Hamas suunnitteli terrori-iskuja Ruotsiin ja Tanskaan

Tanskassa joulukuussa tehdyt kiinniotot koskien terrorismia, sekä nyt Ruotsissa ilmi tulleet terroriepäilyt viittaavat siihen, että Hamas suunnitteli terrori-iskuja ainakin Ruotsiin ja Tanskaan.

Tanskassa seitsemän henkilöä on ollut vangittuna joulukuusta alkaen epäiltynä terrori-iskun suunnittelusta Tanskaan. Turvallisuuspoliisi otti joulukuun 14. päivä kiinni kolmesta kaupungista neljä henkilöä, joista yksi päästettiin vapaaksi. Lisäksi kolme henkilöä on vangittu poissaolevana.

Nyt asian vahvisti Tanskan oikeusministeri Peter Hummelgaard, jonka mukaan terrori-uhka Tanskassa on nyt ylimmällä tasolla ja tilanne vakava.

– Onneksemme meillä on kuitenkin ammattitaitoinen turvallisuuspalvelu ja poliisi, jotka tekevät kaikkensa suojellakseen Tanskaa, Hummelgaard sanoi.

Nyt myös Ruotsissa on tullut ilmi konkreettisia uhkakuvia suunnitellusta terrori-iskusta. Asia tuotiin esille Israelin tiedustelupalvelun kautta, jonka mukaan Hamasin terrori-iskun kohteena oli Ruotsissa sijaitseva Israelin suurlähetystö.

Hamasin tiedottaja kertoi norjalaiselle yleisradioyhtiö NRK:lle, että Israelin väitteet ovat huuhaata, eikä Hamas ole tehnyt, eikä aio tehdä mitään operaatioita Palestiinan ulkopuolella.

Ruotsalaisten asiantuntijoiden mukaan, kuten esimerkiksi Lähi-idän asiantuntijan Anders Perssonin mukaan Israelin tiedustelupalvelun tiedot ovat uskottavia. Perssonin mukaan Israelilla ei ole mitään syytä johtaa Ruotsia harhaan, sillä Ruotsilla ja Israelilla on hyvät suhteet.

 

Subscribe
Notify of
guest
26 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
tappernoje

En osaa käyttää hillittyä kieltä.

Qroquius KadD

Ellu Ulkoministeri sanoo, ettei ole tiedossa hamasteluja Suomen suuntaan:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010118844.html

Vaan eipä lie tuolla hoiturillakaan ollut tiedossa, että potilas aikoo kekluttaa häntä kesken hoidon:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=20&t=40722

On se kumma, miten asioita vaan sattuu ja tapahtuu vaikka niistä ei ole mitään tietoa.

virkamiesten valta

No lainataan kommentoijaa. Ne 5 v**tua, lakeijoineen. Betonoivat jakkuvittuja virkoihin, mitkä vaikeuttavat Rantasen työtä. Sekä viivyttävät niitä päätöksiä loppuun asti.

Piikivi

Ja mitä Ellu aikoo sitten tehdä suomalaisten turvallisuuden eteen? En laskisi henkeäni yhdenkään suomalaisen poliitikon käsiin

Qroquius KadD

Eihän se tietenkään aio tehdä yhtikäs mitään, kun sanoi ettei tiedäkään mitään.

Last edited 4 kuukautta sitten by Qroquius Kad
Piikivi

Ja vaikka tietäisi, niin ei se mitään suomalaisista välitä.

Runtiti-pou

Valtonenkin halusi mainita aiheen, jotta sasi pisteet Israelille

Mara Katti

Kevään tullen itärajalle tarvittaneen kymmeniätuhansia takaisintyöntäjiä.

Onkos 2015-toisintohallituksella rohkeutta mobilisoida puolustusvoimia ja reserviläisiä tuohon historialliseen tehtävään vai tuleeko se kenties vaatimaan Tornion annoksen nauttimista tuplana ja pistämään vielä varusmiehet jakamaan huopia sunnihanuille ?

Last edited 4 kuukautta sitten by Mara Katti
Ilmari

Ruotsissa ja Tanskassa on siis tällaisia ongelmia. Suomessa taas itärajan kautta kuka tahansa voi tulla maahan. Raja on muka suljettu, mutta ei sitä selvästi mitenkään valvota.

On ymmärrettävää, että pieni määrä joskus pääsee rajan yli, mutta se ei ole ymmärrettävää, että heitä ei millään saada maasta pois

Sami

Ei Suomi koko entisen itsenäisyytensä aikana ole rajojaan valvonut.

No ehkä Kekkosen aikana vähä.

Kekkonen: “Suomella ei ole velvollisuutta elättää vieraiden maiden joutomiehiä”.

luke

Joo asian vierestä.Itärajantakaa tulee Venäjällä laillisesti oleilevia viisumeilla ja opiskelijastatuksella olevia ja jopa tuhansia ihmissalakuljettajille varaa maksavia asiakkaita turvapaikkaa hakemaan ja jos täällä torpataan niin ihmisoikeudet kansainväliset sopimukset,professorit plaap plaap laa .Mutta kun Egypti sulkee rajansa Gazaan ei päästä läpi oikeasti hätä kärsiviä siviileitä niin ei Yk ei kukaan muukaan mitenkään arvostele ei mielenosoituksissa tätä kritisoida vaan esim Suomen hallitusta joku vinoutuma asiassa lienee.

Poliisi on paikalla. Ei mitään nähtävää tms.

Ahaa. Eli muslimit yrittävät terrori iskuja. Tämähän yhtä yleinen uutinen, kuin yleltä tulevat liikenne tiedotteet.

Boltteri

Vasemmisto varmaan teilaa nämä uutiset sillai että eihän nyt Hamas voi juuri nyt lähteä Gazasta minnekkään murhahommiin, että tämähän on salaliittoteoriaa taas. Ei tule mieleenkään että Ruotsissa ja Tanskassa on jo valmiiksi semmoiset 3 miljoonaa radikaalia muslimia joista hyvin suuri osa muuntautuu Hamas-terroristeiksi sormia näpäyttämällä. Onneksi meillä Suomessa on ainoastaan islamia vihaavia kristittyjä homo-muslimeja…Sitäpaitsi Päivi Nerg tuntee heistä jokaisen henkilökohtaisesti, joten ei mitään hätää.

Porkkanalaatikko

“…terrori-uhka Tanskassa on nyt ylimmällä tasolla ja tilanne vakava.”

Monikulttuurisuus on rikkaus, ei muuta, sanoi Alexander Stubb.
https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015072620090562

Dan Wesson

Onhan se terrorismikin tietyn sorttista monikulttuuria. Toivottavasti pölkkypää ei pääse presidentiksi.

Frank

Hamas on Suomen taidepiirien mustapiste pääasiallisesti, jota kannatetaan varsin laajasti. Hamas on sunnilaisen islamintulkinnan omaava terroristijärjestö, joka ei epäile polttaa ihmisiä elävältä. Hamas edustaa tyyliltään samaa islamin sunnilaista tulkintaa kuin terroristijärjestö ISIS, joka katkoi ihmisten päitä. Äkkirikastunut sunnilainen ökyvaltio Qatar rahoittaa hamasia. Roolit ovat sekaisin ja nykyään myös Iran ja Jemenin huthikapinalliset, jotka ovat shiiamuslimeja, ovat alkaneet tukea hamasia, mikä on yllättävää. Luultavasti Venäjällä on jokin rooli tässä muuttuneessa kuviossa. Shiia-islamilainen militanttiryhmä hizbollah Libanonista on myös koventanut otteita Israelia kohtaan ja kenties jonkinlaista lähentymistä on tullut hamasiin. Israelin suurlähetystöt ovat vaarassa.

Sami

Ai rauhan uskonto terrori-iskuja?

“Kyl mää oon ihan kauhia hämmästynyt, iha ku klapil päähä lyöty”. 😀

ennakkoluuloinen

Mieleni minun tekisi sanoa, että mitä pitäisi tehdä niille, jotka ovat maamme saattaneet terroristien lomaparatiisiksi, eikä ollenkaan hillitysti.

Jussi Pussi

https://www.sss.fi/2024/01/ulkoministeri-valtonen-ei-ole-tiedossa-etta-hamas-olisi-suunnitellut-terrori-iskua-suomeen-suomalaisasiantuntija-suhtautuisi-epailevasti-israelin-ja-hamasin-lausuntoihin/

– On selvää, että Israelin etu ja pyrkimys on esittää Hamas kansainvälisen terrorismin edustajana, Juusola sanoo STT:lle.”

Runtiti-pou

Naurettavaa satua. Länsi yrittää epätoivoisesti kääntää huomiota Israelin tekemästä kansanmurhasta. Kuka uskoo Hamasin suunnittelevan terroritekoja tai Kankaanpään natsien saananan palvontaiskuihin tai ylipäänsä siihen, että kansallismielisyys on terrorismia?

Sikke

Hamasin Perukirja on islamia 100%.

Hamas ei ole äärimuslimeja vaan ne toteuttava juuri sitä mitä Koraani käskee. Hamas on sitä mitä islamin usko on

Jokainen, joka puoltaa Hamasia olkoon valmis alistumaan islamille tai se on sitten miekalla kaula poikki kuten Koraani käskee

Hamasin Perukirja käskee tuhoamaan Israelin täysin. Tappamaan juutalaiset ja kristityt. Eli juuri sen mitä Koraanikin käskee

Hamasin Peruskirjassa kieltäydytään rauhasta millään ehdolla. Rauhanneuvotteluja pidetään Peruskirjassa pilkkana.

Ihmiset harhautuu kuvitellessaan, että palestiinalaiset ois muka valtaamassa omaa maataan takaisin. Mutta historia todistaa että juutalaiset on alueen alkuperäisasukkaat.

Ei ole kyseessä alueet vaan islam!

AnywayD

Nykyisistä Palestiina arabeista 90 % tuli alueelle, kun juutalaisten määrä kasvoi ja toi vaurautta alueelle 1900-luvun alkupuoliskan aikana. Sitä ennen tulleet saapuivat islamin valloitusten myötä. Arabit tulivat hakemaan parempia mahdollisuuksia elämälleen, kun juutalaisten maahanmuuton myötä alueelle tuli vaurautta.

Alun perin juutalaiset ostivat maata arabeilta ihan rahalla. Kun juutalaisten määrä kasvoi, alkoi arabeja kiukuttaa ja 40-luvun lopulla he ryhtyivät aseelliseen taisteluun. Siitä alkaen on siten taisteltu.

Kansainvälisten järjestöjen puitteissa on useamman kerran tarjottu kahden valtion mallia. Juutalaiset hyväksyivät sen joka kerta. Arabit eivät hyväksyneet sitä koskaan, vaan halusivat ajaa juutalaiset Välimereen.

AnywayD

Unohtui mainita, että Palestiina alueella on ollut juutalaisten kuningaskuntia jo tuhansia vuosia sitten, mutta ei yhtään Palestiinan arabien valtiota, ellei oteta huomioon Jordaniaa, joka muodostettiin joskus 40-luvulla ja siihen liitettiin osa Palestiinan alueesta. Yleensä Palestiina ymmärretään nykyään vain Israelin, Gazan ja Länsirannan käsittävänä alueena.

Väliveto

Vähän historiaa Palestiinasta. https://www.youtube.com/watch?v=KvsxnPOSJuM

Runtiti-pou

Misi persuille Israel on kaikki kaikessa?

Sami

Vastaus kysymykseesi: No Panamatilien vuoksi tietenkin, eihän ne muuten….