Sosiaaliturvahuijaus a´la kotihoito ja kuinka se toteutetaan

Pauli Vahtera kirjoitti blogissaan mielenkiintoisen artikkelin otsikolla “Liian hyvä sosiaaliturva tuhoaa Suomen”. Artikkelin mukaan kehitysmaista tuleva väestö on keksinyt kuinka Suomi maksaa hyvät rahat vammaisten hoitamisesta.

Artikkelissa Vahtera tuo esiin kuinka esimerkiksi kolmen vammaislapsen perheelle maksettiin marraskuussa käteen 4 561 euroa erilaisia Kelan tukia, vaikka kumpikaan vanhemmista ei käy työssä. Vahteran mukaan sosiaalituet ovat niin hulppeat, että kumpikaan vanhempi ei tule ikinä käymään töissä.

Artikkelin voi lukea täältä: https://www.vahtera.blog/post/liian-hyv%C3%A4-sosiaaliturva-tuhoaa-suomen

 

Sivuan Vahteran artikkelia mitä tapahtuu Ruotsissa. Ruotsissahan vammaisbisneksessä maksetaan myös melko hulppeita rahoja ja säännöllisesti paljastuukin erilaisia bisneksiä, joissa kunnilta on kupattu miljoonia kruunuja, joissakin tapauksissa teko on voinut jatkua vuosikausia. Puhutaan ns. omaishoitobisneksestä.

Ruotsissa kuvio on seuraavanlainen. Joku jo Ruotsissa asuva kehitysmaista tullut henkilö perustaa kotihoitopalvelun. Yhtiön on melko helppo saada toimeksiantoja, sillä kotihoitopalveluista on valtava pula. Kun yhtiö on saanut toimintansa pyörimään, niin yrittäjä etsii kotimaastaan perheen, jolla on vammainen lapsi tai lapsia.

Seuraavaksi tämän perheen vanhempi palkataan yritykseen kotihoitajaksi. Näin henkilön ei tarvitse hakea turvapaikkaa, vaan hän saa melko automaattisesti työn perusteella oleskeluluvan ja voi suoraan lentää Ruotsiin. Vain todella harvoin näissä tapauksissa oleskelulupaa ei myönnetä.

Perheen pää työskentelee firmassa muutaman kuukauden ja hänelle maksetaan normaalia palkkaa. Sitten alkaa koijaus. Kun isä on asunut Ruotsissa tietyn ajan, ja saa normaalia palkkaa, niin hänen perheensä saapuu Ruotsiin perheenyhdistämisohjelman avulla, joka tässä tapauksessa onnistuu helposti, koska kaikki asiat vaikuttavat paperilla hyvältä.

Kun perheen vammainen lapsi saapuu Ruotsiin, niin perheen lapselle haetaan kotihoitopalvelu kyseisen firman kautta. Nyt perheen vanhempi jatkaa lapsensa kotihoitajana. Joissakin tapauksissa työ on jopa jaettu siten, että vanhemmat ovat yksistään lapsensa kotihoitajia ja saavat normaalia palkkaa. Palkkahan tulee tässä tapauksessa tietenkin kunnalta. Yhtiö laskuttaa kuntaa kotihoitopalvelusta ja maksaa lapsen vanhemmille palkkaa oman lapsensa kotihoidosta.

Näin on luotu automaatti, jossa vanhemmat voivat hoitaa kotonaan omaa lastaan, saaden siitä hyvää palkkaa. Kotihoitajan palkka on keskimäärin noin 23 000 kruunua (päivän kurssin mukaan reilu 2 000 euroa), mutta siihen tulee tietenkin erilaiset ilta- ja viikonloppulisät, joten palkka on paljon korkeampi. Yritys taas laskuttaa kuntaa vähintään 200 kruunua tunti, joten yritys voi laskuttaa vammaisen lapsen kotihoitajina olevien vanhempien avulla kunnalta melko hulppean summan per kuukausi.

Ilmiötä kutsutaan Ruotsissa kotipalveluhuijaukseksi ja petoksia tehtailevia firmoja jää säännöllisesti kiinni, sen jälkeen kun huijaus on jatkunut vuosikausia. Vammaisia lapsia käytetään hyväksi, mutta samantapaista petosta tehtaillaan vanhustenkin siivellä.

