Pohjanmaalla varastettu käynnissä olevia autoja

Lyhyen ajan sisällä on Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella varastettu kaksi käynnissä olevaa autoa kauppojen pihoista.

Kaupankäynnin ajaksi käyntiin jätetty henkilöauto varastettiin sunnuntai-iltana Puskantiellä Seinäjoella. Auto löytyi myöhemmin Mustasaaren Kunista, jossa se oli osallisena kolarissa maanantaina klo 11. Poliisi epäilee kahta henkilöä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, toinen henkilöistä, joka oli osallinen kolarissa, epäillään myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta.

Iltapäivällä keskiviikkona varastettiin käynnissä oleva henkilöauto kaupan pihasta Peräseinäjoella. Alueella liikkuneet poliisipartiot saivat Kurikan Kirkkoahteessa näköhavainnon autosta, joka lähti ajamaan poliisipartiota karkuun. Tyhjä auto löytyi hetken päästä moottori käynnissä ovet auki ja lumipenkkaan ajettuna risteysalueella Kylvöntiellä. Poliisikoiralla lähdettiin etsimään autossa olleita, jotka löytyivät läheisen hotellin pihasta. Kahta henkilöä epäillään moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, toinen heistä epäillään myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Molemmissa tapauksissa autot ovat olleet käynnissä ja autot ovat olleet erittäin helposti varastettavissa. Viime viikon pakkasjakson aikana moni piti auton käynnissä kaupankäynnin aikana. Moni jättää myös muina vuodenaikoina auton käyntiin asioidessaan jossakin. Poliisi haluaa muistuttaa, että autoa ei pitäisi ikinä jättää valvomatta käyntiin. Varkauden lisäksi on vaarana, että esimerkiksi autossa oleva lapsi tai lemmikkieläin voi saada auton liikkeelle.

Subscribe
Notify of
guest
6 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Huru-ukko

Toisaalta siinähän on tehty palvelus lain rikkojille. Tyhjäkäyntihän on kilelletty, joten auto ei ole enää tyhjäkäynnillä kun sillä ajetaan. Onhan niitä myös olemassa kertakäynnisteisiä autoja, aamulla kotona laitetaan käyntin ja illalla kotipihassa sammutetaan, eli ei tarvitse ostaa kallista uutta akkua, että saa sen kotteron käyntiin muuallakin kuin kotipihassa.

Qroquius KadD

Jätetään auto kaupan parkkipaikalle tyhjäkäynnille ovat avoinna.
Mikä voisi mennä vikaan?

Tare

Kuka kahjo jättää autonsa käyntiin ja ovet auki tänä päivänä.Viimevuonna täällä kävi yhdelle rakennusliikkeen yrittäjälle näin. Kulmahousut ottivat heti auton käyttöönsä ABC.n pihasta, tosin se löytyi suhteellisen ehjänä.

Huru-ukko

Ja tyhjänä kenties??

Jorma Melkonen

Rahtihameet olivat täyttäneet sen joulupalloilla ja pilkkihaalareilla.

muuammiäs

Ennen saattoi Lapissa jättää auton käyntiin kaupan pihalle. Nyt en jätä Ivalossakaan edes lukitsematta, saati sitten käyntiin.