Poliisi selvitti Salossa aseiden valmistukseen liittyvän rikoskokonaisuuden

Lounais-Suomen poliisi on saamassa valmiiksi esitutkinnan rikoskokonaisuudessa, jossa deaktivoituja ampuma-aseita muutettiin toimintakuntoisiksi ampuma-aseiksi.

Maaliskuun 2023 alussa poliisi suoritti etsinnän Salossa sijaitsevaan ajoneuvo-alalla toimivaan yritykseen, josta takavarikoitiin 21 luvanvaraista ampuma-asetta. Lisäksi yrityksestä takavarikoitiin luvanvaraisia ampuma-aseen osia, patruunoita ja lupavapaita ampuma-aseita sekä deaktivoituja ampuma-aseita.

Valtaosa takavarikoiduista aseista oli kiväärejä, mutta joukossa oli myös sarjatuliaseita ja niiden osia. Näiden lisäksi poliisi takavarikoi yksittäisiä aseita muun muassa ajoneuvoista ja aseita ostaneelta henkilöltä.

– Luvattomien aseiden valmistaminen ja myyminen on ollut sekä suunnitelmallista että ammattimaista. Vaikuttaisi siltä, että aseita on valmistettu menekin mukaan ja teolla on tavoiteltu huomattavaa taloudellista hyötyä, kuvailee Turun järjestäytyneen rikollisuuden tutkintaryhmän rikoskomisario Tuomas Kuure Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

 

Epäiltyinä yhteensä viisi henkilöä

Kokonaisuudessa on yhteensä viisi epäiltyä, joista kaksi on ollut vangittuna. Kumpikaan heistä ei ole enää vangittuna.

– Nämä kaksi vangittua ovat kokonaisuuden keskeiset henkilöt. Heistä toinen on pääasiassa valmistanut aseita ja toinen on välittänyt niitä eteenpäin, Kuure kertoo.

Epäillyistä kahden epäillään myyneen aseita ja/tai patruunoita. Yhdeltä epäillyltä aseiden valmistaja on hankkinut aseita ja niiden osia.  Kaksi epäiltyä on ostanut joko aseita ja patruunoita tai ainoastaan patruunoita.

Kaikki epäillyt ovat 1960-80-luvuilla syntyneitä miehiä. Heistä neljä asuu Lounais-Suomessa ja yksi Meri-Lapissa.

 

Subscribe
Notify of
guest
3 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius KadD

Minfossa tiedetään paikallislehdessä kerrotun:

Autokorjaamo Meriniityn teollisuusalueella Salossa. Epäiltyinä viisikymppinen korjaamon omistaja, nelikymppinen keväällä pidätetty salolaismies, kemiläismies ja joku turkulainen huumeliigan pomo, joka tuomittiin syksyllä kahdeksitoista vuodeksi vankeuteen. Liiga salakuljetti Turkuun ja pääkaupunkiseudulle alkuvuoden aikana yli sata kiloa amfetamiinia ja neljätoista kiloa kokaiinia.

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1557990#p1557990

Luulisi noilla tiedoilla selviävän pian ketkä kyseessä näissä merkeissä tällä kertaa.

Tare

Ensimmäiset myyntiin tulleet suomi-konepistoolit olivat niin huonosti deaktivoituja että näppärä puuhailija sai sen toimintakuntoon helposti. Myöhemmin piiput hitsattiin umpeen pieneltä matkalta mutta niihin sai muistaakseni virosta jopa uusia piippuja.Minullekin tarjottiin osettavaksi ihan armeijan varastoista noita deaktivoituja kun niitä tarjottiin reserviläispiireille mutta en ollut siihen aikaan enää aseista kiinnostunut joten osto jäi.Jälkeen päin kyllä harmitti koska hinta nousi hyvin vuosien saatossa.

Outlawman-09

Otsikkoa lukiessa tuli heti mieleen,hevosmiehet ovat syyttömiä tähän, he kun eivät valmista mitään.Joitain työkaluja kyllä käyttävät,yleisin on saha.No,kun sahaavat silmään.

Last edited 5 kuukautta sitten by Outlawman-09