Yle käyttää taas turvapaikka-aktivisteja asiantuntijoina

Yleisradio käyttää taas tunnettuja turvapaikka-aktivisteja “asiantuntijoina” Suomen mahdollisia käyttöönottamia ns. push backeja, jos tulijoita alkaa virrata itärajalle suuressa määrin.

Kyse on siitä, että hallitus on selvittänyt, että voidaanko itärajalla käyttää push back-menetelmää, eli työntää tai olla päästämättä tulijoita rajaviivan Suomen puolelle. Puola ja Liettua ovat käyttäneet tätä samaa menetelmää, jolloin tulijoita ei yksinkertaisesti ole päästetty rajan yli, ja ne jotka ovat päässeet, heidät on vipattu takaisin rajan yli Valko-Venäjälle.

Yleisradio käyttää aiheen asiantuntijana vanhaa ja tuttua emeritusprofessori Martti Koskenniemeä, joka on olevinaan joku kansainvälisen oikeuden asiantuntija. Toinen asiantuntija on oikeustieteen tutkija Jaana Palander. Kannattaa huomata, että varsinkin Palander on kovan luokan turvapaikka-aktivisti.

Koskenniemi tyrmää suoralta kädeltä kehitysmaalaisten työntämisen takaisin Venäjälle. Se hänen mukaansa “yksiselitteisesti kansainvälisten sopimusten vastainen toimi.” Artikkelissa Koskenniemi ei kuitenkaan mainitse yhtään kansainvälistä sopimusta, jossa sanottaisiin jotakin push backeista.

Ongelma on se, että ei ole mitään sellaista kansainvälistä sopimusta, jota Suomi, tai joku muu maa rikkoisi, jos työntää EU:n ulkorajoilla paperittoman tulijan takaisin tai on päästämättä häntä maahan. Turvapaikka-aktivistit antavat ymmärtää valtamedian esilletuomana, että on olemassa joku mystinen sopimus, jossa näin sanottaisiin, mutta kun ei ole.

Lähinnä kysymykseen tulee Geneven pakolaissopimus, mutta siinä ei mainita sanallakaan mitään push backeista. Pakolaissopimus määrittelee lähinnä kuka on pakolainen, miten pakolaisia pitäisi kohdella ja millaisia oikeuksia pakolaisella on siinä maassa, johon hänet on päästetty, mutta Geneven sopimuksessa ei ole minkäänlaista lausetta siitä, että keitä on tai ei ole päästettävä rajan yli.

Sopimuksessa mainitaan kyllä, että pakolaisen velvollisuus on hakea turvapaikkaa ensimmäisestä maasta, mutta ensimmäisellä maalla ei toisaalta ole mitään velvollisuutta ottaa vastaan tulijaa. Joka tapauksessa suhteessa Venäjään, niin ainoat, joilla on pakolaissopimuksen mukaan jonkinlainen mahdollisuus hakea itärajalla turvapaikkaa, ovat venäläiset. Mutta Lähi-idästä tulleiden miesten suhteen Suomella ei ole mitään velvollisuuksia heitä kohtaan, kun he tulevat Venäjältä.

Venäjä nimittäin on itsekin allekirjoittanut tämän Geneven pakolaissopimuksen. Jos tämä sopimus sitoo Suomea, niin se sitoo aivan samalla tavalla Venäjää.

Palander taas sanoo, että push backit ovat ihmisoikeuksien vastaisia, mutta ei perustele asiaa sen kummemmin. Tai perustelu on lähinnä se, että “ihmisiä ei välttämättä kohdata ollenkaan”, jos push back-menettelyä tullaan toteuttamaan jollakin tavalla. Nyt voidaan kysyä, että miksi Suomen pitäisi jotenkin “kohdata” itärajalle tulevia kehitysmaiden miehiä, sillä he ovat ensisijaisesti omien kotimaidensa vastuulla, ja jos ovat pakolaisia, niin Venäjän vastuulla.

 

Subscribe
Notify of
guest
100 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Mara Katti

Afrikan väestö tulee kasvamaan parilla sadalla miljoonalla vielä tämän vuosikymmenen aikana samalla kun ilmasto (mistä tahansa syystä) lämpenee ja katovuodet lisääntyvät.

Tuskinpa mikään eurooppalainen maa tulisi säilymään sisäisesti avoimena yhteiskuntana ilman tomeraa pushback-toimintaa sen omilla rajoilla.

AnywayD

Immigration World Poverty and Gumballs 2010 – Immigration Doesn’t Work

https://www.youtube.com/watch?v=KCcFNL7EmwY

Ylen Epäluotettava

VÄESTÖRÄJÄHDYS—###—VÄESTÖRÄJÄHDYS—###—VÄESTÖRÄJÄHDYS

Erinomainen, asiaa konkretisoiva video, suorastaan “pajatsontyhjennys”!!

Numeroista pitäville suosittelen:
https://www.worldometers.info/world-population/

Kymmenen vuoden päästä afrikkalaisia on 26% enemmän. Jos heidät siirrettäisiin Eurooppaan, joka kolmas olisi afrikkalainen – jonkun ylläpidettävä!

Ja se ILMASTOHUMPPA! Vähentävätkö nämä ilmastohumpan tarvetta? Mietipä tykönäsi! Pienen, Pohjolan Suomen “ilmastosäästöt” vievät silloin maan 1700 -luvun hyvinvointiin.

