“Onko aivan pakko juoda aina?”

Tutkimattomia ovat humalaisten reissut. Tämä selvisi taas viime yönä, kun piti lähteä joskus myöhään yöllä hakemaan Husbyn Ok:lta “yhtä” kaljaa.

Lunta, sitä satoi aivan perkeleesti. Vaakatasossa siinä määrin, että käden kun laittoi suoraksi, niin ei nähnyt sormenpäitä. Siinä se ajatus sitten syttyi, joskus puolen yön aikaan, kun iso viskipullo oli juotu tyhjäksi, että vielä pitää saada pari kaljaa.

Ei muuta kuin kohti lähimpää yöhuoltoasemaa, joka sijaitsee Husbyssä. Sinne matkaa 1,5 kilometriä. Ensinnäkin piti kaivaa polkupyörä lumihangesta. Mutta eihän siitä ajamisesta tullut mitään, koska auraamattomat tiet ja lunta varmaan se parikymmentä senttiä. Kaljankiilto silmissä taluttelin pyörää Husbyn huoltsikalle ja sain ostettua askin tupakkaa ja sikspäkin 3,5 % kaljaa.

Sitten kävi niin, että huoltoaseman pihalle ajoi taksiukko. Musta mies Teslan ratissa ja tapahtui niin, että Tesla jäi lumihankeen kiinni. Minä auttavana känniläisenä työntöapua, mutta eihän siitä mitään tullut. Kun taksiukko pääsi metrin eteenpäin, niin auto jäi taas kinokseen kiinni.

Siinä kun töhellettiin Teslaa eteenpäin, niin paikalle ilmestyi apuhommiin musta jihadistilta näyttävä partaukko. Kun jihadisti kuuli puheestani, että olen suomalainen, niin mies innostui silmin nähden. Hän halusi tarjota minulle kaljan ja tupakin. Mentiin huoltoaseman nurkalla sijaitsevalle penkille istumaan (lunta 20 senttiä).

Selvisi, että ukko oli unkarilainen. Ajattelin, että mitä helvettiä, musta mies, näyttää ihan jihadistilta ja sanoo olevansa unkarilainen. Mies ilmiselvästi tykkäsi suomalaisista ja siinä sitten lähti juttu liikkeelle. Juotiin parit kaljat ja selvisi, että ukko oikeasti oli muslimi. Hän yritti käännyttää minua, mutta sanoin olevani ateisti, enkä uskonut hänen käännytyshommansa onnistuvan. Kerroin, että entinen takavuosien muija pärähti jehovalaisuuteen, mutta koska hänkään ei onnistunut käännytyshommissa, niin tuskinpa tässä huoltoaseman penkillä, kauheassa lumisateessa, kolmen promillen kännissä, käännyn islamiinkaan.

Pitkät pärinät pohdittiin kuitenkin maailman syntyä ja kerroin, että olen taipuvainen fysiikan ja tähtitieteen kautta saatuun tietoon. Ukko väitti, että olen tiedeuskovainen, mutta kiistin tämän. Sanoin, että tiede pitää sisäistää, jolloin tiede muuttuu matemaattisiksi koodeiksi, joita uskonto ei voi kiistää.

Samalla paikalle pölähti autolastillinen Husbyn pikkugangsteita, jotka ottivat osaa palaveriin. Selvisi, että kokaiinia oli vedetty ja seuraavana laitettiin palamaan marihuanasätkää. Kieltäydyin huumausaineista, kuten teki unkarilainen jihadistikin. Nuoriso kuitenkin poltti ja marihuanan käry leijaili ympäristössä.

Seuraavaksi pihaan ajoi poliisiauto. Jeparit tulivat jututtamaan ja kyselivät, että ollaanko sitä poltettu huumeita, koska poliisien mielestä Husbyn yllä leijuu marihuanan katku. Kaikki kiistivät, mutta poliisipartio oli epäluuloinen. Jouduimme kaivamaan henkilöpapereita, mutta itselläni niitä ei sattunut olemaan mukana. Poliisisetä näpytteli puhelimeensa henkilötiedot, ja selvisi, että hakuja ei ollut perässä.

