Hyvät itsenäisyyspäivät virolaisille

Virossa vietetään tänään itsenäisytspäivää. Toivotamme menestyksekkäälle kansalle pitkää ikää ja hyvää tulevaisuutta.

Subscribe
Notify of
guest
96 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tare

Onnea, sitä te tarvitsette. Onneksi olette viisaasti Natossa tukevasti jo vuosia. Suomi empi aivan loppuun asti ja oli käydä köpelösti. Onneksi kansa potkasi eliittiä persuustaan isosti ja se viimein heräsi punaisesta unestaan.

Qroquius KadD

Mitä onnea mihin?
Virolaisilla on viisautta ja politiikan tajua, jonka ohjaamina he alkoivat liittoutua Länteen heti kun se oli mahdollista.
Suomi sen kun vaan jatkoi Imperialistisen Roistovaltio Moskovian persehuorailua ja jotkut haluaisivat jatkaa sitä vieläkin.

Virolaiset ovat länsimaalaisia.
Suomalaiset selvästikään eivät.
Suomalaiset tässä onnea tarvitsevat, koska viisaus ei asu heissä.

Vitt..Stadilaine

Aina tarvitaan myös onnea, tai toisinpäin, epäonnen puutetta.

Hyvää itsenäisyyspäivää, Virolaiset!

setä Taikaseinä.

Entisillä itäblokin mailla oli kokemusta neuvostososialismista.
Suomen samppanjasosialistit puolestaan hinkuivat päästä Moskovan kaviaaritolpalle.

mariD

Suomi kuuluu länsimaahaihin. Jos ei kuulu, niin mihinkä se sitten kuuluu? Kyllähän Halonen, Lipponen, Tuomioja ja muutamat muut avaindemarit tekivät kaikkensa lopettaakseen Nato-keskustelun aina silloin kun se sattui pulpahtamaan pariksi viikoksi lehtien palstoille. Keskustelun päätti sitten aina Lipponen vieraskynäkynäpalstalla Hesarissa jyristen, että tämän keskustelun on nyt loputtava. Demarit ovat suurin syy siihen miksi Naton jäsenyys Suomessa ei toteutunut esim samaan aikaan kuin Viron kanssa. Ruotsin jäsenyys ei ole toteutunut vieläkään, vaikka todennäköisesti kohta toteutuukin. Suomi piti koko Neuvostoliiton ajan ja sen jälkeisen Venäjän ajan Puolustusvoimat timmissä kunnossa ja tällä hetkellä se taitaa olla parhaimmillaan. Hyvä niin.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Qroquius KadD

Suomi kuuluu NYT länsimaihin.

Ruotsalaiset kävelivät 1200-luvulla itämaahan, jota asuttavat heimot alistuvat valloitettaviksi samaan aikaan kun virolaiset heimot taistelivat saksalaisia vastaan monituhantisin armeijoin ottaen jopa voittoja.
Vuonna 1809 Ruotsin Österland liitettiin Moskoviaan Suomen suuriruhtinaskuntana oppimaan örkkien kulttuuria.

Vuonna 1918 Suomi sai itsenäisyyden osana Saksan itärintamastrategiaa vuodesta 1915, mutta örkkimieliset yrittivät mitätöidä sen liittääkseen Suomen Neuvosto-Moskoviaan.
Ne saivat uuden tilaisuutensa II maailmansodan jälkeen, jolloin Suomi ryhtyi Moskovian persehuoraksi.

Sillä tiellä se on henkisesti vieläkin.

Väliveto

Lenin setä antoi Suomelle itsenäisyyden.

Qroquius KadD

Niinhän se virallinen liturgia kuuluu.

+ULFBEHRT+

Suomen Eduskunnan äänestäessä itsenäisyysjulistuksen esittämisestä äänestivät sosialidemokraatit ja koko muu vasemmisto sitä vastaan äänin 88 vastaan ja 100 puolesta saadakseen pysyä edelleen ryssän kainalossa ja toivoen loiskiehunnan leviävän Ryssänmaalta meillekin.

