Monikulttuurisia liikennesääntöjä

Yleensä sitä äkkiä kuvittelisi, että taksikuskit osaavat erityisen hyvin liikennesäännöt, mutta tämä ei pidä nykyään paikkaansa sitten ollenkaan.

Ainakin Tukholman taksikuskit ajelevat kuin arpomalla, että miten jossakin kohtaa ajetaan. Risteyksissä on usein tilanne, että arvotaan se, joka ajaa ensin.

Sellainen asia kuin höger-regel eli oikealta tulevaa on väistettävä, ei päde alueilla, joissa maahanmuttajaprosentti nousee tietyn määrän yli. Sääntö muuttuu säännöksi, jossa suoraan ajavalla on etuajo-oikeus ja muut väistävät sitten kukin pelkojensa mukaan.

Tilanteita tapahtuu jatkuvasti ja kaikkialla. Esimerkiksi äsken kävin kaupassa ja ajoin alueen läpi, jossa kaikki risteykset ovat tasa-arvoisia. Sitten tulin risteykseen, jossa olin kääntymässä vasemmalle. Ajoin risteykseen ja vasemmalta tuli taksi telat tönkkönä, viittä vaille ettei törmännyt autooni. Näytin mustalle miehelle keskisormea ja ajattelin jatkaa matkaa, mutta kuljettaja halusi keskustella asiasta. No, mikäpä siinä.

Afrikkalainen kuljettaja oli aivan hiilenä, että miksi en väistänyt, vaikka varmasti näin hänen tulonsa risteykseen. Sanoin kyllä nähneeni hänen saapumisen, mutta hän ei ilmiselvästi nähnyt minua, koska oli lähellä ajaa kylkeeni, minulla oli etuajo-oikeus suhteessa taksiin, tai taksilla oli väistämisvelvollisuus suhteessa minuun. Ukko ei tätä jotenkin ymmärtänyt, vaan kiihtyi entisestään ja kertoi, että hän oli menossa suoraan. Hän perusteli sitä sillä, että suoraan ajajalla on etuajo-oikeus.

Pällien kanssa on turha kinastella ja päätin poistua paikalta. Ukko yritti rähistä vielä jotakin, ja kehotin soittamaan poliisille, jos asia ahdistaa. Ja jos ahdistus jatkuu vielä lisää, niin kertoo vaikka seuraavana perjantaina moskeijan perjantairukouksessa huolensa imaamille.

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius KadD

Taksikuskin ammattitaitoon kuului ennen liikennesääntöjen ja kaupunkikartan hallitseminen.
Siitä on aikaa.
Nykyään takseja ajavat Kaikkein Haavoittuvimmissa Asemissa Olevat, joilta ei saa vaatia mitään.

Dan Wesson

Hyökkäys on paras puolustus. Se voi selittää osittain mölinää, mikä aiheutuu palautteen antamisesta. Siis vain osittain, koska matala äo selittää loput. Itse jouduin todistamaan saman tyyppistä tilannetta menneenä kesänä. Olin lähtenyt töistä puolen yön maissa, ja seisoin autollani punaisissa. Vihreät vaihtuivat, ja lähdin liikkeelle. Samassa taksi tuli punaisia päin, kun olin kääntymässä. Soitan yleensä antaumuksella torvea törttöilijöille, ja niin tällekin. Hetken päästä olimme taas punaisissa, ja niinpä kamelikuski avasi ikkunan, ja alkoi meuhkata. Olin helvetin pahalla tuulella valmiiksi, annoin kieltämättä verbaalisen, täysin painokelvottoman palautteen, jolloin kamelikuski jatkoi matkaa. Sillä oli vielä asiakas kyydissä, mitä mahtoi miettiä.

Huumesalo

Näillä vuohipaimenilla käytöksensä liikenteessä on verrannossa älykkyysosamääriinsä.

Kreisi Kavan

mielikuvitus laukkaa villinä, tarina ihan varmasti totta

Fatwantarkistaja

Jos mä löydän sen ählämin auton jostain parkista, joka oli ajaa ylitseni suojatiellä, se ei enää ajele. Ratti oikealla, sikäli helppo tunnistaa paskiaispakolaisen bilikka. Kai sä tajuat, että sillä on aina gummi tyhjänä, eikä se idiootti tajua miksi?

Dan Wesson

Eihän punaisia päin ajamisessa mitään ihmeellistä ole. Mutta jos soitan torvea paikalliselle törttöilijälle, hän kyllä tajuaa miksi palaute annetaan. Kamelitaksikuskin ego ei kestänyt moista vaan alkaa möykätä ja urputtaa, vaikka itse on törttöillyt. Kolarilta vältyttiin vain sen vuoksi, että en lähde valoista liikkeelle kumit savuten.

Last edited 2 kuukautta sitten by Dan Wesson
Raju Kurapalli

Tällaisista asioista on turha keskustella, koska keskustelut eivät paranna tilannetta. On muutenkin pääteltävissä, että suuri osa henkilöautojen kuljettajista ajaa omin sääntöinensä. Keskustelusta ei myöskään seuraa, että omat säännöt hylättäisiin.

Kannattaa huomata, että kehitysmaissa ei tunneta sellaista käsitettä kuin etuajo-oikeutettu tie. Toisin sanoen valtatietä ajavan on varauduttava siihen, että risteävältä yhdystieltä tulijaa on väistettävä, mikä tapahtuu hidastamalla risteyksen lähellä nopeuteen, josta voi tarvittaessa pysähtyä törmäyksen välttämiseksi. Tämä ja vallitseva menettely ajaa alle sekunnin välein maantielläkin eivät sovi hyvin yhteen. Voisiko sanoa, että odotettavissa on kulttuurien yhteentörmäys.

Dan Wesson

Jollain tempulla keharit ajokorttinsa saavat. Emme ole kehitysmaassa, ja täällä on liikennesäännöt joista ei neuvotella, eikä tulkita omalla tavalla. Siksi kehitysmaa on kehitysmaa, kun yhteisiä
sääntöjä ei ole tai niitä ei noudateta.
Täällä joutuu myös vastuuseen lievimmillään vakuutusmaksujen nousulla, sitten sakoilla, ja lopulta linnatuomiolla, jos sääntöjen noudattaminen ei kiinnosta. Todennäköisesti kamelikuski urputtaa ja rähjää poliisillekin, kun on jyrännyt jalankulkijan suojatiellä. Mitäs käveli eteen.

Porkkanalaatikko

Kulttuuri on myös säännöstö elämään yleensä. Liikennesääntöjä voisi pitää liikennekulttuurin kirjoitettuna osana.

Kun samalla tieverkolla ajellaan eri sääntöjen mukaan, syntyy onnettomuuksiin johtavia konflikteja. Samoin jos samassa valtiossa toimitaan eri kulttuurien mukaan, syntyy konflikteja.