Päätimme unkarilaisen jihadistin kanssa liueta paikalta toisaalle ja jatkaa kaljan juontia avaremmilla mailla. Tämä olikin hyvä liike, sillä seuraavaksi poliisipartio päätti tehdä tämän, tuon ja sen lain perustella henkilöratsian nuorisogangstereille ja heidän autolleen. Paikalle saapui avustamaan kaksi muuta poliisipartiota.

Siirryimme jihadistin kanssa viereisen McDonaldsin terassipenkille nauttimaan kylmää virvoittavaa kaljaa ja polttelemaan ketjussa Camel-tupakkia. Nyt selvisi, että jihadisti oli ihmisoikeustaistelija. Itse sanoin olevani enemmänkin vapaan viinan juonnin puolesta taisteleva kuin ihmisoikeuksien. Toisaalta ihmisoikeuksiinhan kuuluu saada juoda niin paljon viinaa kuin haluaa ja tuplata kolme promillea kuuteen, jos henkilö niin haluaa.

Mielenkiintoista oli se, että jihadisti oli samaa mieltä.

Jihadisti kertoi seuraavaksi asuvansa aivan lähellä, ja jos Paavolle sopii, niin voidaan mennä käymään hänen kotonaan ottamassa kaljan kylkeen muutama viskisiivu. Vaimo oli kuulemma nukkumassa ja vaikka ei olisikaan, niin aina sitä pienet viskinapanderit sopii ottaa.

Näine hyvine tepasteltiin nyt jo 25 sentin kinoksessa, itse pyörää taluttaen, ukon kotiin. Olin siihen asti ollut hieman epäluuloinen jihadistin unkarilaisuudesta (en enää muista nimeäkään), mutta asunnon ovella luki joku aivan käsittämätön sukunimi, juuri unkarilaiseen tyyliin sopiva Hegedűhlöµim tai jotain sinnepäin. Lisäksi eteisen peilissä oli kiinni pieni Unkarin lippu.

Otettiin useampi viskisiivu ja poltettiin viisi askia tupakkaa. Sitten päätin, että pitää lähteä kotiin. Pihalla selvisi, että lunta oli satanut taas 20 senttiä lisää. Yritin alkuun vähän polkea pyörällä, mutta eihän siitä tullut mitään. Tämän huomasin siitä, että kun lähdin polkemaan yhtä alamäkeä, niin kaaduin lumihankeen. Eikä siinä vielä kaikki, koska promilleja oli jo kuuden pintaan, niin kaaduin lumihankeen sellaiseen asentoon, että en päässyt heti ylös. Pää oli kinoksessa ja makasin sellaisessa asennossa, että en tiennyt missä suunnassa on ylöspäin.

Kun teutaroin siinä kinoksessa, pyrkien pystyasentoon, niin huomasin siniset vilkkuvalot. Sama poliisipartio, joka oli ollut Husbyn huoltoasemalla, sattui toistamiseen paikalle. Kyybelit kyselivät, että ollaanko sitä ajettu päissään pyörällä. Kiistin, ja kerroin taluttaneeni pyörää. Poliisi kertoi, että pyörän jäljistä päätelleen taluttaminen ei ole tapahtunut ainakaan mäen kohdalla, sillä jalan jälkiä ei näy. Sitäpaitsi jäljistä voi päätellä, että tien leveys ei ole ihan riittänyt ja sitä ollaan päädytty lumihankeen. Kiistin kuitenkin ajaneeni pyörällä ja asia jäi siihen.

Poliisit kyselivät, että pääsenkö varmasti kotiin. Kerroin selviäväni ja kokeneeni pahempiakin lumisateita ja olosuhteita kuin mitä nyt. Kun tätä epäiltiin, niin kerroin olleeni vuonna 1994 Bodenissa, jossa mitattiin talven pakkasennätys -52 astetta. Se oli karua, tämä ilma oli kevyt kenttäilmasto tunturijääkärille.

