Pisa-gallup: Mitkä ovat syitä huonoon pisa-tulokseen?

Gallup-kysymyksessä kysytään syitä huonoon pisa-tulokseen. Mahdollisuus valita kaksi eri vaihtoehtoa. Tarkenna kommentoinnissa asiaa jos vaihtoehtoissa ei ollut sopivaa vaihtoehtoa.

Vastausaikaa 6.12.2023 klo 23.00 asti.

Mikä ovat suurimpia syitä Suomen huonoon pisa-tulokseen?

  • Maahanmuuttajat ja monikulttuurisuus (53%, 608 Ääntä)
  • Kännykät ja sitä seuraava keskittymiskyvyn puute (28%, 329 Ääntä)
  • Opettajat ovat epäpäteviä ja opetuksen sijasta pyrkivät tuomaan esille mielipiteitään (9%, 101 Ääntä)
  • Luonnontieteiden ja äidinkielen opetuksen muutos huonompaan suuntaan (6%, 67 Ääntä)
  • Nykyinen opetustapa ei opeta vastaamaan niihin kysymyksiin, joita pisa-kokeissa kysytään (2%, 26 Ääntä)
  • Joku muu (2%, 25 Ääntä)

Ääniä yhteensä: 708

Loading ... Loading ...
Subscribe
Notify of
guest
69 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
h44

Säästösyistä rakennetut “avokonttorikoulut” ja inkluusio kuormittavat varsinkin poikia.

Boltteri

Äänestän lastenhakkaamisen puolesta. Kun minä kävin koulua ja en pitänyt turpaani kiinni tai istunut saatana kunnolla paikoillani niin opettaja-täti huitaisi kunnolla kepillä sormille. Oppi pikku paskiainen oleen. Jos jätin läksyt tekemättä tai puoliksi tehdyiksi niin sain rangaistukseksi opetella virsikirjasta virsiä jotka minun piti seuraavana päivänä osata ulkoa ja lausua koko luokan edessä. Jos en osannut niin tuli lisää virsiä. Minä osaan vieläkin vitusti virsiä.. Sormet ovat kyllä kunnossa, yksi kerta riitti oikein hyvin. Kaikki tämä tapahtui 70-luvun loppupuolella, ala-asteella. Tämän päivän opettajat tarvitsisivat varmaankin pippurisumutetta, ruoskan ja sapelin saadakseen mölyävät muslimiapinat ojennukseen… Kuitenkin olen sitä mieltä että niitä pitää hakata, ja kunnolla.

Trampas

Oi niitä aikoja

T

Väkivalta ratkaisisi monta ongelmaa nyky-yhteiskunnassa.

Mara Katti

Ruumiillinen kuritus on parhaimmillaan silloin kun sitä joudutaan käyttämään mahdollisimman harvoin.
Tieto sellaisen olemassa olosta tekee “hakkaamisesta” tarpeetonta.
Sen ennalta ehkäisevä vaikutus on ollut järjestäytyneen yhteiskunnan syntymisessä milteipä korvaamaton.

Asian ymmärrys on tainnut 1980-luvulta lähtien kadota erityisesti vasemmistolta, koskapa sen tilalle keksittiin jokin sellainen kuin lastensuojeluilmoitus.

Boltteri

Kun mutsille kerroin että sormille pamahti keppiä niin mutsilta tuli avaria naamaan: “Taas sua saa hävetä!” Oppi pikku vasikkapaskiainen taas oleen. Minulla ei ole mitään lasten ojentamista väkivallalla vastaan, tasan päinvastoin. Ja vielä enemmän olen sen kannalla pikku muslimipaskiaisten kohdalla sillä he ovat kaikista pahimpia pikku kusiaispaskiaisia. Näin se menee myös eläinten keskuudessa, isommat opettaa niin että tuntuu. Nyky-yhteiskunnassa on se vialla että kaiken pitää olla KIVAA eikä kukaan saa olla sekuntiakaan surullinen tai häpeissään. Ollan korvattu ihan normaaleja käyttäytymisiä ja reaktioita päänsilittelyillä ja lellimisellä. Lopputulos on helvetin tyhmiä ja saatanan röyhkeitä kusipää-lapsia kylät täynnä. Heillä ei ole minkäänlaisia työkaluja pärjätä aikuisten maailmassa.

Dan Wesson

Tuossa olen samaa mieltä, että opettajilla pitäisi ehdottomasti olla sellainen auktoriteetti, että pahimmatkin mölyapinat tottelevat. Toinen vaihtoehto on, että kouluihin hommataan erillinen järjestyksenvalvonta, jolla on valmiudet hoitaa kouluterroristit nippuun.
Mutta suurimmat syyt ovat tasapäistämistäminen, eritysopetuksen loppuminen, ja se että opettajilta on riistetty kaikki työkalut järjestyksen pitoon. Tasapäistäminen aiheuttaa sen, että kun luokalla on muutama marakatti möykkäämässä, eivät muut voi oppia yhtään mitään. Taspäistäminen on 99% varmasti seuraus vasuripolitiikasta. Erityisluokat olisivat ovat täynnä matujen kakaroita, jolloin karu totuus tulis ilmi näiden kyvyistä ja halusta oppia mitään hyödyllistä.

Boltteri

Jokainen luokka jossa on muslimiapinoita ON erityisluokka. Ei siitä mitään tule kun älykkyysosamäärältään 4-vuotiaan tasolle koko elämänsä jäävä ylimielinen sössöttävä idiootti laitetaan normaalien ihmisten keskuuteen. Muslimi on mätäpaise joka tilanteessa, koko elämänsä ajan.

Dan Wesson

Tässä Verkkouutisen jutussa Viron ex-opetusministeri sanoo sen ääneen: https://www.verkkouutiset.fi/a/viron-ex-opetusministeri-suomen-pisa-tuloksen-romahduksen-taustalla-maahanmuutto/

Neuvokaapas expertit

Kyllä ne enemmän kuormittaa tyttöjä. Ei ole missään turvassa vähemmistön pojilta. Oman tytön päätä hakkasi päällä istuen tuplaten suurempi poika asfalttiin. Isosisko pelasti. Koulu ei halunnu puuttua koska eihän vähemmistöä saa rankasta. Ei ees moittia. Ovat rikkaus.

Turhautunut KansalainenD

Tohon ekaan vaihtoehtoon olisin lisännyt vielä “inklusiivisyys”. Olkoonkin, että senhän noi kaksi mainittua jo pitkälti sisältävät… Ite siis valitsin noi kaksi ensimmäistä.

japadappaduu

Ennätyksellisen nopeasti on kyllä koulutus Suomessa ajettu alas.
Ennen oltiin sentään maailman ykkösmaa koulutuksessa josta oltiin ihan ylpeitäkin.
Mutta ei se alasajo ole toki ihan pelkästään viime vuosina ole tapahtunut, on siinä semmonen reilu 10-vuotta mennyt.
Mutta niinhän sitä varmaan kaikki muistaa Nokian ja kuinka oltiin teknologian kärkimaa.
Mistä meidät nykyään tunnetaan maailmalla? Siitä varmaan eniten että ollaan maa joka antaa ilmaisen elämän jokaiselle kehitysmaalaiselle joka tänne jollain keinolla pääsee.
Ja jos ei itse pääse niin meidän poliitikot hakee konsulikyydillä veronmaksajien piikkiin.

T

Mistä tunnetaan? Miesten tamponeista varmaankin. Tämä on ihan käsittämätöntä mihin tämä maa on mennyt. Vielä tuossa 2000-alkupuolella kaikki oli normaalia ja kivaa.

VMP

Totaaliisesti täyteen virkanimitetty ja marssin läpi instituutioden kokenut ruotsinvallan alla oleva opetushallitus. Se vaihtoehto pitäisi olla, siis suomeksi korruptoitunut opetushallitus.

Lähimpänä on tämä: “Luonnontieteiden ja äidinkielen opetuksen muutos huonompaan suuntaan” tuo on se iso syy, etenkin tuo luonontieteiden vähentäminen.

Last edited 6 kuukautta sitten by VMP
Trampas

Eivät luonnontieteet ole vähentyneet. Ne ovat kokeneet mullistavan evoluution pamauksen, kun opettajat ajavat poliittista agendaansa.

Trampas

Tuo niiden agenda on ainakin minulle suuri mysteeri, mutta en olekkaan korkeasti koulutettu humanistiselle alalle, eli…

Ai.

Missäs imaginaarilaskenta lukiolaisilla? “Kompeleksi luvut kuuluvat korkeakouluihin!” 🙂 Fysiikan simppeliyttämisestä nyt puhumattakaan, lukiolainen ei osaa laskea aikadillaatiota jolla voisi selittää jälkeenjääneisyytensä viimevuosituhanteen..

Paskat nykyään tulee vasta korkeammilla asteilla se mitä normaali lukiolainen joka otti laajat/valinnaiset osasi viimevuosituhannella.

Ruotsia on onneksi tullut lisää ja voi oikein valita pallon potkimista aineeksi. Kyllä vain luonontieteiden kursseja ja sisältöä on karsittu.. .

https://matematiikkalehtisolmu.fi/2017/1/osoitinlaskenta.pdf

Last edited 6 kuukautta sitten by Ai.
nimellinen

Indoktrinaatio normaalin opetuksen sijasta, eli lapsille, nuorille ja vanhemmillekin, syötetään oppeja ihmisen mahdollisuutta itse kyseenalaistaa niitä ollenkaan tai muodostaa niistä minkäänlaisia perusteltuja käsityksiä.

Antti

Puuro on pahaa ja apeat verhot

pöö

Suomen talousihmeen ja Nokian tekivät 80-luvun alussa lukionsa päättäneet insinöörin plantut. Mitähän vikaa siinä sen aikaisessa opetuksessa oikein oli, että se piti ryssiä näin perusteellisesti? ei meistä kukaan sen opetuksen ja opetustavan vuoksi kärsinyt, töitähän sen oppimiseen piti tehdä kun tavoite oli sillä tasalla jo lukiossa johon ei päästä nykyään edes yliopiston ensimmäisen vuoden jälkeen. Mutta ei meillä ollut tällaista määrää mielenterveysongelmiakaan kuin näillä nööseillä nykyään. Vaatimustason lasku, opetuksen tason heikkeneminen ja mielenterveysongelmien määrän kasvu ovat tapahtuneet samaan aikaan, miksi?

VMP

–> Täyttä faktaa □

(Globaalit verkot tekivät 90-luvulla päättäneet joloin oli korkeimmalla tasolla opetus vielä ennen vuotta 1996?)

Sille entiselle tasolle päästäkseen pitää melkein käydä monessa laitoksessa vielä yhtä aikaa 8I.. enkä tarkoita tällä mielenterveyspuolta.

Last edited 6 kuukautta sitten by VMP
VMP

Katselin aamutuimaan ja harmi ettei tosiaan voi edittiä tuota häiritsevää epämääräisyyttä tuolla sori niille joiden duunin jätin pois tuosta tuolla määritelmällä, lapsus kun lyhyesti tiivisti.

Kuuno

Edellisellä hallituksella olisi ollut 4 vuotta aikaa korjata oppimistuloksia parempaan suuntaan, mutta vaikka heillä oli omasta mielestään maailman paras opetusministeri Li Andersson, niin jostain syystä näin ei tapahtunut. Nyt kun kuuntelee Soma Lin puolustuspuheita, niin helpoin tie on valittu: Syy on ilmeisesti koronan ja koska on ollut etäopetusta, niin köyhimmillä ei ole ollut kunnon välineitä ja tukiopetusta. Ja tietysti syy on jo seuraavan hallituksen. Ei koskaan ole syytä itsessään ja näissä huuhaa uudistuksissa, kuten joku vitun inkluusio, yhtenäisopetus jne. Kaikki mikä ennen on toiminut hyvin, laitetaan paskaksi. Jos katsoo Viron tuloksia, eroa on kuin yöllä ja päivällä. Virossa opettajalla on sitä auktoriteettia vielä jäljellä ja maahanmuuttajataustaisia oppilaita vähän.

VMP

Neljässä vuodessa ei korjata(eihän ne sellaista ollut tekemässäkään vaan lisää vahinkoa) >kahdessa vuosikymmenessä tehtyjä vahinkoja, etenkään jos kenelläkään asiosta päättävällä ei ole siihen kykyjä tai edes ymmärrystä mikä on mennyt vikaan, pitäsi kysyä vanhoilta parroilta kuinka ennen meni vielä kun on siihen aikaa.

Ei ja ei vastaus ei ole neekeri.

Vastaus olisi paluu entiseen opetus-suunnitelmaan jonka olivat tehneet muut kuin tunneälyllä varustetut henkilöt jotka tiesivätkin niistä asiosta jotain.

Last edited 6 kuukautta sitten by VMP
VMP

No ei se noin yksinkertaista olisi mutta isompana suuntaviittana hyvä.

pöö

Ei se koko vastaus ole maahanmuuttajat, mutta iso tekijä niiden muiden joukossa se on. Monikulttuurinen eli perseilevä käytös kouluissa ja luokissa estää tehokkaasti ketään muutakaan opiskelemasta joten heidän vaikutuksensa ei rajoitu siihen että he itse ovat se kognitiivinen alaluokka, he vetävät muutkin alas mukanaan. Mutta ovat siis vain osa ongelmaa. Todellinen ongelma ovat nämä “yliopitokoulutetut kouluvirkakalkkunat” jotka tehokkaasti siirsivät koulun työntekijöiden painopisteen pois siitä että oppilaat oppisivat sen minkä ennenkin. Kouluissa on henkilöstöä ja muita resursseja paljon enemmän per oppilas kuin mitä omana aikanani oli, mutta ne resurssit käytetään aivan muuhun kuin siihen että oppilaat oppisivat. Eli vastaus ei ole että lisätään resursseja, ne menevät haaskuuseen.

pöö

Ei korjata neljässä vuodessa. Mutta nimeäpäs yksikin toimenpide jonka he tekivät jolla tätä asiaa edes yritettäisiin korjata, ihan sama missä ajassa sen voisi ajatella auttavan. Aivan oikein, he eivät tehneet yhtään sellaista muutosta, kaikki mitä tehtiin olivat päinvastoin tilannetta heikentäviä… että sellaista.

VMP

No alempia tutkintoja/kouluja ollaan nimetty “korkea”kouluiksi joten onhan nyt sitten korkeammin koulutettua väkeä kun nimeä ollaan muutettu vaikka niissäkin vaatimus taso laskenut ja esim. eräs tuollainen laitos päästää läpi sellaisia joita ei missään nimessä pitäsi päästää läpi edes lain mukaan, etenkään kun työ on kuitenkin vastuullista, tämän tietää moni en tiedä eivätkö suutaan uskalla avata ja laitos on tehnyt sitä jo pitkään.
No uhreina ovat ne jotka eivät välttämättä edes pysty vastaan sanomaan.

En viitsi tähän kirjoittaa esimerkkejä näistä.

Hölmöimät nyt sittten kuvittelee olevansa korkeastikkin koulutettuja ja läpäisseet jonkun vaativankin seulan.

Last edited 6 kuukautta sitten by VMP
Boltteri

Toisaalta, eihän me mitään pisapointseja tarvita, meillähän kaikki muslimit ovat hyväpalkkaisissa kokopäivätöissä kaarnalaivatelakoilla. Vienti vetää niin maan vimmatusti että ei edes Demarit ehdi kaikkea meille tulvivaa rahaa tuhlata. Lukeminen ja laskeminen on sitäpaitsi rasismia! Riittää ku osaa panee.

Kallu Pirvanen

Koulujen sekä luokkien koko kasvanut säästösyistä tai jotain.
Inklusiivisuus eli pärinä-Einarit samassa luokassa normojen kanssa.
Opettajien auktoriteetti on viety ja kakarat touhuaa omiaan opetuksen seuraamisen sijasta. Lisäksi suurissa kaupungeissa monikulttuurisuus heikentää oppimistuloksia Vituiks menee mutta menköön.

pöö

Koulujen koko on saattanut kasvaa, mutta luokkien ei taatusti. Meitä oli luokassa 70-luvulla parhaimmillaan 32, eikä siellä ollut mitään näistä ongelmista mitä nyt puhutaan. Ei suuri oppilasmäärä luokassa sinällään estä oppimista, se tuli silloin todettua. Oppimääräkin oli paljon laajempi ja vaatimustaso kovempi kuin konsanaan tänäpäivänä, mutta nykyään ei opita edes sitä vähää mitä pitäisi. Silloin aikanaan opittiin. Ilman nykyisiä mielenterveysongelmia. Se että mikä mekanismi siinä on että porukka, jolta vaadittiin melkoisen paljon enemmän kuin nyt, oli henkisesti silti terveempää, ei liene tiedossa. Mutta se todistaa ainakin sen ettei se nyt opettajien vaatima vaatimustason lasku ainakaan tule parantamaan tätä asiaa edes mielenterveyden osalta.

Fatwantarkistaja

Voi koronakin vaikuttaa, muttei sitä pelkästään Suomessa ollut.

mari

Runsaat kaksi vuotta sitten kun muutin Espanjaan, oli täällä kymmenen kertaa kovemmat koronarajoitukset kuin Suomessa. Jopa kadulla piti olla maski ellei edessä tai takana kulkeviin ihmisiin ollut vähintään kolmen metrin etäisyyttä. Aika naurettavaa mutta näin se oli. Kauppaan ei päässyt sisälle kuin parikymmentä ihmistä kerrallaan, tai vähän enemmän riippuen kaupan koosta. Mihinkään julkiseen tilaan tai rakennukseen ei ollut mitään asiaa ilman maskia Manner-Espanjassa oli myös ulkonaliikkumiskieltoja joista saattoi tulla sakot jos narahdit. Espanjan koulujen Pisa-tulokset ovat myös olleet laskussa, en tiedä kuinka paljon enkä jaksa enää alkaa googlaamaan vaan painun unten maille. Ja tällä kommentilla en ota koronaan kantaa. Ei jaksa sitä enää…buonanotte.

Puolueeton

Maahanmuutolla tuskin on suurta vaikutusta, mutta suomalaisten geenien heikentyminen on ehkä suurin syy. Tietenkin suurin syy lienee nykymaailma, jossa valetieto leviää kaikkialla. Tästä syystä lapsien älyllinen kehitys on heikentynyt. On väitetty jopa tutkimusten perusteella, että vanhempien vauvansa oikea kasvatus aiheuttaa älykkyyteen suuren kasvun. Kokemuskin viittaa tähän.

mari

No jopas nyt… geenit kyllä heikentyy kun maahan tuodaan älyvapaata debiilin tasolla olevaa ainesta. Mutta ei suomalaisten geenit.

VMP

Tullut lueskeltua kreationistisiä laatusivuja samalla kun olet ahkeran homeopaattisesti hoitanut lukulasejasi havaittessasi koppakuoriasen olevan kutistunut hirmulisko?

pöö

Miksi ruotsalaiset huijasivat edellisessä Pisa tutkimuksessa siirtämällä mamuoppilaita syrjään testeistä ja laittoivat valkoisia vastaamaan? siksikö että saisivat huonompia tuloksia? se on ihan tutkittu tosiasia se äo niissä maissa joista meille näitä “maahanmuuttajia” (eikös ne olleetkaan pakolaisia?) tulee. Ja sekin on tosiasia että jälkikasvun äo on kaikilla, myös valkoisilla, todennäköisimmin vanhempiensa keskiarvo. Kognitiivisen alaluokan valkoinen lähiövalas + somali = 70 pinnan lopputulos, todennäköisimmin, toki somaleissa on 170:isiä mutta niin vähän ettei se kesää tee.

VMP

Et vissin ole huomannut, että tuo puolueeton joka kirjoitta historiaa stalinin mukaan ymppää myös kreationismia kirjoituksiinsa.

porkkanalaatikko

USA:ssa on jaoteltu PISA-tulokset etnisen ryhmän mukaan. Sen valkoiset pärjäsivät hyvin, jopa paremmin kuin virolaiset. Kuvassa USA:n ryhmät ovat vaaleanpunaisella.

https://twitter.com/cremieuxrecueil/status/1732087511327908128/photo/1

Jopa mustat saivat paremmat tulokset kuin kreikat ja bulgariat ja mitä niitä nyt sitten onkaan.

https://www.unz.com/isteve/2022-us-pisa-scores-down-but-not-as-much-as-most-other-rich-countries/

Dan Wesson

Näinhän se meni. Ruotsissa on lyöty tässäkin asiassa kirveellä polveen, ja vaurio yritetty paikata laastarilla. Islamilaiset maat ovat ihan itse tuhonneet älynsä sukurutsalla. Aikoinaan (siis pari tuhatta vuotta sitten) Arabiassa oli hyvinkin kehittynyttä matematiikkaa ja astronomiaa. Sitten tuli islam ja tuhosi kaikki kehityksen edellytykset. Sitä tukee myös sekin asia, että miksi Euroopasta alkoi nousta tiedemiehiä ja – naisia, jotka käytännössä loivat tutkimuksillaan nykyfysiikan perusteet, joihin moderni yhteiskunta perustuu. Ei islamia estämässä kehitystä.

Mara Katti

Niin, ja lehmät lentää…
Maahanmuutto on lisääntynyt vuosikymmenissä kun taas geenien heikentyminen vaatisi vuosisatoja.

AnywayD

Hupaisaa kuvittelua – että geenit ovat heikentyneet viimeisinä vuosikymmeninä. Tässä kohden saa varmaan nauraa.

Geenit eivät suomalaisilla heikkene, jos pariutuminen tapahtuu suomalaisten kanssa tai saman tasoisten geenien omaavien kanssa. Heikompitasoista geeniä omaavien kanssa pariutuminen heikentää kyllä.

Maahanmuutolla on heikentävää vaikutusta siellä missä siitä on ongelmia. Missä kehitysmaalaisia mamuja on enempi, on myös enempi ongelmia. Se on sääntö, josta ei ole poikkeusta missään päin maailmaa.

Ideologiseen todellisuuteen vajonneille totta on tietysti ideologia, ei todellisuus, joten heidän selityksensäkin ovat sitten ideologiaan perustuvia, eivätkä siksi ole yhteensopivia todellisuuden kanssa.

Boltteri

HERRAJUMALA!!!! ILTALEHTI SUOLTAA RASISMIA, VIHAPUHETTA SEKÄ ISLAMOFOBIAA!!!!!!!!!!!!!! VÄITTÄÄ MUSLIMILAPSIA TYHMIKSI!!!!!!! TOIMITTAJA PITÄÄ NYT TAPPAA!!!!!!!! BOIKOTOIKAA NATSILEHTEÄ!!!!!!!!!!!

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f878852a-42bf-4253-96dc-4a7ed7bb36f4

Jormaani koskee

Mistähän nyt tuulee? Tavallisesti Lauri Nurmen mielestä SDP, Kommarit ja vihreät eivät voi tehdä mitään väärin. Onkohan se niin, että tosiasiat on pakko joskus tunnustaa kuten esim. tämä maahanmuuttajataustaiset katujengit. Niitähän tämän toimittajan mukaan ei vielä pari vuotta sitten ollut olemassakaan, koska perussuomalaiset varoitti niistä jo valovuosia sitten.

mari

Pyllytär väitti vielä vuosi sitten ettei katujengejä ole. Sittemmin tuo hamepoliisi nimitettiin työryhmään jonka tehtävä on tutkia ja koordinoida katujengejä. Voihan v….

VMP

Kirjoittaa siitä mistä arvio pisteitä saavansa tietysti voihan tuo tunnustaa tuossa kirjoittaneensa aina paskaa mutta kun tekee sitä edelleen.

“Päättäjät eivät ymmärtäneet, mitä on tapahtumassa, vaikka varoittajia on riittänyt.”

Niin esim. kirjassaan Halla-Ahon epävirallinen elämänkerta Lauri Nurmihan korosti kuinka varoitukset on otettava vakavasti ja kuunneltava järjen ääntä.

Harmi, ettei erästä lauri nurmen kirjaa ikinä tullut myyntiin, siinähän sen oli käsittääkseni tarkoitus varoittaa päättäjiä “Kuinka suomi voitti pisa tulokset” jonka oli tarkoitus kertoa kuinka voimaviisikko opetushallituksen kanssa korjasi opetus-suunnitelmaan vuosikymmenten aikana tehdyt karmeat virhee lujalla tahdolla ja taidolla.

mariD

Onko tuo epävirallinen Halla-ahon elämänkerta luettavissa jossakin? Kenties netin syövereissä? Kovin mielelläni lukisin sen ja olisin kiitollinen jos joku siinä voisi auttaa.

Trampas
mariD

Suuret kiitokset! Muchísimas gracias!
¡Muy amable de tu parte!

Last edited 6 kuukautta sitten by mari
Qroquius Kad

Tuosta kirjasta Perussuomalaisten taholta tehdyn arvostelun mukaan Nurmi jaksaa olla asiallinen noin sata ensimmäistä sivua.
Sen jälkeen hänen vihansa Halla-ahoa kohtaan tulee peittelemättä esille jatkuen kirjan loppuun.
En ole lukenut itse.

VMP-sarkasmi.

Ihan varmuuden vuoksi sanon, että halla-ahohan ei suostunut nurmelle antamaan mitään lausuntoa tai haastattelua sekä tuola toisella viitasin tähän:

https://www.stara.fi/2022/02/07/miten-suomi-paatti-voittaa-koronan-kirjan-julkaisu-on-peruttu/

Dan Wesson

“Päättäjät eivät ymmärtäneet, mitä on tapahtumassa, vaikka varoittajia on riittänyt.”

Päättäjät nimenomaan ovat ymmärtäneet, mutta eivät ole tehneet asialle mitään, koska rasismi ja varsinkin ideologia.

Trampas

Oli kyllä hankala galluppi tällä kertaa.
Solsidanin jakso K8, J1: Turvahuone on aika hyvä. Löytyy ylenannon areenasta.Jos jostain muualta voi katsoa, niin saa laittaa linkkivinkkiä.

mari

EK:n Romakkaniemi väitti ettei maahanmuuttajakakaroilla ole mitään tekemistä Pisa-tulosten romahduksen kanssa. Suurin syy kuulemma maahanmuuttajataustaisten kakaroiden ongelmiin koulussa on se ettei heille ole opetettu kunnolla ruotsin kieltä. Siitä Romakkaniemi piti turpansa kiinni ettei ruotsinkielisissä kunnissa Pisa-tulokset ole laskeneet läheskään niin paljon kuin vaikkapa pääkaupunkiseudulla.
Kaikki tietää syyn, mutta kerrataanpa vielä: ruotsinkieliset kunnat rohmuavat kaikkein kyvykkäimmät maahanmuuttajat, useimmiten Aasiasta filippiinejä, vietnamilaisia…mutta ei vahingossakaan musulmaaneja tai khatin mässyttäjiä.

Boltteri

Hurrikuntiin harrastetaan myös sosiaalista dumppaamista, eli kyllä sinnekin ahdetaan arabeja ja neekereitä. Mutta: hurrikunnat ovat pieniä, siellä ei ole arabineekeriyhteisöjä eikä niissä ole ostareita joissa notkua joten arabineekeriperheet muuttavat äkkiä pois. Tuntevat olonsa todella arabineekereiksi kylillä, ihmiset oikeasti tuijottavat kaduilla ja kaupoissa ALENTUVASTI (ja oikeutetusti) näitä kuntaan tunkeutuneita sossuhaitakkeita.

mariD

Varmaan tällaisiakin ruotsinkielisiä kuntia on mutta on niitäkin joihin on hyvin valikoivasti maahanmuuttajia otettu. Mites esim Kirkkonummi tai Sipoo? Vain pari esimerkkiä mainitakseni.

Boltteri

Kyrkslätt ja Sibbo eivät taida enää ihan hurrikyliä olla, vaikkakin käsipalloa pelaavat.

Neuvokaapas expertit

Perusasioiden sijasta keskitytään lukemattomiin sukupuoliin ja rasismin torjuntaan. Vähemmistöt saa kuristaa ja hakata päätä asfalttiin. Vaeltelukoulut. Matala vaatimustaso. Eli vassari pasko tämänkin.

Olavi Kiuru

Pakkoruotsi on erityisesti pojilla suurin yksittäinen kouluviihtymättömyyttä ja motivaatiopulaa aiheuttava tekijä. Lisäksi pakkoruotsi syö tuntikehyksestä paljon aikaa ja heikentää muiden aineiden oppimista.

Boltteri

Nyt tuli kyllä paksua tuubaa. Vihasit itse pakkoruotsia ja nyt pääsit päteemään. Kun nykykakarat eivät osaa edes lukea niin pakkoruotsi on kyllä ongelmista se pienin. Eiköhän nykyluokillakin mene suurinpiirtein pakkoruotsitunti näin: No niin Mohammed ja Jani-Petteri, anteeksi Iso-Pee NiggaKillah, lausukaapas tämä lause: Jag kör en bil. Molemmat vastaavat: Haista sinä huora vittu. Koko luokka nauraa. Ja se tunti oli sitten siinä.

Olavi Kiuru

Muutama hallitus sitten Forssan puhuva pää Sanni G-L teetti poikkeuksellisen suuret leikkaukset opetustoimeen. Samaan aikaan alettiin tuoda erilaisia digitaalisia oppimiympäristöjä ja -metodeja. Tähän päälle vielä gryndereiden ja kiinteistökeinottelijoiden lobbaus päättäjiä ja kasvatus- ja koulutustoimen viranomaisia kohtaan avokonttorikoulujen lisäämiseksi.

Frank

Kyllä syyt ovat sähköisten opiskeluvälineiden käyttö. Vihko, liitutaulu ja liitu olivat hyvät ja yksinkertaiset. Ei tarvinnut muistella salasanoja tai mitä nappia piti painaa, että sai jonkin toiminnon. Kännykän räplääminen koulutunnin aikana haittaa. Myös iäkkäitä hyvät koulutusohjelmat läpikäyneet opettajat ovat eläköityneet. On myös joitain kouluja joissa puolenkuun ystävät häiritsevät/kiusaavat muita.

Oiva Lander

Paavo yrittää taas johtaa harhaan. pt media on harhaanjohtomedia.

AnywayD

Taitele vaan tiukkana uskosi puolesta, ettei Paavo vie sieluasi.

mariD

Eipä vaan Psykoosimedia. Etkö osaa lukea? No ei kai kovin moni muukaan osaa Punk in Finlandissa lukea. Olitko tänään Tuomiokirkolla heiluttamassa palestiinalaislippuja? Luepa tuo uutinen ennen kuin seuraavan kerran menet tsemppaamaan palearebeja. https://www.verkkouutiset.fi/a/hamasin-terroristeja-kehotettiin-raiskaamaan-seksuaalinen-vakivalta-oli-osa-suunnitelmaa/#d33545c7

AnywayD

“Maahanmuuttajien” vaikutus on alueellista ja missä niitä on vähänkin enemmän, vaikuttaa se olennaisesti koulujen toimivuuteen. Muualla ei.

Siksi katson kännyköiden tyhmentävän vaikutuksen ja luonnontieteiden ja äidinkielen opetuksen heikentymisen pääsyiksi. On “modernisoitu” eli alistettu koko maa koekaniiniksi ja epäonnistuttu. Muutokset tulisi ensin kokeilla pienessä mittakaavassa, eikä hihhuloiden ideologisessa höyrypäisyydessä muuttaa itsevarmana koko maan koulut.

Olisi parempi tuoda liitutaulu takaisin ja jättää elektroniikka vähemmälle. Perustiedot, joita kouluissa opetellaan, eivät edellytä digitalosointia. 60-luvulla opittiin paremmin, eikä ollut edes ylemmillä luokilla laskutikkua hurjempaa laitetta käytössä. Moni nuori ei ehkä edes tiedä mikä se laskutikku on.

mariD

PISA-tuloksista vielä sen verran, että Virosta kajahti totuus Suomen sijoituksesta – – > https://www.verkkouutiset.fi/a/viron-ex-opetusministeri-suomen-pisa-tuloksen-romahduksen-taustalla-maahanmuutto/#d33545c7

äitee

Imaveren koulussa matkapuhelimet jätetään opettajan niin pyytäessä telineeseen luokkahuoneen ovella. Oppilaita arvioidaan enemmän ja aikaisemmin kuin Suomessa, ja vapautta heillä on vähemmän.
– Oppilaat eivät tiedä, mitä tehdä, jos heillä on täysi valinnanvapaus. Monesti he päätyvät tekemään jotain vain sen takia, että kaveri tekee. Lapsille ei saa sysätä vastuuta omasta oppimisestaan liian aikaisin, Lehtmets miettii.