VÄESTÖRÄJÄHDYS—###—VÄESTÖRÄJÄHDYS—###—VÄESTÖRÄJÄHDYS

Boltteri

Noitten mielestä kun muslimi hakkaa ja raiskaa niin vastustelu ja jälkeenpäin siitä ilmoittaminen on vastoin kansainvälisiä sopimuksia. Kohta saamme taas tuhansia jännämiehiä lisää, eikös raja taas ole heille avoin parin viikon päästä? Muutama päivä, noin tuhat sossuarabineekeriä per päivä, sitten taas raja kiinni kuukaudeksi ja taas tehdään sama homma uudestaan. Näin NÄYTTÄÄ siltä että me vastustamme maahantunkeutumista mutta tosiasiassahan tässä harrastetaan suurimuotoista HALLITTUA maahantunkeutumista.

mariD

Itse en usko, että sisäministerimme avaisi rajan. Verkkouutisissa Timo Heinonen kertoi, että raja on pidettävä kiinni eikä sitä pidä avata 14. päivä tammikuuta lainkaan, vaan se on pidettävä kiinni suljettuna toistaiseksi. Heinosen mielestä niin pitkään kunnes Venäjä todistaa selkeästi lopettaneensa matujen työntämisen rajalle. Minun puolesta rajanylityspisteet voidaan pitää kiinni vaikka vuoden, tai miksei pidempäänkin. Kyllä sinne Venäjälle pääsee Viron kautta jos sinne välttämättä haluaa mennä.

Boltteri

Ryssäthän ovat nyt haalineet ratsioissa tuhansia “laittomia” maahanmuuttajia joita väitetään lähetetyn Ukrainaan tykinruoaksi. En yllättyisi jos ne kaikki on meidän rajalle roudattu 14: päivä.. Voit olla varma että tämä munaton hallitus avaa rajan taas, ja tasan sama paska toistuu.

mariD

Rajanylityspisteet avataan 14.pvä, sitten muutama kähtävä päästetään lorvimaan rajan yli, mutta sen jälkeen ne suljetaan jälleen kuten tehtiin viimeksikin, jopa jotkut vasemmistosta tajuaa kyseessä olevan Venäjän hybridioperaatio. Mutta katsellaan miten käy…en vain jaksa uskoa, että 14.pvän jälkeen rajanylityspisteet avataan pysyvästi ja otetaan vastaan se pska mitä sieltä tulee. Ei tule onnistumaan. Venäjälle on tehty selväksi, että nyt tämä peli on heidän osaltaan pelattu loppuun.

Last edited 4 kuukautta sitten by mari
Boltteri

Olisipa vain “muutama”, viimeksi ehti jo tuhat rajan yli ja niitä paskiaisia on siellä nyt hurjat määrät jonossa. Sano mun sanoneen, neljästoista päivä tulee tuhat lisää. Viidestoista päivä seuraavat tuhat jne jne. Hyvä jos tuo on edes yläkanttiin. Viikkotahtiin Suomalaisen pikkukaupungin verran uusia valehtelevia muslimiloisia.

mariD

Kaikella ystävyydellä, olen eri mieltä. Jos sieltä tulee enemmän kuin 2000, tarjoan sulle kahvit. Ai mutta en olekaan enää 14.pvä Suomessa. No tarjoan sitten ensi kesänä jos tulen kesälomalla Suomeen.

Boltteri

En juo kahvia. En juo alkoholia. En syö pizzaa. En syö karkkia. Saat tulla lenkkeilyseuraksi. Jänikseksi.

mariD

Jänikset jänistää, minä en. Lenkkiseuraksi voin ehkä tullakin. Katsotaan pysytkö kyydissä.

Runtiti-pou

Jopa onkova luotto Petturi Urpoon

Oh100
mariD

Italiassa on pelkästään paperittomia yli puoli miljoonaa. Kyseessä on vähän isompi maa kuin Suomi. Sinne tulee laittomasti väkeä aivan tolkuton määrä joka vuosi. Ja nyt tuo on jostain syystä laitettu oikeistohallituksen piikkiin vaikka tuskin he itse ovat sitä halunneet. Täytyypä lukaista Italian keskeisimmät mediat mitä niillä on tästä sanottavaa.

Last edited 4 kuukautta sitten by mari
Runtiti-pou

Oikeistohallitus on avannut portit eikä sulkenut niitä. No ei ihme, kun on Italian persut johdossa. JA pian jaellaan taakkaa ja Suomi “ei voi mitään”

Tietämätön

Katso Martin ja Jaanan nenää. Ei ole pottunokka

Hulluuden raja missä?

On helppo puhua kyllkyll jos tulijoita on 1-10 per vrk. Mutta entäs jos tuleekin 1000, tai 2000, tai 10.000 päivässä? Vieläkö silloin tp-aktivisteilla pokka pitää? Onko jo unohtunut Ruotsin 163.000 maahanmönkijää vuonna 2015 ja biljoonien kulut veronmaksajille? BKT/BNP romahdus jne?

Ruotsissa sanoi äskettäin MP-ääniTORVI Märta Stenevi ettei maahantungulle saa laittaa MINKÄÄNLAISTA kattoa. Mielipuolipoliitikkoja löytyy siis vieläkin, onneksi puolue on mitätön.

Mara Katti

Jutta Urpilainen Ylellä: ”Rajan sulkeminen hyödyttää myös Venäjää” – Politiikka – Ilta-Sanomat (is.fi)
“Siirtolaisten määrän kasvu kertoo siitä, että tarvitsemme entistä enemmän kehitys­yhteistyötä. Tarvitsemme nimenomaan juurisyihin puuttumista”

Kyseinen “juurisyy” näytti jo voimansa Afganistanissa, eikä sille pärjää läntisillä asenteilla missään muuallakaan.
Kiinan harjoittama U-linja lienee ainoa tunnettu keino pitää “juurisyy” herran nuhteessa.

