa Venäjä toimii nyt, kuten toimii, sen takia, että Euroopan Unionilla on toimimaton maahanmuuttopolitiikka sekä globaali epätasa-arvo.

Edelleen Diarra kirjoittaa:

– Petteri Orpon hallitus on päättänyt sulkea Suomen ja Venäjän väliset rajanylityspisteet lukuun ottamatta Raja-Joosepin rajanylityspaikkaa. Hallitus ei kuitenkaan vastaa lainkaan niihin juurisyihin, joiden vuoksi Venäjä kykenee hyväksikäyttämään Suomeen tulevia turvapaikanhakijoita.

Diarran mukaan rajojen sulkeminen Afganistanista, Egyptistä, Eritreasta, Etiopiasta, Irakista, Jemenistä, Marokosta, Pakistanista, Somaliasta, Sudanista ja Syyriasta tulevilta ihmisiltä ei estä hädänalaisten ihmisten pyrkimystä yrittää saapua Eurooppaan ja onkin lyhytaikainen ratkaisu, koska poliitikot eivät pyri ratkaisemaan ongelmaa vaan lähinnä ideologisista syistä haluavat pienentää pakolaiskiintiöitä ja kehitysyhteisyörahoja.

Diarra vaatiikin, että pakolaiskiintiöt on nostettava vähintään 3 000 tulijaan ja annettava tulijoille laillinen väylä saapua Eurooppaan.

– Näin voimme viedä Venäjältä mahdollisuuden käyttää hyväkseen turvaa hakevia ihmisiä, Diarra lopettaa.

 

Diarran ketjusta ponnahti esille myös mielenkiintoinen kansalaisaloite. Siinä vaaditaan jo suljettujen raja-asemien aukaisua ja tarjottava tulijoille kaakon raja-asemien kautta vapaa pääsy Suomeen junilla, bussiella. Kansalaisaloitteen mukaan raja-asemat on pidettävä auki esteettömän kulkemisen varmistamiseksi.

Huomioitavaa, että aloitteen laatijoista suurin osa on venäläistaustaisia.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments