Venäjä etsintäkuulutti Viron pääministeri Kaja Kallaksen

Venäjän sisäministeriö asetti Viron pääministeri Kaja Kallaksen etsintäkuulutettujen listalle. Kallaksen lisäksi Venäjä on etsintäkuuluttanut muitakin eurooppalaisia politiikkoja ja virkamiehiä.

Ukrainalaisten politiikkojen ja virkamiesten etsintäkuulutus lienee itsestään selvä asia, mutta venäläisten most-wanted-listalla on myös eurooppalaisia toimijoita, kuten esimerkiksi Viron valtiosihteeri Taimar Peterkopia, Liettuan kulttuuriministeri Simonas Kairystä ja joitakin Latvian parlamentin jäseniä. Lisäksi muutama puolalainen virkamies on listattu Venäjän sisäministeriön etsintäkuulutettujen listalle. Asiasta kertoo venäläinen Mediazona.

Korkea-arvoisin Venäjän etsintäkuuluttama poliitikko on kuitenkin Viron pääministeri Kaja Kallas. Etsintäkuulutuksien syitä ei tarkemmin täsmennetä, mutta jollakin tavalla ne liittyvät Ukrainan sotaan. Viro on profiloitunut erittäin suureksi Ukrainan tukijaksi ja tämä eittämättä hiertää Kremlissä. Joidenkin eurooppalaisten virkamiesten arvellaan olevan listalla sen takia, että he ovat esimerkiksi ”edistäneet natsismia” purkaessaan kotimaissaan Neuvostoliiton aikaisia muistomerkkejä ja patsaita.

Venäjä on niin ikään etsintäkuuluttanut rikoksista epäiltynä ulkomaisia sotilaita, jotka palvelevat tai ovat palvelleet Ukrainan joukoissa. Listalla on kuusi suomalaista etsintäkuulutettua.

Mediazonan mukaan suurin osa etsintäkuulutetuista ei tule koskaan vierailemaan Venäjällä, joten etsintäkuulutus on sinänsä melko yhdentekevä asia. Toisaalta ei kannata aliarvioida ulkomailla asuvia Venäjän kansalaisia, joilla kaikilla on jokin tehtävä siinä maassa, jossa asuvat.

 

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
mariD

Kreml purkaa vain kiukkuaan ja turhautuneisuutta Baltian maita ja Puolaa kohtaan koska nämä ovat tukeneet Ukrainaa voimakkaasti ja ottaneet myös usein kantaa siihen, että Naton – niin kaluston kuin joukkojen – olisi oltava paljon vahvemmin läsnä Baltian maiden Venäjän vastaisella rajalla. Toki se kyrsii Puttea kun ei pääse kyykyttämään Viroa, Latviaa ja Liettuaa kuin ”silloin joskus ennen”. Olen usein funtsinut, että Putin on kylmän sodan ajan kasvatti joten hänen ajattelunsa perustuu pitkälti siihen…no tietty hän on myös ryssä jonka ajattelu perustuu jatkuvaan väkivaltaiseen laajentumiseen rajanaapureiden kustannuksella. Mutta sitä vaan, että Venäjällä tuo ajattelu on jossakin 1850-luvulla verrattuna sivistyneeseen maailmaan.

Boltteri
Boltteri

Tässä Ukrainalaisten vanki, natsien tappaja:comment image

Qroquius KadD

Eniten Putleria kyrsii kun Baltian maat ovat kehdanneetkin olla niin röyhkeitä, että liittyivät länsidemokratioiden puolustusliitto NATOon.
Eihän niiden valloittaminen ja moskovisoiminen enää onnistu ja se on huutava vääryys ja verinen loukkaus!
Moskoviittiörkeillä TÄYTYY saada olla oikeus hyökkäillä kaikkiin pienempiin naapureihinsa ilman mitään seuraamuksia!!

mariD

Tottakai se on siinä taustalla suuressa roolissa. Venäjähän katsoo ettei sen rajanaapurit saa kuulua mihinkään muuhun kuin joko Venäjän etupiiriin tai sitten olla neutraali tai ns.puolueeton. Mihinkään länsiliittoutumiin ei saa kuulua, muuten Kreml pillastuu koska he katsovat heillä olevan jokin merkillinen oikeus jonka vain venäläinen ymmärtää, levittää p*skaimperialismiaan hyvällä tai pahalla, useimmiten pahalla. Taitaa Puttea ärsyttää etenkin Viron kohdalla se, että ovat kehdanneet antaa niin röyhkeitä lausuntoja Venäjästä. Jotkut lausunnoista ovat olleet aika sotaisia valtamedian tulkinnan mukaan. Se ovatko ne olleet sitä, jätän sinun itsesi arvioitavaksi koska tiedät kyllä mitä mieltä olen valtamediasta.

Last edited 7 päivää sitten by mari
Boltteri

Tämäkin on Puolan syytä kun 1939 eivät tykänneet ajatuksesta luovuttaa maataan pois. Vitun Puola. KURWA!

outlaw09man

No, LaTa-aasi voib kuulutella mitä vaan. Kukaan TERVEJÄRKINEN ei mene sirppi & vasara alueille. Ja kun VEIVAA käyntiin MoskovsGaja elite, muistaa ottaa veivi bort. RUKIVER ! Und achtung !

Piikivi

”…Venäjän kansalaisia, joilla kaikilla on jokin tehtävä siinä maassa, jossa asuvat”. Aivan oikeastiko tässä tarkoitetaan, että kaikki venäläiset, siis tavallisetkin venäläiset, on jonkin sortin vakoilijoita …Suomessakin? Voi hyvä ihme. Ensinnäkin kaikki venäläisetkään eivät kannata Putinia. Moni halusi pois Venäjältä, kun sota alkoi. En tiedä kuinka moni kannattaa Putinia Venäjällä, mutta siellä on paljon toisinajattelijoita myös. Ja jotkut päässeet hengestään. Saan tästä tekstistä putinistin leiman, mutta en välitä. Riittää kun tietää mitä itse on. Vaikka menee kommentointioikeus, niin antaa mennä. Mutta en pidä siitä, että koko kansa leimataan yhden diktaattorin takia.

Piikivi

Ei se ollutkaan, en kannata Venäjän enkä muidenkaan maiden diktaattoreita

mariD

Kyllähän sinä oikeassa olet. Ei joka ikinen venäläinen joita asuu lukemattomissa eri maissa Yhdysvalloista Australiaan, Etelä-Amerikasta Eurooppaan voi pitää vakoilijana, tai että heillä olisi jokin asuinmaataan varten tarkoitettu likainen tehtävä.

Heistä useat vihaa Putinia kuten sanoitkin, ja sitä oligark-tyylistä rosvohallintoa joka kuppaa harvoille valituille kansallisomaisuutta.

Eikö Suomessa ollut se iskelmälaulaja…oliko se nyt Kirka? Ja hänellä taisi olla velikin joka esitti iskelmää. Eikö heidänkin sukunsa ollut Venäjältä alunperin? Tuskin heitä Suomessa kukaan piti agentteina tai joinakin FSB:n kollaboraattoreina.

Paavon käyttämä vertaus venäläisistä olisi sopinut huomattavan paljon paremmin muslimeihin. Insallah wala Allah!))

Qroquius KadD

Jokainen Lännessä asuva moskoviittiörkki ei ole Moskovian vakoilija, mutta niihin kaikkiin on suhtauduttava sellaisina kunnes toisin todistetaan.
Luottamus hyvä, kontrolli parempi, sanoi moskoviittiörkkien Suuri Johtaja.
Sovellettakoon sitä siksi niihin itseensä.

mariD

Nyt olen hieman eri linjoilla. Täytyy tarkastella kokonaisuutta. Sitä kuinka pitkään kohdemaassa on asuttu. Jos sinne on muutettu lapsena vanhempien mukana ja eletty vaikkapa 50 vuotta täysin moitteettomasti veroja maksaen, tarvitseeko tällaisen henkilön todistaa enää mitään? Joskus on niin, että teot ja käyttäytyminen puhuu puolestaan.

Sen sijaan jos maahan muuttaa parhaassa iässä olevia miehiä ja naisia, menevät töihin johonkin vähän kyseenalaiseen työpaikkaan (voisi olla esim suurlähetystön järjestämä työ vastineeksi vakoilusta) eikä ota kontaktia kantaväestöön, heillä saattaa olla se todistustaakka enemmänkin harteillaan kuin niillä jotka ovat kymmeniä vuosia elänyt täysin moitteettomasti.

Boltteri

Ryssän, arabin ja neekerin täytyy todistaa. Eikä senkään jälkeen ole uskottava. Heillä on paskaa DNA:ssaan. Syöpäläisiä.

Qroquius KadD

Niin sitähän mä juur tarkotin, sanoi Janne Kivivuori.
Että näiden lapsena muuttaneiden, 50 vuotta uuteen kotimaahansa integroituneina he ovat todistaneet, etteivät ole Moskovian nukkuvia vakoilijasoluja.

Silti heitäkin on pidettävä ainakin toisella silmällä aina, kun Imperialistinen Roistovaltio Moskovia saa uuden imperialismikohtauksen.

Boltteri

Taitavat olla kuten ne kuuluisat maltilliset muslimit, heti kun Putler ottaa yhteyttä ja käsky käy niin sitten ollaan vakooja/sabotaasihommissa. Ei ryssä ryssästä lähde koskaan mihinkään.

Piikivi

No ei Suomi sijaintinsa takia ole voinut välttyä venäläisiltä ja neuvostoaikaisilta vaikutuksilta. Siinä on ollut hyvää ja pahaa. Nyt on paha hetki

outlaw09man

Ryssä etsintäkuuluttaa – nauru + pieru. Volgaväki voisi ihan aluksi pidättää suuren 2 jalkaisen rotan. No, kuga ?

outlaw09man

Ryssän päämajassa kiukkua pukkaa, ei pääse spela jääkiekkoa, ei pääse ihmisten ilmoille tekemään yht mitään. No, pelaamaan P koreaa, uzbekistan tai muita ”huippumaita” vastaan. saattaisi olla, P korean 150cm pingvin voittaisi CCCP rotan…..

mariD

Varmaan v******* kun eivät oligarkit pääse Euroopan kartanoihinsa ja hummailemaan eurooppalaisiin suurkaupunkeihin joihin kuulemma FSB:ssäkin on kova tunku. Taitaa ne jahditkin jo alkaa homehtumaan satamiin, siis ne joita ei ole vielä takavarikoitu. Täällä Palmasissa ei niitä kaipaa kukaan, ei ravintoloitsijat, ei hotellit, ei kukaan.
’nadie extraña a los rusos aquí’ kuten eräskin ravintolan omistaja sanoi minulle (ei täällä venäläisiä kukaan kaipaa). Uskoin. Helposti.

Qroquius KadD

Silti on vielä valtavasti örkkien yksityisiä ja Moskovian julkisia omistuksia, joita ei ole hipaistukaan.
Imperialistinen Roistovaltio putoaisi pian polvilleen kun kaikki nämä varat konfiskoitaisiin tai ainakin jäädytettäisiin, ja siksipä niihin ei saakaan koskea.

Liian moni haluaa moskoviititörkkien voittavan, että pääsisivät taas tyydyttämään omia halujaan.

Boltteri

Kato Mohammed! Painu vuohenvittuun.