Pisa-tulokset huonontuivat – järkyttyjien pataljoona sai hermoromahduksen

Suomessa ja Ruotsissa on ollut yhteinen kauhistelun aihe: yhdeksäsluokkalaisten oppimistasoa mittaavat ns. pisa-tulokset ovat romahtaneet merkittävästi.

Molemmissa maissa ollaan “sukellettu” syvälle; varsinkin matematiikan ja lukemisen taito huonontuivat entisestään. Suomea ja Ruotsia huonompia olivat Norja ja Islanti ja varsinkin Islannin tulokset olivat Suomeen verrattuna todella heikot. Tanska, Suomi ja Ruotsi pyörivät suurin piirtein samoissa lukemissa, kun Viron nuorukaiset olivat selvästi parempia.

Voiko pisa-tuloksista päätellä tai tehdä jotain suuria johtopäätöksiä? Omasta mielestäni ei. Ylipäätään miksi esivallan pitää pisteyttää lapsia? Joka tapauksessa maahanmuuton sanotaan melko suoraan olevan syy huonoihin pisa-tuloksiin, mutta silloin voidaan kysyä, että miksi islantilaiset nuorukaiset ovat suomalaisiin verrattuna apukoululaisia, mutta Islannissa ei kuitenkaan ole maahanmuuttajia?

Pitäisikö tuloksista huolestua? En tiedä, maailmassa on paljon asioita, joista voi huolestua. Itse en yläasteikäisenä lukenut varmaan yhtään kertaa läksyjä ja istuin illat jälki-istunnossa. Jos huolestua haluaa, niin ehkä suurin syy keskittymiskyvyn puutteeseen koulussa on se, että koulujutut eivät yksinkertaisesti kiinnosta.

 

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tare

Ja oikeasta syystä kukaan ei halua puhua.Ovat suomalaiset kersat tyhmentyneet näin rankasti ja miksi. Ja romahdus on alkanut, milloin. Onneksi osa sentään yrittää.

Suomi Finland

Tasokurssit sekä tietysti tarkkailuokat ja apukoulut takaisin ja lahjakkaille lapsille kunnolliset mahdollisuudet kehittyä täyteen potentiaaliinsa.

Tarkkailuluokka voisi mielellään sijaita useamman kilometrin päässä normaalista koulusta.

Opettajille laajemmat valtuudet puuttua häiriköintiin.

Viimeisenä: koulukiusaaminen kuriin. Kiusaaminen vahingoittaa yhteiskuntaa. Kiusaajat eivät ikänsä puolesta vielä ymmärrä, että heidän toimintansa voi johtaa valtaviin taloudellisiin menetyksiin, kun kiusatut saattavat alisuorittaa työelämässä koko loppuelämänsä.

Koulukiusaamisen kitkemistä ei pitäisi jättää opettajien tehtäväksi, vaan siihen pitäisi hankkia erikoistunut henkilöstö, jonka tavoitteena tulisi olla koulurauhan takaaminen jokaiselle koululaiselle.

Moonman

Joka vuosi keksitään joku uusi hieno idea millä koulukiusaaminen lopetetaan. Mutta millä sen voi lopettaa kun joku on aina ärsyttävä, tyhmännäköinen, väärinpukeutuva, liian autistinen jota on kiva haukkua ja lyödä.

Neekerit pilaavat pisatulokset, mutta sen lisäksi niillä on tuhoava vaikutus kulttuuriin ja kielelliseen kehitykseen; huonoitsetuntoiset suomalaiset alkavat puhua sitä samaa ählysuomea mitä kehitysmaalaiset koska se kenellä on kovin adhd ja pitää eniten meteliä, on aina siistein mohammed. Siihen päälle vielä media hehkuttaa rappareita, onlyfans-huoria, tubettajia, somettajia ja muuta jonninjoutavaa roskaa. Se ei hehkuta tiedemiehiä, lääkäreitä, sotilaita ja vaikeiden alojen erikois-osaajia.

VMP

Eiköhän pisa tulokset ole pilannut ne jotka ovat noita aineita ja niiden vaatimustasoa ja laajuutta laskeneet.

Suomi Finland

Mutta millä sen voi lopettaa kun joku on aina ärsyttävä, tyhmännäköinen, väärinpukeutuva, liian autistinen jota on kiva haukkua ja lyödä.”

Eipä siinä auta kuin asialle vihkiytyneiden vartijoiden tms suorittama välituntivalvonta ja välitön puuttuminen kiusaamiseen. Eiköhän potentiaalisten kiusaajien huomio kiinnittyisi sitten johonkin toisaalle. Opettajia ei pitäisi kuormittaa liikaa.

“Siihen päälle vielä media hehkuttaa rappareita, onlyfans-huoria, tubettajia, somettajia ja muuta jonninjoutavaa roskaa. Se ei hehkuta tiedemiehiä, lääkäreitä, sotilaita ja vaikeiden alojen erikois-osaajia.”

Näin juuri.

Veikkaan, että juuri ideologisella (idioottimaisella) inkluusiolla on aiheutettu karmea vahinko koulujärjestelmään.

Ruotsissa lienee huomattavasti surkeampi tilanne.

VMP

Mitään taso kurseja ei tarvitse, ei vaan päästetä läpi niitä jotka eivät pääse ja yleisentason pitää olla tasolla 80-90 luku sen takiahan sitä kärkisijoilla oltiin, mutta nyt ne jotka eivät koskaan edes tuolla tasolla ole olleet ovat saaneet päättää tason laskemisesta 😛

Suomi Finland

Hitaammat hidastavat nopeampien oppimista. Jos opettajan aika kuluu hitaampien jatkuvaan valmentamiseen, niin nopeat oppijat alisuorittavat. Ja häiriköt eivät kuulu tuollaiseen porukkaan millään tavalla.

Suomi Finland

On Pisa- tulosten seuraamisella se hyvä puoli, että vihervasemmisto ei pääse uudistamaan koulua täysin tärviölle ilman, että asiasta jää mustaa valkoiselle.

Last edited 5 kuukautta sitten by Suomi Finland
VMP

Niin kun se teki sen jo.

Suomi Finland

Niin ne ovat tehneet ja meillä on asiasta selvää dataa.

japadappaduu

Kellekään ei varmaan oikeasti ole yllätys, että kun kehitysmaalaisia tai heidän jälkeläisiiään on tarpeeksi paljon koulussa niin ne huononee.
Toisaalta ne huononee ihan kaikilta, koska he estävät niidenkin opiskelun.
Toisekseen vasemmistolainen koulu on sellainen jossa kaikki on yhtä hyviä/huonoja, elikkäs sitä saadaan mitä tilataan.
Jos Mohammed on 5 oppilas, niin eihän kukaan muu saa olla parempi ettei Mohammedille tule paha mieli.

sellaista

Eiköhän syy ole vanhemmissa-sekä kotimaisissa kuin maahanmuutajien-jotka eivät kannusta lapsiaan opiskeluun.
Nyky yhteiskunnassa pärjää avustuksilla ihan hyvin.
TikTok julkkis se ihanne “ammatti”
Miksi kiusata lasta vaatimalla koulumenestystä, kun mami ja papikin pärjää ilman tappavaa työtahtia.
Sossu avustaa vuokrassa,auton käyttö tuhoaa maapallon,kirpparilta saa vaatteet ja jos on “ahkera”niin ruoankin voi dyykata ilmaiseksi Markettien roskiksista.

Dickie

jos näin on, niin minun johtopäätökseni on, että Islanti ja Islannin koulut ovat erittäin pahasti woketettu, mikään muu ei voi asian tilaa selittää

Neuvokaapas expertit

Islanti ei ole high tech yhteiskunta. Moni nuori elää edelleen kuten isoisoisovanhenpansa. Inuiittityttö vei dokumentissa kauriin lihaa naapuroston mummoille. Vain osa lähtee opiskelemaan. Joten kun pärjää sillä että osaa vähän lukea ja laskea niin miks vaivautua. Ei hylkeenpyyntiä vaadi kolmannen asteen yhtälöitä.

Boltteri

Jos teiniltä ottaa puhelimen pois ja sanoo että mene tuohon osoitteeseen, joka on 5 kilometriä tuohon suuntaan. Ensin tota katua kilsan verran, sitten vasemmalle, sitten seuraavaa katua pari kilsaa ja sitten oikealle tämän kadun kohdalla. Kadunnimet lukee noissa tolpissa ja talojen seinissä. Kauankohan kestää kunnes teini saa paniikkikohtauksen ja hermoromahduksen ja kuolee? Ei ole kävelysovellusta, ei karttaa, ei lukusovellusta, ei musaa, ei mitään. HÄPEÄÄ on, koska joutuu pitämään käsiä taskuissaan tai herranjestas ihan vaan tyhjinä kehon vieressä heilumassa. Ja kuka helvetti voi tietää mikä on kilometri tai viis semmosta ilman kilometrisovellusta??? Teini ei kyllä paikalle saavu, koska se o like hei vittu nörttihomoo ja like vittu cringe hei vittu. Vittu Wöörd. Vittu.

Anttooo

90-luvun lopulla toxisena uroona jätin opetustyön. Sittemmin valmennus ja kaikki muutkin askareet jossa on lapsia, nuoria tai nuoria naisia. Jo tuolloin

Anttooo

Oli päivän selvää miten tässä tulee käymään. Jos mitään ei vaadita, mitään ei osaakaan. Näkeehän sen vaikka journalistien kirjoituksista. Niin täynnä virheitä. Kuolleen maan kuoleva kansa. Jos näiltä iidoilta pyydetään vastausta vaikka vaikeaan 7+8 yhteen laskuun, menee jo aivan yläsekvenssiin. Maata kuuluisi puolustaa, mutta pitäisikö näitä iidoja?

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Oh100

Kommunistinen koulutusjärjestelmä ei vaan toimi.

On aika purkaa valtion koulutusmonopoli ja järjestää koulutus yksityisesti vapailla markkinoilla tai muulla tavalla vapaaehtoisuuteen perustuen.

Heikki

Oletko Paavo huomannut,että kaikkien lehtien uutiskuvissa kouluista on pelkkiä kantiksia.Oliskohahan kuvat värikkäämpiä,jos PISA tulokset olis parantuneet?

luke

Mainoksista on kohta vaikea löytää valkoihoista aivan selvää tarkoituksellisuutta. Kuinkahan on esim. Afrikan maiden Tv.ssä luulenpa että sielläkään ei valkoihoisia näy sen verran rasistisia spermanahkoja kohtaan.

Suomi Finland

Silloin kun puhutaan huonosta koulumenestyksestä, on ihan selvää että kuvissa näkyy vain vaaleita koululaisia.

Ja jos puhutaan huippuosaamisesta, niin tummempaa porukkaa on mukana.

Näin se menee.

Saakohan niitä?

Ois ollu kiva saada tulokset tähän uutiseen.

Outlawman-09

Jos huoneeseen istutetaan 60 henkilöä, 25 normal valkonahka, 10 neekeriä,10 vuohennussiaa,10 täys somaliaa ja 4 täysJÄRKISTÄ aitoa suomalaista, mikähän mahtaa olla vastaus .