Gallup: Ovatko presidentin vaalit olleet laittomat?

Lukijan pyynnöstä gallupissa kysytään, että ovatko presidentin vaalit olleet laittomat? Ja jos ovat, niin miksi. Lähtökohta tässä on se, että joidenkin mielestä Paavo Väyrysen korttikikkailu tekee vaaleista laittomat. Tosiasiassahan Väyrynen ei kuitenkaan saanut kortteja kasaan edes puoliakaan, ja tästä vittuuntuneena kannattajaryhmä keksi Väyryselle selostuksen varastetuista korteista/ Viroon päätyneistä korteista, jotka Väyrynen uskoi ykkösellä.

 

Ovatko presidentin vaalit olleet laittomat?

  • Kyllä (43%, 125 Ääntä)
  • Ei (37%, 108 Ääntä)
  • Ottia tuota (20%, 58 Ääntä)

Ääniä yhteensä: 291

Loading ... Loading ...
Subscribe
Notify of
guest
54 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
seant

Kyllä siinä mielessä, kun tarkastettavaa aika vähän, niin on aika vaikea huijata, tietenkin jos tietokoneet on viritetty, niin tulos voi olla täysin haluttu, kuten tämä lapsinero väittää Usassa.
https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000006454310.html
Asiasta toiseen tällä hetkellä pt-media ei aukea, jos F-secure FREENOME Suomi on päällä, jos ei ole päällä lainkaan tai laittaa vaikka Singapore, niin aukeaa. Onko Supo käskenyt estämään F-secure vai mistä johtuu?

miettikää nyt

Ei kannata edes leikillään kirjoittaa tälläisiä artikkeleita, koska syöttävät suoraan venäläisen probakandakoneiston lapaan.

Nuutti

Ei laittomat, mutta naurettavat. Kaikki ehdokkaat samasta puusta repäisty. Vaalien tulos tiedetään sekin kun seurataan rahaa. Suuremman vaalikassan omaava ehdokas on voittaja. Nyt pitää miettiä onko se se hyvä asia

Sami

Äärimmäisen harvoja poikkeuksia lukuunottamatta, kaikissa maissa vaalit voittaa se jolla on valtamedian suosio ja myötävaikutus.

Toki myös vaalirahoituksella on suuri merkitys.

Hämärästi muistan kahden eri presidentin vaalien kampanja budjetti lukuja, molemmissa vaaleissa voittajan kamppanja budjetti oli yli kaksinkertainen verrattuna toiseksi eniten ääniä saaneeseen.

Perinteisesti Suomessa pressan vaaleissa yhden äänen saa 0.7 – 0.9€ kamppanja rahoitusta per yksi saatu ääni.

Loppu onkin sitten vain yksinkertaista matematiikkaa. Äänioikeutettujen määrä x 0.8€ budjetti per ääni x äänestysaktiivisuus / kahdella ehdokkaiden määrällä = ehdokkaan äänisaalis.

mariD

Sinähän puhut kuin pienyrittäjä jollaisena toimin hetken aikaa ennen kuin muutin pois Suomesta. Siinä oppi kaikki alan termit, opit tai itkit ja opit. On asiakashankintahinta, (voitto)marginaali, kassavirta, mainosbudjetti, liikevaihto, sisäänostohinta, tuotantokustannus, rahtikustannus… vain murto-osan mainitakseni. Olin repiä hiukseni päästä kiinalaisten tukkumyyjien kanssa. V**** ne on huijareita kaikki! Jos haluaa hommat hoitaa kunnolla, on mentävä sinne paikan päälle valvomaan tuotantoprosessia. Muuten tulee sutta ja sekundaa.

T

“Olin repiä hiukseni päästä kiinalaisten tukkumyyjien kanssa. V**** ne on huijareita kaikki!”
Äärimmäisen kiehtovaa. Ei haittaa jos kerrot lisää asiasta

mariD

Jos keksit liikeidean johon tarvitaan jokin tuote, kannattaa se teettää Kiinassa. Minimitilaukset on yleensä siinä 500-1000 kpl. Eka satsi voi olla ihan priimaa, seuraava satsi voikin olla sekundaa joka on pakko myydä ns Second Hand tuotteena, eli alihintaan. Kun kinuskit huomaa, että sehän maksoi sen toisenkin satsin, alkaa sen jälkeen tulla täyttä kuraa. Silloin on ilmoitettava, että täältä tulee nyt minun edustaja valvomaan tuotantoprosessia tai muussa tapauksessa sopimus sanotaan irti ja korvauksia tullaan vaatimaan. Tässä kohden he ovat ‘yes yes, of course’, mutta sitten naama venähtää kun sinne pöllähtää se edustaja. Minun liikekumppani lähti sinne kuukaudeksi. Kun hän ilmestyi tehtaalle, alkoi priimaa syntyä. Tämä oli lyhyt kuvaus, paljon ehti tapahtua ennenkuin asiat alkoi sujua.

T

Eli oletusarvoisesti huijaavat jos vain voivat.

mariD

Jokainen ehdokas, oli kyseessä kunta- eduskunta tai presidentinvaalit tarvitsee jonkinlaisen vaalikassan. Useimmiten se kerätään kannattajilta eli niiltä jotka pitää siitä mitä asioita ehdokas ajaa. Ruohonjuuritasolla sponsorit ovat aika pieniä mutta eduskuntavaaleissa sekä Pressan vaaleissa sponsorit ovat jo suurempaa luokkaa. Kokoomuksen Stubb tietysti saa ek:n rahoitusta mutta Haavisto ekan kierroksen jälkeen valitti kovasti, että rahat on nyt ihan loppu. Kun katselin YouTubea VPN päällä maa-asetuksena Suomi, ja siellähän Tuben mainoksissa Haavisto revitteli jo täysillä. Äkkiä sitä massia löytyi. Ketkähän tätä Haavistoa muuten rahoittaa? Kun olin äänestämässä, oli äänestyskopissa ehdokkaiden nimet ja ansioluettelo. Stubbilla oli vaikka mitä, Haaviston kohdalla oli pelkkä ylioppilas.

Nuutti

Pistitpä pahan, että ketkähän tätä Haavistoa rahoittaa. Ei ole tullut ihan kauheasti seurattua näitä käynnissä olevin vaalien kuviota. Joten pelkkänä ? Mutta Stubb nyt varmuudella valitaan koska raskaansarjan Suomalaiset vaikuttajat laajoine verkostoineen hoitaa homman. Pikku kaupankäyntiä tietysti mm Ylen rahoituksesta käydään ja media näkyyvyys taataan lupaamalla rahoitusta lisää heikäläisille. Nyt on niin jumi päällä, ei saa sanotuksi selkeästi asiaansa. Sanotaan vielä, että Stubb voittaa kun hyvät veljet on tukena ja tietysti siinä Stubb jää “veljilleen” velkaa, joka sitten jonain poliittisina tekoina maksetaan. Seuraava gallup Yleltä kertoo lopullisesti voittajan. Paavon gallupit ei niinkään osu vaikka itse niin toivonkin.

5000 miljoonaa veroa 10v

Vaaliviranomaiset antoivat puutteellista ja harhaanjohtavaa tietoa ehdokkaille siitä milloin vaalikortit piti viimeistään toimittaa.

Ehdokkaille kerrottiin näin Vaalit.fi sivuilla: 12.12.2023: Ehdokashakemukset viimeistään jätettävä Helsingin vaalipiirilautakunnille 12.12.2023.
https://vaalit.fi/aikataulut-presidentinvaalissa
Väyrynen ja Huhtasaari ja mm. YLE ja Helsingin Sanomat ymmärsivät tuon niin että myös vaalikortit on jätettävä 12.12.2023 mennessä.
YLE 12.12. Kannattajakorttien viimeinen jättöpäivä on tänään.
https://yle.fi/a/74-20064595
TODELLISUUDESSA:
Todellisuudessa olisi riittänyt, että olisi toimittanut vaalikortit viimeistään 20.joulukuuta mennessä.

https://nykysuomi.com/2024/02/03/lukijan-kynasta-presidentinvaalit-on-uusittava/

Ilmari

Eihän se vaaliviranomaisten vika ole, jos Huhtasaari ja Väyrynen ymmärsivät ohjeet väärin.

