Suomi myönsi enemmän oleskelulupia ulkomaalaisille kuin Ruotsi vuonna 2023

Suomen maahanmuuttovirasto Migri myönsi vuonna 2023 yhteensä 117 450 oleskelulupaa ulkomaalaisille henkilöille. Näistä uusia ensimmäisiä oleskelulupia on 55 144. Pysyvän loppuelämän kestävän ylläpidon sai 17 102 henkilöä.

Suurimmat ryhmät olivat venäläiset, filippiiniläiset, intialaiset, kiinalaiset, bangladeshilaiset ja sri lankalaiset.

Turvapaikkaan perustuvia oleskelulupia myönnettiin 20 540 henkilölle, joista suurin ryhmä olivat ukrainalaiset 19 283. Seuraavina irakilaiset, venäläiset, somalialaiset ja afganistanilaiset. Mielenkiintoinen huomio tässä on se, että vaikka ukrainalaisten määrä on melko suuri, niin Suomi ei ole kaaoksessa kuten vuonna 2015, jolloin maahan läpsytteli kehitysmaista kolmisenkymmentä tuhatta tulijaa.

Kansalaisuuksia Suomi myönsi 13 096 henkilölle, joista suurimmat ryhmät olivat venäläiset, irakilaiset, syyrialaiset, somalialaiset ja afganistanilaiset. Myös se ryhmä, joiden entinen kansalaisuus ei ole tiedossa, tai joilla ei ollut minkään maan kansalaisuutta, kuului kärkikastiin.

Huomattavaa on se, että Suomi myönsi viime vuonna enemmän oleskelulupia kuin Ruotsi, joka myönsi oleskeluluvan 102 139 henkilölle, joista ukrainalaisten osuus 11 000. Suomi siis aikoo ajaa Ruotsin kiinni.

Subscribe
Notify of
guest
61 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Marai

Käsittääkseni listalla on vain kaksi maata, joista ei tule kuin harmia, muista tullaan töihin.

Last edited 3 kuukautta sitten by Marai
Qroquius KadD

Minä näen artikelissa mainitun Imperialistisen Roistovaltio Moskovian sekä paskastaniat Irak, Syyria, Somalia ja Afganistan.
Siinä on viisi, joista ei tule mitään muuta kuin harmia, tuhoa, raiskausta ja terrorismia.

kyllä me annamme spr

Höpöhöpö. Olet rasistinen realisti. Lieksan jne demarijohtajat, todistavat, että olet väärässä. Niillä on erilainen käsitys rikkaudesta. Se tarkoittaa pillun antamista, sekä yltäkylläistä elantoa loppuun asti. Se tarkoittaa geenien rikastusta, sekä monikulttuurisuutta.

Nuutti

Jos Suomi olisi ihminen niin hänet toimitettaisiin pakkohoitoon suljetulle osastolle erittäin itsetuhoisen käyttäytymisen takia

mariD

Syytä olisikin ennen kuin tulee se aika jolloin on vedettävä piuhat irti elämää ylläpitävistä laitteista.

Qroquius KadD

Ei tässä siihen jouduta.
Kyllä se loppu tulee tällä menolla muukalaisten kädestä tarjoiltuna paljon ennemmin kuin ollaan lähelläkään letkukuntoa.
Viimeisiksi sanoiksemme jää:
“Älkääää…Voi miksi te teette näin….Mehän rakastammme teitääääää!!!”

lisäksi niiden sikiäminen.

Oliko se nyt niin, että viimeisen kymmenen vuoden aikana yli 950 000 ? Väestönlaskenta ei ota niitä huomioon?

Tare

Tässä näkyy viime vihervasemmiston ja nais hallituksen vaikutus.Ja veikkaan että tämäkin hallitus lisää “työperäistä” maahanmuuttoa reilusti, koska se oli ehtona EK:n rahoitukselle kokoomuksen vaalikassaan.Persut eivät voi asialle mitään ja tyytyvät osaanasa, koska se ennen vaaleja luvattu on myyty ministeripaikkojen takia.

Koeputkikoe

Perussuomalaisen sisäministerin rajalausunnot eivät juurikaan eroa edellisen Vihreiden sisäministerin pakolaislähtöisistä puheista.

Oh100

Jos tarkoitat “työperäisellä maahanmuutolla” matalapalkkatyö-aloja “ehtona EK:n rahoitukselle” niin et voi olla enempää väärässä, koska Suomessa on tiukka työmarkkinasääntely (tes) joka koskee myös ulkomaisia työntekijöitä.

Suomessa ei siis makseta alempaa palkkaa ulkomaisille työntekijöille vaikka niin kovasti ja usein väitetään.

Suomessa suositaan näihin matalapalkka-alojen töihin ulkomaalaisia työntekijöitä, koska suomalaiset (kantaväestö) ei tee niitä sosiaaliturvan kannustinloukkujen takia.

mariD

Johan tätä Anna- Maja Henriksson haluaa ensi kevään budjettineuvotteluissa. On kuulemma Perussuomalaisten ajama maahanmuuttopolitiikka otettava uudelleen käsittelyyn. Tässä samassa ketjussa on minun kommentti asiasta jossa on vähän tarkempaa tietoa, mutta jos haluat lukea koko jutun, se taisi olla…hetkinen, oliko Verkkouutisissa kotimaan osastolla.

Qroquius KadD

Viime aikoina on tosin kuultu puheita, että AnnaBajaMaja suunnittelee häippäisevänsä kesällä bryssäksi jättäen konkurssipesän muiden käsiin.
Seuraajansa Finskersvensker Folksgruppenförarepartietin kuningattarena on todennäköisesti Pieru-Ieva.
Sitten kyyti on kylmää persuille hallituksessa.

mariD

Jassoo. En tunnista kuka tuo…Pieruleva mahtaa olla, mutta jos Henriksson lähtee kesän aikana, ehtii hän vielä keväällä sotkea Perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikan joka siis oli PS:n yksi ehto hallitukseen lähtemiselle. Mitäpä RKP ei tekisi kiillottaakseen omaa kilpeään Perussuomalaisten kustannuksella. Muutenkin käsittämätöntä, että näin pienellä marginaalipuolueella on niinkin paljon valtaa kuin sillä on. Ihan ainutlaatuista koko maailman mittakaavassa tämän puolueen valta suhteessa äänestäjien määrään.

Qroquius KadD

Et sie Bideen Eevaa tunne?
Se joka on julistanut puolueen olevan hän ja lällätteli pressanvaalin ykköskierroksen jälkeen, kuinka Suomen kansa osoitti ettei halua Halla-ahoa kakkoskierrokselle.
Jos ja kun tuo multikultifanaatikko pääsee hallitukseen, siinä AnnaBajaMaja alkaa näyttää kansalliskonservatiivilta.

Last edited 3 kuukautta sitten by Qroquius Kad
mariD

Ai Bidee. Kirjoitit nimen muotoon josta en tätä hysteerikkoa tunnistanut. Jos rkp:llä on yhtään pelisilmää, he eivät päästä tätä hullua naista puolueen johtoon, mutta mistäs näistä tietää…

Tare

Eva, Kantasuomalaisten iso vihaaja.

Porkkanalaatikko

Eva Biaudet?

Fonzig

Raiskaus on periaatteessa ruumillista työtä, joten kyllä työperäistä maahanmuuttoa on tarjolla runsain mitoin.

Koeputkikoe

Ihmiskunta tulee kasvamaan vielä noin 20 % nykyistä suuremmaksi.
Se tarjoaa niin runsaasti humanitaarista taakkaa, että Suomestakin voi sen seurauksena kehittyä köyhä poliisivaltio.

Last edited 3 kuukautta sitten by Koeputkikoe
Sami

Pitkällä tähtäimellä Suomesta kehittyy kehitysmaista tuttu heimosotien taistelutanner.

Qroquius KadD

Mikäli niin kävisi, potin kuitaisi kotiin Imperialistinen Roistovaltio Moskovia.
Silloin sen Puna/Putler/Kukalie-Armeijan ei tarvitsisi kuin kävellä halki Suomen ja ampua määrätietoisesti kaikki vastaantulevat paskanväriset.
Suomalaiset ottaisivat moskoviitit vastaan vapauttajinaan.

Last edited 3 kuukautta sitten by Qroquius Kad
murre iisakki riepunen

Jahka lumet sulaa itärajalla, voipi olla, että päivässä tulee sama määrä kuin nyt vuodessa, mihin sen rikkauden kanssa joudumme, yltäkylläisuudessä piehtaroimme, ilon ja onnen hetkiä voimme viettää…jälleen.

Koeputkikoe

Päättäjien suoratumppuisuus keväisen vokkivyöryn aattona antaa aihetta epäillä että Suomi on sopinut jotakin kansalaisten hiuksia nostattavaa.

Last edited 3 kuukautta sitten by Koeputkikoe
Qroquius KadD

Ei tässä mitään olla sovittu.
jatketaan vaan samaan malliin kuin ennenkin, vaikka muuta luvattiin.

Oh100

Miksi Suomi myöntää kansalaisuuksia muslimeille ja raiskaus- ym. väkivaltatilastojen kärjessä oleville etnisille ryhmille?

Qroquius KadD

Koska viidesosa Suomen kansasta HALUAA niitä tyydyttämään tarpeitaan ja kolme viidesosaa peesaa niitä, vaikka eivät itsekään ymmärrä miksi.

Sami

“Suomi” myöntää kansalaisuuksia koska sitä Suomea johtaa korruptoituneiden huijarien kööri, joka elää ja rikastuu asuntorakentamisella sekä siitä aiheutuvalla velan korolla

Mieti tätä pitkään ja tarkasti -hyvin pitkään ja hyvin tarkasti.

Qroquius KadD

Mieti sen lisäksi sitä suomalaista kansanosaa, joka haluaa myöntää kansalaisuuksia sen tarpeita tyydyttämään tulleille väestönvaihtajille.

Moonman

Ollaan siis päätetty jäädä ennätysajassa vähemmistöksi omassa maassamme. Tai eivät suomalaiset ole päättäneet, vaan ne jotka ottavat käskynsä brysselistä ja muualta ulkomailta.

Sami

Tällä tavalla se demokratia nyt vain toimii.

Kansa pyytää, kansa saa.

Demokratia antaa äänioikeuden kaikille.

Äänioikeuden ehdoksi ei ole määrätty älykkyyttä.

Qroquius KadD

Ei ole ei.
Mutta kuka sen älykkyyden määrittelisi?
Jos seuraaviin vaaleihin vaadittaisiin äänestäjänkokeen läpäiseminen, mahtaisitkohan päästä läpi?

Minä en!
Sellaiseksi se koe olisi tehty.
Sen läpäisisivät juurikin ne, jotka nykysysteemiä kannattavat.

+ULFBEHRT+

Ehkäpä kaikki julkisiin virkoihin pyrkivät kanditaatit tulisi käyttää MENSAn kokeissa ja tulokset julkistaa vaalimainoksissa pakollisena merkintänä, kuten “suitsutamine kahjustab tervises!”

Qroquius KadD

Eihän se MENSAn testi mittaa muuta kuin kuviopäättelyä.
Paljon parempiakin älykkyystestejä on käytössä.

mariD

Anna-Maja Henriksson haluaa, että kevään budjettineuvotteluissa on otettava Perussuomalaisten ajama maahanmuuttopolitiikka uudelleen käsittelyyn. Tätä Henriksson perustelee mm. Suomen syntyvyyden vähenemisellä joten ilmeisesti hänen mielestään ainoa lääke siihen on ottaa lisää väkeä kehitysmaista. Jutussa puhuttiin “osaajista”. Kehitysmaistahan niitä osaajia on aina tullut, kaikenlaista raketti-insinööriä jne. Nythän huippuosaajille on jo luvassa erilaisia etuuksia, mm. runsaat veroalet joten jos niitä tulee, niin niitä tulee. Kemumaista tulee joka tapauksessa. Somaliassa voi lomailla ja nyt eräs youtuubbari ‘Sabbatical’ on parhaillaan Eritreassa. Sanoo pääkaupunki Asmaran olevan yksi Afrikan turvallisimmista. Mutta se pakollinen asevelvollisuus, voi voi kun pitää mennä armeijaan…
I

