Venäjällä mielenosoituksia, mutta tuskinpa mikään muuttuu

Aleksei Navalnyin kuoleman takia sosiaalisessa mediassa on herännyt toivoa, että venäläiset nousisivat jonkinlaiseen kapinaan kuoleman johdosta. Ei kuitenkaan kannata herätellä tällaisia toiveita, mitään ei tule tapahtumaan.

Esimerkiksi Moskovassa on ollut pieniä mielenilmaisuja Navalnyin puolesta, mutta kannattaa tosiaan huomata, että näihin mielenosoituksiin on osallistunut muutamia satoja ihmisiä. Venäjän mittakaavassa tämä on käytännössä ei mitään. Ei moskovalaisia ja pietarilaisia kiinnosta mielen osoittelu, vaikka yllä olevalle filmille, joka on kuvattu Moskovassa, osallistuikin muutama kymmenen mielenosoittajaa.

Sitä paitsi venäläiseen kansanluonteeseen ei kuulu mielen osoitteleminen. Tällä lammasmaisuudella on pitkät perinteet. Jo isä aurinkoisen Josef Stalinin aikoihin kansa katsoi tonnin setelinä kun tuhannet junat kuljettivat tovereita pitkin poikin Neuvostoliittoa. Osaa kuskattiin teloitettavaksi, osaa gulageihin, osaa orjatöihin, osaa taas muuten vain pakkosiirrettiin toiselle puolelle maata.

Ja ne, jotka eivät jostain syystä joutuneet junakyytiin, ne vasikoivat naapureitaan, vanhempiaan, sukulaisiaan ja ystäviään kansan komissaarille. Ainoa hyöty mitä ilmiantamisesta tuli, oli pääntaputus tap tap. Joskus se saattoi tosin osua myös omaan nilkkaan.

Kävi nimittäin kerran niin, että eräässä koulussa muuan Ivan sattui joskus vodkapäissään laukomaan mielipiteitään kommunismista ja Stalinista opiskelijoiden illanistujaisissa.

– Perseestä! Ivan sanoi jyrkästi.

Muutama lainkuuliainen toveri päätti tästä hyvästä mennä paikallisen komissaarin puheille. He kertoivat, että Ivan pilkkaa groteskisti kommunismia ja isä Stalinia. Pyörät lähtivät pyörimään ja KGB haki Ivanin kuulusteluihin.

– Oletko sinä pilkannut kommunismia ja menettänyt uskosi toveri Staliniin, kuulustelijat kysyivät.

– En missään nimessä. Kannatan sydämestäni kommunismia ja rakastan toveri Stalinia, Ivan kiisti kaikki häneen kohdistuneet syytökset.

Ivan pidettiin vangittuna kuukausi, mutta hän kiisti itsepäisesti kaikki syytökset. Neuvostoliitossa, ja nykyäänkin Venäjällä on sellainen tapa, että henkilö pitää saada tunnustamaan. Ihan sama, että onko henkilö syyllinen johonkin rikokseen tai ei, mutta tunnustus pitää saada. Tunnustus on tärkeää noin yleisesti. Se osoittaa muilla tovereille, että henkilö tosiaan oli syyllinen. Syyttömäthän kiistävät syyllisyytensä, eikö vain. Ivan tiesi, että hän selviää hengissä vain kiistämällä loppuun asti. Ja kiistämällä vielä pikkuisen siihen päälle.

Ivan päästettiinkin vapaaksi, mutta seuraavaksi haettiinkin kuulusteluun Ivanin ilmiantaneet toverit. Olivat nimittäin ilmiantaneet syyttömän toverin. Sellainen taas ei käy päinsä. Syyttömiä ihmisiä ei noin vain voi ilmiantaa. Toveri Ivan oli hyvä kommunisti eikä ikinä kiistänyt rakkauttaan isä aurinkoiseen. Mallikansalainen.

Ivanin ilmiantaneet katosivat jonnekien vankileirien saaristoon.

Ei siis kannata odottaa mitään sellaista, että venäjän kansa jollakin tavalla tulisi muuttamaan maailman menoa. Maailman meno muuttuu sitten kun Putin on siinä pisteessä, että maahan tarvitaan uutta isä aurinkoista. Sellainen on luultavasti jo katsottu valmiiksikin. Mutta silloinkaan mikään ei muutu, vain johtaja muuttuu.

Subscribe
Notify of
guest
38 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Boltteri

Ilkka korkannut jokapäiväisen kossunsa aika myöhään tänään. Aika vierähtää nopeasti kun housuista joutuu kaapimaan paskat pois ennenkuin ne laittaa pesukoneeseen.

köijäri

Mitä se kaalineekeri molottaa?

Suomi Finland

Mikä tahansa länsimainen yhteiskunta on parempi kuin Putinin Venäjä. Mieluummin transujakin sietää kuin Putinin valtaa Suomessa.

Mutta ethän sinä ymmärrä

Hyvin on onnistunut valtamedian aivopesu.

Suomi Finland

Suomessa pitävät valtaa suomalaiset. Tämä maa ei ole eikä sen pidä olla millään tavalla Venäjän käskyläinen.

Tuo transukommenttini on tuossa ainoastaan sen takia, kun eräässä jo poistetussa kommentissa argumentoitiin että Putin olisi jonkunlainrn maailman transuilta pelastava toimija. Me emme kaipaa apua miltään Venäjän hirmuhallitsijalta. Me ratkaisemme transukysymyksemme aivan itse.

Suomalainen vihervasemmisto on tietenkin perseestä, mutta eri tavalla perseestä kuin Putin. Yhteistä noille tahoille on se, että mieluusti hävittäisivät suomalaisuuden.

Qroquius KadD

On se nyt kumma jos raavas mies jotain transuja pelkää.
Mahtaako sellainen mies ollakaan niin raavas kuin haluaa ajatella?
Ettei vaan ongelma olekin siinä, että transuja nähdessään sellaisella alkaa puntti pullottaa?

Suomi Finland

’Transuongelma’ ei ole transut itse, vaan äänekkäät puolestaloukkaantuvat wokeltajat

Hyh hyh

Sekoitat inhon pelkoon, ilmeisen tahallasi.

Qroquius KadD

Muotoilen kysymykseni uudestaan, sanoi Ben Matlock:
onko raavaan miehen syy inhoon transuja kohtaan se, ettei mies olekaan niin raavas kuin haluaisi ajatella, vaan transuja nähdessään hänellä puntti pullistuu ja siksi hän inhoaa itseään?

Hyh hyh

Älä suotta projisoi omia ajatuksiasi yleiseksi ajattelumalliksi. Sinulla on kova tarve liittää eri tunnetiloja ja käytösmalleja toisiinsa. Inho voi olla myös ihan vaan inhoa, ilman mitään ihmeellisiä piilohimoja, kuten kenties sinulla on.

Qroquius KadD

Ei tämä ole mikään ajattelumalli, vaan testattu asia.
Kun homonvihaajien penikseen laitetaan verenpainemittarin anturi ja näytetään homopornoa, heiltä voidaan mitata erektio.
Sama asia se on transunvihaajien kanssa.
Tai inhoajien, mikä sana nyt mieluisimmalta tuntuu.

Oh100

Kyse ei ole yksittäisistä transuista vaan transusaatiosta. Kuvia suomalaisesta lastenkirjastosta…

Lapsia aivopestään lgbtq-agendaan ja se ei ole mikään pikkuongelma vaan hyvin vaarallisilla vesillä ollaan…

Transusaatio-kirjastot
AnywayD

Putinin valta Suomessa tarkoittaisi maan pikaista venäläistämistä. Koluissakin opittaisiin venäläisten kirjoittamaa historiaa.

japadappaduu

Ei mikä tahansa todellakaan ole parempi.
Jos et ymmärrä niin aina voi mennä huonommaksi.
Esimerkiksi alkoholisteille yksi täysin oikea sanonta on, koskaan ei ole asiat niin huonosti ettei niitä huonommaksi saisi.

Johan Pomppas

Jos kaikista ponnisteluista huolimatta inflaatio lähtee laukalle niin sitä ei tämäkään systeemi kestä. Jos taas uusiutuvat energiat lyövät läpi ja keksitään joku teollisessa mittakaavassa toimiva uusi varastointimenetelmä (nyt on edelleen vain pumppuvoimala) niin mitä Venäjä sitten myy?

Runtiti-pou

Vallankumoukseen 1918 vaadittiin pitkäjänteinen kumouksellinen toiminta, johon tsaari suhtautui liian lepsusti. Venäjän juutalaiset ja sitten ulkomaidenkin salaseurat ja maailmanjuutalaisuus olivat taustalla ja loputa länsimaiden lisäksi Saksa halusi saada sodan loppumaan vallankumouksella. Vastaavasti kommunismi ei kaatunut spontaanisti, vaan eliitti antoi siimaa ja jopa laittoi omia miehiään kumousliikkeiden johtoon. Kansa ei Puttea saa kaadetuksi. Pitöisi olla joku Prigozhin tai klikki, joka huipulta laittaisi Putelle pisteen. Ties sitten vaikka vapaamman menon puolesta tms mainoslauseiden kera

Qroquius KadD

Kun länsimediat ja some täyttyivät surunvalittelusta, muuan Professori Palsternakka täräytti ettei hän ainakaan sure!
Perusteluna oli, että vaikka Navalnyi olikin profiloitunut Putlerin vastustajaksi, ei hänen politiikkansa Ukrainaa, Suomea ja muitakaan Moskovian pienempiä naapurimaita kohtaan olisi ollut sen parempaa jos olisi jotenkin päässyt valtaan.

Terhomatti Hämeenkorpi

Joo, se on kahko se, mikä se nyt oli, muka tutkija C S-P vai oliko CCCP !

outlaw09man

CCCP, neuvostoliitto, Lada-Moskovitsaus-Volka.Ryssän paikka on AINA toisella puolella piikkilankaa .

Runtiti-pou

Pasternakhan oli myös juutalainen

puolueeton

Pientä kahinaa kuin elokapinan aikoihin. Ei sentään tukita moottoriteitä traktoreiden ja palavien renkaiden avulla.

Moonman

Monikulttuuri, eli ennen toimivan ja hyvän maan tuhoaminen kehitysmaalaisilla on uusi kommunismi. ”Vihaisesta puheesta” kun myös voi joutua kuulusteluihin.

Oh100

Kyllä, kommunistinen vallankumous 2.0 on tulossa jollei Lännen ihmiset herää aivopesusta…

chrome_screenshot_1678525486786-1-1
Piikivi

Kuka tämän tekstin on kirjoittanut? Ihan viisaalta kuulostaa

Nasse Larppis

Navalnyi oli Englannin agentti. Antaisiko Suomi vieraan maan tiedustelupalvelun agentin mellastaa maassa?

Vastaus on kyllä, sillä koko YLE, UPI ja moni muu Suomen vaikuttaja on läntisten tiedustelupalvelujen toimijoita.

Mitenkä tuo Gonzalo Liran kuolema meni niin kuin omasta mielestä?

Missä mielenosoitukset?

Suomi Finland

Venäjällä kaikki oppositiopoliitikot ovat vieraan vallan kätyreitä ja agentteja.

Rokadi

Tosi onneton epä-älyllinen vääntö kuten Solzenitsyn olisi sanonut.
Kun lukee Neuvostoliiton näytösoikeudenkäyntien pöytäkirjoja, joita on suomeksikin julkaistu ja referoitu, niin saa oikean kuvan tuosta.

Väliveto

Parhaat Venäjäasiantuntijat näyttävät olevan niitä, jotka eivät ole koskaan siellä edes käyneet.

Qroquius KadD

Samoin parhaat patologit ovat sellaisia, jotka eivät ole koskaan kuolleet.

AnywayD

Jotkut ne uskovat olevansa Venäjä-asiantuntijoita, jos ovat siellä käyneet, vaikka eivät maasta muuta tiedä kuin Vodka-pullon hinnan.

Kaarlo

Ei sitä aina tiedä mitä tulee tapahtumaan. Romaniassa Ceaucescu odotti kansan innokasta taputusta, mutta tulikin noutajat ja teloitus parin päivän päästä. Jugoslaviassa Milosevic kiikutettiin oman porukan toimesta Haagiin, jossa kuoli epäselvissä olosuhteissa. Stalin koki ”luonnollisen” kuoleman, mutta epäiltiin kuitenkin, että Berija myrkytti hänet. Berijan kohtaloksi tuli niskalaukaus melkein heti Stalinin kuoleman jälkeen. Ei sitä aina tiedä mitä voi tapahtua ja toivossa on hyvä elää, sanoi lapamatokin.

Runtiti-pou

Romaniassa Ceaucescun alaiset järsjestivät kumouksen. Kansa ei olisiyksin pystynyt

japadappaduu

Mua täälläkin kaikki sanoo joksikin putinistiksi ja venäjän trolliksi.
En ole kyllä kumpaakaan, mutta miksi mun pitää puolustella?
Minä en vaan usko kaikkea paskaa mitä meille syötetään. Se ilmeisesti tekee minusta putinistin.

Piikivi

En minäkään usko. Eri mieltä ei saisi olla, heti on joku – nisti

Turhaa älämölöä

Itse olen aina ihmetellyt näitä ”myöhäisiä” mielenosoituksia. Miksi kansa lähtee kaduille aina kun on liia myöhäistä?

Niinkuin nytkin, Navalnyi kuoli jo. Ei ne mielenosoitukset mitään enää muuta. Ei se herää enää henkiin.

Mielenosoitusten on tarkoitus muuttaa jotain. Silloin kun vielä on muutettavaa. Suomessakin monta kertaa osoitetaan mieltä ja tehdään adresseja siinä vaiheessa kun joku lupa on jo saatu. Se on myöhäistä siinä vaiheessa. Eivätkä ne adressit tai mielensoitukset enää siinä vaiheessa mitään muuta. Lupa on lupa.

Aamu pitää aloittaa kuulutuksia lukemalla: oma paikallislehti, paikallinen ELY jonka jälkeen alueellinen AVI. Vain näin voi muuttaa maailmaa. Mutta ketä nyt Suomessakaan kiinnostaa?

outlaw09man

Lada-vuoden auto,jos kestää, Jalta-pois alta,VolKa-Käkisalmen Cadillac, Moskvitsaus-terijoen mersu, konelan pataljoona tarra takalasiin, terästetty uusi elite 1500M,M on metriä ja tavoittaa 100km/h marssivauhdin ja karTaanitunneli maalattu 2 kertaa. Laaja työkalu lajitelma myös, käsikäyttöinen pumppu, jos neuvostoliitto renKas tulee matalaRohviili + sirppi&vasara muihin huoltotehtäviin. On nätti mennä. CCCP.

Väliveto

Kansojen ystävyyden yliopisto, oheisena luettelo kuuluisimmista opiskelijoista. Jättävät jostain syystä Ilich Ramirez Sanchezin mainitsematta. https://edurank.org/uni/rudn-university/alumni/

Peksi

Jotenkin absurdia,että monet havahtuu 2020 luvulla huomaamaan,että tuo maa ei oo muuttunut tippaakaan..että se yhä vain on yhtä perseestä kuin aina ollut..
Monien on luultavasti vain vaikea hahmottaa,että kuinka perseestä se on..