5000 miljoonaa yle veroa 10v

Tässä aukottomat perustelut miksi vaalit on laittomat:

https://nykysuomi.com/2024/02/03/lukijan-kynasta-presidentinvaalit-on-uusittava/

mariD

Lukijan kynästä? No just. Voinhan minäkin kirjoittaa johonkin mediaan kolumnin otsikolla “lukijan kynästä”, että kyllä nuo Ranskan viime vaalit olivat tavattoman laittomat.

Piikivi

No kyllä voi, jos on perustelut

mariD

Ai yksittäisen lukijan tai kirjoittajan perustelut sille, että jotkin vaalit ovat menneet huijauksen puolelle?

Qroquius KadD

Ja riittääkö perusteluksi:
“Mun mielestä siks kun mä haluuuun!!!”

Qroquius KadD

Vaalit ovat laittomat niin kauan kuin Väykkä ja Turtapää eivät saa voittaa niitä.
Sitähän tässä haettiin?

Huru-ukko

Niin, ja sen lisäksi minä en ollut ehdolla kun kukaan ei älynnyt minua pyytää:))

joku järkimies

Olisit saanut ääneni heti.

5000 miljoonaa yle veroa 10v

Mun mielestä laittomat.

Vaaliviranomaiset antoi kuvan että aikaa kerätä kortteja on vain 12.11.

Ja kaikki mm. Väyrynen, huhtasaari, yle ja iltasanomat ymmärsivät niin että aikaa korttien jättöön on 12.12

Vaikka todellisuudessa aikaa oli 20.12 asti.

Mielestäni siksi laittomat vaalit.

Aiheesta juttu:

https://nykysuomi.com/2024/02/03/lukijan-kynasta-presidentinvaalit-on-uusittava/

Qroquius KadD

Mun mielestä on siis niii-in väärin tiätzää etä Halla-ahoo ei valittu heti ekal kierroksel!
Se on mun mielestä ihan laittoman väärin!!!

Piikivi

Tässä aiheen vierestä, hyvää Runebergia. Suomeen tarvittaisiin uusi kansallinen herääminen?

Oh100

Kiitos samoin 🇫🇮

Löytyykö Suomesta tälläisiä herättäjiä…

Runeberg-Edelfelt
Sherlokki suvakko

Ny sattu kyllä hyvä kuva! Kirjoitin Kansakoulun kutosluokalla historian tunnilla kirjan kuvan kohdalle että “en näytä perkele” Sitä sitten kavereitten kanssa naureskeltiin, mutta ope huomasi ja vaati nähtaväksi ja jälkkäriähän siitä tuli. istunnolla sitten opettajan ollessa hetken poissa karkasin ikkunasta omille teilleni. Ihme kumma kun jälkeenpäin en kuullu asiasta yhtään mitään.

Piikivi

Ei tullut keppiä? Olisiko tehonnut?

Sherlokki suvakko

Ei tullu keppiä, eikä ois tehonnu. Kerran suuttu jostai ja visko kirjat perään kun ajoi ulos luokasta, kerittiin kaverin kaa ulos ja ovi kiinni, ettei meihin osunu. Pidettiin loppupäivä vapaata. Oli vähä yliherkkä ope.

mariD

Tästä tulee niin elävästi mieleen viime eduskuntavaalien jälkeen Turtiaisen postaama YouTube-kitinä jossa äijä tosissaan valitti, että häneltä ja ehdokaskumppaniltaan oli pimitetty 150K ääntä. Perusteet olivat seuraavanlaiset: Turtiainen oli tutkinut omien kotisivujensa dataa josta näkee muun muassa kävijämäärät. Kuulemma muutaman päivän ajan ennen viimeistä äänestyspäivää sivuston kävijämäärä ylitti 150K per päivä. Tarkoittaako tämä nyt Turtiaisen mielestä sitä, että nuo kaikki ovat potentiaalisia ääniä? Eivät tietenkään ole, vaan kävijämäärä viittaa siihen että siellä on käynyt kaikenlaista porukkaa, ehkä suurin osa uteliaita näkemään Turtiaisen viime hetken kommentit ennen vaaleja. Joko tuo oli Turtiaiselta todella surkea tekosyy kun tippui eduskunnasta tai mies on tyhmempi kuin luulin.