Kun jatkoin matkaa, niin huomasin, että kaljakassi oli pysynyt kaikesta kompuroinnista huolimatta tarakalla. Olin jossain vaiheessa sitonut sen jollakin narunpätkällä kiinni pyörään.

 

Subscribe
Notify of
guest
29 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Porkkanalaatikko

Tuohan oli oikea Joulutarina 🙂

Boltteri

3,5% niin surullista, niin surullista…

Huru-ukko

Ruåtsissa ei saa kuin tuota mellanöliä, vaan hyvinhän se mellanikin on sekoittanut Paavon suuntavaiston, kun ylä- ja alapuoli ja maailman ja ilmansuunnat vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun:)

Boltteri

Tiedän hyvin. Tiedän myöskin sen turhauttavan tunteen kun juot tuota litkua 15 tölkkiä etkä ole edes jurrissa. Siitä uupuu se maaginen viimene rosentti! Kusella saa kyllä käydä ahkerasti.

Fatwantarkistaja

Suomessa yöllä 2,8%

Piikivi

Voi itku, oliko tuo oikeasti kivaa?

Dickie

cool, hyvä meno

T

Terävät ovat petollisia. Työpaikan pikkujouluissa kun olen joskus erehtynyt juomaan vahvempia alkoholijuomia niin olen kotimatkalla epäillyt onnistuuko kotiinpääsy ja seuraava päivä on ollut painajaismainen. Vaikka hauskaa on ollut. Onneksi ei ole tullut kuitenkaan koskaan sammuttua kotimatkalla. Tänä vuonna pysyttäydyn turvallisissa juomissa eli ihan vaan kaljassa, niin seuraavana päivänä olo ei ole liian ankea.

Trampas

Yksissä firman pikkujouluissa nuorempana kävin ja sen jälkeen en niihin mene. Hävetti aikalailla mennä maanantaina töihin, kun oli tullut sanottua suorat sanat.
Tuli muutakin toilailtua, mutta en niistä sen enempää.

Last edited 5 kuukautta sitten by Trampas
Porkkanalaatikko

Hyvinhän tuo meni. Ketään ei pahoinpidelty eikä tapettu. Kaikki on suhteellista.

Trampas

Joo. Siitä on jo aikaa ja ei ollut vielä näin kulturelliä meininkiä.

T

Yhden uuden työntekijän kanssa tuli juotua pullo kuohuviiniä 10 minuuttiin, kun joku sellaisen pöytään toi. Tuossa alla kun oli useita oluita niin melko hyvään tuiskeeseen pääsi..

I.O. Ulappa

Itseltäni olisi jäänyt menemättä ”unkarilaisen jihadistin” kämpille, mutta siitäkin Paavo selviytyi. Tavallaan hauska seikkailu. Ja kaljat saatiin tuotua kotiin.

Outlawman-09

Kyllä kännissä on kätevää, lumimyrskyssä putkikamelilla ajo + oikeaoppiset alco % muuttaa kätevyysastetta.

Qroquius KadD

Tuo maininta tunturijääkäristä pistää hieman pohtimaan, kuka tämän on alunperin kirjoittanut, sillä P.T.Kangas ei liene sellaisena ole Hänen Majesteettinsa Ruotsin kuninkaan julkisessa palveluksessa ollut.

Last edited 5 kuukautta sitten by Qroquius Kad
mariD

Taisi olla känniläppää poliiseille. Niin itse ymmärsin.

Qroquius KadD

Se on toki yksi varsin varteenotettava mahdollisuus myriadien kaltaistensa, mutta sangen vähemmän varteenotettavien epälukuisassa joukossa.

Mara Katti

Rohkenen poiketa aiheesta tällä yleishyödyllisellä paljastuksella peruskouluopetuksen alamäen alkulähteestä.

Opetushallituksen organisaatio visualisoituna

Tuo uskomaton linkki on Suomen Opetushallituksen viralliselta sivustolta

Last edited 5 kuukautta sitten by Mara Katti
Porkkanalaatikko

Kiitos linkistä. Opetushallituksen organisaatiokaavio osoittaa kyseisen organisaation olevan hulluuden tilassa.

Mara Katti

Joo, ainoa yksilöity toimenkuva tuossa rusetissa näyttää olevan “Pääjohtaja” ja sekin ilman henkilön nimeä.
Hyvinpä ovat onnistuneet vetäytymään digibunkkeriinsa.

Kallu Pirvanen

Viina se ol kaiken pahan alku meijän perreessä”.
Aina jaksetaan paasata viinankiroista vaikka onhan se kerrassaan huimaa pöhnäpäissään pörrätä irti arjen tylsyydestä ja kaikesta mikä rassaa.
Esim. ei ole rumia naisia, on vain liian selviä miähiä jne.

kahdeksan_surmanluotia_14
h44

Joku asia sentään paremmin kuin Suomessa. Täällä ei saa kaupasta kuin 2.8% kaljaa yöllä.

jape

On pakko.

mariD

Minulle tällaiset illanvietot ovat tuiki tuntemattomia, mutta tarina oli tosi hauska ja hyvin kirjoitettu. Kuten olen aiemminkin sanonut, jokainen saa omilla rahoillaan tehdä ihan mitä lystää, juoda sitten vaikka viinaa niin paljon kuin sielu sietää, polttaa tupakkaa, ja jumaliste ostaa vaikka huumeita jos on niin tyhmä (väärinymmärrysten välttämiseksi, en missään tapauksessa kannata huumeita).
Mutta poltatko Paavo tupakkaa oikeasti noin paljon??? En halua nalkuttaa, mutta oletko koskaan harkinnut siirtyä e-savukkeeseen? Tehdaspuhtaalla nikotiinilla se on yhtä harmiton kuin apteekin inhalaattorit. Pääsisi ainakin eroon siitä tervasta ja muutamasta tuhannesta kemikaalista.

Qroquius KadD

Vastaus kuulosti hieman samalta, kuin että minä käytän alkoholia ainoastaan suurissa juhlatilaisuuksissa.
Suuria juhlatilaisuuksia minulla on ainoastaan silloin, kun minulla on alkoholia.
Mutta otsikon kysymykseen:

ei missään nimessä ole pakko juoda aina.
Kaikki juominen tapahtuu täysin omasta vapaasta tahdosta kenenkään mitenkään mihinkään pakottamatta.

mariD

Ei todellakaan mennyt ohitse tuo pikku uhoaminen, heh. Ei kukaan pysty viittä askia polttamaan jonkin tyypin kämpillä käymisen yhteydessä, olkoon kuinka jihadisti tahansa. Jihadistia ennen olit polttanut jo muutaman askin, eli lähemmäs kartongin koko illan/yön aikana. Eli kyllä, ymmärsin oikein hyvin siinä olevan “vähän” liioittelua. Mutta se myös osaltaan teki tarinasta tosi hauskan. Eihän tuo tupakin poltteluasia minulle mitenkään kuulu, mutta hyvä sekin jos poltat vain silloin kun lähdet radalle, kunhan sinne radalle ei tule lähdettyä liian usein. Noh, sinähän käyt käsittääkseni viikot töissä. Pitänee hyvin aisoissa. Vielä kerran, hauskasti kirjoitettu tarina. Minua ainakin nauratti.

Last edited 5 kuukautta sitten by mari
Bling Bling

Tässä tarinassa oli joulumieltä. Rauha ihmisten kesken eikä putkareissusta tietoakaan.

Karpaasi

Milloin on aika poistua ravintolasta ?. Silloin kun vastapäisestä seinästä töröttaa lamppuja !