Puolan raja rauhoittui – siirrettiinkö tulijat lähtövalmiuteen Venäjän Karjalaan?

Puolan Valko-Venäjän vastaisella rajalla on tapahtunut jotain, joka saattaa olla huolestuttava merkki suomalaisille. Tulijat ovat muutaman viikon aikana hävinneet kokonaan.

Vielä viime syksynä Puola joutui laittamaan kovan kovaa vastaan, sillä Valko-Venäjä ja Venäjä järjestivät Puolan rajalle uuden tulijaryntäyksen. Puolan mukaan kyse oli Valko-Venäjän ja Venäjän turvallisuuspalvelujen yhteistyössä järjestämä operaatio.

Viime syksyn aikana ainakin 20 000 kehitysmaista tulevaa miestä yritti ylittää rajan Puolan puolelle. Puola kuitenkin oppi ymmärtämään Venäjän metkuja kesän ja syksyn 2021 hyökkäysyrityksestä ja rajalle rakennettiin järeä aita ja rajaa vartioimassa on satoja sotilaita, kovat piipussa. Rajan onnistui näin ollen viime syksyn aikana ylittämään vain yksittäisiä ”vahinkotapauksia”, jotka kuitenkin palautettiin saman tien takaisin Valko-Venäjälle.

Nyt Puolan raja on rauhoittunut lähes nollaan. Valko-Venäjän puolella raja-aidalla hortoilee yksittäisiä muutaman miehen ryhmiä, jotka etsivät paikkaa ylittää raja. Mutta lähes kaikki sadat, tai ehkä jopa tuhannet miehet ovat yksinkertaisesti hävinneet jonnekin Puolan rajalta.

Puolan rajavartiolaitos ei osaa sanoa mistä on kysymys, mutta varovasti annetaan ymmärtää, että kehitysmaista tulleet miehet on siirretty jonnekin toisaalle, josta raja on helpompi ylittää EU:n puolelle.

Ei ole vaikea arvata, että tulijoita siirrellään nyt Suomen vastaiselle rajalle. Liettua, Latvia ja Viro ovat tulijoiden näkökulmasta ei-haluttuja läpikulkumaita, sillä Baltian maista on todella vaikea jatkaa edelleen Euroopan isojen lihapatojen ääreen Ruotsiin tai Saksaan. Matkaa pitäisi jatkaa joko laivalla, joka on melko mahdoton tehtävä, tai yrittää Puolan kautta Saksaan. Sekin reitti on epätoivoinen yritys.

Kun nyt vähän laskeskelee, että mitä tähän mennessä on tapahtunut, niin uusi reitti aukeaa keväällä lumien sulettua ja maan kuivuttua Karjalan ja/ tai Kainuun kautta edelleen Tornio-Haaparannan kautta Ruotsiin ja Saksaan. On ilmennyt monesta eri suunnasta tietoja, että Suomesta vastaanottokeskuksista on jo nyt hävinnyt miehiä. Toisaalta Venäjän puolella sosiaalisen median arabiankielisissä ryhmissä keskustellaan ja välitetään tietoja miten jatkaa Suomesta matkaa.

Suomi ei toisin sanoen tule olemaan se kohdemaa, vaikka invaasion alettua Suomi tietenkin saa oman osansa. Mutta tulijoiden päämäärät ovat Ruotsi ja Keski-Eurooppa.

On melko turha uskotella, että Suomi pystyisi miehittämään koko rajan 1 300 km. Edes Kaakkois-Suomen alueella rajaa ei pystytä miehittämään. Tällä hetkellä monilla on todella naiivi kuvitelma, että tulijat tulisivat Suomeen rajanylityspaikkojen kautta parijonossa maanteitä pitkin. Mutta sitten kun se suurvyöry alkaa, niin se tulee metsiä ja peltoja pitkin. Aivan samaan tapaan kuin on tapahtunut Puolan rajalla.

Olisi mielenkiintoista tietää, että miten valtiovalta ja puolustusvoimat ovat varautuneet tähän. Jos ja kun vyöry alkaa, niin sen jälkeen jotkut talousasiat ja rasismi ovat pieniä murheita Suomelle.

Subscribe
Notify of
guest
52 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius KadD

Vyöryyn on varauduttu olemalla täydessä valmiustilassa alkaa huutaa:
”RASISTIT! RASISTIT!! RASISTIT!!!”
mikäli Mari Poliisiministeri ja Leena Oikeusministeri ryhtyvät vyöryn tulppaustoimiin.
Sillä taikasanalla kaikki toimet lamaantuvat aivan kuin kesällä nähtiin, ja matuvyöry tulvii Suomeen tyydyttämään pulleroiden kyltymätöntä himoa.

Suomi on osoittanut olevansa Moskovian naapurimaiden Heikoin Lenkki, jota kannattaa riuhtoa.
Se katkeaa.
Koska suomalaiset ovat örkkien ainoa naapurikansa, josta suuri osa HALUAA islamilaista paskaväkeä maahansa.

Last edited 1 kuukausi sitten by Qroquius Kad
mariD

No mutta Krogu, ystävä hyvä, Norjakin on örkkien rajanaapurimaa ja siellähän on islamilaista roskaväkeä enemmän kuin Suomessa. Juuri äsken pohjoisen Norjan ainoasta rajanylityspisteestä norjalaisrajavartija ilmoitti, että he ovat koko ajan varuillaan sillä vuonna 2016 ryssät vyörytti fillareiden avulla kemuja Norjaan. Kuulemma valvovat koko ajan miten asiat kehittyy Suomessa ja ohjaako rämeryssä väkeä kevään aikana myös heidän rajanylityspisteelle kuten kävi 2016. Saatan olla höpsö optimisti mutta en usko Venäjän roudaavan itärajan ylityspisteille kevään mittaan kymmeniä tuhansia tai vaikka puolta miljoonaa keharia. Ei siitä ole heille niin paljoa hyötyä, resursseja menee Ukrainan sotaan koko ajan enemmän. Ja kun vielä tajuavat niidenkin jotka ovat läpi päässeet, jatkavan matkaa muualle.

Qroquius KadD

Norjaa ei lasketa örkkien varsinaiseksi naapurimaaksi samoin kuin Hell-Sinkin Totuus ei laske ruotsalaissyntyistä Elisabeth Naucléria Varsinaiseksi Maahanmuuttajaksi.

mariD

Onhan niillä yhteistä rajaa. Kommentoin nyt kuitenkin pääasiassa mitä Norjan pohjoisen rajapisteen vartijat olivat tuumailleet Suomen tilanteesta. Sen minkä Hesari luokittelee milloin miksikin, voi jättää omaan arvoonsa.

Runtiti-pou

Miksi Rantanen viivyttelee uuden lain kanssa? Tai menettelyn? Eikö niistäkään ole vyöryn stoppaajiksi?

Ilmari

Sitähän tässä ihmetellään. Joululomat pidettiin kuin ei mitään erikoista olisikaan. Ministeri voi antaa alaiselleen käskyn, että nyt alat valmistella näitä lakeja ja jätät muut tuonnemmaksi.

Mara Katti

Mari Rantanen taitaa olla henkilönä liian kiltti invaasiopyövelin virkaan.

Rokadi

Rajamenettelylaki ei anna mitään keinoja tulijoiden pysäyttämiseen. Siinä säädetään vain maahan päästettyjen ottamisesta valvottuihin tiloihin. Nimike rajamenettelylaki on siis harhaanjohtava punavihreään maskirovka-tyyliin.
Oppositiossa mm. kepulaiset ovat pitäneet ääntä siitä miksi Rantanen ei saa rajamenettelylakia eduskuntaan päätettäväksi. He hyvin tietävät, että se ei tarjoa mitään eväitä viranomaisille esim. push back-toimintaan rajalla. Sitten matuinvaasion koittaessa voitaisiin syyttää hallitusta huonosta varautumisesta jne. Kepu pettää aina.
Rantasen johdolla valmistellaan laajempaa pakettia, joka antaisi todellisia keinoja irtautua nykyisestä sopimusten avoimet rajat-tulkinnoista. Tämä torpataan oppositiossa ja ikävä kyllä myös hallituspuolueiden piiristä löytyy vastusta.

Runtiti-pou

Niin hämäävästi kai sitten kepulaiset puhuivat jopa uusista laeista.

Ja siis kaikkien muiden syytä, että PS ei hartiavoimin aja näitä tysin uusia juttuja?

timo

Oisko Kansliapäällikkö Kirsi Pimiällä mitään tekemistä asian kanssa?

Pimiähän tuli virkaan hutisalon aikaan joten oliko kyse poliittisesta virkanimityksestä eli tunnettu punavihreä suvakki ylimpään virkaan?

”Ennen sisäministeriön kansliapäällikön virkaa Kirsi Pimiä toimi yhdenvertaisuusvaltuutettuna (2015–2020).”

https://intermin.fi/ministerio/johto-ja-organisaatio/kansliapaallikko

Last edited 1 kuukausi sitten by timo
Runtiti-pou

Javisst, fru minister??

Ilmari

Eivät he mihinkään toimiin ole ryhtymässä. Tässä on ollut vaikka kuinka paljon aikaa säätää uusia lakeja joiden avulla tulijat saataisiin takaisin Venäjän puolelle.

Edwin Moses still runs Alabama

No,väittäisin suuremman osan vastustavan yleisen katumielipiteen mukaan noita gerbiilejä. Nuo naikkoset päätösten tekijöinä on suurin virhe ja patriotismin puute, Ja kaikki keskiluokkainen höpöhöpö kermapulla ah fantsua ja ihkua-ajatusmaailma . Armeijamme kehuskelijat tosin ovat eniten sekaisin,jossei Ukrainakaan pärjää Venäjän osa.armeijalle niin mites pikku-Usa? Voisko sitä realismia alkaa käyttää osana ajattelua?

h44

Ei pidä jäädä vyöryn alle vaan antaa sen mennä Ruotsiin jne.

mariD

Jep. Potut pottuina, vrt vuosi 2015.

-Beowolf-

Kyllä. Ja mielellään ”korkojen” kanssa, ”lahjasta” kiittäen.

jorma

Raja suljettiin 1944. Kuka sen on mennyt avaamaan?

Wanhaan hywään aikaan rajan ylittäjät otettiin vastaan lippaat tyhjentämällä. Mikä valtio se sellainen on, joka ei puolusta rajojaan?

T

USA. 10 000 matua päivässä. Demokraatit haalivat vaalikarjaa

seant

Nyt on se ero Suomi ottaa kaikilta sormenjäljet ja ne menevät eu:n yhteiseen tietokantaan, jos he yrittävät jossakin muussa anoa turvapaikkaa, niin ne palautetaan Suomeen nyt jo Venäjältä tulleita on palautettu. Suomi teki rajun töppäyksen siinä kun laski tänne, ne olisi pitänyt palauttaa Venäjälle heti, kun päästettiin yksi saati tuhat, se oli selvä kutsu kautta maailman Suomi ei estä. Viro kun esti heti, niin ei sen jälkeen ole yrittäjiä ollut.

Mara Katti

Suomen rajapassiivisuus on silmiinpistävän itsepintaista.

EU:ssa onkin saatettu sopia että syrjäinen ja harvaanasuttu Suomi joutaa olemaan jonkinlainen kehitysmaalaisten loppusijoituspaikka.

Last edited 1 kuukausi sitten by Mara Katti
köijäri

kerro lisää

Mara Katti

Paljolti noin.

Last edited 1 kuukausi sitten by Mara Katti
luke

Käsittääkseni turvapaikanhaku vanhenee jossain ajsssa jolloin sitä voi hakea toisesta maasta puolivuotta tai jotain.

Mara Katti

Jos rajan pituus on 1300 kilometriä, niin yksi (aseistettu) tähystäjä 50 metrin välein tarkoittaisi 26000 henkilöä.
Siihen lisäksi parikymmentä tuhatta autoilla ja mönkijöillä liikkuvaa takaisintyöntäjää.

Suomessa on rajavartijoita, puolustusvoimat ja reserviläisiä.
Tuollainen kansallinen ponnistus olisi täysin realistinen, eli asian mahdottomuuteen vetoaminen ei ole uskottavaa.

Huru-ukko

Pitää kutsua jenkkejä harjoituksiin tuonne rajan pintaan. Parikin prikaatia riittäneen aluksi. Ja moskoviiteille tiedoksi isolla rummutuksella, että tervetuloa örkit ja mutakuonot, täältä pesee ja linkoaa. Linkoaa kremliin asti.

Sami

Meksikon rajalta näemme ettei jenkeissä ole apua. Amerikkaan tunkeutuu 10000 kehitysmaalaista jokaikinen päivä kenenkään estämättä.

KKi

Se vaan, että WellValloissa ei ole sossua. Halppisduunareita toki ovat ja huimausaineitahan joset levittävät.

Muttei josea hyysätä, jose pannaan orjaksi, joka on joselle ihan oikein.

puolueeton

Tarvitaan yli 100000 vartijaa, 3 työvuoroa ja viikkolomapäivät. Huoltoon tarvitaan toinen mokoma.
Valtioneuvosto ei tajua miten asiat tapahtuvat, kun pakkaset ovat ohi. Onneksi pt media osaa kuvailla tulevaa varmaankin melko tarkasti. Kaiken lisäksi rajan sulku on aivan samanlainen teko kuin tulijan esto rajavartijan toimin.