Last edited 4 kuukautta sitten by Mara Katti
Qroquius KadD

Singaporella on myös hyväksi havaittu metodi.

Trampas

Sössin. Tammikuinen ilmastonmuutos ja jouluglögi.

Last edited 4 kuukautta sitten by Trampas
Juurihoito

Hoitakoot maat itse ”juurisyynsä”. Ei se kuulu meille enää.

Näihin Kankkulankaivomaihin/Persereikämaihin on vuosikymmeniä lahjoitettu astronomisia summia rahaa ja mikä on kiitos ja tulos? PELKKÄÄ PASKAA JA RIKOLLISUUTTA MIKÄ VALUU AUTTAJAMAIHIN.

Tässä hyvä video miten rikollisnekku lentää yli kirjoituspöydän tuomarin kimppuun:
https://www.expressen.se/tv/nyheter/varlden/fangen-nekades-borgen-flyger-pa-domaren/

I.O. Ulappa

Koskenniemi vaikutti jopa suuttuneelta TV:ssä, kun Venäjän raja oli pantu kiinni. Akateemikko ei suomalaisista paljon välitä. Eikä välitä tämä neiti Palanderkaan, jolla taitaa olla pullea meksikolaismies seuralaisenaan. Nettikuva löytyy.

KKi

Niinpä näyttää…

https://ylojarvenuutiset.fi/2021/12/23/meksikossa-joulu-on-oikeasti-perhejuhla-jaana-palander-ja-luis-perez-noyola-viihtyvat-kummankin-maan-jouluruokien-aarella/

Pullerre palleerron, El tupeelos Luis Perse Nojailevan kanssa. El todellista los tupelos rakkautta varmaan. Tunnettua latinalaistyyppistä reiluutta ja rehellisyyttä.

Noi latino liimatukat ärsyttää melkein kuin ählämit. Noiden kanssa jos vääntää kauppaa niin kannattaa aina ottaa raha ja pikkaisen korkoa päälle. Latinolanne on kuin ryssä, kusettaa ain akun voi.

Last edited 4 kuukautta sitten by KKi
mariD

Meikä on puolilatino…sieltä tulikin täyslaidallinen analyysiä. Kaiken muun kestän, mutta jos et viitsisi verrata meikäläisiä ryssiin, se on jo vähän liikaa ja epäreilua. Kaikella ystävyydellä, La Maracucha de Zulia, kuvassa 17-vuotiaana yhtä tuima “hymy” kuin 11 vuotta myöhemmin enkä koskaan ole kusettanut ketään paitsi naapurin koiraa…

Screenshot_20240103_193810_OneDrive
Tietämätön

Itse olen sinun ikääsi verrattuna isoisä luokkaa . Kyllä minua on yrittänyt kusettaa venäläiset , ruotsalaiset, suomalaiset, norjalaiset, arabit, yön timot ja espanjalaiset. Mitä mieltä olisit rajojen sulkemisesta jos Espanja/Kanaria sen päättäisi tehdä? Pystytkö ajattelemaan tavallisten ihmisten ongelmia , jotka ovat “puoliverisiä” kuten sinä?

mariD

No kyllä minuakin on yrittänyt kusettaa ruotsalaiset, espanjalaiset, intialaiset, malesialaiset, vietnamilaiset, laosilaiset, oman kansani edustajat eli venezuelaiset, kolumbialaiset, brasilialaiset, yhdysvaltalaiset, portugalilaiset…listaa voisi vielä jatkaa vähän matkaa mutta antaa nyt olla. En oikein ymmärtänyt kysymystäsi rajojen sulkemisesta. Mitä tarkoitat sillä konkreettisesti? Ymmärtäisinkö tavallisten ihmisten huolia? No, tottakai ymmärtäisin, mutta jos tarkoitat itärajan sulkemista niin kyllä Venäjälle pääsee Viron kautta. Jos itse olisin puoliksi venäläinen, menisin ilomielin Narvan kautta sinne koska ainakin sitä kautta pääsee Putinlandiaan. Kanaria periaatteessa on sulkenut rajansa Afrikasta tulevilta elintasopummeilta. Jos ne onnistuu pääsemään Kanarian talousvyöhykkeelle,

mariD

…joku laki määrittää, että ne pitää hinata La Palman saarella olevaan vastaanottokeskukseen, tai onhan vastaanottokeskuksia nykyisin muuallakin kuin vain yhdellä saarella. Jos taas tarkoitat sitä, että rajat suljetaan niin etten itse pääsisi Kanarialle tai sieltä pois, niin koska asun siellä vakituisesti ja minulla on EIF sosturvatunnus + vakituinen työpaikka, ei minun tarvitsisi sieltä lähteä mihinkään. Täsmennä vähän tuota kysymystä, se oli aika ylimalkainen ja hyvin tulkinnanvarainen.

Last edited 4 kuukautta sitten by mari
Tietämätön

Oletko syntynyt tyhmäksi vai pitikö kouluttautua paljon? Jos esim. olet kaksoiskansalainen/”puoliverinen ja elämäsi on Lappeenrannassa ja haluat käydä Viipurissa vanhempiasi moikkaamassa. Ei sinua siis haittaisi rajan sulkeminen. Palaan siis kysymykseeni?

mariD

Minun elämäni ei todellakaan ole Lappeenrannassa eikä minulla ole sukua Venäjän puolella. Asuin Helsingissä siihen saakka kunnes muutin Las Palmasiin 2021. Aika kaukana siis Lappeenrannasta. Mutta jos nyt kuitenkin leikitään, että olisin lappeenrantalainen ja “puoliverinen”, ei minua haittaisi rajan sulkeminen koska se on suljettu hyvästä syystä. Syytä vtun Putinia siitä, älä minua. Voisin käydä vanhempiani moikkaamassa Viron kautta. Ei ongelmaa. Ymmärsitkö nyt vastauksen vai kirjoitanko vielä uuden kommentin? Sinua ilmeisesti ottaa pattiin kun raja on suljettu. Toivottavasti se pysyykin kiinni niin kauan kunnes ryssä tajuaa lopettaa sen pelleilyn. Sinulla ilmeisesti on rajan takana sukua koska niin kiivaasti tivaat minulta pitäisikö ne portit avata vai ei. Ja vastaus on ei.

