Tuulivoima prakaa juuri silloin, kun sähköä tarvittaisiin eniten

Ruotsissa on syntynyt tuulivoiman kanssa ison puoleinen ongelma, nimittäin propelleja ei voida pyörittää, koska lavat ovat täynnä lunta ja jäätä.

Useat tuulivoimalat Tukholmasta pohjoiseen ovat joutuneet kovien lumisateiden ja pakkasen takia jäätymisilmiön eteen. Propellien lapoihin alkaa kertymään jäätynyttä lunta, joka lumisateen ja pakkasen kanssa yhdessä vain lisääntyy. Jossain vaiheessa lavat joutuvat niin epätasapainoon, että ainoa mahdollisuus on sammuttaa pyöriminen.

Nyt lapoja yritetään sulatella erilaisilla toimilla, joita käytetään mm. lentokoneiden siipien jäätymisen sulattamiseen. Lisäksi paikan päällä lämmitetään isoilla diesellämmittimillä vettä kiehuvaksi, jolla lämmitetään lavoista jäätä pois. Ja lapoihin ei tietenkään pääse mitenkään muuten käsiksi kuin helikopterilla.

Syksyisin, kun ei ole pakkasta, Ruotsin tuulivoimalla on tuotettu noin puolet sähköstä, mutta nyt kovilla pakkasilla ja lumisateilla tuotanto on vain noin 10 % kokonaistuotannosta. Se tulee lähinnä Tukholmasta etelään sijaitsevilta tuulivoimaloilta. Eli pohjoisen tuulivoimalat, joilla juuri nyt olisi erityisen suurta tarvetta tuottaa sähköä, ovat melko käyttökelvottomia.

 

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Huru-ukko

Varsin vihreää ekosähköä!

Dickie

Eikö niihin lapoihin voi asentaa sähkövastuksia sisälle? jotka tarvittaessa lämpiää sillä saman myllyn tuottamalla sähköllä? ja näin lavat sulaa, siis jää ja lumi niistä

Dickie

tai sit ei, jää ja lumi muodostuu lapoihin kun ei tuule, ja sit kun tuulisi, ei voi enää myllyy pistää pyörimään hahahha

Beowolf

Linkki tuuliturbiinien sähkön- ja öljyntarpeeseen:
Tuulivoimaloiden vaihteistoöljyä ja lapoja lämmitetään sähköllä, ja sähkö tuotetaan – dieselgeneraattoreilla. Se siitä puhtaudesta. (Linkki)

Qroquius KadD

Kun nyt kerran poltetaan dieseliä tuulimyllyjen sulatusvesien keittoon, eikö olisi parempi polttaa sitä dieselvoimaloiden koneissa sähkön tuottamiseksi?
Kyllä olisi, jos järki-ihmisiltä kysytään.
Järki-ihmisiltä ei kysytä.

Last edited 5 kuukautta sitten by Qroquius Kad
seant

Sitä juuri tarvitaan, sillä olevan öljyn takia , öljy pitää lämpimänä, jos sähköä ei ole saatavilla, kuten Uk:ssa kävi

Sherlokki suvakko

Ropellit ei pyäri turve ajettu alas, korvaavaa haketta tehdään jopa tukkipuusta, puunpoltto takoissa ja uuneissa on lisääntynyt räjähdysmäisesti. Mitenkäs se hiilidioksidin laita olikaan? Lisäksi konkursseja, menetettyjä työpaikkoja, lista on loputon!

Pena

Vihreä siirtymä ja kylmiä asuntoja on luvassa, sekä sähkökatkoja koska sattumasähkö ei toimi. Kyllähän tämä “vihreä energia” on täysi vitsi.

outlaw09man

Jou, viherpiiperrys pukkaa päätä perseeseensä, polkupyörä, kävely, ei auto, hölkkä, jalkaliitto,kävelytehdas, popsitaan porkkanoita, koiranputkisalaattia 4 x päivä, muutu hutisaloksi.Elämä onb vihreäääää, ainoa kaka ong turgguse farissuo, kui siel guuuulema ong yllättävä balj mutaguonoi und kneegerei, turgGUSE. Kui ne ihmise voi elää siel TURGGUSE, ku onb nii balj kneeger+mutanaama .Sitä määää kauhiast ihmetelen….

Sherlokki suvakko

Auttaakohan gneekereiden pummpuhölkkä pitämään kovinkaan lämpöisena, osa uhreista on kylmenny lopullisesti.

Oh100

Kunnon sähkökatkoja luvassa myös kansallistetun sähköverkon toimesta…

Fingrid on asettanut suurimman mahdollisen voimalaitoksen aiheuttavan sähköhäiriön rajaksi 1 300 megawattia, kun OL3:n teho on 1 600 megawattia ja sen vaikutus sähköjärjestelmään 1 650 megawattia.

Kyse on merkittävästä asiasta, sillä yli 1 300 megawatin putoaminen kantaverkosta saattaa aiheuttaa vakavia ongelmia koko sähköverkon toiminnalle. Riskinä olisi pahimmillaan koko maata koskeva, päiviä kestävä sähkökatko” ⚠️

AnywayD

Sri Lanka oli vihreän tulevaisuuden mallioppilas. Siellä toteutui ensimmäisenä maailmassa se, mikä tulee toteutumaan muissakin viherhömppään hukkuvilla mailla.

Tapu

Niinpä, ja kuitenkin tropiikin on maa ja ei tarvitse huolehtia esim. lämmityksestä tms. jos esim. energiahuolto romahtaa vihreä hulluuden takia.

Frank

Tuulivoima on sattumavoimaa ja aiheuttaa terveysongelmia niin ihmisille kuin eläimille infraäänillään. Lavat tekevät infraäänet. Välimatka ihmisiin ja eläimiin tulee olla noin kolme kilometriä, että infraääni ehtii tukahtua. Aurinkovoimakin on järkevämpää ja luonnolle ystävällisempää. Tuulivoimaloiden rakennus- ja ylläpitokulut ovat valtavat. Metsiä joudutaan raivaamaan ja uusia huoltoteitä rakentamaan ja tämä lisää eroosiota. Öljyt, dieselit ja kaasu ovat kaikkein konkreettisimpia lämmityslähteitä.

Huru-ukko

Meillähän virhepiiperöt itkee ja valittaa kun hiilinielut vähenee liikojen hakkuiden takia. Jätettäis ne tuulimyllyt ja muu niiden tarvitsema maisema-aukko tekemättä niin ei tarvitsisi turhaan matseiä hakata ja osaran lentokenttiä tehdä. Ai mikä on osaran lentokenttä? KVG.

Jarkko Jäyhä

Se ei ole edes sattumavoimaa. Se on sellaista että jos ei tule sähköä niin mistään muustakaan vihertuulipiperryksestä ei tule sähköä. Eli haitta kertautuu toiseen potenssiin. Oikeampi nimitys on haittavoima.

Tare

Tuulivoima on yksi vitsi niin kauan kunnes keksitään edullinen tapa varastoida sähkö ja siihen menee aikaa.Vähän sama kuin aurinkopaneelit, kuka helvetti tarvitsee esim. lämmitykseen kesähelteillä ja aurinkoisella ilmalla sähköä, kun sitä tarvittaisiin paukkupakkasilla mutta silloin aurinko ei oikein lämmitä eikä paista.

A-Talkissa keskusteltiin eilen sähkön hinnasta ja kyllä vihreiden pitko oli pihalla kuin lumiukko tai ei halunnut ymmärtää itse ongelmaa.Kehoitti säästämään ja pesemään esim. pyykit halvan sähkön aikaan, kerro se sellaiselle joka maksaa pörssisähköstä pari euroa/kwh, ulkona on yli 40 pakkasta ja kämppä jäähtyy kun ei ole varaa lämmittää. Saatana että nämä “ongelman ratkaisijat” ovat pihalla tavallisen ihmisen arjesta.
https://areena.yle.fi/1-66931185

japadappaduu

Tuulivoima uusiutuva energia.
Se kun on niin luontoystävällistä, niin näkisin mielellään Heidi Hautajan sidottuna tuulivoimalan lapoihin. Saisi vähän esimakua kuinka ihanaa se tuulivoima on.

X

https://youtu.be/Wox47IYvIeQ?si=sqwlQmoeM9PSY-IK

Ratkaisu sähkö kaivinkoneen tilanteeseen kun lataus roikka ei riitä, polttopuu latausasema.
Voiko olla todellista.

RullatonHuuli

Tuulivoima on pellevoimaa, jonka joku klovni keksi kesken sirkustempun.

Karina Marquardt

Your words resonated with me in your recent post. Thanks for putting out such exceptional content!

TimeWires Celebs Age

Magnificent beat I would like to apprentice while you amend your site how can i subscribe for a blog web site The account helped me a acceptable deal I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea