Maahanmuuttajaghetoissa täydellinen vaikenemisen kulttuuri

Poliisin vuosiraportti maahanmuuttajien ongelma-alueista on joiltakin kohdin mielenkiintoista luettavaa. Noukin sieltä esille kohdan, jossa poliisi kuvailee kuinka vaikeaa maahanmuuttajaghetossa on tehdä rikostutkimustyötä.

Poliisin mukaan ongelma-alueilla on lähes täydellinen ns. vaikenemisen kulttuuri. Tämä näkyy mm. siinä, että alueiden asukkaiden kanssa on lähes mahdotonta kommunikoida. Kun alueella on tapahtunut esimerkiksi jotakin vakavaa, niin asukkaat eivät kerro poliisille havaintojaan.

Vaikenemisen kulttuuri koskee vaikenemista poliisin suuntaan, mutta yleisesti “vaikeneminen” koskee kaikkia viranomaisia.

Ohimennen sanottuna periaatteessa ymmärtää rikollisten vaikenemisen, sillä siinä saa herkästi vasikan maineen ja kuulan kalloon. Huomattavaa onkin juuri se, että vaikenemisen kulttuuri koskee laajalla skaalalla ihan tavallisia asukkaita, paikallisia elinkeinon harjoittajia ja yrittäjiä ja muita toimijoita. Poliisin mukaan tämä johtuu toisaalta siitä, että ulkomaalaistaustaiset ihmiset eivät luota viranomaisiin ja poliisiin, mutta vaa`assa painaa myös pelko rikollisjengejä kohtaan.

Poliisin mukaan on hyvin tavallista, että poliisi saa tietoon jostain rikoksesta kautta rantain. Esimerkiksi jos joku paikallinen on joutunut vaikkapa pahoinpitelyn, ryöstön tai muun rikoksen kohteeksi, niin rikos tulee poliisin tietoon jotakin toista kautta. Asianomistajaa eli uhria on tällaisissa tapauksissa lähes mahdotonta pyrkiä saamaan kertomaan tapahtuneesta, sillä uhri mieluummin vaikenee kuin kertoo asiasta poliisille.

Tämä sama vaikeneminen koskee myös todistajia. Voi sanoa, että vanha alamaailman sananlasku pätee erittäin hyvin: en ole nähnyt mitään, kuullut mitään enkä tiedä mistään mitään. Poliisin on erittäin vaikea ratkaista monia rikoksia, sillä usein oikeuteen päätyvissä rikoksissa todistajilla on suuri merkitys siihen, että rikoksentekijä saadaan tuomituksi.

Monikulttuurisuus on toisin sanoen hyvin mielenkiintoinen negatiivinen ilmiö.

 

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Tämähän on vanhaa tuttua käyttäytymistä Etelä-Italian mafia-alueilta eli eurooppalaista tuttua juttua.
Paitsi, että mafia pohjautuu osittain arabivalloituksen aikana syntyneisiin kulttuurisaastumiin ja jopa sana “mafia” on todennäköisesti arabialaista alkuperää.

ennakkoluuloinen

Totta, onkin sanottu, että rajalinja : Pyrenneet-Alpit-Tonavan ala-juoksun etelä-puoli on geneettisesti ählyjä, josta seuraa päätelmä, miksi espanjalaiset ja portugalilaiset niin raakalaisesti valtasivat Etelä-Amerikan, sekä siellä vallitteva nykyinen sekoilu meiniki kartelleineen, veressä kiertää vartin verran musulmaania.

mariD

No onhan minussa sittenkin pisaran verran musulmaania. Wallahi!

Minä

“Sana mafia tai maffia esiintyy ensimmäisen kerran italian kielessä 1865, mutta jo 1875 se mainittiin ranskalaisessa sanakirjassa ja Times -sanomalehdessä. Alussa sanalla oli positiivinen tarkoitus, ja sitä käytettiin kuvaamaan miestä, joka oli rohkea ja avulias (mafiosa sanottiin esimerkiksi kauniista tytöstä). Tässä merkityksessä sana esiintyy G. Rizzotton näytelmässä I mafiusi della Vicaria vuodelta 1863. Sanan merkitys muuttui mafian muuttuessa puhtaaksi rikolliseksi toiminnaksi.”

https://tinyurl.com/yckdm46v

Jaha on taas pieni määrä kirjaimia rajoituksena.