Last edited 3 kuukautta sitten by mari
Nuutti

RKP tuo mainio puolue joka alle 4% kannatuksella tekee demokraattisessa maassa 100% vahinkoa. Nähdään oikein selvästi, että miten rahalla on valtaa. Meille näytellään valtaapitävien toimesta irvokasta näytelmää nimeltä “edustuksellinen demokratia”, tekemällä erittäin tuhoisia päätöksiä tavallisen ihmisen näkökulmasta katsoen.

mariD

Olen niin täällä Espanjassa kuin Venezuelassakin kertonut rkp:stä ja siitä kuinka reilun 4% kannatuksella kyykytetään toisinaan koko kansaa. Jatkuvasti esitetään sama kysymys: kuinka se on mahdollista, heillähän on äänestäjiä vain kourallinen? Miksi ette äänestä heitä ulos eduskunnasta? No, siinäpä se. Joka eduskuntavaalien jälkeen RKP on aina hallituksessa. Tämän kun kerron, on heidän mahdotonta ymmärtää miksi RKP siellä hallituksessa joka hlvetin vaalien jälkeen on. Se johtuu tietenkin historiasta ja sen kaiveleminen vaatisi aikaa ja tilaa enemmän kuin tämä kommenttikenttä mahdollistaa. Joka tapauksessa, ruotsinkielisille suomalaisille on taattu käsittämättömän laajat oikeudet, esim kaiken maailman koulutuskiintiöt suomenkielisten kustannuksella.

Nuutti

Tästä RKPn roolista saa rakenneltua mukavan kehäpäätelmän eli kun on rahaa niin on valtaa ja kun on valtaa niin on rahaa. Taustavoimat ko puolueella ovat vaikutusvaltaista äveriästä väkeä joka saa tahtomansa läpi tavalla jos toisella. Demokratia ei kuulu heikäläisten työkalupakkiin. Listen to the money talk kuten vanha kunnon AC/DC asian ilmaisee. Venezuelassa asustelee maailman suurin lintuhämähäkki se kaveri olisi mukava nähdä livenä noin niinkuin asian vierestä puhuakseni

mariD

Näinhän se. Rkp:n taustalla on aina häärännyt vaikutusvaltaista väkeä. Politiikassa, tai oikeastaan sen ulkopuolelta rahalla vaikuttaminen onnistuu kyllä, myös Suomessa. Lintuhämähäkkejä ei esiinny sillä alueella mistä minä olen kotoisin, eli maan läntisimmistä osavaltiosta que se llama Zulia. Se on suurimmalti osin on alankoa, tosin aivan lännessä on vuoristoa eli Andit jossa kulkee Kolumbian ja Venezuelan raja. Lintuhämähäkkejä näkee lähinnä maan etelä-ja kaakkoissosissa, eli Amazonasin alueella. Olen Saltó Angelin putouksella käynyt. Siellä lähellä on tila jossa kasvatetaan mm. anakondia, eri lajin hämähäkkejä ym, myös lintuhämähäkkejä. Oli melkoinen näky, halkaisija n.30cm, myrkky on melko harmitonta mutta se ampuaa niitä karvoja jotka ovat kuin ohjuksia. Ne kirvelee vallan stanasti!

mustamurkku

Rkp:n huomioiden, niin ne saattavat olla niitä ruotsalaisia ohjuksia. Vai vielä kirvelee?

Piikivi

Tuo syntyvyyden vähentyminen on vain tekosyy noiden matujen ottamiselle. Matuthan ei työllisty. Eikä niiden nähtävästi tarvikaan. Sitä paitsi poliitikot oikein hyvin edistää tätä, ettei suomalaiset halua tehdä enempää lapsia. Matujen edut menee suomalaisten edelle kaikessa. Suomalaiset lapsiperheet saavat kituuttaa, kun muslimiperhe saa ilmaiset uudet lastenvaunut ym. En jaksa edes luetella …

mariD

Tähän ei ole mitään lisättävää. Enpä voisi olla enempää samaa mieltä. Olen muuten itse työssäni nähnyt kuinka kemumatut todellakin menee tietyissä asioissa kantasuomalaisten edelle. Sitä katsellessa kyllä suuresti vi****i.

Sami

”Suomi” myöntää kansalaisuuksia koska sitä Suomea johtaa korruptoituneiden huijarien kööri, joka elää ja rikastuu asuntorakentamisella sekä siitä aiheutuvalla velan korolla.

Mieti tätä pitkään ja tarkasti -hyvin pitkään ja hyvin tarkasti.

Sami

Toivottavasti se Anna-Maja ei enään lisäänny. 🙁

Qroquius KadD

Se voi adoptoida niin paljon kuin sitä adoptoituttaa.

mariD

Tosin adoptiolaissa on 50 vuoden ikäraja. Eli kun täytät 50 vuotta, et ole enää adoptiokelpoinen. Ainakaan Suomen lain mukaan.

Last edited 3 kuukautta sitten by mari
mustamurkku

Onko tosiaankin näin? 50-vuotta, maaginen ikä? Olen käsittänyt, että 50 vuotta vaikuttaa esim. kahden ihmisen talouteen jotenkin niin, että heillä on nk. omat taloudet, jos eivät ole esim. naimisissa, mutta asuvat yhdessä. Tässä on jotain ihmeellistä, mikä mättää. – Mutta ei varmasti mätä, eikä vaikuta ainakaan testamenttiin. Meneppä testamenttaamaan jotain matuille, vokeille, unicefille, spr:lle tai ihan mille vaan ko. asiaan liittyvää, niin johan alkoi pelittää. Omat sukulaiset eivät ole enää mitään, sanoi siellä vitsejä vilisevässä lakikirjassa mitä vaan. Meinaan vaan, että kyllä löytyy pykälille tulkintaa ja jos ei löydy, niin demlatäti kyhää sellaisen nopeammin kuin uskotkaan. Niin meinasin vaan sanoa, että se 50:kin on vaan luku, ainakin”näissä erilaisissa.”

mustamurkku

Mä jo mietin, et ei kai enää tossa iässä. Mut ei kai se muuten tiukkaa tee, jos syke vaan ladysta löytyy. Imut pelottais, jopa matuakin ehkä. Tai uskoisin näin. – Kiurun kohdalla olen luullut aina väärin, mut Saarikon kohdalla vaan kerran. Nyt en tiedä enkä usko kummastakaan. No, tiedä sitä. Samoin mietityttää, että kumman piikkiin menee ruokot Pekan ja Antonyn erotapauksessa?

Fonzig

Ukrainalaiset eivät myöskään notku kylillä, eivätkä yhtäkkiä pelmahda sankoin joukoin koulujen lähettyville klo 15 kun yläastetytöt pääsevät koulusta. Ukrainalaiset eivät myöskään huuda kaduilla vaatimassa rahojaan, puurolautaset kourassaan. En ole vielä nähnyt yhtäkään Ukrainalaista myymässä/ostamassa huumeita, todella kummallista. Ja missä viipyy Ukrainalaisten tekemät joukkoraiskaukset??? Miksi kaikki Ukrainalaiset lapset ovat lapsia??? Lapsillahan on parrankasvua aina.

Sami

Ukrainalaiset eivät myy huumeita, eivät ryöstä eivätkä muutenkaan perseile.

Täytyykö tämä nyt ymmärtää sillä tavalla, että Suomen harjoittama “kotouttaminen” on täysin epäonnistunut Ukrainalaisten kohdalla? Mikä Ukrainalaisia vaivaa???