Qroquius KadD

Olet latina etkä latino, joita KKi selvästikin tarkoitti.

mariD

Ei, vaan silloin kun puhutaan esim. kansakunnasta jossa väestö koostuu latinoista ja jotka siis käsittää molemmat sukupuolet (tai jostakin Etelä-
Amerikan valtiosta), käytetään termiä latino. Jos olisin tarkoittanut vain itseäni, silloin olisin käyttänyt termiä latina. Esimerkki: “Venezuelassa on liki 30 miljoonaa asukasta jotka koostuu latinoista” . Eli tällaisissa tapauksissa erittelyä ei naisten ja miesten välillä tehdä.

Last edited 4 kuukautta sitten by mari
mariD

Ja KKi puhui kansastani hyvin halveksuvaan sävyyn. Kenties yksi ainoa negatiivinen kokemus espanjankielisessä maassa on aiheuttanut koko eliniän kestävän ennakkoluulon espanjankielisiä kansoja kohtaan. Tosin mistä minä sen voin tietää mistä nuo ennakkoluulot johtuu. Tällainen vaan tuli minulle mieleen tuosta kommentista. V*itutti erityisesti tuo muslimivertaus koska olen ollut jo teinistä saakka allerginen muslimeille sekä islamille. Estoy jodidamente cabreado por el comentario que escribió el camionero! Pero una disculpa podría arreglarlo todo.

Last edited 4 kuukautta sitten by mari
Boltteri

Nyt hei alennuttiin jo Sannan huomionhakutasolle.

mariD

Miten tähän johtopäätökseen päädyit? Siksikö , että laitoin itsestäni kuvan 17-vuotiaana? No, sille oli syynsä. Laitoin sen tälle rahtarille joka vertasi minun kansaani muslimeihin. Se osui kyllä maaliin. Jumaliste, minua ei muslimiksi kutsuta tai otan ja suutun siihen malliin että oksat pois. Näkee herra trucker omin silmin, että olen valkoinen, 50% geneettisesti toisen suomalaisen vanhemman kautta sekä myös venezuelaisittain. Kuulun siihen vajaan 20 prossan valkoiseen vähemmistöön joita Venezuelassa kutsutaan termillä La Mantuana (fem), El Mantuano (mask). Katso kuinka ihoni on kauniin valkoinen, tosin nyt se on päässyt vähän ruskettumaan täällä Suomen tammikuun auringossa. Mut hei, olenhan minä Sannan kanssa vanha kollega. Meillä on siis muutakin yhteistä kuin vain tissit & p*rse.

Boltteri

Eiköhän jokainen tiedä minkä värinen on puolisuomalainen/venezuelalainen ilman kuvaakin. Ei täällä vihapuherasistinatsisivuilla kuviamme näytetä vaikka hemmetin komeita ollaankin.

mariD

No, minä näytän jos huvittaa. Näkyy se kuva myös joka kerta kun kommentoin, profiilikuvassani nimittäin. Rasismista voi räyhätä vaikka näyttäisi oman kuvankin silloin tällöin.

Boltteri

Niinpä. Vaan etpä laittanut uutta kuvaa jossa leidi unipöpperössä ilman meikkiä tukka sekasin, WHAM-paidassa paskaisissa verkkareissa ja reinot jalassa vetämässä puuroo naamaan.

mariD

Älä ole niin varma etteikö sellainenkin kuva jonain päivänä tänne ilmestyisi. Siitähän sinä innostuisit vaiko kiihottuisit? Muistutan vielä, että kuva postattiin siksi että minua verrattiin muslimiksi ja se vitutti todella! Miltä itsestäsi tuntuisi jos sinua verrattaisiin neekeriksi tai muslimiksi?

Last edited 4 kuukautta sitten by mari
Boltteri

Seli seli. Tyypillinen naisten harrastama, huomionhakuinen herutuskuva. Minä osaan ärsyttää naisia, se ei paljoa vaadi. Sitten lopetan kuin seinään ja ne ärsyyntyvät vielä enemmän. Hyvää päivänjatkoa.

mari

No hyvää loppuelämää sinullekin. Taidat olla todella suosittu naisten keskuudessa. Ilmankos v******a kun postasin itsestäni edustavan kuvan.

Boltteri

Tasan sama kun naiset laittavat “minä ilman meikkiä” kuvia jossa heillä on naamassa meikkiä ja kuvassa näkyy tissit sekä peilistä perse. Turhaan sinä nyt tuota enää yrität selittää, huomionhakuinen nainen kuten tasan kaikki muutkin naiset kautta ihmishistorian. Olet oikeassa, olen hyvin suosittu naisten keskuudessa. Hemmetin komea mies, saakelin hauska ja perhanan älykäskin vielä. Sitä ei kyllä tekstieni perusteella uskoisi. Ehkä puhun paskaa, ehkä en. Internet on jännä sillattii nääs. En laita kuvaa. Olen ilman meikkiä. Ei ole ihan freesi olo, vähän turvotuttaa ja peilikin on likainen. Odotan innolla milloin seuraava nainen postailee kuviaan täällä, saatte keskenänne tapella meidän rasistinatsisetien huomiosta ja ihailusta.

mariD

Älä vastaile enää minun kommentteihin, minulla ei ole sinulle enää mitään asiaa. Nyt voit mennä takaisin kuistille pimputtamaan banjoa.

Last edited 4 kuukautta sitten by mari
Tare

Olet niitä järkeviä ja viihdyttäviä keskustelijoita. Ja aito SUOMALAINEN, pitäisi itse keskitty joskus johonkin mielenkiintoiseen aiheeseen mutta,mutta.

mariD

Lämmin kiitos kannustuksesta! Ihan mieltä lämmitti lukea kerrankin positiivinen kommentti. Minua on mollattu milloin mistäkin, nuoresta iästä, syntyperästäni, sukupuolesta ja nyt viimeksi kun laitoin kuvan itsestäni vaikka profiilikuvani on ollut käytössä jo noin puolitoista vuotta. Mikä ero sillä sitten on jos laittaa toisen kuvan? Sitäpaitsi, siihen oli pätevä syy, minua verrattiin muslimiksi ja se otti todellakin päähän. Anteeksipyynnöllä siitä selviäisi mutta sitä ei ole kuulunut.

Repe.

Niinpä niin… Vai vielä muslimiksi… Ei himskatti.

Eihän Marilla ole kuvassa edes huivia. Eikä pussia päässä, jossa kapea aukko silmien edessä, mistä näkis just just.

Eli Marin sinuttelijoilla on yleistieto ja ajattelu hiukka heiveröistä.

Kyllä saa Mari olla onnellinen ettei ole syntynyt muslimiperheeseen. Ja varmasti onkin.

Mutta niin olen minäkin.

mari

Kiitos asiallisesta kommentista. On täällä sentään vielä järkeviäkin kommentoijia.

mariD

Tässä taas yksi lukemattomista esimerkeistä miksi Yleä ei voi missään tapauksessa ottaa missään asiassa vakavasti – he eivät edes yritä tehdä puolueetonta journalismia. No, senhän me kaikki tiedämmekin jo vuosien kokemuksella. Tässä päivänä eräänä pujottelin tv-kanavia kunnes osuin vahingossa Ylen kakkoskanavalle jossa oli meneillään jokin queer-sarjan buffaus. Ruudussa vilahteli erilaisia LGTB- pariskuntia, ja eräskin heistä totesi tomerasti, että “meitä ei voi enää mikään estää”. Jaa, estää miltä? Kuka teitä on tähän saakka estänyt? Jokin salaperäinen suippohuppuinen klaani vai? Jeps Ylen asiantuntijoilla ei ole minulle mitään arvoa. Yle on ihan itse aiheuttanut sen, että termi “asiantuntija” aiheuttaa inhon väristyksiä.

mariD

Paavo hei, mikä olikaan se viime vuoden ammuttujen matugangstereiden saldo? Itse veikkasin ettei toissavuotinen mene rikki sillä se oli melko korkea. Oliko viime vuonna se saldo jotain 50+ raatoa? Ihan hyvä luku tuokin. Niin, ja toinen juttu. Ovatko ne takavuosien autogrillit jo poissa muodista? Niistä ei ole ollut juttuja enää missään. Joitakin vuosia sitten autoja taisi kärytä jotain pari tuhatta kpl per vuosi. Taitaa matugangstereiden mielestä autogrillit olla so last season, nyt hoidellaan bisneksiä joissa vaarana on saada 9 mm:n Burana aivoihin.

Peksi

Mitä enemmän sen parempi

mariD

Niin…ikävä kyllä ei ne siihen lopu.

mariD

Eli vajaa 10 vähemmän kuin vuonna 2022 joka oli siis se ennätysvuosi. Oliko niitä vuonna 2022 63kpl vai 64? Olisi tosi kiva lukea vähän juttua niistä autogrilleistä, jos siitä ei ole liikaa vaivaa? Jo siksikin, että ne olivat aikanaan aika isoja juttuja Ruotsissa. Palokuntaa ja poliiseja estettiin pääsemästä paikalle mm kivittämällä. Minusta kannattaisi ainakin lyhyesti kertoa mitä autogrillaukselle tänä päivänä Ruotsissa kuuluu. Toisaalta siitä voisi tehdä erikseen ihan oman jutun paremmalla ajalla. Mutta sinähän se tässä pomo olet.

Ylen Epäluotettava

Ylen asiantuntija on henkilö, joka tuntee ylen Asian. Hän kertoilee toimittelijan säestyksellä YLEn asiasta.

mariD

Tismalleen juuri näin. Ja Ylehän hankkii aina ne asiantuntijat sinne studioon oman agendansa perusteella.

Jarkko Jäyhä

Kannattaa siis käyttää näistä ylenantamista termiä “aasintuntija’, se kuvaa paremmin tietämyksen tasoa.

Qroquius KadD

Sen rinnalla voi käyttää myös termiä “siantuntija”.

AnywayD

Venäjä ei ole turvaton maa noille elintasosurffareille. Puuttuu vain heitä houkuttavat edut, joita haluavat saada länsimaista. Ei ole mitään syytä ottaa vastaan ja jos joku sanoo haluavansa turvapaikkaa, voi todeta, että Venäjällä sitä saa hakea, joten takaisin vain.

Suvakki tulkitsee olemassaolevia kansainvälisiä sopimuksia itselleen mieluisalla tavalla, vaikka väännellen niiden merkitykset päinvastaisiksi, jos tarvitsee.

Lisäksi suvakki keksii sellaisia kansainvälisiä sopimuksia, joita ei ole kokskaan ollutkaan.

Miten on mahdolista, että toimittajat eivät kysy niiltä, että mitä kansainvälisiä sopimuksia tarkoittavat ja missä kohdin niissä on, kuten väittävät.

300 kertaa käynyt Venäjällä, muuta kuin tankkausta

Muslimijätkälaumoille rajat ja tavat ja niiden rikkominen ovat joka puolella vapaata riistaa. Suomen arabisome yllyttää ja neuvoo,että tänne on helppo tulla. Asylum on taikasana,jota käytetään.
Sisäministeri on määrätietoisesti ja päättäväisesti toiminut ja estänyt laittomien,paperittomien jätkälaumojen mashantunkeutumista. Sitä on jatkettava Suomen turvallisuuden vuoksi niin kauan kuin tunkeutujille turvallinen Venäjä jatkaa laitonta kuljetusta rajoillemme. Tekeytyvät turvanhakijoiksi ja käyttävät häikäilemättömästi järjestelmää hyväkseen päästäkseen turvasatamaan.

Turvapaikka-aktivisti Koskenniemi pääsee jatkuvasti esittämään totuuksiaan muka oikeina. Kyse on jatkossakin Suomen turvallisuudesta eikä hänen propagandasta.

Peksi

Hänet ja kaltaisensa sais laittaa Jopon selkään ja laittaa ajeleen itää kohti..näyttää,että meilläkin on”hybridiaseita”

Peksi

Se tulee olemaan länsimaiden elinehto ennenpitkää,että nuo työnnetään takaisin mistä yrittävätkään tulla..muuten meistäkin tulee kehitysmaita ja ollaan tuhon omia kaikki.
Ei sellainen yhteiskunta mikä koostuisi tuollaisista ja sijoittuisi tällaiseen ilmanalaan kestä ainuttakaan talvea

Tare

Yle ja maikkarilta siirtynyt ylä-anttila jatkaa linjaansa myös veronmaksajien puolesta. Ei ole puolueeton, suorastaan itä-euroopan tyyliä.

Frank

Yle on se todellinen hybridihorjuttaja ja vihapuhu. Vieraiden valtojen aisankannattaja ja muslimien kirittäjä. Luo kuvaa, että Suomeen voi tulla kuka vain. Aivan selkeä asiavirhe. Jos jemeniläinen matu on Lentänyt Moskovaan opiskelemaan ja matua alkaa kiinnostamaan turvapaikka Suomessa, hän ei voi saada turvapaikkaa Suomesta vaan hänen tulee laittaa turvapaikkaprosessi liikkeelle Venäjällä, koska Venäjä on turvallinen maa ja Suomen rajaviranomaisen näkökulmasta Venäjä on hänen 1. turvallinen maa. Suomen rajaviranomainen voi löyhästi neuvoa/sparrata häntä laittamaan hakemus vireille Pietarissa ja estää hänen tulo Suomen puolelle. Raju työntäminen, heittäminen ovat asiallista.

mariD

Todellakin tuntuu, että Yle pelaa jonkun muun pussiin kuin suomalaisten. Suomen itsenäisyyden 100-vuotis juhlavuotena Yle julkaisi muutamia todella halventavia juttuja suomalaisista ja Suomen kulttuurista. Minua ne jutut loukkasi henkilökohtaisesti syvästi enkä ole niitä anteeksiantanut. Hesari on se toinen cloaca maxima. Jostain ne onnistuvat aina löytämään jonkun sopivan ulkomaalaisen kitisemään kuinka kurjia olentoja suomalaiset ovat kun eivät edes tervehdi kadulla tai hymyile metrossa. Lyön vetoa, että nuo ulkomaalaiset ovat toimittajien ystäväpiiristä kaivettu esiin ja niille on luvattu vaikkapa ilmainen ravintolaillallinen jos suostuvat toistamaan toimittajan laatiman käsikirjoituksen Hesarin tulevaan juttuun suomalaisten ankeudesta.

Qroquius KadD

YLEnanto toimii kuten sitä johtava viherkommunistinen eliitti sanoo.
Eliittiähän se on itsekin, muodostaen yhden neljästä valtiomahdista:
poliittinen, hallinnollinen, oikeudellinen ja mediaeliitti.

Mistä ihmeestä ylipäänsä on voinut tulla käsitys valtiollisen yleisradion puolueettomuudesta?
Sehän julistaa valtion virallista totuutta jo lähtökohtaisesti.

mariD

Minulla ei ainakaan ole minkäänlaista kuvitelmaa Yleisradion puolueettomuudesta. Se on tullut selväksi vuosien varrella. Perussuomalaisilla olisi halua leikata Yleisradion budjetista mutta kun joutuvat olemaan samassa hallituksessa Kokoomuksen ja tämän iänikuisen riesapuolueen RKP:n kanssa, niin tuskin se tällä vaalikaudella onnistuu. Paha ja varteenotettava sisäpoliittinen skenaario on, että ensi vaalikaudella voi puoluekentän vene kallistua niin, että kun nyt joudutaan tekemään pakollisia leikkauksia, johtaa se vääjäämättä nykyhallituksen epäsuosioon ja saamme jälleen kerran vihervasemmistolaisen hallituksen seuraavissa eduskuntavaaleissa. Sitten on taas luvassa kylmää kyytiä.

Runtiti-pou

Juutalaisethan YLE:b sisällön määräävät rapparien ja puolueiden kautta

mariD

Niin, ne juutalaiset…ehtivää kansaa kun ovat joka paikassa säätämässä yhtä sun toista.

Repe.

Juutalaiset on saanu yli 220 Nobelia, Juutalaisia on n. 17 milj. Muslimeista ainoastaan 6 saanu Nobelin, vaikka heitä on 1,5 mrd.

Juutalaiset keksinyt mm. huulipunan, farkut, kuulakärkikynän, pikakahvin, laskukoneen, kaukosäätimen, mikrofonin, optisen kaapelin, laserin, pikakameran, poliorokotteen, ruostumattoman teräksen, ydinvoiman, veriryhmä luokituksen, sydäntahdistimen…

Mitä jäisi, jos me luovuttas kaikesta muustakin kuin Jaffa appelsiinista, koska se on Israelista ja juutalaista tuotantoa. Tätä halusi jotkut juutalaisvihaajat. Ja hölmöt kauppiaat suostu siihen.

Ei jäisi muuta kuin uikkarit jalkaan ja nekin ilman kuminauhaa. Tai uima-asu ilman rihman rihmaa.

Älä käytä mitään mitä juutalaiset on keksinyt, jos vastusta juutalaisia ja Israelia

Plääh

Eivät muistaneet keksineensä kuulakärkikynää vasta Anne Frankin elintaipaleen jälkeen. No anyway, nobelit ovat jakaneet toisilleen vasta istten, kun saivat absoluuttisen maailmanherruuden. Jaffatkin olivat alun perin palestiinalaisten ja saksalaisten teppelilahkolaisten tuote. He myös raivasivat aavikon etc

Repe.

Puhut soopaa. Kyllä Finn poika itte on ruorissa

Boltteri

Haastatellaan sutta kanalassa, missä susi kertoo kuinka paskoja kanat ovat kun rynnivät pakoon eivätkä kunnioita sutta yhtään. Susi kertoo miten on tullut kanalaan koska metsässä eräs ilkeä talitintti sitä vainoaa. 70-kiloinen susi haastattelussa myös ilmoittaa että on tämän vuoden pentu, ja että kanojen täytyy päästää sudenpennun koko suku kanalaan myös, metsän ilkeää talitinttiä pakoon. Kanalassa muutamat vanhat ekstratyhmät kanat jotka eivät kukolle kelpaa hinkkaavat peräreikiään suden jalkoja vastaan ja hokevat metsä is not safe metsä is not safe.

mariD

Itsehän kirjoitan tylsää kirjakieltä koska se on minulle lapsesta opetettu. Mutta hauskaa, että joillakin on kyky ilmaista asioita mielikuvitusta käyttäen, minä en tuollaista kommenttia pystyisi kirjoittamaan, ainakaan suomeksi.

AnywayD
Mara Katti
Qroquius KadD

Kas, tuopa hyvä juttu että sai tällaisen päätöksen.
Ei enää riittänyt suojaväri eikä sukupuoli yhdessäkään pelastamaan wokeltelijoita kuiville.

Boltteri

Sama neekeri kuulemma taas plagioi tekstiänsä jopa eroilmoituksessaan. Ei noi älyvapaat apinat osaa mitään muuta kuin lisääntyä, valehdella, varastaa ja huutaa rasismia.

Jarkko Jäyhä

Siinä oli kolmen vaihtoehdon kysymys: mikä näistä on oikein: a) niggas lynched b) gays killed c)jews genocided. Täti vastasi että vaihtoehto c). Täti oli itse ryhmissä a) ja b).

Repe

Nigeriassa tapettiin Jouluaattona n. 160 kristittyä. Ei TVssä halastua sanaa. Lapsia ja äitejä paljon.

Nyt säälitellään Gazaan TVssä ja Hamasin lausuntoja ja filmejä uutisissa koko ajan. Lapsia kannetaan kuin eläimiä, karmeeta sekasotkun arabien keskuudessa…

Vettä nenästä Hamas kerjäs ja nyt vuotaa… Hamasilta puuttuu itsesuojeluvaisto. Syy: ainoastaan kuolema Allahin nimessä takaa Taivaan. Jos takaa…

Kyllä on TV tosi idioottimaista. Siksi kartan sitä.

Ainoa mitä kannattaa katsoa on TV7. Siellä on muun muassa Israel News. Siinä käydään läpi Gazan sotaa eri näkökulmasta. Ei siis Hamasin.

Lukekaa kirja: Mosab Hassan Josef: Hamasin poika.

Mosabin isä oli perustamassa Hamasia.

Hyvä että saivat tapettua nyt Hamasin yhden pääjepeistä.

Runtiti-pou

Eikö Israel kerjännyt laajentumalla ja sortamalla? MIksi Länsi katselisi raakaa rotuerottelua ja kaikkea rikollisuutta, jollei olisi juutalaisen taskussa?

Repe

Etkö muista Jasser Arafatin neuvottelemaa rauhansopimusta, johon Israel suostui. Mutta… muslimit Gazassa ja Itä-Jerusalemissa ei. Vaikka islamisä Jasser vaati.

No mitä siitä seurasi? Jasser Arafat sai Nobelin rauhanpalkinnon. Kuitenkin ilman rauhaa… Sai mitä ei edes ansainnut.

Hamas se on kerjännyt, kerjää ja tulee vielä kerjäämään verta nenästä….

Allah antaa taivaspaikan kuolemalla luoteihin tai itsemurhaiskuihin. Niin miks siitä valitetaan. Eiks suomalaiset, Suomen media sitä tiedosta.

Onhan siellä nyt muslimeja kuollu ja muslimien taivaassa on ruuhkaa. Mutta kissa viis siitä, onhan 50 ruskeasilmäisiä impiä odottamassa joka ukkoa.

Hamasin “pornoluola” odottaa.