 

Toinen vastaavankaltainen, mutta hieman erilainen ilmiö on vanhuksia hyväksikäyttävä petos. Kuvio on se, että kun kehitysmaista tullut henkilö on saanut Ruotsista oleskeluluvan, niin Ruotsiin haetaan jo eläkeiän saavuttaneita perheenjäseniä perheenyhdistämisohjelmalla. Kun vanhus saapuu Ruotsiin, niin tälle avataan pankkitili, haetaan eläke ja asunto.

Automaatti on lähtenyt käyntiin. Vanhus muuttaa takaisin kotikonnuille, mutta maastamuutosta ei tehdä mitään ilmoitusta. Eläke juoksee pankkitilille, asunto vuokrataan pimeästi eteenpäin ja nuorempi sukupolvi nostaa vanhuksen eläkkeen ylimääräisenä discorahana. Joissakin tapauksissa vanhus on ollut kotimaassaan kuolleena jopa vuosikymmenen, mutta Ruotsissa asuvat sukulaiset ovat nostaneet eläkettä ilmoittamatta vanhuksen kuolemasta Ruotsin viranomaisille.

 

Nämä ovat kaksi melko tavallista sosiaaliturvahuijausta, jotka nousevat Ruotsissa säännöllisesti esille.

 

Subscribe
Notify of
guest
43 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius KadD

Suomessa mustalaiset ovat keksineet tämän pienimuotoisempana:
joillakin akkamustalaisilla on ammattina “omaishoitaja”;
kuinkas muuten, kun kerran ukkomustalainen on ollut työkyvyttömyyseläkeläinen lapsilisän loppumisesta alkaen.
Johan sellainen nyt on hoivan tarpeessa 24/7/365!

Boltteri

Mustalaisakat tekee kovaa omaishoitotyötä jopa karkausvuoden lisäpäivänä!

Kallu Pirvanen

Vammaisturismia.
Musulmaanien sukurutsaisia jälkeläisiä.
Mikko Paunion tutkimaa tapahtunutta Helsingissä. Lue ja kauhistu.
https://beta.oikeamedia.com/o1-210600

mariD

Ei jmalauta, miten keharit saavat omaishoitajan statuksen omille muka vammaisille kakaroille ja vanhuksille ilman asianmukaista lääkärintarkastusta – ja lausuntoa?! Suomessa jos haluat ryhtyä omaishoitajaksi, täytyy ensin saada lääkärinlausunto ja suositus joka menee käsittääkseni Kelalle jossa tehdään lopullinen päätös siitä mitä maksetaan vai maksetaanko mitään. Asia hoidetaan niin, että koko prosessissa ihmiset kohtaavat toisensa ja lääkäri toteaa vamman tai sairauden. Onko Ruotsissa ja Suomessa kehareiden kohdalla niin, ettei mitään lääkärinlausuntoja tarvita eikä edes lääkärillä näyttäytyä? Miten tällainen huijaus voi mennä läpi näin helposti? Kantaväestön kohdalla tutkitaan tarkasti, kehari kai tuntuu luotettavalta, sillä on oikein ‘oma yritys’ , “se integroituu”. Coño, mitä pskaa!

Qroquius KadD

Mutta saavathan kemumamut touhuta Suomessa ja Ruotsissa paljon muutakin, kuten olla sen ikäisiä kuin haluavat, hukata passinsa toistasataa kertaa vuodessa ja saada uuden, kävellä asuntojonoissa ja ylipäänsä kaikessa sosiaaliturvassa kantakirjaväestön ohi ynnä muuta ynnä muuta.

Niillä on aivan omat oikeutensa, koska ne ovat Oikeinajattelevaiston solidaarisuuspokaaleja.

mariD

Niinhän ne saavat. Koska me annetaan niiden tehdä suurinpiirtein mitä heitä milloinkin mahtaa huvittaa. Rasistileiman pelossa eri sosiaalitukiprosesseja valvovat viranomaiset eivät uskalla tehdä ilmoitusta. Me annetaan ihan itse näiden kusettaa meitä. Se alkoi heti kun somalit tulivat Suomeen 90-luvulla. Ei tainnut mennä kauaa kun puikulat keksivät sosiaaliturvahuijaukset 90-luvulla, sittemmin “bisnes” on laajentunut kansalaisjärjestöihin, yhdistyksiin, tulkkibisnekseen, omaishoito, ne älyttömät kasvattilapset, perhepäivähoito…listaa voisi jatkaa vielä pari kilometriä mutta ei pysty kaikkea muistamaan kerralla sillä niin paljon meitä kusetetaan, ja me annamme sen tapahtua ihan itse.

Last edited 5 kuukautta sitten by mari
sellaista

Henkilö joka tarvitsee hoitajaa 24/7 vuorokaudessa onkin jo kultakaivos.
Tälläisiä tapauksia on tuhansia tämän päivän Ruotsissa.
300€ miljoonaa on karkea arvio mitä huijataan vuodessa .
Henkilön hoitamiseen tarvitaan viisi kotihoitajaa,joiden palkkakustannukset ovat yksi henkilö 7 000€ kuukaudessa=35 000€ yhtiöille joka työnantajana.

Nyt alkoi Södertäljessä oikeuden käynti jossa perhettä epäillään 3€ miljoonan petoksesta.
Poliisi tutki kaksi vuotta tapausta kuuntelemalla puheluita,seuraamalla työntekijöitä,jotta saisi pitävät todisteet.
Hoitotyö alkoi jo 2006,mutta todistettomuuden vuoksi syyte koskee vain vuodesta 2016.
Sossu on ollut tietoinen,MUTTA KUKAAN vaan ei tehnyt ilmiantoa asiasta.
Syytettynä ovat liikennelentäjä,asianajaja,pankinjohtaja,poliisi,apteekkari.

sellaista
mariD

Kiitos linkistä. Kukaan ei tee mitään ja jälkikäteen levitellään vain käsiä. Rasistiksi leimaantumisen pelko lienee suurin syy miksi tällaisten huijausten annetaan tapahtua. Ruotsissa sekä Suomessa viranomaiset eivät sano yhtään poikkipuolista sanaa maahanmuuttajista jos heidän huomataan tekevän jotain pikku jekkua, ts. kusettaa valtiolta fyrkkaa. Viranomaiset kuten oikeastaan koko kansa on ehdollistettu niin, että kun keharimatu tekee väärin, niin asia hyssytellään kulisseissa hiljaiseksi. Valtamedia näistä todella harvoin kertoo mitään, mutta niiden tehtävä onkin valehdella kansalle.

Boltteri

Äskettäinhän joku rampa, varmaan kädetön ja vähintäänkin jalaton neekeri ruotsissa jäi kiinni Arlandan kentällä kun käveli terminaaliin raahaten isoja matkalaukkujaan. Oli sossuneekeri menossa kotiin lomailemaan. Tämäkin paskanvärinen loinen oli lypsänyt miljoonia koska oli vaikeasti vammautunut pyörätuolipotilas.

mariD

Tämä omaishoitohuijaus ärsyttää minua tosi paljon siksi koska ne kaikki huijatut rahat ovat pois niiltä jotka oikeasti näitä palveluja tarvitsisivat. Tässä jälleen kerran yksi esimerkki kuinka kantaväestö kärsii typerän ja haitallisen maahanmuuton vuoksi.

Boltteri

Hei olihan/onhan ruotsissakin se ultraharvinainen, ainoastaan ruotsissa esiintyvä, syndrooma APATISKA BARN! Kun sossumuslimiperhe aiotaan karkoittaa niin yksi tai kaksi lasta näyttelee zombieta. Sitten soitetaan paikalle media ja ollaan kauhistuneita miten rasismi traumatisoi näitä poloisia pikku-zombeja. Lopputuloksena AINA, 100% tapauksista, karkoitus kumotaan ja perhe saa onnellisena sossuilla elämänsä loppuun asti. Näin naiivi on ruotsalainen yhteiskunta ja virkamieskoneisto. Itse olisin ratkaissut tilanteen näin: kun APATISKA BARN syndrooma iskee niin mennään median kanssa kylään. Mukaan otetaan juuri keksimäni ammatinharjoittaja: KUTITTAJA. Kuvataan tarkasti kun kutittaja päästetään lasten kimppuun. Lopputulos voi kauhistuttaa vasemmistoa.

