Hämeenlinna haaveilee halal-pääkaupungiksi

Hämeenlinnassa tehtiin kuntalaisaloite, jolla vaaditaan halal-ruokaa monipuolisemmin varhaiskasvatukseen ja kouluihin.

Aloitteessa vaaditaan, että Hämeenlinnan kouluissa ja päiväkodeissa pitäisi tarjota ruuaksi halal-lihasta valmistettua ruokaa.

– Muslimilapsille (joita suomessa on nykyään paljon) pitäisi olla tarjolla tasa-arvon nimissä samaa ruokaa mitä muutkin lapset syövät. Eli kaikille lapsille voitaisiin tarjota samaa ruokaa uskonnollisesta taustastaan huolimatta, aloitteessa kerrotaan.

Edelleen aloitteessa sanotaan, että “Halal ruokavalio voisi olla yhtenä vaihtoehtona valittavaksi varhaiskasvatuksessa ja kouluissa. Nyt ainoa vaihtoehto on muslimilapsille kala- kasvisruokavalio ja toiveissa olisikin että voisi valita halal-ruokavalion jolloin voisi syödä monipuolisemmin”.

Niin ikään kerrotaan, että halal-liha on laadukkaampaa lihaa kuin muut lihat.

Aloite ei suoraan ole ollut mikään jymymenestys, sillä sen on allekirjoittanut vain 49 hämeenlinnalaista, vaikka aloite on ollut esillä jo lokakuun alkupuolelta.

 

Subscribe
Notify of
guest
34 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Koska aloitteen on allekirjoittanut vain alle puolisataa hämeenlinnalaista batiikkinoitaa, voidaan päätellä ettei Hämeenlinna haaveilekaan eikä halua halal-pääkaupungiksi.

Suomi Finland

Uskonto ja sen sekaantuminen jopa ruuanlaittoon on täysin sairasta. Mutta tuohan on vaan yksi pieni rauhanuskonnon jännä juttu ja muita paljon jännempiäkin asioita ko rauhanuskonnosta löytyy.

rocky

Voisivat samalla asioiden helpottamiseksi luoda jo ala-asteelle vaimojen välityksen.

Dan Wesson

Vähän kerrallaan alkeellinen väkivaltaan ja alistamiseen perustuva paskauskonto yrittää saada jalansijaa sivitysmaissa. Sitä vaan pitää vastustaa määrätietoisesti.

Mara Katti

Perinteistä kehitysapua on kyseenalaistettu jo vuosikymmeniä sitten, mutta niin se vaan on jatkunut koska se on apua antavien tahojen elinkeino ja poseerausfoorumi. Toki sen piirissä on myös ihan vilpitöntäkin auttamishalua.

Humanitaariseksi maahanmuutoksi kutsuttu käänteinen kehitysapu on uudempi, mutta periaatteessa ihan samanlainen resurssipoltin.

Last edited 6 kuukautta sitten by Mara Katti
AnywayD

Vilpitönkään auttamishalu ei takaa sitä, että tehdyt teot auttavat yhtään ketään, voivat olla jopa vahinkoa aiheuttavia.

Last edited 6 kuukautta sitten by Anyway
Tapio

Parissa halal lihaa myyvässä kaupassa olen käynyt, ja totesin: ovat minulle haram.

Porkkanalaatikko

Tässä linkki kuntalaisaloitteeseen “Halal-ruoka vaihtoehto varhaiskasvatukseen ja kouluihin”: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/34285
Ajattelin katsoa, ketkä ovat aloitteen tekijöitä. Ilmeisesti termi on “vastuuhenkilö”.
Näyttää siltä, että kuntalaisaloitteissa ei aloitteen tekijöiden nimiä paljasteta.

Kreisi Kavan

ainoa hyvä muslimi on sellainen mikä ei hengitä ilmaa suomen maaperällä

Qroquius Kad

Vielä parempia olisivat kun eivät hengittäisi missään.

japadappaduu

Ilmeisesti ne kivikautiset kidutusrituaalitkin on rikkautta, moninaisuutta, monimuotoisuutta, ym mitä sanoja nyt keksivätkään.
Lisää vaan sitä rikkautta niin kohta meillä on toreilla perjantai-illan kivitykset.

rocky

Täällä pitäisi saada valtion apurahaa koska talvella voi kivien löytäminen olla sangen työlästä.Jääkokkareilla voi kädet väsyä ennenkuin syntisestä henki lähtee ja sehän on varsin kohtuutonta.

Qroquius Kad

Anarko-Markot ja Antifa-Annat ovat aiemmin suosineet kiuaskiviä, sopivan kokoisia heiteltäviksi:

https://www.tokmanni.fi/kiuaskivet-20kg-perinteiset-6419335352205

Ei kun tilaamaan, ja kopse vaan käy kun vääräuskoiset lähtevät helvettiinsä!

Last edited 6 kuukautta sitten by Qroquius Kad
Moonman

Olipa sekavaa vuodatusta. “pitäisi olla tarjolla tasa-arvon nimissä samaa ruokaa mitä muutkin lapset syövät” -Sitähän on tarjolla, mutta se ei kelpaa muslimeille. Jos taas aloitteessa tarkoitetaan, että kaiken on oltava halal-lihaa niin tasa-arvo ei siinäkään toteudu, koska raamatussa kielletään epäjumalille pyhitetyn lihan syönti.

Porkkanalaatikko

“pitäisi olla tarjolla tasa-arvon nimissä samaa ruokaa mitä muutkin lapset syövät”

Siis muslimeille ei riitä, että muslimilapset syövät muslimiruokaa. Myös muut lapset ovat saatava syömään muslimiruokaa. Silloin kaikki syövät samaa ruokaa eli muslimiruokaa.

+ULFBEHRT+

Halal ja kosher ja kaikki muukin vastaava eläinrääkkäys on välittömän kivityksen uhalla kiellettävä!

Myös maahantuonti tai sen yritys on säädettävä rangaistavaksi teoksi!

Missä ne vihreät ja muut keloapinjat nyt luuraavat, kun kerrankin niille olisi oikea kohde?

Boltteri

“halal-liha on laadukkaampaa lihaa kuin muut lihat”
Joo-o, lammasfarmeilta varastetut ja pakettiautossa lahdatut/kuljetetut/säilytetyt ruhot täyttävät kaikki terveydelliset vaatimukset. Myöskin lammasvarkailla on hygieeniapassit ja kivenkova ammattitaito. Ainakin kurkunleikkaamisen osalta.

rocky

Ja todennäköisesti on jo ennen teurastusta maustettu peräpään kautta.

Boltteri

Sossumuslimi-mustakaapuakka ostaa halal kamaa, tänään tehdään perinteistä irakilaista lammas-anaalimuhennosta! Kuohkean riisin kera! Vähän kyllä ihmettelee että kylläpäs tämä reikä tuoksuu partavedelle.. Hieman vanhan sperman vivahdettakin jostain tulee.. Nooh, ainahan se on nuolemalla puhtaaksi saatu ennen pataan heivaamista. Ullattavan kumalinen haistaleminen maku, mutta halal oike huva! Tannaan juhlapaiva ! Koko lattianen taunna herkkutella! Perhhe laula kaiki ALLAH ALLAAAH!

toni lajos

suomi seuraa perässä

Frank

Halal on ruokaa, jota tulee boikotoida. Mitään muslimien aisankannattajia meistä ei tule.

