Kryptovaluuttahuijarit tienanneet taas tolkuttomia summia

Poliisi on havainnut muutaman kuukauden sisällä ainakin kaksi kryptovaluuttahujausta, joissa menetetyt varat liikkuvat viisinumeroisissa summissa.

Aluksi henkilö on tehnyt pienehkön sijoituksen netissä. Sen jälkeen sijoittaja on saanut puhelimitse ohjausta ja palveluita “sijoitusneuvojana” tai muuna avustajana esiintyneeltä henkilöltä.

“Sijoituksista” on tullut tappioita ja jos sijoittaja on yrittänyt saada varojaan takaisin, häneltä on veloitettu erinäisiä merkittäviä siirtokuluja. Lopputuloksena toisessa tapauksessa on menetetty noin 16 000 euroa ja toisessa noin 89 000 euroa.

Poliisi tutkii tapauksia törkeinä petoksina. Muistutamme, että tuntemattomia sijoituspalveluita käyttäessä on riski joutua petoksen uhriksi. Erityisesti suoraan yhteyttä ottaviin sijoitusneuvojiin ja heidän lupaamiinsa tuotto-odotuksiin tulee suhtautua äärimmäisellä varauksella. Jos tarjous kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin se myös on sitä.

Jos kuitenkin on jo lähettänyt rahaa ja sen palauttamiseksi pyydetään lisäsuorituksia esimerkiksi käsittelykuluihin, ei lisäsuorituksia tule tehdä. Kaikessa sijoitustoiminnassa on syytä käyttää vakiintuneita ja yleisesti tunnettuja palveluntarjoajia ja sijoittaa vain sen verran, kuin on varaa menettää.

 

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tare

Huijattavia riittä maailmassa ja joillain on vahva usko vaikka olisi jo menttänyt kerran rahansa.