Boltteri

“DET ÄR ET MIRAKEL!!! PRISAD VARE ALLAAAAAH!!!! VI HAR FÅTT VÅRT BARN TILLBAKAAAAAAAAAAA!!!!!!!” Sitten Ruotsin hallitus haastetaan oikeuteen koska kutittaja kajosi lapsiin jotka ovat nyt traumatisoituja ja perheen isä uhkaa tappaa heidät koska vieras kutittajamies vei perheeltä KUNNIAN. Lopputulos: Perhe saa jäädä sossuilemaan ja saa 100 miljoona kruunua korvauksia.

sellaista

Eipäs syytellä viattomia!

Nämä apatiset lapset ovat vanhan Neuvostoliiton Aasian puoleisten maiden(Bortansistan ym) ihmisiä jotka 90-luvulla tulivat Ruotsiin.

mariD

Joo, muistan tämän(kin) tapauksen. Pauli Vahtera laski muutamia vuosi sitten maahanmuuton maksavan noin 3,5 miljardia Suomelle. Hän ei tietenkään voinut ympätä laskuihin mukaan erilaisia tukihuijauksia koska niistä ei saa todisteita hankittua, ne kun ovat kaikki salassa pidettäviä (mikä on totuuden peittelyä, voisihan huijauksista luovuttaa anonyymit todisteet joista henkilötiedot on pyyhitty pois mutta ei huijattuja summia). Valistunut arvaukseni on, että Suomelle haitallinen maahanmuutto maksaa hyvinkin 5mrd per vuosi.

Last edited 5 kuukautta sitten by mari
Boltteri

Onpas yllättävää. Systeemi joka perustuu luottamukseen, jota valvoo yybernaiivi virkamieskoneisto. Siihen päästetään valloilleen pari miljoonaa ruskeaa loista, joiden rotuun ei biologisesti edes kuulu moraali tai puhtaan omatunnon vaaliminen. Ei se tyhmä ole joka kunnolla hämää, elämä on ihan saatanan lyhyt ja tottakai häikäilemätön varas ja valehtelija tarttuu noinkin mehukkaaseen tilaisuuteen. Siihen päälle vielä naurettavat rangaistukset sekä totaalinen mahdottomuus saada minkäänlaisia rahoja takaisin valehtelijalta niin tässä nyt sitten ollaan. Arabineekerit pumppaa ilmaista rahaa valtion kassasta ennätysmäärät vuodesta toiseen. Tämänkin voisi välttää jos avaisi aivonsa ja tajuaisi että arabineekeri valehtelee 100% kaikesta. Aina. Ikuisesti.

Boltteri

Edes pientä kampitusta voisi viranomaiset harrastaa, vaikkapa “käräytä tukihuijari”-kampanjalla. Käräyttäjä saa 50.000 euroa puhtaana käteen. Kun tiedetään että nämä rodut ovat epärehellisyyden perikuvia niin tiedetään myös että he eivät ole toisilleen lojaaleja kun on kyse rahasta. Meillä olisi ihan helvetin määrä käräyttäjiä joille pitää maksaa, mutta JÄRKYTTÄVÄ määrä huijareita jotka jäävät kiinni. Tulee paljon halvemmaksi käräytys-tsydeemillä. Pääsemme myöskin näin hyvin monesta eroon kun he rupeavat kostoksi tappamaan toisiaan. Tämä vinkki on hallitukselle ilmainen. Minä kannan korteni kekoon.

Frank

Jos hakijan nimessä on jotain, ali, abdul, mohammad tai mustafa tyyppistä juttua niin mitään tällaisia tukirahoja ei saa maksaa

Piikivi

Ei se sosiaaliturva tuhoa Suomea, vaan poliitikot, jotka sallii kaiken tämän. Alunperin sosiaaliturva oli tarkoitettu tietysti oman maan kansalaisille. Pitkään jo Suomikin saanut elättää puoli maailmaa. Miksei siinä Suomineitokin ole jo lujille joutunut. Kiitos vaan kaikki maansa myyneet poliitikot ja suvakit!!!

AnywayD

Niin, mutta eihän se ole keneltäkään pois, että oikeauskoiset saavat suuria summia valtiolta ja kunnilta. Näinhän vasuri ajattelee, mutta ei koskaan ajattele, että valtioilla ja kunnilla ei ole muuta rahaa kuin se, mitä keräävät kansalaisiltaan. Ehkä vasurin mielestä kaikki rahat ovat alunperinkin yhteiskunnan rahoja ja kukin töissä käyvä saa yhteiskunnan armosta vähän palkkaa, jos verojen jälkeen jotain jää.