Puolueeton

Ehkä Muhammed oli oikeassaki asettaessaan sianlihan kieltoon. Siihen viittaa viimeaikainenkin tutkimus.
“Marraskuuhun 2015 mennessä tutkituista 275 lihanäytteestä kuudesta on todettu MRSA-bakteeri. Niistä viisi oli kotimaista lihaa.” ja jatkoa “MRSA eli metisilliiniresistentti Staphylococcus aureus on tietyille antibiooteille vastustuskykyinen stafylokokkibakteeri.”
Näitä alkaa olla suomalaisessa lihassa, koska sianpaska huuhdotaan haiseviin säiliöihin, jossa bakteerit lisääntyvät ja levitetään sitten pelloille. Siat saavat antibiottia ja bakteereista tulee resistenttejä antibiooteille.
Sianliha on siis kuumennettava niin, että sen sisältämät bakteerit kuolevat. Juutalaiset ja muslimit huomasivat sianllihan vaarallisuuden terveydelle. Siitä heidän uskonnollinen kielto.

Name

Niin tuota.. Kapernaumin puusepän ja muhumetin aikoihin sianlihassa oli hyvin yleinen trikiinimato.
Ja syömällä huonosti kypsennettyä sianlihaa se siirtyi myös ihmiseen.
Se aiheuttaa hyvin ikäviä oireita ihmiselle.
Siitä tämä sianliha kielto on peräisin. Uskonnon varjolla tätä kieltoa oli vaan helpoin saada ihmiset tottelemaan.

Boltteri

Todennäköisempää on että eihän seksikumppaneitaan pidä syödä.

joulukinkku

Ehkä sitä pyhää kirjaa pitäisi päivittää nykyaikaan sopivaksi. Esimerkiksi kamelit levittävät tappavaa MERS virusta ja näin ollen kamelin virtsaa ja -maitoa ei kannattaisi nauttia. Sianliha on ilmastoystävällistä verrattuna naudanlihaan, puhumattakaan lampaanlihasta.

Volk

Mitenhän kouluruokabudjetilla ajattelevat onnistuvan… joku matalabudjettiteurastaja asumaan sinne… voisi samalla viihdyttää lapsia välitunnilla…

Last edited 6 kuukautta sitten by Volk
Outlawman-09

Potta urpolainen, aa stuppikull, pyllistelewä begga und somaLI, kas, siinäbä fresidentt ehdokkaita. Kaikille musta kortti, matka jatkuub, kävelytehdas.

Outlawman-09

Hää ei taita punkea ääniharavax, mv=mitäs vantaale lehten piämiäs, anus rytkönen, hää sattais riuhtoa ääne urpolaenen & begga taka-axel. Hiusasentaja oletettawast pökkii omal äänel-mölinäl beggas etiäpäin. kui käyb. jos stuppikull tae kontallaan oleva tuloo fresitent, silloin aeka nostaa kytkinpetal tämä kylä, ilmansuunta njet ule sirppi&vasara.

Outlawman-09

Halal porsaankyljyksiä kameleilla pörrääville koukkunokille ? Se on nätti mennä aavikolla, kun sivutaskussa onb sianbotkaa välipalaxi ja kamel lurauttaab puteloon tuoreen terveysjuoman, nimeltään Kamelinkusi. Sen täytyy olla hyvää, kun suurAjaTOLLO litkii sitä, silloin ibrahim & abdullah myös lipittäwä sama nektar, aina tuore kusi.

Sherlokki suvakko

Halosen lahti liha, eli halal logolla painettua sianniskaa vaan opinahjoihin ja täydestä menee.

Outlawman-09

Tavja voi punkea SIANliha lähettilääksi.

joulukinkku

Katselin jääkiekkoa ja ihmettelin oranssipaidoissa olevaa HPK logoa. Ilmeisesti se lyhenne tarkoittaa Halal PääKaupunki?

Tare

Tämän on muslimi kiihkon aiheuttamaa eläinrääkkäystä, kertoo paljon kansanluonteesta,kaulojen katkomista, kaulojen katkomisia…

Piikivi

Nyt loppui sitten haribo-karkkien syönti. Miten tuo p-kulttuuri voi pilata karkitkin.