Mihin blackjackin pelaamissa kannattaa kiinnittää huomiota?

Blackjack on mielenkiintoinen peli. Se perustuu pitkälti onneen, mutta siinä on myös jotakin asioita, mihin on syytä pelatessa kiinnittää huomiota. Jos pelaat ensimmäisiä kertoja, on syytä ensin tutustua tarkemmin pelin termeihin sekä sääntöihin. Tavoite on aina sama eli sinun pitää saada korteista yhteenlaskettu arvo, joka on mahdollisimman lähellä lukua 21. Voittaminen on mahdollista silloin, jos jakajan käsi jää arvolla kauemmas kuin omasi. Siksi käsien arvoon on kiinnitettävä huomiota ja siihen oppiikin, kun riittävästi pelaa.

 

Termien oppimisesta on hyötyä

Vaikka blackjack on helppo peli idealtaan, liittyy siihenkin jonkin verran erilaisia termejä. Niihin on hyvä tutustua ennen kuin aikoo istua online blackjack pöytään. Tätäkin peliä pystyy pelaamaan suomeksi, mutta silti on järkevää tunnistaa myös englanninkieliset termit. Kaksi mielenkiintoista termiä liittyvä käsiin ja ne ovat pehmeä sekä kova käsi. Ne molemmat liittyvät ässiin.

Ässä voi pelissä olla joko yksi tai yksitoista, joten sen voit pelatessa päättää itse, kun katsot kädessäsi olevien korttien kokonaisuutta. Se myös ratkaisee sen, otatko lisää kortteja ja miten hallitset riskiä. Termi ‘bust’ kannattaa myös opetella, sillä se tarkoittaa sitä, että käsi menee yli. Toisin sanoen kätesi arvo nousee korkeammaksi kuin 21. Rahapelaajan virhepäätelmät voivat aina tulla kalliiksi.

 

Mitkä ovat huonoja käsiä blackjackissa?

Jokainen pelaaja haaveilee täydellisestä pelistä, mutta vain harvoin sellaisen onnistuu pelaamaan. Pelin tuoksinassa tulee yleensä otettua tarpeettomia riskejä, koska ne tekevät pelaamisesta jännittävämpää.

Kun sinulla on kädessä jo 16 ja jakajalla esimerkiksi 10, niin periaatteessa voit nostaa yhden kortin lisää. Jos kädessäsi kuitenkin on jo kolme korttia, riski kasvaa huomattavan suureksi. Useimmissa tapauksissa kokemattomat pelaajat tekevät tässä virheen ja ottavat liian ison riskin.

Tilanne on kuitenkin täysin toinen, jos jakajalla on 9 ja sinulla on A sekä 7. Kätesi on yhteensä 18, jos lasket, että ässä on 11. Se on jo varsin hyvä käsi. Tässä tilanteessa voit ottaa kolmannen kortin, sillä tarvittaessa voit laskea ässän arvoksi ykkösen, jolloin kolmas kortti ratkaisee, onnistuuko tämä strategia.

 

Miten voi pelata blackjackia optimaalisesti?

Talon etua vastaan voi pyrkiä pelaamaan mahdollisimman optimaalisesti. Se ei välttämättä tarkoita sitä, että voitat, mutta saat sen pohjalta selkeän edun.

Talon etu tarkoittaa aina sitä, että talo voittaa pitkällä tähtäimellä ja näin se on teoriassa, mutta poikkeuksia tietysti tähänkin löytyy. Pelaajan on aina ymmärrettävä se, että blackjackia ei voi pelata ainoastaan voittaakseen, vaan siinä on huomioitava myös tappiot.

Voit aina tutustua netistä löytyviin strategiataulukoihin ja tutkia, onko niistä sinulle mitään hyötyä tai koetko saavasi niistä jotakin omaan pelityylisi. Tässäkin on aina muistettava, että hyväkään strategia ei ole avain voittamiseen vaan reiluun sekä mielenkiintoiseen pelaamiseen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments