Sosiaalisen median arabiankielisissä ryhmissä täysi tohina ennen rajan sulkeutumista

Sosiaalisen median arabiankielisissä ryhmissä on hieman kiivas tunnelma. Sana rajan sulkemisesta on levinnyt ja yhä useampi yrittää päästä rajan yli ennen sen sulkeutumista.

Useampia auton kyselijöitä on, että onko myydä halpaa ritsaa, jolla pääsee Pietarista Suomeen.

 

Yksi mielenkiintoinen kommentti pistää silmään. Teksti kääntyy suomeksi:

– Kiitos jumalalle, salakuljettajia ei tarvitse. Tulin tänään Suomen puolelle rajanylityspaikan kautta. Älkää ottako yhteyttä salakuljettajiin. He (venäläiset) ovat valehtelijoita. Ei ole mitään sellaista kuin sopimus. Tärkeintä on, että sinulla on polkupyörä, mies kirjoittaa.

Monet kommentoivat ja tietävät, että raja tullaan sulkemaan perjantaina.

Ilmiselvästi Suomea halutaan käyttää transit-maana, eikä Suomi ole kohdemaa. Yksi arabi kirjoittaa:

– Sunnuntaina lähtee auto Suomesta Ruotsiin 1000 euroa ja Saksaan 1300 euroa.

 

Vastaavia tarjouksia on useampia. Tästä pystyy päättelemään, että Suomessa on ilmiselvästi porukkaa, jotka aikovat tienata rahaa ja kuskata tulijoita edelleen Ruotsiin ja Saksaan.

Esille nousi myös sellaisia viestejä, että koska porukka tietää, että Suomen raja suljetaan, niin nyt etsitään kyytiä takaisin pohjoiseen ja Norjan rajalle. Yksi kirjoittaa:

– Tarvitsen jonkun kuljettamaan minut Venäjältä Norjaan kohtuulliseen hintaa.

 

 

Monet tietävät myös sen, että Suomessa otetaan sormenjäljet, jolloin vielä suuremmat lihapadat Keski-Euroopassa voi unohtaa. Asiasta keskustellaan seuraavaan tapaan:

– Suomessa otetaan sormenjäljet ja salakuljettajat sanovat, että ottakaa hiekkapaperia mukaan. Onko sormenjälkien rikkominen vaikeaa ja estääkö se sormenjälkien ottamisen, yksi kyselee.

Moni kommentoija tietää, että jos Suomessa otetaan sormenjäljet ja menee Saksaan, niin palautus Suomeen on varmaa.

Seuraavasta WhatsApp-numerosta tarjotaan päivittäin autokyytiä Suomesta Saksaan: 00905397933688. Joten Ylilaudalle ja muille ryhmille tiedoksi, että ei muuta kuin spämmäys käyntiin. Numero on turkkilainen numero, ja henkilö siis ainakin omien sanojensa mukaan oleskelee Suomessa.

 

Siinäpä lyhyt otanta. Jos tiivistää, niin suurin osa ryhmäläisistä pohtii, että miten Suomessa voisi välttää hakemasta turvapaikkaa ja jättämästä sormenjälkiä, jotta pääsisi Ruotsiin tai Saksaan. Muutama kertoo aikovansa jäädä Suomeen ja ryhmässä on ihan henkilöitä, jotka kertovat olevansa vielä Syyriassa ja lähtevänsä matkalle Suomeen. Lisäksi jotkut ilmoittavat halunsa pyrkiä pohjoisen kautta Venäjältä Norjaan.
Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius KadD

Sormenpäiden hinkkaaminen santapaperilla on tiettävästi turhaa, sillä ei saa sormenjälkiä katoamaan.
Niinpä sitä kannattaakin suositella ählämeille.

Kalle

Vinkkaa niille että hydrokloorihappo toimii paremmin

Jippos123

Ei auta sekään kun voidaan ottaa kämmenenjälki. Suosittelen molempien taputtimien pätkäisemistä ranteen kohdalta.

Vasukki

TÄ? Eikö nämä ole aitoja turvapaikanhakijoita, sotaa ja vainoa pakenevia naisia ja lapsia??????
OLEN SHOKISSA!!!!!! Milloin tämmöinen ilmiö on alkanut??????? Kuulin huhuja että vuonna 2015 olisi saksaan tullut YKSI tuollainen epärehellinen henkilö, mutta onneksi se sitten selvisi, oli erään virkailijan rasismin syytä että oli pieni epäselvyys asiassa.
Mutta kovin hämmentävää, en jaksa uskoa tämmöistä. Ihan varmana Halla-Ahon keksimiä natsijuttuja taas, se on kyllä yks sydämetön perkeleen Hitleri koko mies! Minä äänestän Haavistoa, siinä vasta miesten mies! Luotettava mies!

Fatwantarkistaja

Ainoastaan Haavisto osaa olla mies pojalle, ohjaten tätä elämän tiellä tukkahulmuissa ja muissa ankaruutta vaativissa erikoisoperaatioissa.

Haaviston kohdalla voidaan suurella varmuudella todeta, että terroristikaapuhoro-oletettujen lisäksi eräs muukin asia/esine on perseestä.

P.S. Jos terroristihoro kokee kunniaansa loukatun, otahan yhteyttä virkavaltaan. Melkein paljastin vaikuttimeni, ei aivan.

Tare

Ette kuitenkaan saa sitä turvapaikkaa veikkaan, tosin vuosia jatkuva valituskierre takaa oleskelun suomalaisten veronmaksajien kustannuksella ja kelan lihapatojen ääressä.Siiheen seuraavaksi muutos, yksi valitus ja ulos maasta. Tosin tämä taitaa olla se kokoomuksen kipupiste mainehaitan takia ja orpo hyppää heti seinille jos joku EU:sta tästä huomauttaa.

Dan Wesson

Siinäpä on seuraava lakitoimenpide hallitukselle. Yhden tai kahden hylsyn jälkeen ei valitusoikeutta, jonka seurauksena välitön maastapoisto. Sormenjälki ei ole ainoa tapa tunnistaa marakatti. Dna näyte tai iiristunnistus toimii yhtälailla.

Suomessa olevat ryssät ovat ilmeisen kyvyttömiä tajuamaan mistä rajasulku johtuu. Vituttaa katsella sitä valitusta, kun ei pääse sukulaisia tapaamaan. Valittakoon putlerille.

Qroquius KadD

Ruotsissa ei hylsystä voi valittaa kuin yhden kerran.
Sillähän ei tosin ole mitään merkitystä, koska jokainen tunkeutuja on äärimmäisen haavoittuvassa asemassa ja tarvitsee ympärivuorokautista suojelua, eikä sitä missään nimessä voida poistaa minnekään.

Tare

Siksi tätä ei voi käsittää mutta kun ikää tulee, ei vaan vittu jaksa.

AnywayD

Rajan voisi sulkea turvapaikanhakjoilta. Ei se olisi sen kummempaa kuin ihan normaalistikin ilman asiallisia papereita yrittävät on aina estetty pääsemästä maahan. Jos joku sanoo haluavansa turvapaikkaa, ei kun takaisin Venäjälle kyselemään turvapaikkaa.

Piikivi

Tuo nimitys ”turvapaikanhakija” on vaan auttamattomasti väärä. Matu on aika osuva; maahantunkeutuja.

japadappaduu

On melko surkeeta sekin, ettei tämmöistä laitonta maahantuloa ja kusetusta pystytä estämään kuin sulkemalla raja, jos silläkään.

Jorma Melkonen

Tosiasiaa ei ole kymmenessä vuodessa edes yritetty korjata. Ali Baba ja 40 rosvoa saapuu Suomen rajalle, sanoo taikasanat ”Asylym aukene”, ja Suomen lihapadat, taikaseinä ja Kela-Gold annetaan heti perse pystyssä. Ja sitten ollaan munattomina ja kädettöminä höpöttelemässä ettei niitä voida palauttaa koska muslimioikeudet muslimimaissa vainoaa muslimeja.

Mara Katti

Muka pari sataa uutta jopojeppeä vaadittiin todistamaan Venäjän sotaisuus.
Se, että tuollaista ylipäänsä kokeiltiin antaa viitteitä demografisten ”uhrautumissopimusten” olemassaolosta.

Jamppa vaan

Venäjä on turvallinen maa, eihän se ole edes sodassa muita vastaan. Ainoastaan pieni erityisoperaatio meneillään, johon mielellään työllistävät näitä maahan tulleita hyväpalkkaisiin töihin. Siinä on hyvät perusteet palauttaa kaikki rajan yli tulleet, turvapaikkaa hakeneet Äiti Venäjälle!

seant

En ymmärrä minkälaisia pässinpäitä Suomen johto on kun antoi rajasopimuksen raueta, jolloin venäläiset tarkisti on kaikki Suomen tarvittavat matkustusasiakirjat ennen kuin päästi Suomen rajalle.
”Irtisanoutuminen Helsingissä 13.4.2012 allekirjoitetusta Venäjän federaation hallituksen ja Suomen tasavallan hallituksen välinen sopimus Venäjän federaation ja Suomen tasavallan välisen rajat ylittävän yhteistyön edistämisestä, määrätään suoritettavaksi”.
Allekirjoitettu 20.10.2023
Tässäkin asiassa Orpo väittää on neuvoteltu, kun taas venäläiset väittää, Suomen täydellisen neuvottelu- ja tiedotushaluttomuuden ko. asiassa. Vaikka venäläiset yleensä valehtelee , niin tässä luulen asia näin, muuten tilanne rajalla ei olisi näin.

muuammiäs

Umpipöljät suomalaiset taas munasivat itsensä, eihän tuosta rajasopimuksesta ollut hyötyjänä Venäjä, vaan Suomi.

Kallu Pirvanen

Eipä mainintaa neuvotteluista. Irtisanottu sopimus ei edes koskenut rajakäytänteitä vaan muita rajaseudun yhteistyötä sekä kehitystä joissa ryget oli saamapuolella. Petroskoin ja Pietarin lähetystöistäkään ei vanja neuvotellut vaan kiukkupäissään sulki yksipuolisesti. Miksi valehtelet internetissä ? Hahhahhaaa.. ja kaalipierua. https://yle.fi/a/74-20056348

F_obiNYXkAEQxem
Tare

Heh, hyvä.

Avutonta touhua!

Suomi käy Valkoista Taloa myöten OPETTAMASSA maailmalle miten Venäjää pitää käsitellä! Entäs sitten omassa maassa? Kämmennetään, ollaan avuttomia, osoitetaan heikkoutemme ja Putte pilkkaa.

TP-hakemusten otto itärajalta pitää kokonaan lopettaa, Venäjälle haluavien pitää antaa mennä (katsoa ensin etteivät kuljeta varastettua tavaraa tai tekniikkaa) ja sitten raja KIINNI.

Väliveto

Turvapaikanhakija on kaiken muun yläpuolella, näinhän se edellinen vihervassarihallitus julisti, toimii hyvin tuolla itärajalla.

Mara Katti

Mitä enemmän kehitysmaataustaisia turvapaikanhakijoita otetaan, sitä varmemmin elintaso täällä laskee ja yleinen turvallisuus heikkenee.
Asian taustalla lienee siis suomalaisten enemmistölle vihamielisiä tahoja.