Haha! 😀 😀 😀

Qroquius KadD

Ukrainalaisten kotouttaminen on täydellisesti epäonnistunut.
Tosin sitä ei ole isommasti yritettykään, koska ukrainattaret ovat aivan vääränlaisia:

liian naisia, liian kristittyjä, liian turvapaikantarpeessa, liian lainkuuliaisia ja ennen kaikkea
aivan liian mahdollisia pariutumaan suomimiehen kanssa!
Eihän väestönvaihto sillä tavalla onnistu oikein!!

mustamurkku

Hyvä QK. Ikävä kertoa siivu tosta toisestakin puolesta. Nyt kun “kaikki” juhlii ukrainalaisten täydellistä elämän tapaa ja ihmettelevät hienoja kristittyjä arvoja, niin täytyy todeta, ettei asiat mene ihan näin. Minä en ole ryssän trolli, ainoastaan vanha suomalainen elämää seuraava eläkeläinen. Pitkästä aikaa mikään ole inhottanut niin, kuin pari päivää sit. Hieno ukrainalainen mersu pysähtyi viereeni kaupaten nuorta ukrainalaista tyttöä 50 e:lla. Vaalea ukr. kilvissä oleva upea mersu ja n.15-18v. tyttö. Ruskeasuolla, Koroistentiellä. Siinä Alepan edessä klo n.01.30. Lähes Palefacen naapurissa. – Kyllä sekin tietää, muttei kerro. (Itä-Helsinkiläinen tapa).

Qroquius KadD

Mätämunia on kaikkialla, ei mikään kansakunta ole puhtoisen täydellinen.

AI Theatre

Somebody essentially lend a hand to make significantly posts I might state. That is the very first time I frequented your web page and up to now? I surprised with the research you made to create this particular put up amazing. Excellent job!

Sami

On hyvin vaikea johdatella asioita siten, että Joku tarjosi apua todistaa oikeaksi liian vähäisiä tuotannollisia resursseja.

Onhan se kumma, jos tälle ei voida mitään.

IZMyTube_Pöyristely

Syyllisiä tähän on kaikki vasallivaltion kansalaiset, koska antavat tällaiselle toiminnalle hyväksynnän ja aina kerta toisensa jälkeen äänestää samoja globalisteja. Tähän ette millään voi vetää ”ryssiä” mukaan, kun itse ryssitte kaikki vaalit toisensa perään.

Qroquius KadD

Se on aivan totta.
Suomalaiset ovat poliittisesti lahjaton kansa, sanoi J.K.Paasikivi.

Koeputkikoe

En olisi ikinä uskonut että tulisin joskus äänestämään suomenruotsalaista presidenttiehdokasta.
Demareilta ja Kepulta pääsi kuitenkin pallo hukkumaan, joten tuollainen vaihtoehto odottaa.

Eikö kukaan noiden puolueiden johdosta uskaltanut sanoa sisäpiiriehdokkailleen että “Sori, mutta emme usko että sinut tultaisiin ainakaan tällä kertaa valitsemaan, joten haluaisitko liittyä mukaan ryhmään, joka etsii jotakuta nykytilanteeseen sopivaa” ?

Last edited 3 kuukautta sitten by Koeputkikoe
Qroquius KadD

Ei näissä asioissa mitään jätetä uskalluksen varaan.
Kun kommunistit ottivat asiakseen saada Suomea tuhoamaan naisoletettu pressa, KaKoa kiellettiin asettamasta ehdokkaakseen Sauli Väinämöä;
hänet olisi valittu kakkoskierroksella aivan liian suurella enemmistöllä.

Niinpä Kako asetti ehdolle Rouva Vesisängyn, joka oli julistanut olevansa pelkkää rintaa, reittä ja revää [asianomaisen oma kirjoitusasu] ja voi sitä naimisen loisketta!
Kun kommunistit asettivat ehdokkaakseen Tawja Havofkan, jota yksikään nainen ei voinut kadehtia yhtään mistään oli voitto varma.

outlaw09man

Paskavarpaat, karvahatut, vuohi-kamelikatras, somalian pökäleet ja afganapinat, heille kaikille löytyy tilaa siberia. CCCP kutsuu .

Sami

Siperia ei huoli, mutta hölmölän kansa toivottaa avosylin tervetulleeksi.

sonone

Koska PT madia pitää juhlat. Tuntuu olevan juhlan aihetta. Oneksi sinä pääsit jo eroon suomesta vai mitä. Miksi luulet että tolla asenteella saavutetaan mitään muuta kun venäjämielisyyttä suomessa. Sori jos toinen känninen kommentoi sun läpinäkyiä juttujas.