Runtiti-pou

Ainahan tulijat voitaisiin laittaa nälkäleiriin tai kuskata jonnekin atollille

Runtiti-pou

Miksei muuten maahan hyökkääviä massoja ammuta kuten ennen vanhaan? Sotaahan tämä on

Mara Katti

Ampuminen alkanee vasta sitten kun satatuhatta asyylimatua on jakautunut keskenään taisteleviin klaaneihin.
Suomen poliisi olisi tuolloin enää vain valtion virallinen ”klaani”

Mara Katti

Nykypäivän Ruotsi saattaisi hyvinkin sulkea Suomen vastaisen rajansa jos puten asyylidesantteja alkaisi tunkea sinnepäin.

Harry

Onneksi meillä on rajojemme turwana luowutuswoimat sekä puolisotilaallinen pursiseura merellä..mieswahvuus on vain niin vähäinen etteivät taida riittää kaikkien tulijoiden matkalaukkuja kantamaan..ja sehän on ihmisoikeusrikkomus..penaltia ja mainehaittaa tulee taas bryssien norsunluutornista….?

mariD

Sehän on vain hyvä jos Suomesta on tulossa kauttakulkumaa. Tosin se on huono juttu Euroopalle. Minun mielestä muslimit pitäisi potkia pois koko maanosasta, paitsi tataarit sekä Balkanin muslimit joista ei ole mitään haittaa. Ok, albanialaiset harrastaa tätä turvapaikkashoppailua mutta niiden suuntana on pitkään ollut Italia ja osa jatkaa sitä kautta mm Saksaan ja Irlantiin. Rajavartiolaitos on ilmoittanut vahvistavansa turva-aitaa mutta ei kerro miten ja mistä kohtaa. Onhan se vaikea turvata 1300km erämaarajaa, Puolan etu on paljon lyhyempi raja jonka valvonta ei vaadi samanlaisia resursseja kuin 1300km pitkän rajan. Sitten ovat nämä kitisevät Suomen venäläiset jotka ovat taas valittamassa jonnekin kun heidän ihmisoikeuksia rikotaan. Viron ja Narvan kautta pääsee kaalimaahan sukuloimaan.

Sherlokki suvakko

Tän valituksen ja ulinan hyväksikäytön on saanut aikaan liian pitkälle mennyt woketus, sitä hyödyntää kaikki. Minäkin ulisin toissa aamuna kun aamuhämärissä varpaani löin käsipunnukseen. Vaadin ehdottomasti IHMISOIKEUTTA varpaalleni ja tietty, itselleni kaikki mahd edut!

mariD

Sun pitää järkätä sellainen turvallinen tila itsellesi tila siihen käsipunnituksen lähelle.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Runtiti-pou

Kun italialaisetkin ajattelevat näin ja ovat paljon tylympiä, niin ennen pitkää Suomeen tulee uusi aalto niitä, jotka eivät jääneet. JA muualta, Ja suuri osa aina jää

mariD

Italia ajaa tällä hetkellä kiivaasti uutta eu:n tukipakettia. Ne haluaa meidän fyrkat myös.

Tare

Nyt pitäsi tehdä rajaturvallisuuden ja lakien eteen jotain kovalla sykkeellä eikä jahkailla yhtään. Onko tuo sisiäministeri Orpon talutusnuorassa noin lujasti vai onko jahkailuun joku muu syy kenties. Kevät ja kesä koittaa kovin äkkiä ja siellä voi olla asemissa tuhansia vihaisia aseikäisiä nuoria miehiä ja raja on appoisen auki suurimmaksi osaksi, ei niitä joku nato-piikkilangan kerä kauaa pidättele.Tässä käy vielä huonosti tällä menolla ja ryssät tietää täysin Suomen humaanin suhtutumisen noihin elintasopakolaisiin.Suomessahan vieläkin keskustellaan pakolaisista kun ne eivät todellakaan ole sotaa ja vainoa pakenevia vaan vuosikausi venäjällä olleesta halpatyövoimasta. YLE toi taas yhden itä-suomen punaprofesorin parrasvaloihin jakamaan ohjeita viranomaisille.