Sherlokki suvakko

Ano ei nolouttaan oo kertonu kannatuskorttiensa määrää pressavaaleihin. Ei varmaan 2000 joka olis ollu saavutus. Anon laskutavan tuntien hän olisi kuvitellu kannatuksensa olevan n 10% luokkaa. Vrt 20 000 kannatuskorttia.

Huru-ukko

Joko tuo oli Turtiaiselta todella surkea tekosyy kun tippui eduskunnasta tai mies on tyhmempi kuin luulin.
Sanosin, että tuo jälkimmäinen arvio osuu lähemmäs totuutta.

Qroquius KadD

Turtapää parka on menettänyt loputkin vähästä järjestään.
Ennen eduskuntavaaleja menosi saavansa 40 % äänistä ja kun ei saanut, olivat vaalit CIA:n, Vatikaanin, pelikaanin, vapaamuurarien, vankimuurarien ja juutalaisten väärentämät.

Sherlokki suvakko

Voiku vois emojeilla kommentoida, repesin 😀

mariD

Sama täällä. Hyvät naurut näin ennen nukkumaanmenoa teki ihan terää. Buenas noches! Duerman bien todos!

Qroquius KadD

Älkää minua kiittäkö, kiittäkää Turtapäätä.

Moonman

Siinä mielessä ainakin että media tarjoaa positiivista näkyvyyttä ja vetoapua niille ehdokkaille joista se pitää, ja muita yrittää kampittaa. Ei varmaan tarvitse mainita kenestä kyse. Ja miten muka jossain somaliassa voi äänestää suomen presidenttiä? se on ainakin laitonta.

yksi suuri kusetus tuokin.

Onhan se erikoista, että afrikansarvi äänestää suomen asioista. Kun sieltä on paettu kidutusta, vainoa sekä ties mitä. Lomilla käydään siellä sekä veronmaksajien piikkiin lähetetään lapsia ” koulutukseen” . Ja ei. Ne eivät ole suomalaisia. Niiltä pitäisi evätä heti suomen kansalaisuus.

Qroquius KadD

Kyllä Suomen kansalainen voi äänestää Suomen vaaleissa vaikka Antarktiksella, jos siellä sellaiset vaalit järjestetään.

lapsilisät iskän tilille ja somaliaan

No totta kirjoitat. Mutta onhan se erikoista, että somalian terroristi järjestöön kuuluva voi äänestää, että pekka haavisto. Siinä sivussa kun kaappailee tankkereita. Ja eikös sekin ole kautta rantain todettu, että rahat täältä kanavoituvat terroristien järjestöille, esim somalia? Tuollehan pitäisi tehdä jotain. Kun nyt paljastui esim hamas terroristien rahoitus.

Qroquius KadD

Suomen kansalaisuuden ei pitäisi kuulua somalille, ählämille eikä moskoviitille, mutta minkäs sille voi kun poliittinen, hallinnollinen, oikeudellinen ja mediaeliitti toisin haluavat.

Runtiti-pou

Gallupit ohjaavat liiaksi ihmisiä. Eihänse ole laitonta, mutta pitäisi olla

Joppos123

Putlerien mielestä vaalit ovat tottakai kun tehtaankadun vannoutunut palvelija pave the suuri jäi rannalle ruikuttamaan. Ei tässä maassa ole vaan riittävästi putleristeja joiden ehdokkaan kannatus riittäisi yhtään mihinkään.

Qroquius KadD

Mietin olisiko ollut parempi, jos Väykkä olisikin saanut korttinsa ajoissa perille osallistumaan vaaleihin, jolloin putleristit olisivat saaneet taas kerran nähdä, miten surkean pieni niiden kannatus todellisuudessa on.