Suomen Muslimit ry.

Ne on ALLAHIN RAHOJA !!!!!!

mariD

Olet oikeassa. Itsekin kommentoin jo vähän samaan tapaan, eli me annamme tämän kaiken kusetuksen tapahtua ihan itse.

Piikivi

Ei turhaan sanota hölmöläksi. Kumpi se on sitten suurempi hölmölä, Ruotsi vai Suomi ..

mariD

Minusta ennemminkin kyseessä on sinisilmäisyys ja hyväuskoisuus, no ne taitaa olla molemmat samoja asioita. Ruotsi on tulosten perusteella vielä hyväuskoisempaa kansaa kuin suomalaiset. Noin ylipäätään, länsimaat ovat ainoita joilla on merkillinen tapa yrittää miellyttää kehitysmaalaisia, ei tällaista kohtaa missään muualla maailmassa.

Qroquius KadD

Orjalaivat ja niiden terva.
Maksamme velkaa siitä hirvittävästä rikoksesta, että esi-isämme toivat Afrikan kädellisille sivistyksen.

Boltteri

Arabineekerithän myöskin harrastavat sitä että jostain paskakylästä roudataan ihan random rampa mummo ruotsiin, sanotaan että se on meirän isoäitee. Akka ei tajua mistään mitään, ja arabineekerit ovat sitten omaishoitajia ja rahaa tulee järkyttävät määrät. Kun sitten tämä paketti-mummo kuolee niin se kaivetaan metsään kuoppaan ja jatketaan huijausta kunnes EHKÄ noin 20-30 vuoden päästä joku RASISTI virkamies laskee että hetkinen tuossahan on 110-vuotias arabimummo! SITÄHÄN PITÄÄ MENNÄ ONNITTELEMAAN! Ruotsin vanhin elossa oleva mummeli!! Tulee yhtäkkiä kiire hommata korvaava mummeli kun sossutanten koputtaa oveen hedelmäkorin ja kylälehden valokuvaajan kanssa.

Last edited 5 kuukautta sitten by Boltteri
sellaista

Eräs turkkilainen toi vaimonsa Ruotsiin jolla oli miehen edellisen vaimon passi.
Hänet julistettiin Ruotsin vanhimmaksi ihmiseksi,117 vuotta.
Eläke oli alkanut juoksemaan kun vaimo oli,jotain 40v.
Asiahan sitten paljastui naapureiden kautta.
Vaimo oli ehtinyt saada eläkettä reilut 30 vuotta.

Siinä meni maailman maine Ruotsilta,pitkäikäisen ihmisen huijaus kun paljastui.

Dickie

Kylhän nyh yhden älyvammaisen pikipään hoitoon tarvitaan 5 kantista.. viidessä vuorossa ympäri vuoden, tai 5 toista pikipäätä…

Dickie

kuka pyyhkii luonnostaan älyvammaisen neekerin tai ählyn perseen? No thanks for me

Dickie

noin ehkä 12 veronmaksajan verot kuitenkin menee yhteen rodultaan älyvammaisen vittupään palveluun täh? Mä kieltäydyn, se on mun ihmisoikeus kait viel

AnywayD

Kieltäytymisesi on ihmisoikeus, mutta valtiovalta ei sitä tunnusta, koska se haluaa valikoida mielivaltaisesti, mitä oikeuksia sinulla on. Oikeutesi ovat rajallisempia kuin tuontikehareilla, koska olet poliittisessa paitsiossa oleva eurooppalainen. Vasurit ovat julistaneet sinut pannaan kuin paavi konsanaan.

mariD

Muy bien dicho! Hyvin tiivistetty kuinka eliitti on tehnyt omista kansalaisistaan C-luokan paariakansaa. C-luokka siksi, että ensin tulevat keharit, sitten LGTB -porukka ja viimeiseksi me normaalilla järjellä varustetut kansalaiset jotka kelpaamme vain veronmaksajiksi ja infran ylläpitäjiksi (koska edellä mainitut A ja B-luokka ei kumpaankaan kykene).

Piikivi

Kaikkea LGBT-ihmisiä ei pidä yleistää. Vaikka ymmärrän mitä tarkoitat.

Rutale

Vanha Äitini oli dementoitunut. Veljeni asui Äidin kanssa samassa asunnossa. Veljeni oli omaishoitaja, sai omaishoitajan palkkion 800€/kk. – verot siitä. Veljeni oli, ja on edelleen töissä. Kuinka homma ratkaistiin?
Minä, mitään saamattomana, menin joka aamu keittelemään puurot ja herättelemään Äidin, kun veljeni oli mennyt töihin.
Minä sen 10 tuntia päivittäin uhrasin joutoaikaani Äidin hoivaamiseen, eläkkeellä kun satun olemaan.
Kotihoito hoiti nuo suurimmat hommat, päivittäin kävivät aamuin/illoin Äitiä hoitamassa.
Nämä asiat menevät ympyrää joskus. Joku on joskus sulle vaihtanut vaippoja, miksi itse et voisi niitä vaihtaa vaikkapa omalle Äidillesi.

Kahvilassajuurinyt

Hyvä että äitisi oli kotihoidossa. Omaishoito vie paljon aikaa ja sen ohella ei voi käydä töissä. Ilman panostasi äitisi olisi joutunut vuodeosastolle makaamaan paskoissaan sängyssä.

Rutale

Onnekseni sattui olemaan tuossa Corriere putelissa vielä “pohjat” olemassa. Muutoin olisi voinut viluttaa. Aah, vielä sieltä helmi tuli.
Holtitonta elämää, eipä enää ole Äitini sitä arvostelemassa.

Kreisi Kavan

ei se hullu ole joka pyytää, vaan me vääräuskoiset idiootit kun päästämme matuja maahan

Last edited 5 kuukautta sitten by Kreisi Kavan
Porkkanalaatikko

Oma havainto. On kuin pk-seudulla somalit olisivat vähentyneet. Siis kertynyt vähemmän somalihavaintoja. Olisivatkohan nuo puuttuvat somalit talvehtimassa Somaliassa tai kenties asumassa siellä.

Pankkiasiat voinee hoitaa Mogadishusta käsin. Suomen sosiaaliturvalla voisi elää siellä äveriäästi.

Muistan kun noin 2008 somalityökaveri kertoi lomailustaan Somaliassa. Ei siis nähnyt mitään outoa lomailusta maassa josta oli paennut. – Virolainen työkaveri kertoi myöhemmin 2013, että lomailijalla oli 4 vaimoa ja 24 lasta Suomessa. Siis paatunut virolainenkin kauhisteli.

Piikivi

Niin ne lähtee kuin muuttolinnut talveksi ja palaavat taas keväällä. Miten ne sais pidettyä siellä omassa kotimaassaan lopullisesti?

mariD

YouTubessa on hyvää pätkää jossa kanava nimeltä Indigo Traveller käy Puntlandissa Somalian pohjoisosissa. Siellä tämä kuvaa näitä lomailevia somaleita, yksikin porukka on tullut Ruotsista ja kiroilee kuinka kylmää siellä on talvisin, on niin mukava tulla tänne talveksi lämmittelemään. Rahansiirto pelaa vaikka eri älypuhelin sovelluksilla tai sitten maksullisissa rahansiirtofirmoissa joita on Helsingissä ja Tukholmassa pilvin pimein. Virallisesti nämä toki ovat Ruotsissa tai Suomessa ja sosiaalituet pyörii täysillä. Kotiin tullessa voi tuoda täyden lastin khatia, eihän siitä anneta niille juuri mitään tuomioitakaan. Joku hassu sakko.

seant

Myös tekeytymällä vammaiseksi tapahtuu myös paljon, siksi kerrotaan, jos on pyörätuoli vammainen, niin kannattaa mennä Arlandan tai köpiksen lentokentille, sillä siellä tapahtuu usein ihmeparantumisia, kun sotaa ja vainoa oleva pyörätuolipotilas yhtäkkiä pystyy kävelemään lentokoneeseen lentäessään kotimaahan lomailemaan.

Piikivi

Nuo tilanteet pitäisi videoida.

mariD

On ne varmaan videolla jos lentokentillä noin tapahtuu. Lentokentillä on niin paljon tallentavia turvakameroita. Kenelle sitten luovutetaan tallenteet, se onkin eri asia.