Tare

Tässä on myös mahdollisuus maksaa takaisin ruotsille 2015 sieltä suunalta tulleet matut ja laatu on parempaa, ovathan ne olleet ryssän puolella halpatöissä ja ei muuta kun käyttöön helpottamaan työvoimapulaa. Eli viivyttää noiden reksiteröintiä yhtään mihinkään ja jättää vatsaanottokeskuten ovet apposen auki, ruotsiin ne ensimmäisen menee ja siitä saksan ranskan suuntaan. Sieltä suunaltahan ne yli 30 000 läpsyttelijaa silloin tuli ja ilman että niitä oli rekisteröity yhteenkään läpikulkumaahan.

Runtiti-pou

Tässäkö on persujen selitys passiivisuudelleen

Runtiti-pou

Kyllä Suomi on ison osan kohdemaa.

Nuo 11 kertoivat tulleensa Puolan rajalta, kun olivat siellä monta kertaa yrittäneet. Suomi näytti nyt ennakkotapauksen, että ottaa kaikki metsien kautta tulevat.

Tämä maa ei pian ole enää entisensä.

Miksi uhoamme armeijastamme, jos emme mahda mitään näille tallustelijoille?

matti m

Suomi kuuluu kaikille. Suomessa tarvitaan hoitovajeen paikkaajia ja talouden pelastajia. Sen lisäksi tulee tarve Suomen puolustajista. Ja kun nämä tulijat kokevat itsensä suomalaisiksi kotoutumisjakson jälkeen he ovat suomalaisia. Lehtien uutisten mukaan suomalaisilla on hyvin, hyvin korkea maanpuolustustahto. Nämä uudet hyväkuntoiset miehet tahtovat sitten puolustaa uutta isänmaataan, Suomea, into pinkeenä. Nämähän ovat ihan parhaita ja luotettavimpia maahanmuuttajia. Suomi pelastuu.

KKi

Jaha. Sitten heräsit, pistit kissan jääkaappiin ja päästit juuston pihalle?

Mara Katti

Joku saattaisi luulla että kirjoitit ihan tosissasi.

toni lajos

Itärajalle on jätettävä ainakin yksi rajan ylityspaikka, josta meidän viranomaiset ottavat tulijat hellään huomaan, koska Afrikassa sakkia riittää, todennäköisesti yksi ylityspaikka ei riitä, lisää avattava, vaatii yhdenvertaisuusvaltuutettu, voi..voi, Melko löperöiltä meidän toimet tämän asian ratkaisimeksi vaikuttavat, puuhastelua sanon minä, jämäkkä ote hukassa.

luke

Paljon lapissa vaeltaneena ja silti joskus kartasta ja kompassista huolimatta hieman eksyneenä ei se metsiä pitkin tuleminenkaan aivan helppoa ole keväällä sulavedet jokien ylitykset suot säänvaihtelut mutta jos reitit selvitetään mönkijäurat vaelluspolut autiotupineen eväät ja gps mukana parempkuntoiset pääsee kyllä kriittiset paikat täytyy tukkia mistä alkaa polut ja urat kulkea vettä löytyy jokapaikasta Gps häirintä Suomen puolelta sekoittamaan sijainti ja karttapalveluita.

Runtiti-pou

Kyllä se on helppoa. Kävelet rajaa pitkin, kunnes aita loppuu tai silmä välttää ja voit kiivetä yli. Lönköttelet Suomen raja-asemalle ja sanot asylum

Pena

Jollei niitä pikkumiinoja saa asennella maastoon, niin ainakin voisi yrittää, josko “Varokaa, Miinakenttä” kyltti tehoaisi ja laitella niitä sopiviin paikkoihin. Meidän tiedustelu kaiketi tietää, mistä päin tunkeutujia on tulossa ja räjäytellä sopivia latauksia niillä main, Suomen puolella tietenkin. Eläinten raadot sopivat miinakentän mainokseksi.

timo

Se raja-aita pitäisi olla juuri tuollainen tupla-aita että tien molemmin puolin on aita.
Suomella ei ole mitään vaikka aikaa on ollut vuosikausia. Sipilä ja Marin istuivat sormi perseessä tekemättä asialle mitään vaikka merkit tulevasta oli täysin selvät jo 2015 Krimin miehityksen ja siirtolaisaseen testauksen jälkeen.

timo

Ihan sama onko Suomi kohdemaa vai ei koska ne palautetaan Suomeen heti kun käy ilmi että ne on rekisteröity täällä. Turha elätellä toivoa että ne siirtyy jonnekin muualle. Sama kuin kusisi omiin muroihin.

Tapio

Viedään heidät samantien Ruotsin rajalle. Kuten he tekivät meille.