Suomi päätti jatkaa itärajan sulkua helmikuun 11. päivään asti

Suomi päätti jatkaa itärajan sulkua kuukaudella 11.2. asti. Näin ollen Suomen Venäjän vastaisella rajalla ei voi hakea turvapaikkaa, eli ns. kansainvälistä suojelua.

Valtioneuvosto päätti aiemmin 14.12.2023, että Venäjän vastainen raja suljetaan kuukaudeksi. Nyt asiaa on tarkasteltu uudestaan ja raja pysyy edelleen kiinni helmikuun 11. päivään asti. Päätös perustuu tietoihin, joiden mukaan Venäjän puolella lähellä Suomen rajaa on maahantulijoita odottamassa rajan aukaisua.

Tästä seuraa vakava uhka kansalliselle turvallisuudelle sekä yleiselle järjestykselle Suomessa. Viranomaisten mukaan on selvää, että maahantulo on tapahtunut Venäjän viranomaisten tai muiden toimijoiden vaikutuksesta. Ilmiöön liittyy myös kansainvälistä rikollisuutta.

– Viranomaisten kokoamien tietojen perusteella uhka Venäjän hybridivaikuttamisen uudelleen käynnistymisestä ja laajentumisesta aiemmin koetulla tavalla on kuitenkin erittäin todennäköinen. Siksi on välttämätöntä jatkaa itärajan sulkua, sanoo sisäministeri Mari Rantanen.

 

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sam Colt

Edellinen hallitus ei olisi tuota päätöstä saanut koskaan tehdyksi.

Ovatko ne Vainikkalan tavarajunat Suomelle niin tärkeitä, että sitä liikennettä ei voida lopettaa?

Runtiti-pou

Eilen tuli kolme nuorta miestä metsien kautta. Hakevat turvapaikkaa. Tänään 11 hlöä. Suomi ottaa kaikki vastaan eikä tunge takaisin. On kuulemma poikkeuksellinen luku. No takaan, että pian ei ole. Tai on poikkeuksellisen pieni. Persuhuijaritkin viivytelleet rajamenettelyn kanssa. Ja tuskin siitäkään olisi mitään pelastusta. Tämä sionistihallitus hukutaa meidät kommunistityttösten tapaan.

Bellatrix

Yksi joka taatusti hannaa vastaan on oikeuskansleri.
Välillä tai useamminkin tuntuu että Marinin aikana ei löytynyt moitteita vaan edistettiin myönteisillä tulkinnoilla.Nyt ei tahdo tulla mitään SUOMEN turvalisuusmietteitä,tulkinnoista puhumattakaan.
Siivosti tulkittiin hänen virkalomailleen kun Puumalainen pysäytti,punaväriä tunnustaen,hallituksen joulukuisia päätöksiä.

Runtiti-pou

Jospa edes yritettäisiin. Oikeuskansleriahan ei tarvitse edes kuulla tai totella

jorma

Saman tien voi jatkaa kesälle asti. Ei mitään kiirettä avata.

Mara Katti

Sisäministeri Rantanen totesi TV:ssä, että rajasopimus ei ole mikään “hopealuoti”.
Mikäs sitten on se pysyvä ratkaisu jos ei tuo ole ?

Ehkäpä hän tarkoitti sitä, että Suomi saattaa joutua turvautumaan hopeaa halvempiin metalliterveisiin kuten aikoinaan Stalinin turmapaikanhakijoiden kohdalla.

Tietämätön

2015 olis kannattanut rajat sulkea.

Mara Katti

Valtamedian toimittajat päästävät poliitikot aivan liian helpolla, kun he eivät kysy länsirajan tulvasta orpojen sun muiden puhuessa v. 2015 itärajan pikkuvuodosta.

Jorma Melkonen

Miksi ei bussikuskeja pidätetty ja busseja takavarikoitu laittoman maahantulon järjestelemisestä. Sekoa siihen urpo.

Qroquius KadD

Moneen kertaan on jo myönnetty aivan avoimesti, että Invaasio 2015 oli suunniteltu ja ulkoa ohjattu tulva.
Siitä tiedettiin jo puoli vuotta aiemmin, kun Tubin hallitus yhtenä viimeisistä hallitustoimenpiteistään tiedusteli Migrin kautta Kuntaliitolta sijoituspaikkoja 80 000 turvapaikanhakijalle.

Se oli Suomelle sovittu määrä.
80 000.
Puoli vuotta ennen Invaasiota.
Se jäi 32 500, koska Unkari ja kumppanit alkoivat sulkea rajojaan saaden Bryssän ikuisen vihan niskaansa.

Siitä näkee, missä tämä oli sovittu.

Tämä on sanottu moneen kertaan.
Tämä on julkista tietoa.

Jarkko Jäyhä

Sieltähän se vaikutti kun varusmiehet komennettiin rajalle kantamaan kultamunien laukkuja. Mutta pitäisi näyttää se Sauli Untamon päätös jonka on varmentanut Petturi Urpo. Eihän muuten rajavirkailijat saa lakia rikkoa ellei ole mustaa valkoisella.

Qroquius KadD

Ei lakia rikottu, kun jaeltiin kansainvälistä suojelua kaikkein haavoittuvimmissa asemissa oleville.
Se on asia, joka Suomessa menee kaiken yli ja ohi.
Aivan kaiken.

Qroquius KadD

Olen tässä nyt yrittänyt kaivaa esiin lähdettä, jossa virallisesti ilmoitettiin hallituksen tiedustelleen 80 000 maahantunkeutujan sijoituksista, mutta se on haudattu niin syvälle verkkoon ettei minulla riitä osaaminen enää.
Ainoa mikä on jäljellä on tuo:

https://www.kuusamo.fi/tiedostot/toinen-osavuosikatsaus-2015/

Siinä Suomeen tunkeutuvien numeroksi oli pudonut 50 000 tuohon mennessä.
Siitäkin jäätiin selvästi, kiitos muiden kuin Pipilän jallituksen.

Tare

Sulkua pitäisi jatkaa toistaiseksi ja sitten harkita avattavaksi kun pääryssä putin kuolee ja hännystelijät on hirtetty.Mitä sitä joka kuukausi pähkäilemään ja aikaa kuluttamaan kun homma ei siitä miksikään muutu.

seant

Virossa tämä onnistuu, mutta ei näköjään Suomessa, siellä kulkee lailliset ihmiset ja autot.
Suomi voisi avata rajan vain aluksi jalankulkijoille ja laittaa passin ja viisumin tarkastuksen rajalle, niin, että henkilö on vielä Venäjän puolella tarkastushetkellä, kuten Virossa tapahtuu. Autot ja pyöräilijät ovat vähän hankalampia, mutta siinä myös voisi siirtää passin tarkastuksen rajalle ja rakentaa sellainen portti, autopesula mallia hyväksikäyttäen, portti aukeaa ja sulkeutuu sivu ja korkeussuunnassa auton profiilin mukaan.

Boltteri

Johan noita tuli jo metsien kautta. Mohammedilla hurja hinku sossuilemaan, kuten aina. Ei sossumuslimi ikinä luovuta. Mutta MISSÄ ovat vasemmistoleidit femakkomiehineen? Eikös heidän pitäisi olla rajalla rääkymässä IRAK IS NOT SAFE ja REFUGEES WELCOME!!!!????? Siis hetkineeeeeeeen, eivätkö vasemmiston mielestä KAIKKI olekaan AITOJA pakolaisia? Missä on hullu punapää papitar??? Senhän pitäisi olla rajalla leikkaamassa piikkilankaa. Onko jopa vasemmiston mielestä kummallista tämä homma juuri nyt? Rajan yli tuli läskejä sossuneekereitä North Face takeissa, kyllähän ne ovat ilmiselvästi turvapaikan tarpeessa. Varmaan eivät olleet edes syöneet yli puoleen tuntiin, lapsiparat…

Last edited 4 kuukautta sitten by Boltteri
Tare

Nuo pitäisi ohjata välittömästi takaisin rajan yli.

Sam Colt

Tässä tapauksessa yksitoista kulkuria tuli IRANISTA – ei Irakista.

Jarkko Jäyhä

Eikös ne sitten pitäisi palauttaa heti persiaan, lentoteitse. Ja vihervasemmistoliiton pitää päättää kustantavatko niille laskuvarjot.

Tare

Niin mutta kun sosiaalidemokraatit ovat tämä jutan johdolla estäneet. Iran on vaarallien maa, vittu muuttakaa nyt niitä OMIA lakeja, niin ne muutkin tekee kun maailma muuttuu.

Boltteri

Hämmästyttävää miten myös valtamedia vähättelee näitä määriä. YKSI ainut sossumuslimi maksaa meille muille MILJOONA euroa. Yhdellä miljoonalla eurolla ei kyllä tarvitsisi joitain kyläkouluja tai terveyskeskuksia sulkea saatikka ottaa lapsilta kouluruokia pois. Ruvetaanpa ynnäämään mitä nuo viimeksi ryssälandiasta tänne tunkeutuneet melkein 1.500 sossuloista tulee maksamaan, joko alkaa hirvittämään? Ilman 2015 tunkeutuneita sossumuslimeita emme nyt olisi lamassa. KAIKKI tänne tunkeutuneet sossumuslimit sitten 90-luvun alun ovat maksaneet, ja jatkuu jatkumistaan, ihan sairaita summia. YKSIKÄÄN heistä ei ole meille ollut eikä tule olemaan hyödyksi. Pelkkää miinusta.

Runtiti-pou

Valtamedia on valemedia ja vihollisemme. Isn’t that simple. Miksi persut te aina ruikutatte vain että miksimiksimiksi ja hämmästyttävää jne

Boltteri

En ole persu. Olen rasisti.

JapaKoo

Juu, 11 turvapaikan hakijaa turvallisesta maasta. Rajarikkomus. Siitä saa varmaan ankaran tuomion kuten ikuisen ilmaisen ylläpidon veronmaksajien piikkiin.

Aina sama

Saman verran tulee keskimäärin joka päivä pakolaisia joko länsirajoilta tai muilta kuin itärajan ylitys paikoilta mutta tämä ei aiheuta suurta kipuilua jonkun takia.

Ennen venäjä suurta hybridi operaatiota suomeen tuli vain se karvan alle 3000 pakolaista muilta rajoilta ja tämä on vielä sallittava määrä eikä aiheuta lisätoimia kuten rajavalvontaa tai sulkua.

JapaKoo

Turvapaikan hakijoita Ruotsista tai Norjasta? Ruotsin ymmärrän jos hakijana on Peppi, Annika tai Tommi mutta Norja….

Aina sama

No jostain noita pakolaisia tulee suomeen ja tuskin venäjältä koska muuten kyllä oltaisiin jo jotain tehty jos tulee se 200-300 per kuukausi mikä on ollut yleistä jo käytännössä 2016 vuoden jälkeen. Kyllä suomeen pääsee myös lentämällä jos on vain päässyt euroopaan ja jatkaa matkaa sitten vaikka italiasta ensin saksaan ja sitten halpa lento suomeen ja hakemusta sisään.

Jarkko Jäyhä

Peppi Pitkätossu hakee turvapaikkaa Suomesta koska häntä syrjitään Ruotsissa isänsä ammatin (neekerikuningas) perusteella.

luke

Iranilaisia Hamasin tukijoita nyt ählyt tietää kuinka maa voidaan valloittaa sisältä käsin otetetaan Hamasin opit käyttöön julmuuksia panttivankeja ihmiskilpiä pehmeät yhteiskunnat on helppo valloitta sisältä päin kun ei tarvi noudattaa ihmisoikeuksia kansainvälisiä sopimuksia. Hölmölä on vielä kusessa ei hyödytä F35 ei leopardit vai ammutko omiasi.

Moonman

Kreikan ja Puolan tapahtumien jälkeen oli monta vuotta aikaa rakentaa se raja-aita, ennenkuin sama tapahtuu täälläkin, mutta mitään ei tehty, paitsi näön vuoksi joku koiranpuiston aita.

JapaKoo

Ei me nyt kehdata rakentaa raja-aitaa, kun ollaan koko Trumpin pressana olon ajan räksytetty hänen Meksikon raja-aita suunnitelmista. Miltä sekin nyt näyttäisi😀