Keskusrikospoliisi tutkii eduskunnassa tapahtunutta tietosuojarikosta

Poliisin epäilyn mukaan eduskunnassa työskennellyt henkilö on tallentanut ja säilyttänyt turvallisuusselvityksissä käytettäviä henkilötietoja lainvastaisesti. Epäilty tekokokonaisuus ajoittuu vuosille 2017–2023.

Esitutkinnan alkuvaiheessa saatujen tietojen perusteella on syytä epäillä, että tietosuojaloukkauksen kohteeksi on joutunut todennäköisesti yli 1000 henkilöä. Suuri henkilömäärä johtuu siitä, että epäillyn rikoksen tekovuosina eduskunnassa on työskennellyt laaja joukko virkamiehiä, rakennusurakoitsijoita sekä näiden aliurakoitsijoita. Edellä mainitulle henkilöjoukolle on tehty turvallisuusselvitykset, joiden henkilötietoihin tietosuojarikos on kohdistunut.

Turvallisuusselvityksiä ei tehdä kansanedustajille, joten he eivät ole loukkauksen piirissä.

– Tässä vaiheessa poliisi keskittyy asianomistajien tavoittamiseen sekä heidän vaatimusten selvittämiseen. Esitutkinnan ennakoidaan valmistuvan kevään aikana, kertoo Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Tomi Taskila.

Poliisilla ei ole viitteitä siitä, että väärin säilytettyjä tietoja olisi käytetty rikolliseen tai muuhun vahingolliseen toimintaan.

Subscribe
Notify of
guest
10 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
A. Narkia

Arabit puukottivat Saksassa kahta ukrainalaista:

In Germany, Ukrainian basketball player stabbed to death due to nationality | RBC-Ukraine

Ja jotkut kehtaavat vielä ihmetellä sitä miksi AfD-puolueen kannatus lisääntyy…

Tare

Tekivät oikean piristysruiskeen saksan poliittiseen kentään mutta milloin kiihkomuslimilla on järkeä ollut. Muuten on havaittavissa että sosiaalidemokraatit ovat ahdingossa vähän joka länsimaassa ja tulee mieleen neuvostoliitto ja kommunismin romahtaminen ja tuho.

J. Ranta

Miten kirjoituksesi liittyy aiheen otsikkoon.? Voin kertoa sinulle totuuden. Puukottajat eivät olleet Arabeja niin kuin väität. Puukottajat ovat (Turkin Saksalainen) Ja (Kreikan Saksalainen) kummatkin ovat alaikäisiä 14/15-vuotiaita. Koita pysyä otsikon aiheessa. äläkä levitä väärää informaatiota.

A. Narkia

Mitenkäs se tämä sinun kirjoituksesi sitten muka liittyy aiheen otsikkoon ?
Jos viitsit, niin voit linkin takaa lukea että tuo “arabitieto” on suoraan sieltä, eli he sitä väärää tietoa levittivät.
Toivotan parempaa onnea jatkossa.

Last edited 3 kuukautta sitten by A. Narkia
Huru-ukko

Niinpä. Ja yrittävät kieltää AfD:n olemassaolon eikä suinkaan puuttumaan mitenkään syihin joista johtuu moinen/moiset teot.

temp mail

Nice blog here! Also your site loads up very fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as quickly as yours lol

Sherlokki suvakko
Fuck you
Runtiti-pou

Heil Hitler!

Huru-ukko

Heil Hitler ja meil Mussolini:)

mariD

The only host here is Paavo himself and it’s only a matter of time before he kicks you out of this site. Keep that in mind while you get your ass out of here.

Last edited 3 kuukautta sitten by mari