Vaan mitäpä se olisi hyövännyt:
nyt se vain jollottaisivat, kuinka vaalit olivat laittomat kun Väykän kaikkia miljoonaa ääntä ei laskettu.

Last edited 3 kuukautta sitten by Qroquius Kad
mariD

Itse olen miettinyt samaa jo siitä lähtien kun Väyrysen kannatuskorttiruletti alkoi. Tulin samaan johtopäätökseen kuin sinäkin, olisi siinä sitten käynyt niin tai näin, kitinä olisi ollut kuitenkin ihan samaa, “vää vää, kää kää, meidän kannattajakortit on pöllitty, vää vää, miksi Väyrysen ääniä on löytynyt Tallinnasta”. Olisiko syytä jo myöntää itselleen totuus: Väyrysen aika on ohi eikä se enään koskaan takaisin palaa.

Frank

Vaalien laittomuudesta on otettu kantaa ja oletetun laittomuuden syyksi on kerrottu se, että muutamalle puolueelle oli kerrottu väärä päättymisaika kannattajakorttien keräämiselle. Ilmeisesti näin on tapahtunut ainakin Paavo Väyrynen kannattajayjdistyksen kohdalla. Kannattajakorttien katoaminen ei liity tähän mitenkään vaan on yksittäinen ikävä sattumus. Ennen vanhaan näin selkeä ja merkittävä asiavirhe olisi johtanut vaalien perumiseen ja uudet vaalit olisi tullut tilalle. Nykyään ei enää. Tällaisiin ei ole enää tämän päivän Suomessa mitään resursseja kun Abdullahin 17. negatiivisen turvapaikkahakemuksen valitus vie resurssit oikeusviranomaisilta.

Presidentinvaalit on uusittava

Entö jos yle on valemedia ? Entä jos kyse olikin hybridioperaatiosta ?

YLE 12.12:
Kannattajakorttien viimeinen jättöpäivä on tänään.

https://yle.fi/a/74-20064595

TODELLISUUDESSA:
Todellisuudessa olisi riittänyt, että olisi toimittanut vaalikortit viimeistään 20.joulukuuta mennessä.

https://nykysuomi.com/2024/02/03/lukijan-kynasta-presidentinvaalit-on-uusittava/

Yle veroa maksetaan 5000 miljoonaa vuodessa.

Qroquius KadD

Kyllä kyllä, pressanvaalit on uusittava niin monta kertaa että Väykkä pääsee pressaksi ja Turtapää pääsihteeriksi.

5000 miljoonaa yle veroa 10v

Luulen että jokaisessa banaanitasavallassakin on sen verran edistynyt demokratia, että niissä tiedetään verran että tiedetään miten presidentiksi haetaan.

Suomessa ei tiedetty.

Qroquius KadD

Väykkä ei tiennyt.
Oma vikansa.

ennakkoluuloinen

HILLITYSTI TODETEN: Miten on mahdollista, että presidenttiehdokkaaksi ja valituksi voi tulla henkilö, joka tavoittelee edustanmasa maan Itsenäysyyden kumoamista ja hävittämistä? Maassamme vallitsee joka instituutioon soluttautunut petos. Yllä olevan kysymyksen voi laittaa jakoon ns. “Tärähtäneistölle”.

Tare

Tänä päivänä ryssän myötäilijät eivät ole suosiossa, toisin kuin kekkosen aikaan.

Joy Lebsack

Just wish to say your article is as surprising The clearness in your post is just cool and i could assume youre an expert on this subject Fine with your permission allow me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post Thanks a million and please keep up the enjoyable work

Dalton Konopelski

I was recommended this website by my cousin I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble You are amazing Thanks

Helen Steuber

I do believe all the ideas youve presented for your post They are really convincing and will certainly work Nonetheless the posts are too short for novices May just you please lengthen them a little from subsequent time Thanks for the post

Mariana Brennan

Let me know what type of content you’d like to see more of in the future!