Hamasin naisista pääse paratiisiin kuin harvat. Sukupuolirasisti oli satuprofeetta Muhammed.

Runtiti-pou

Valehtelet hampaat suustasi sionistiseen tapaan. Israel petti kaikki ja rikkoi sopimukset

Jarkko Jäyhä

Miltä tuntuu olla noin tyhmä? Onko se helppoa kun ei tarvii ajatella, kun olet yrittänyt ajatella niin se on sattunut päähän?

Suke

Lueppas faktaa äläkä usko korvalehtiesi välissä olevaa fiktiota.

mari

Kovia uhoamaan nuo hamasin porukat mutta sitten kun alkaa tulla tulta munille, juostaan tunneleihin piiloon naisten ja lasten selän taakse ja lisäksi varastetaan niiltä vedet ja ruuat. Raukkoja paskiaisia koko sakki. Ansaitseekin saada tulta perään.

Suke

hyvin ilmastu

Boltteri

Ei vaan Nigeriassa tapettiin 160 neekeriä. Se on uutinen ainoastaan jos tappajat ovat valkoisia. Taitaa neekerit afrikassa tappaa toisiaan semmoiset satatuhatta per viikko, ei tunnu missään. Uusia syntyy saman verran muutamassa tunnissa.

Repe

Ne 160 tappanutta oli muslimeja! Hyökkäsi kristittyjen kirkkoihin…tappo lapsia, silpo, raakaa murhaa…

Allah eli saatana näytti taas kuka hän on. Varas, tappaja ja tuhoaja.

Boltteri

Siinähän ei ole mitään uutta. Muslimit tekee niin.

Boltteri

Se mistä valtamedian kuuluisi puhua, on että mistä ihmeestä planeetan tyhmimmät olennot NEEKERIT saivat päähänsä tosta vaan tappaa toisia neekereitä? Aivan, koraani käski. Islam käski. Voimme myöskin olla 100% varmoja että nämä tappajaneekerit eivät osaa lukea. Ne harvat neekerit afrikassa jotka osaavat lukea eivät varmana koraanista ymmärrä paskaakaan, vaan asialla on ollut valtaa himoitsema NEEKERI-IMAAMI joka on laittanut nämä murhanhimoiset neekerit hommiin. Kaalia, porkkanaa, sipulia ja pillua loputtomiin palkinnoksi jokaiselle joka tappaa. Tasan sama pätee hiekkaneekereihin ja aasian neekereihin. Myöskin kaalineekereihin, heille tosin lisäbonuksena LADA ja pesukone. Islam, hullut imaamit ja tyhmät multiväri-neekerit. Siinä maailman suurin ongelma. Jopa Putler jää toiseksi.

Trampas

Asiasta toiseen… eli vaaleihin.
Hirvittää tuo luku, joita “syyntakeettomat” antavat ääniään johdatusten tuloksena.
Tänks yle.
En todellakaan Yleistä.

Last edited 4 kuukautta sitten by Trampas
Trampas

Korjasin typon:”Hirvittä”, Hirveellisemmäksi.

Trampas

Onko tuo hirvitys verbi?
Joku nyt ottakaa koppi

Boltteri

comment image

Keto ACV Gummies

I loved it as much as you’ll end it here. The sketch and writing are good, but you’re nervous about what comes next. Definitely come back because it’s pretty much always the same if you protect this walk.

Repe.

Ei tänne Lontoota tarvita.

Älä tulkitse tätä kielirasismiksi vaan ota se maalaisjärkenä…

Vois täällä haastella saksaksi, venäjäksi, ruotsiksi, enkuksi, swahiliksi, mutta Suomi on täällä pakollisena kielenä.

Tämä ei ole mikään lapsellinen kielitaitokerskaus palsta…

Repe.

Ai niin …

Hyvää tätä alkanutta vuotta 2024 kaikille.

Voi pojjaat, kuinka paljon kiitoksen aihetta meillä on.

Nääs… sormet toimii, näkö, kuulo, maku, jalat, kädet, sydän… Ruokaa on (-30…-60%:kin tarvittaessa), kämppä, vettä, sähköä… ei sotaa …

Kaikki tämä on Luojan lahja. Kiitos ja kunnia Hänelle siitä.

Kunnia Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan Hänellä on hyvä tahto.

Älä tapa, älä varasta, älä tee huorin, älä pidä muita jumalia Luojan rinnalla, älä sano väärää todistusta lähimmäisestä,….

Usko Herraan Jeesukseen ❤️ : ssäsi niin sinä pelastut.

Näin puhuu mies, joka ei ole pappi.

Kallu Pirvanen

Huhtikuu on kuukausista julmin. Silloin Suomi joko täytetään itärajan takaa metsiä pitkin tulevilla matuilla, tai alamme märinästä huolimatta tekemään samoin kuin Puola, Latvia, Liettua ja pienissä määrin myös Eesti. Tulee halvemmaksi värvätä joukkoja torjumaan tulijat kuin ottaa turvapaikka-aktivistien hellään huomaan eikä maasta pois sitten millään.

09vid-belarus-poland-cover-mediumSquareAt3X
Tare

Ehkä suomen raskas on jo varautunut, luotan siihen. Ja poliisi on valppaana, maailman paras moitteista huolimatta, tunnen monta virassa olevaa poiliisia ja eläkkeellä olevia, jopa mikkelin toista pahasti loukkaantunutta. Suomi on hyvissä käsissä.

Puravive Weight Loss

I loved you even more than you’ll say here. The picture is nice and your writing is stylish, but you read it quickly. I think you should give it another chance soon. I’ll likely do that again and again if you keep this walk safe.

Junski

Puskista on hyvä huudella!