Suomessa asuvat venäläiset ovat tietenkin lojaaleja Venäjää kohtaan

Suomessa asuvista venäläisistä ja kaksoiskansalaisista on uutisoitu ja kommentoitu sosiaalisessa mediassa vähän ihmettelevään sävyyn: miten ne muka voivat olla lojaaleja Venäjälle?

Henkilö, joka ei ole muutellut toisiin maihin, ei luultavasti ikinä voi ymmärtää maahanmuuttelijan “sielunelämää”. Yksi tällainen asia on se, että mille maalle olla lojaali. Loppujen lopuksi tämä on hyvin yksinkertainen asia.

Yleensä maahanmuuttaja on lojaali synnyinmaalleen, isänmaalleen tai mitä nimitystä siitä sitten käyttääkään. Tämä koskee varsinkin aikuisina ulkomaille muuttaneita henkilöitä. Oletetaan, että Suomen ja Ruotsin välille tulisi joku konflikti, niin olisin tietenkin Suomen puolella tässä kiistassa. Ja tarvittaessa, jos kiista etenisi sodan asteelle, olisin desanttina Ruotsissa. 20 vuotta Ruotsissa ei ole kotouttanut minua niin hyvin, että ikään kuin loikkaisin Ruotsin puolelle.

Ihan samalla tavalla ovat venäläiset Venäjän puolella. Ne voivat asua vuosikausia Suomessa, käydä töissä ja oppia pjuhumaan kjohtalaisen hjuvää sjuomea. He voivat elää ihan normaalia elämää ja suomalaiset naapurit ajattelevat Igorista, että siinäpä vasta esimerkillinen kaalineekeri. Mutta silloin kun syntyy kiista- tai konfliktitilanne, niin ne ovat Venäjän puolella, jos on pakko valita ovatko Suomen vai Venäjän puolella. Sillä ei ole merkitystä onko asunut Suomessa 2 tai 20 vuotta, ei se lojaalius kotimaata kohtaan häviä mihinkään.

Kaksoiskansalaisuus taas ei tarkoita yhtään mitään muuta kuin “työkalua”. Maahanmuuttaja ei halua luopua kotimaansa kansalaisuudesta, mutta haluaa uuden maan kansalaisuuden saavuttaakseen siellä tiettyjä etuja, joita ei-kansalaisena ei saa. Ruotsin ja Suomen välillä kaksoiskansalaisuudesta ei saa mitään muuta etua kuin äänestysoikeuden eduskunta- /riskdagsvaaleissa. Venäläisille Suomen kansalaisuudesta voi olla enemmänkin etua, sillä Suomen passi on “voimakkaampi” kuin Venäjän ja siksi Suomen passia voi käyttää “vipuvartena”.

Jos Suomen ja Venäjän välinen kiista syvenee, niin venäläisistä ja etenkin kaksoiskansalaisista voi tulla ongelma, sillä kaksoiskansalaista ei voi tämän hetkisen lainsäädännön perusteella karkottaa.

 

Subscribe
Notify of
guest
33 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kallu Pirvanen

Hahhahhaa.. Viides kolonna aikoo järjestäytyä yhdistykseksi avatakseen koko Suomen ja Venäjän välisen rajan. He tunnustavat Venäjän aiheuttaman ongelman, mutta ensimmäistäkään mielenosoitusta ei Tehtaankadun lähetystöllä ole ollut.
Sen sijaan eduskuntatalolla ja senaatin torilla niitä on jo pidetty.
Luulisi venäläisten möykkäävän Venäjän lähetystöllä 24/7 mutta vinkuminen kohdistuu vain Suomen hallitukseen. Mitä seuraavaksi ?

39-12027456558a7a437c23
luke

Näillä Suomessa äänioikeus. Ilmankos Andessonska ja Juttatäti ei halua luopua kaksoiskansalaisuudesta kuin muut pressaehdokkaat. Tulevia äänestäjiä heille kuin mamuistakin viidennet kolonnat sisässä jo käyttämällä äänioikeuttaan.

Liva

kaalineekeri 😀 😀 😀 😀

Synnove Kraken

Repesin tolle nimitykselle

Boltteri

Ja nimenomaan esimerkillinen kaalineekeri! Mainio letkautus.

Örkit Oy

Mahorkkamutiainen 😀😀😀😀

Örkit Oy

Bliniblatte 👍👍👍👍

Last edited 5 kuukautta sitten by Örkit Oy
Örkit Oy

Smetanasatiainen 😳😳😳😳

Last edited 5 kuukautta sitten by Örkit Oy
Patriootti

Taas täällä lietsotaan hysteriaa ja kahtiajakoa. Onko käyny mielessä, että voi olla niitäkin jotka toivovat vain rauhaa eivätkä halua ottaa osaa mihinkään kiistoihin vaikka kuinka olisivat kaksoiskansalaisia? Näillä vainoharhaisilla pelonsekaisilla uutisoinneilla tehdään vaan vihaa myös niitä kohtaan jotka haluavat elää vain rauhassa Suomen kamaralla. Ja sekoilemalla harhoissa ja peloissa tehdään idioottimaisia tekoja ja päätöksiä johon myös NATO -ja dca sopimukset kuuluvat – Petturi Urpokin on maininnut että NATO-sopimus on heikentänyt meidän turvallisuutta.

Tietämätön

Kaalisoppa on hyvää. Mutta kohtuudella nautittuna.

Qroquius KadD

Siihen kyllästyy nopeasti, ellei ole muuta.
Onneksi örkeillä on vodkaa.
Sillä yhdistelmällä ne jaksavat päivästä toiseen.
Onneksi ei tarvitse jaksaa niin monta päivää kuin Lännessä;
urosörkkien keskimääräinen elinikä on suunnilleen sama kuin vodkan alkoholiprosentti.

Tietämätön

Niillä on sitten vahvempaa vodkaa myynnissä kuin meillä. 66.4 prosenttia

Jukka

Harhaista kommentointia, joka henkii tunkkaista stalisnismia ja ei liity edes aiheeseen. Loistavaa juttua Paavolta jälleen.

VMP

Sittenhän sinä tietenkin kannatat kaksoiskansalaisuuden poistoa ettei tuollaista jakoa kenellekkään pääsi syntymään edes mielessä?

Tiedän minäkin sellaisia rauhallisia “venäläisiä” niillä vaan ei ole venäjän passiakaan eivätkä sitä halua. Pystyvät jopa sanomaan, että venäjä on paska maa, saatko sinä sanoa niin?

Tietämätön

Kannatatko sinä juutalaisten kaksoiskansallisuuden poistoa? Ai ai , se on antis……ä

Porkkanalaatikko

Tarvitaan laki, jonka mukaan Suomen kansalainen ei voi olla minkään muun valtion kansalainen.

T

Tuukalla oli hyvä mielipide tähän liittyen. Hän taisi saada siitä tuomion, joten en mainitse sen tarkemmin..

Jippos123

Kumma juttu kun se tuntuu nykyisin olevan putler kellokkaineen joita pelottaa tai ainakin vituttaa ankarasti kun se voitonpaarati Senaatintorilla on peruttu. Ei se kyllä onnistunut Kiovassakaan. Kaalineekerit saavat edelleen rajusti turpaansa Ukrainalta.
Kynnys putler öykkäröinnille ja Suomen denatsifikaatiolle on tapissaan . Ei se pelkuri uskalla kaalineekeriarmeijoineen meitä ja jenkkejä vastaan.

Tare

Kaikki putini fanit ja varsinkin jos ryssät alkaa vielä vaatimaan jotain, karkoitus sinne mistä ovat tulleetkin, eli venäjälle

Tietämätön

Ovatko kaikki Putin fanit Venäjältä???

Qroquius KadD

Eivät, mutta se on niille kaikille oikea osoite.

Boltteri

Niin ja Suomessahan on ehtymätön määrä Oltermanni-juustoa. Maistuu ryssien vodkanturruttamille kielille. Omasta mielestäni se on kuin muovikassia söisi. Ryssät varmaan kietovat suolakurkun ja kaalin ympärille Oltermanniviipaleita kun on juhlapäivät.. Ekshklushiiv Finshki-rulaaad. Daa daaa. Hardcore-Sergei varmaan sulattaa Oltermannia ja blandaa vodkaan, vetelee luksus-shotteja.

T

Juuri näin. Jokainen etnisyys on ensisijaisesti lojaali omalle ryhmälleen. Sen jälkeen on taas jo vaikeampaa valita minkä puolen valitsee. Naapurimaista, mikäli niiden välille tulee sotia(kuvitteellisia) tässä on omat lojaliteettini

2 Viro
3 Norja
4 Ruotsi

Eli jos siis Norjan ja Ruotsin välille tulisi sota, menisin mieluummin Norjan puolelle.

Boltteri

Jos Norjan ja Ruotsin välille tulisi sota, niin se on shiia-muslimit vastaan muut muslimit. Eikä mikään mahdottomuus. 50 vuoden päästä kun kaikki kantaruotsalaiset ja norjalaiset ovat tapettu tai pakotettu evakkoon, sossurahat ovat loppu, niin muslimit alkavat tappaa toisiaan aivan kuten tapoihinsa kuuluu.

T

Voisin vielä tarkentaa että jos pitäisi valita puoli, olisin norjalaisten puolella ruotsalaisia vastaan. Valtiohan on eri asia kuin etnisyys.

Porkkanalaatikko

Olisiko tarpeen laki, jonka mukaan Suomen kansalainen ei saa olla minkään muun maan kansalainen.

Nythän ilmeisesti henkilöllä voi olla useita kansalaisuuksia. Taskut pursuavat eri maiden passeja.

Boltteri

Välimeren pohja koostuu 4 metrin passikerroksesta.

Jupi

Kannattaako Paavo Ruotsia Mm-kisoissa?

Outlawman-09

Ryssän ainoa oikea paikka on CCCP ja passi, jossa sirppi+vasara. Pois suomen kansalaisuus karvahatuilta,rukiver.

Tare

Reserviläisten ja nimenomaan aktiivi porukan kanntais pitää osoitteensa piilossa. Ei turhia facebook päivityksiä esim. harjoituksista.

Lans

Interesting!