Kallu Pirvanen

Dennis Hopper elokuvassa True Romance. “your ancestors were niggers”
Your great, great, great, great, great-grandmother was fucked by a nigger, and had a half-nigger kid. That’s a fact. Eli koko eteläinen eurooppa on saastunut joko neekereiden tai musulmaanien toimesta. Hahhahhaa..
https://www.youtube.com/watch?v=trBxPFLq__g&ab_channel=WatchYourWorldBurn

Minä

“Mafia on italiankielinen sana, mutta joidenkin väitteiden mukaan se on alunperin arabialaista alkuperää oleva termi. Mafia tarkoittaa käytännössä jotakin sellaista asiaa, joka on kaunis, charmikas, erinomainen ja urhea. Sanaa käytettiin jo 200 vuotta sitten erityisesti Italian Palermon alueella, jossa katukauppiaat ja esimerkiksi harjoja myyvät toriukot kauppasivat tuotteitaan kailottelemalla tätä mafia-sanaa sen eri taivutusmuodoissa yhdistäen sen kauppaamaansa tuotteeseen…….” jatkuu seuraavassa kommentissa

Minä

“Italiassa sana mafia siis tarkoittaa kaunista, urheaa ja erinomaista huolimatta siitä, että se on viimeiset satakunta vuotta yhdistetty järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Saman alan termi cosa nostra tarkoittaa suomeksi meidän juttua.

Mafia-sanan arabilaista alkuperää oleva versio on tulkittu tarkoittavan jotakin pakopaikkaa, turvapaikkaa.”

https://nippelitieto.com/mafia-tarkoittaa-kaunista-urheaa-ja-erinomaista

mariD

Ei pidä unohtaa, että rikollisliigoja on Euroopassa muuallakin joilla on monisatavuotiset perinteet, esim Albania on yksi tällainen maa. Etelä-Ranskassa on perinteisesti ollut omat mafia-järjestöt, on muun muassa Marseille’n mafia. Balkanin alue on oikeaa vuoristoroistojen seutua mutta Sisiliaan verrattavaa mafiajärjestelmää siellä ei ole syntynyt vaan enemmänkin erilaisia vuoristossa majailevia rosvojoukkoja. Onhan sitten ryssien omat mafia kuviot, myös Itä-Euroopasta löytyy vastaavanlaista, esim Romania ja Bulgaria. Mutta näiltä puuttuu Sisilian mafian pitkä historia, ehkä pois lukien Ranska ja Albania.

Last edited 6 kuukautta sitten by mari
Minä

Itsehän nuo pitävät yllä mafioitaan, eivätkä sanallakaan pistä hanttiin. Turha valitella, jos on oma asuinalue ikävä paikka elää.

Ikävää, että alusta muuttui. Vaikeaa seurata keskustelua, kun sen tehdäkseen joutuu avaamaan jokaisen artikkelin uudestaan, jotta näkisi onko vastauksia omiin kommentteihin.

Last edited 6 kuukautta sitten by Minä
Kumi-Roope

Eikös Paavokin ole neuvonut että kannattaa luikahtaa vähin äänin paikalta jos joutuu sattumalta ryöstön tai ammuskelun todistajaksi. Poliisille ei kannata sanoa mitään ettei joudu itse kostotoimien kohteeksi.

Dickie

näin toimii alemman peliteoreettinen yhteiskunta, tasapainon

mariD

https://www.verkkouutiset.fi/a/hamasin-terroristeja-kehotettiin-raiskaamaan-seksuaalinen-vakivalta-oli-osa-suunnitelmaa/#907fb397

Näyttää olevan tuon uutisen mukaan YK:ssa myös täydellinen vaikenemisen kulttuuri.
Varoitus: juttu sisältää erittäin graafista kerrontaa ja pistää veren kiehumaan.
Samalla se kertoo hyvin millaista porukkaa nämä arabim*lkut ovat…
Voisin melkein omakätisesti teloittaa…
Lukekaapa juttu niin ymmärrätte paremmin suuttumukseni.
YK on selvästi muslimiläpsyttäjien käsikassara joka sietää ajaa alas ja lopettaa kokonaan ja kehittää tilalle jotain järkevämpää. Nyt pulju on täynnä vihervasemmistolaisia ja kommunisteja.