Norja ja Tanska lopettavat kansainväliset adoptiot, koska lapsista on käyty kauppaa

Tanska ja Norja lopettavat ulkomaiset adoptiot väärinkäytösten takia. Myös Ruotsissa mietitään, että mitä pitäisi tehdä ja nyt uskotaankin, että kansainväliset adoptiot saattavat lakata kokonaan.

Norja ja Tanska lopettavat adoptiot ainakin Filippiineitä, Intiasta, Taiwanista ja Thaimaasta. Norjalainen VG paljasti muutama päivä sitten, että adoptiosta on tullut lasten myyntikeino. Köyhien maiden vanhemmat saattavat tekaista lapsen ihan huvikseen ja myydä vauvan sitten kansainväliseen adoptioon.

VG kertoo Filippiineillä tapahtuvasta lapsikaupasta, jossa lapsen myyntihinta on vain muutamia satoja euroja, 200-800 euroa. Eli se rahasumma, minkä vanhemmat saavat kun myyvät lapsensa.

Myös Ruotsin adoptiota valvovat viranomaiset ovat aloittaneet tutkimukset ja mahdollisesti ainakin mainituista maista adoptiot tullaan lopettamaan toistaiseksi.

– – –

Mikä oikeus länsimaisilla rikkailla ihmisillä on adoptoida lapsia kehitysmaista? Mikä oikeus länsimaisilla rikkailla ihmisillä on repäistä lapsi omasta ympäristöstään täysin erilaiseen kulttuuri- ja rotuympäristöön? Mikä oikeus länsimaisilla ihmisillä on adoptoida maskotikseen joku eksoottinen lapsi?

Subscribe
Notify of
guest
7 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius KadD

No jos vauvana pääsee adoptioon kehitysmaasta vauraaseen länsimaahan hemmotteleville suvakeille, niin mikäs siinä on ollessa.
Taatusti saa paremman elämän kuin siellä kehitysmaassa, jossa joutuisi raatamaan hikipajassa tai myymään seksiä turisteille.

p.grandell

mikä oikeus on suomen valtiolla pitää alkuperäisiä suomalaisia 3 luokan kansalaisina? tämä on outoa, onko perustuslakiamme muutettu? eu ja natototettu? verot kelpaa, siinä kaikki.jopa urpilainen haki tumman lapsen, on muodikkaampaa, vaikka suomessa paljon lapsia ilman vanhempia, uskomatonta perseilyä

Dickie

vinosilmä äpärän hinta 500 euroo? Neekeriäpärän arvo on negatiivinen…arjalaisen vauvan hinta n. 60 ooo euroo Amerikas

tim

mihin dataan perustuu väite “norja lopettaa kansainväliset adoptiot”?

tim

Norja viranomaisten sivulta ei löydy mitään aiheesta? fake news?

tim
Tare

On tämä maailma jo melko sairas.Kyllähän maailma tarvisee kunnon potkut perseelleen.