31-vuotiaalle päiväkotisedälle pieni vankeus lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi maanantaina 1992 syntyneen Toni Eric Cederströmin 4 vuoden ja 3 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Cederströmin syyksi luettiin viisi törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja kolme sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämistä. Teot tapahtuivat alkaen keväästä 2021 ja jatkuivat syksyyn 2022 asti.

Teot tapahtuivat espoolaisessa päiväkodissa. Cederström oli palkattu päiväkotiin lastenhoitajaksi, koska työvoimaviranomaiset olivat kehottaneet häntä hakeutumaan sinne töihin. Mies oli otettu päiväkotiin töihin, vaikka hänellä ei ollut alalle mitään koulutusta.

Vyyhti alkoi paljastumaan kun yksi päiväkodissa olleista lapsista oli kertonut kotona vanhemmilleen sukupuoliasioihin viittaavia juttuja. Vanhempien epäilys heräsi ja asiasta ilmoitettiin poliisille. Lopulta teot paljastuivat mm. lasten kosketteluksi ja teoiksi, jossa mies sai lapset koskettelemaan miehen sukuelimiä. Tekoja tapahtui mm. vessoissa. Lisäksi mies oli kuvannut lasten intiimialueita.

Oikeus katsoi, että teot olivat kokonaisuutena arvostellen törkeitä. Mies myönsi syytteet oikeaksi. Oikeus katsoi, että teot olivat 4 vuoden ja 3 kuukauden ehdottoman vankeuden arvoisia. Lisäksi uhreille tuli maksettavaksi pienet korvaukset.

– – –

Miten asia etenee vankeinhoitolaitoksessa? Jos Cederström on ensikertalainen, hän istuu tuomiostaan 2 vuotta 15 päivää. Tällaisissa tapauksissa vankia ei päästetä ns. normaaliosastolle, vaan hänet sijoitetaan sellaiseen vankilaan, jossa on oma osastonsa seksuaalirikollisille. He eivät ole missään tekemissä muiden vankien kanssa.

Joissakin tapauksissa vanki voidaan eristää oman turvallisuutensa takia vielä erityiselle suljetulle eristysosastolle, jossa päivä kuluu 23/7 sellissä, tunnin valvottu ulkoilu.

 

Subscribe
Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Max Cady

Liskolle sihisemään toisten samanlaisten kanssa.

Pena

Hyvä ja suojattu paikka laajentaa kaveripiiriä, vaihtaa kokemuksia ja suunnitella tulevia rientoja. Oikeampi paikka olisi tietysti tavallinen väkivaltarikollisten vankila, jossa, jos selviäisi hengissä, tulisi tunti turpaan joka päivä. Toimisi varmaan pienenä jarruna vapaudessa, jos uhkana olisi joutua samaan paikkaan uudestaan.

Peki

Näin on ja siellä toverit sopeuttaa yhteiskunnan tapoihin pedaria. Matkaselli on tietysti yksi vaihtoehto…

Qroquius KadD

Tuokin menee vankilaan matkasellin kautta kuten kaikki muutkin vangit.
Etkö oikeasti tiedä mikä matkaselli on?

Porkkanalaatikko

Kiitos matkasellien esilleotosta. Vantaan vankilan matkasellissä numero 14 kaksi selliin sijoitettua surmasi kolmannen. Oli kidutusta, raiskausta ja erityistä julmuutta, jota kesti kaksi vuorokautta. – Vartijat eivät ”huomanneet” mitään!

Tulisiko vankilan johto ja vartiointiin osalliset tuomita tehtäviensä laiminlyönnistä?

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/talta-nayttaa-vantaan-vankilan-matkaselliosastolla-missa-vanki-surmattiin-harvinaisen-julmasti-mtv-vieraili-lukittujen-ovien-takana/8441090#gs.5gdqsk

Qroquius KadD

Vantaan vankilan matkaselli numero 14 on jatkuvassa käytössä eikä siellä ole surmattu vankeja kuin yhden ainoan kerran.
Etkö oikeasti tiedä sitä?
Ei se ole mikään teloituskammio, jonne suljetut tapetaan järjestelmällisesti.
Miten sinulle on ylipäänsä voinut tulla kuvitelma sellaisesta?

ennakkoluuloinen

Hillitty tuomio, joka on Demla-laitoksen mukainen, nimestä päätellen Rkp-taustainen, vaikka mitä väliä sillä on.

Ilmari

En millään pysty pitämään yli 4 vuoden tuomiota jollain tavoin ”hillittynä.”

Qroquius KadD

Neljä vuotta kolme kuukautta kiinteää.
Siitä pois automaattisesti puolet ensikertalaiselta ja vielä tutkari (mitä läheskään kaikkialla ei miinusteta tuomiosta, koska se ei liity siihen vaan on pakkokeino) tekee istuttavaa kaksi vuotta ja niistäkin jälkimmäinen avolaitoksessa ja koevapaudessa.
Melko hillittyä, sanoisin.

miten meni niinkuin omasta mielestä

No tämähän on samaa linjaa kuin että viedään tuntemattomia muslimeja päiväkoteihin. Tai teinityttöjen harjoituksiin, missä olivat tiukoissa trikoissa. Kuvia ottivat iphoneillaan.

Incelium Maximum

Uusavuton vasemmistopunkero kyseessä. Ei yllätä ketään.

Tare

Paljonkohan pääkaupunkiseudun päiväkodeissa on epäpäteviä ja suojatyöpaikkalaisia joiden taustoja ei nyt kukaan ehdi tarkistella. Pääasia että joku matu raukka saa työn syrjästä hieman kiinni.

Porkkanalaatikko

HS torstai 22.02.2024 (sivu A17) uutisoi ”Suomen laki mahdollistaa sen, että vakavasta seksuaalirikoksesta tuomittu henkilö voi saada työtä päiväkodista”.

Tästä seuraa, että myös myös vakavaa lievemmistä seksuaalirikoksista tuomitut voivat saada työtä päiväkodeista. Onkohan myös muihin rikoksiin syyllistyneillä ovet auki päiväkotityöhön?