Jäätyään äänestyksessä häviölle aloittivat sosialidemokraatit välittömästi aseellisen kapinan laillista hallitusta vastaan Lenin-sedän tuella.

Miten ihmeessä voi SDP voi edelleen toimia maassamme? Onhan esimerkiksi Saksassa sikäläisen muinais-SDP:n, NSDAP:n toiminta edelleen siellä jyrkästi kielletty!

mariD

Juuri näin. SDP on ainoa puolue Suomessa joka on aloittanut bolševikkien tukemana sisällissodan, kansalaissodan tai miksi sitä nyt kukin haluaa kutsua.

Oh100

No, kaikki puolueet Suomessa kannattaa Forssan ohjelmaa

eli kommunistisen manifestin aineksia…

– julkista koulutusta

– julkista terveydenhuoltoa

– progressiivista verotusta

– perintöveroa

– sosiaaliturvaa

– keskitettyä raha- ja pankkijärjestelmää

– demokratiaa

– ay-liikkeen kartelliasemaa (tes)

X

Niin, tuskin sinäkään olisit siinä viisastelemassa ilman Ay liikettä. Tietysti paitsi jos iskällä tai äiskällä on paksumpi pinkka.

Qroquius KadD

Kyllähän näissä jutuissa on ollut aika vahva Paksun Pinkan maku:
kaikki vaan yksityiseksi koska kyllähän MINULLA rahaa riittää!

X

Niinpä.

+ULFBEHRT+

Tuskinpa ne nyt suorastaan ”kävelivät”.

Skandinaavien ns. ’viikinkien’ Suomen-operaatiot taisivat useimmiten saada nolon lopun – muistakaamme vaikka Olavi Pyhän saagaa ja ”Herdalerin” tappelusta, josta tuo tuleva Norjan kuningas ja kiesulaisten pyhimys selvisi hädintuskin hengissä. Samaan aikaan sama räyhäporukka häiriköi pitkin koko Pohjois-Eurooppaa.

Vasta Itä- ja Länsi-Götan ja Sveanmaan yhdistyttyä pystyi ”Eerikki Kuningas” keskittämään noiden kaikkien aiemmin itsenäisten kuningaskuntien sotavoimat yhteiseen yritykseen, joka vain hieman aiemmin olisi ollut vain tavallinen ryöstöretki, mutta jolle nyt oli haettu pontta taakse nimittämällä sitä ’ristiretkeksi’ – ja olihan mukana myös ”piispa Henrikki”. Tämäkin hyökkäys kilpistyi rannikolle.

Qroquius KadD

Henrik-piispa on todennäköisesti keksitty hahmo.
Missään nimessä suomalaiset heimot eivät taistelleet ruotsalaisia vastaan niin kuin virolaiset heimot saksalaisia vastaan.

+ULFBEHRT+

Heinrici chronicon Livoniae on tosiaan karmeaa luettavaa.

Suomen osalta esitän vastalauseen, perusteena mm. germaanisen ( skandinaavisen ) asutuksen puuttumisen maastamme arkeologisten todisteiden valossa ennen ristiretkiaikaa. Miksi lähellä sijainnut Suomi olisi jätetty huomiotta skandinaavien ryöstellessä ja vallatessa itselleen alueita esimerkiksi Englalannissa, Iirinmaalla, Frankian Normandiassa ja muualla? Rannikkomme ruotsalaisperäinen asutus alkoi muodostua vasta ristiretkiajalla ja samalta ajalta on säilynyt myös suomalaisille hyvin epäedullisia, mutta uudisasukkaita suosivia kalastussäädöksiä.

Lisäksi kiinnittäisin huomiota mm. linnavuoriltamme löytyneisiin esineisiin, etenkin uutta aseteknologiaa edustaviin varsijousen panssarinuolenkärkiin ja lukuisiin kansantarinoihin.

+ULFBEHRT+

Tuohon kalastussäädösasiaan liittyen:

”Historioitsija Kari Tarkiainen kirjoittaa kirjassaan Ruotsin itämaa, että vuonna 1334 Ruotsin kuningas Maunu Eerikinpoika seurasi kalastuksen suhteen linjaa, jossa suomalaisten vanhat kalalahdet ja kalasatamat määrättiin ruotsalaisille uudisasukkaille. Samalla sisämaan suomalaiset menettivät käyttöoikeutensa niihin. Nämä kalasatamat ja kalastuspaikat sijaitsivat yleensä lähellä ruotsalaisten uudisasukkaiden taloja ja viljelmiä.”

+ULFBEHRT+

Jatkoa edelliseen:

Mainittakoon vielä, että samainen ruotsalaiskuningas antoi myös luvan ruotsalaisille siirtolaisille asettua Varsinais-Suomeen, Uudellemaalle, Ahvenanmaalle, Hämeeseen ja Satakuntaan vapaasti suomalaisten vanhoille kaskimaille. Uudisasukkaat saivat kruunun tukemana nauttia tiloillaan neljän vuoden verovapautta.

– Kruunu tuki uudisviljelystä ja asetti siirtolaisten edut usein sisämaan väestön etujen edelle, Tarkiainen kirjoittaa kirjassaan.”

+ULFBEHRT+

Muistuttaisin vielä:

Kun Eerikki kuningas ja piispa Henrikki lähtivät maita ristimähän maille ristittömille n. 1155, niin germaaninen ( goottien ja sveain heimot ) asutus ulottui Ruotsissa vain suurin piirtein nykyisen Tukholman tasalle; siitä pohjoiseen asui suomalaisia ja serkkujamme saamelaisia! 

Germaanilaiset heimot meloivat Tanskasta Skooneen vasta nuoremmalla kansainvaellusajalla 400- 500-luvulla jKr. ja perustivat sinne kolme kuningaskuntaa, itä- ja länsi-Göötan sekä Svean – näiden kolmen kuningaskunnan muistona on Ruotsin vaakunassa edelleen kolme kruunua.

Väliveto

Saattaapi olla niin, ettei Sweduja kiinnostanut ryöstely kun ei ollut mitään ryöstettävää. Ohessa suomen vanhin asiakirja.https://yle.fi/a/3-9195164

mariD

Saatan kysyä tyhmiä mutta olisivatko ruotsalaiset pystyneet yksin ilman sen ajan norjalaisia ja tanskalaisia perustamaan kuningaskunnan niin varhain vai joskus myöhemmin? Oliko tuohon aikaan viikingit niin yhtenäisiä ettei vielä oltu eriydytty omille alueilleen vaan heille sopi mainiosti, että perustetaanpa kuningaskunta Ruotsiin vai mikä kuningaskunta Skandinavian perustettiin ensimmäisenä? Pohjoismaiden historian suhteen tietoni ovat täynnä aukkoja. Me jotka olemme syntyneet ja kasvaneet Pohjois-, Keski- tai Etelä-Amerikassa, me nakkaamme kakkelit eurooppalaisille kuningassuvuille, ne eivät meitä jaksa kiinnostaa. Itse asiassa, laajat kansanosat pitkin Eurooppaa muuttivat nimenomaan pakoon kuningasperheiden kaikkivoipaa valtaa. Amerikoissa ei ollut esim maaorjuutta.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Qroquius KadD

Ensimmäinen Ruotsin kuningas, josta on konkreettisia tietoja, on noin vuosina 995–1022 hallinnut Olavi Sylikuningas, joka lyötätti rahaa Sigtunassa. Tämän hallitsijan tiedetään hallinneen kyliä niin Vättern kuin Mälaren järvien ympäristössä, mutta otettuaan kristityn kasteen, hän ilmeisesti menetti otettaan vielä pakanallisilla pohjoisilla alueilla. Mistään kovin yhtenäisestä Ruotsin valtakunnasta ei voi puhua vielä tässä vaiheessa. Paikalliset päälliköt tunnustivat kuninkaan herrakseen, jos tunnustivat, ja välillä kuninkaita saattoi olla useampia.

Qroquius KadD

Norjan kuningaskunta alkoi muodostua viikinkiajalla 800–1000-luvuilla. Harald Kaunotukka kokosi eri alueiden päällikkökunnat yhdeksi valtioksi ja hallitsi sitä noin 870–930. Hänen jälkeläisensä Pyhä Olavi käännytti maan kristinuskoon vuosituhannen alussa.

Tanskalaiset järjestäytyivät valtiollisesti ensimmäisen kerran 800-luvulla, kun kuningas Godfred yhdisti heidät torjumaan frankkien aluevalloituksia. 800-luvulta aina 1000-luvulle tanskalaiset tunnettiin Euroopassa viikinkeinä yhdessä ruotsalaisten ja norjalaisten kanssa.

mariD

Tuon Kari Tarkiaisen kirjan haluaisin lukea oikein mielelläni. En ole Suomessa käynyt kuin yläasteen viimeisen luokan plus lukion jossa ei Suomen muinaishistoriasta oppinut oikeastaan yhtään mitään. Kirjaa tuskin on saatavilla espanjankielisenä laitoksena, olisikohan se saatavilla äänikirjana…
Minun muinaissuomen historian tiedot ei ole lähellekään yhtä hyvällä tasolla kuin suomalaisten noin yleensä koska muutin Suomeen vasta 2009. Aihe on kuitenkin äärimmäisen kiehtova ja kiinnostava.

mariD

Riippuu miltä kantilta asia katsoo. Minusta Suomi on kuulunut länsimaihin kulttuurillisesti jo pitkään. Mihin sitten? Ryssälään? Ei tietenkään. Suomettuminen ei tarkoita sitä, että olisimme kulttuurillisesti heidän kanssaan samaa.

mariD

Vielä tuo, että Suomi olisi edelleen Moskovan käskyläinen. Se loppui kyllä viimeistään Nato-jäsenyyteen. Sitä edelliset presidentit, etenkin Halonen teki niin paljon hallaa Suomen maineelle jotta tähän Halosen presidenttikausiin tuo mainitsemasi Moskovan puudelisylikoira jossain määrin sopii. Katselin juuri, että Aho hävisi Haloselle v. 2000 vaaleissa lähes täsmälleen yhtä tiukasti kuin Haavisto Subbille, n. 100 000 äänellä. Hilkulle meni silloin.

Qroquius KadD

Vaikka sitten niin.

Oh100

Natoon liityttiin liian myöhään. Se kuten koko Länsi on mädätetty…

chrome_screenshot_25.2.2024-9.20.19-GMT02_00
mariD

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää Virolle myös minunkin puolestani. Saako Paavolta udella viihdyitkö hyvin Tallinnassa? Millaista oli asua siellä ne vuodet?
Itse tullut käytyä muutaman kerran ja Tallinnan keskusta on varsin viihtyisä paikka.
Asiasta toiseen. Hesari, tuo PK-seudun cloaca maxima oli julkaissut laajamittaisen kyselyn kuinka ihmiset kokee erilaiset häirinnät uimahalleissa Helsingissä. Ensimmäisenä mainittiin hitaat ratauimarit, liiallinen löylyn heitto ja viimeiseksi hieman kovaääniset maahanmuuttajapojat.
Pojat?!! Hesari väittää haastatellensa tähän tutkimukseen peräti 2800 ihmistä. Edes presidentinvaaleihin galluppeihin riittää puolet tästä määrästä, allekin. En usko lainkaan Hesarin haastatelleen liki 3000 ihmistä mokoman asian takia.
Aina yhtä vastenmielinen Hesari.🖕

Qroquius KadD

Poikiahan ne ovat vai tytötkö siellä huutavat äbäläwäbälää?

mariD

Koska en ole poikien puolella uimahallissa koskaan ollut niin kokemukseni puolesta voin puhua vain tytöistä. En ole tyttöjen puolella koskaan kuullut vastaavaa huutoa tai nähnyt tappeluja. Kyse lienee kai kokonaan pojista. Mutta, jos edelleen on voimassa se jossa koko uimahalli sulkeutuu kun säkitetyt rättipäämuslimimuijat tulevat ’omalle’ uimavuorolle, sitä en ole koskaan hyväksynyt. Opetelkoot uimaan (heh) aivan niin kuin kantaväestö tai menkööt sitten vaikka mereen polskimaan. Tämähän herätti kai närää aikanaan Helsingissä.

X

Ton emojin olen missannut kokonaan 🤔

mariD

Microsoft poisti ne pari kolme pistooli – ja revolveriemojia. Niin, ja sen käsikranaattiemojin. Ehkä keskisormiemoji tuotiin ikäänkuin korvaavaksi.

X

😂 pyssy ja kranu jutuista nousee nykyisin ihan kauhee haloo ja piiritys tilanne.

mariD

Voisin itsekin kokeilla asumista siellä jos löytyisi joku hyvä työpaikka. Mielestäni keskusta on viihtyisä, kompakti, kaikki tärkeimmät on suurinpiirtein kävelymatkan säteellä. Eläkepäivät kyllä aion viettää jossakin vähän lämpimämmässä ilmanalassa.

Kaarlo

Aikoinaan ilmeisesti ennen Eestin Natoon liittymistä seurasin sotilasparaatia siellä Tallinnan vapauden aukiolla. Oli se aika tuhertamista ja tuli silloin mieleen, että Suomella oli suurvalta-armeija verrattuna Eestin silloiseen. Nyt tilanne on varmaan aivan toinen. Molemmat maat Natossa, Eesti meni silloin, kun oli mahdollista, mikä oli tosi järkevä toimi. Suomi meni Natoon Halosen, Marinin, Lipposen, Heinäluoman, Tuomiojan ja puhumattakaan viherkommareiden vastustuksesta huolimatta. Totta kai he melkein kaikki sanovat, että ovat aina kannattaneet Natoon liittymistä, paitsi olisikohan tuo ainakin Halonen ja Tuomioja vieläkin sillä kannalla, että liittyminen oli virhe. Onnea kuitenkin suuresti itsenäiselle Eestille.

mariD

Ainakin Tuomioja jaksoi viimeiseen asti länkyttää ’eurooppalaisesta yhteisestä puolustuksesta’. Tästähän on Euroopassa puhuttu jo todella pitkään eikä mitään, ei edes nopean toiminnan joukkoja ole saatu valmiiksi. Joten tuon kasaaminen olisi kestänyt pari-kolmekymmentä vuotta ehkä. Miksi rakentaa päällekkäinen kallis puolustusjärjestelmä kun Euroopalla on jo Nato. Nyt vaan kaikki eu:n jäsenmaat täyttämään se 2% velvollisuus. Edes upporikas Norja ei täytä kun muistaakseni 1,3 prossaa. Suomi täyttää sen täysin yhtenä harvoista EU-maista. Nato noin yleensä ottaen on demareille aina ollut myrkkyä.

Qroquius KadD

Ei höpöhaihattelu loppunut ole, vaan Edistyksen Erkin saksalainen puoluetoveritar kiekaisi aivopierun Eeuun omista ydinaseista:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/5791bf35-a1e6-493f-a993-22ab0c646d2a

Sellainenhan on jo, kun Ranskalla on ydinase.
Pitäisikö ranskalaisten antaa se bryssien käsiin?
Vai kenties tuon saksatytön kätösiin?

mariD

Macron tarjosi ydinasetta vajaa pari vuotta ennen Venäjän täysimittaista hyökkäystä Ukrainaan EU:n jonkinlaiseen yhteiskäyttöön. Tosiasiassa kyseessä oli Ranskan sotilaallisen profiilin kohottaminen, tai ainakin sen yritys. Muutenkin Ranska on hyvin epäluotettava kumppani. Tämä on minun mielipiteeni, mutta en luota ranskalaisiin pätkääkään. Ukrainan sotilaallisessa avustamisessa Ranska, tuo yksi maailman suurin aseviejä, on väkilukuun suhteutettuna auttanut todella vähän Ukrainaa huolimatta Macronin mahtipontisista puheista.

Ranskassa on vallalla se käsitys, että kunhan Ukrainan sota tulee kulminaatiopisteeseen ja aletaan rauhasta neuvottelemaan, rauhansopimus kirjoitetaan ilman muuta Pariisissa ranskalaisten fanfaarien soidessa. Samanlaisia lusmuja Espanja, Italia ja eritoten Itävalta.

Huru-ukko

Joskus entisessä elämässä pääsin kiertämään Eesti Vabriik Riigigokun kellarista ullakolle ja oppaana oli kyseisen paikan pääsihteeri.
Mennessä piti luovuttaa kamerat ja puhelimet aulassa vahtimestarille ja antaa kirjallinen vakuutus etten suunnittele mitään tihutyötä tai attentaattia.
Silleä oli melkoinen älämölö täyistunnossa menossa kun kiistelivät jostain, ainakin minusta turhasta. Kuten meilläkin vastaavassa paikassa. Mokomista pikkuasioista jaksetaan jauhaa tolkuttomasti.
Mutta kaikkineen, mukava kokemus.
Onnea Eesti Vabriik issevaistus päevänä.

Ilmari

Tuskin ymmärsit, mistä asiasta he kiustelivät. Tässäkin kaikki muut viron kielen sanat väärin kirjoitetut paitsi Eesti.

Rokadi

Suomi empi tosiaan Natoon liittymistä, mutta ei Viron tapaan liittymistä Neuvostoliittoon kuten se teki.
Kun Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen v. 1939, niin Viron puolustusvoimien komentaja Laidoner tuomitsi jyrkin sanoin radiopuheessaan Suomen puolustautumisen. Hän oli muutama kuukausi aiemmin sanonut Viron puolustautuvan kaikissa oloissa.

Rokadi

Kun tavaksi on tullut vaatia anteeksipyyntöjä siitä sun tästä, niin eikö olisi jo aika anteeksi pyynnnölle Virolta, että antoivat maa- ja meritukikohtansa hyökkäyksiin Suomeen?
Suomi aina pitäytyi vihollisuuksista Viroa vastaan.

Qroquius KadD

Tottahan se on, että Viron olisi pitänyt ryhtyä edes muodolliseen vastarintaan eikä antautua taistelutta.
Toisaalta Suomi ryhtyi vastarintaan osittain siksi, ettei poliittinen eliitti ollut tajunnut sodan olevan realistinen uhka.

Edelleen Viron riigivanem Konstantin Päts oli puun ja kuoren välissä liikekannallepanoasiassa:

hän oli aiemmin 1930-luvulla kukistanut ns. Vapsit, Viron vapaussodan rintamamiesliiton, joka oli muuttunut poliittiseksi järjestöksi ja kehitellyt vallankaappausta.

Qroquius KadD

Suurin osa Viron asevoimien kantahenkilökunnasta oli vapseja.
LKP olisi päästänyt heidät asemaan, jossa olisivat voineet syrjäyttää Pätsin ja perustaa sotilashallituksen.

Jälkiviisaasti tiedämme, että Pätsin ja Laidonerin olisi pitänyt antaa sen tapahtua ja paeta maasta.
Heillä ei ollut kristallipalloa.

X

Kristallipallosta puheen ollen, vaikka tänne lappaakin nuoria miehiä massoittain valmiina puolustamaan Suomea. Tänne pitäisi saada monia drone tehtaita, ryssä on päässyt niiden käytössä suoran mitan edelle ja saanut käytännön kokemusta. Suomella on hyvä mutta kuitenkin pieni armeija ja vaikka apuja saataisiin niin droneilla säästää sotilaita ja kalustoa. Niitä pitää olla käytettävissä ja paljon!

Qroquius KadD

Niinhän sitä sanotaan, että kenraalit valmistautuvat aina siihen edelliseen sotaan, ja Suomella siitä on tässä katsannossa aivan liian kauan.
Toisaalta Talvisotaankin jouduttiin lähtemään aivan liian suuressa määrin I maailmansodan opein, mutta sodan todellisuus opetti nopeasti ja opetukset omaksuttiin tehokkaasti.

Eiköhän Suomen PV:n vihreän veran äärellä ole seurattu Ukrainan sotaa tarkalla katseella, onhan se monin tavoin Talvisodan toisinto.
Mistä tulee mieleen:
mitä jos Ranska, Britannia ja ennen kaikkea USA olisivat tukeneet Suomea Talvisodassa samalla tavalla kuin Ukrainaa nyt?

No, nyt olemme liittolaisia.
Olisipa oltu 1930-luvullakin.

mustamurkku

Mitä jos …? Niin mitä jos USA ei olisi hoitanut koko örkkien huoltojoukkojen tarvitsemia asioita, kuten pensaa, aseita, ammuksia, kokonaisia junia yms. ja paljon? Niin, ja brittien ja ranskalaisten avusta vielä se, että julistivathan he sodan Suomelle -41 ja vielä itsenäisyyspäivänä (mut vasta -41). – Jos ei arkkiherttuaa olisi ”saatu” vahingossa hengiltä ja sen The great warin aloitukseen syyksi, niin koko Suomea ei olisi enää. Tai puhuisimme kaikki örkkien kieltä vähintään. Ilman eka maailmansotaa Suomea tuskin olisi. Samoin kun ilman Mannerheimia ja hänen suhteitaan Hitleriin. Ilman Aatun lähettämiä syöksypommittajia ja osasto Kulmannia, örkit olis päässeet läpi ja torjuntavoitot olisivat jääneet saamatta.

Ilmari

Ei Ranska julistanut Suomelle sotaa.

mustamurkku

Joo. Olet oikeassa. Englanti ja Ranska julistivat sen sodan Saksalle silloin heti kun Saksa Puolaan hyökkäs. Sekotin ”täysrähinään” Talvisodan, sorry siitä. Ja sen sodan Suomelle v. -41 itsenäisyyspäivänä julisti Stalinin liittolainen Winston Churschill l. brittikoirat. Olihan tietty USA myös jutussa mukana kun kerran huolsivat kaiken mitä örkit tarvitsi. USA:ta edusti rullatuolissa istuva Roosevelt. Jaltan kokouksesta on hyvä kuvakin vielä ”veljeksistä”. Näiden herrojen käsissä on kans hieman sitä syyttömien verta. ”Tosimies” Truman vielä atomipommeineen, niin mikäs maa se oikea sotarikollinen onkaan. Tää sota on oikeasti huonoa teatteria. Kuten aikaisemminkin.

mariD

Suomen armeijalla on ollut droneja jo pitkään. Olen itse onnistunut (täysin sattumalta) sellaisen harjoituksen valokuvaamaan kuutisen vuotta sitten. Tuskinpa se oli ensimmäinen kerta kun armeija niillä harjoitteli. Poliisikin on käyttänyt niitä jo useita vuosia, ainakin 6-7 vuotta ellei pidempään .Tällä palstalla on armeijan asiantuntijoita jotka varmaan osaisi valottaa kuinka ja millä taktiikoilla droneja käytetään nykyisin armeijassa mutta kaikkea ei tarvitse Suomen armeijan tekemisistä kertoa täällä julkisesti. Itse uskon, että armeija on ottanut Ukrainan sodasta todellakin opikseen, kuten hyvin monen muunkin maan armeija.

X

Dronet on must nyky sodankäynnissä, lähinnä mietityttää niiden määrä. Ukraina kuluttaa niitä todella paljon joten täälläkin pitäisi asia ottaa huomioon. Muutama tiedustelu drone ei riitä, niitä pitää olla paljon.

mariD

Olen ihan samaa mieltä mutta me emme voi tietää kuinka paljon Suomen armeijalla droneja on. Jostain muistan lukeneeni, että niitä on alettu hankkimaan massoittain. Tuskinpa armeija tässä vaiheessa tyytyy vain muutamaan tiedusteludroneen vaan niitä lienee hankittu viimeisen parin vuoden aikana Ukrainan kokemuksesta viisastuneena todella paljon. Eikä ongelmaksi muodostu edes hinta sillä ne ovat verrattain edullisia. Toivottavasti niitä myös kehitettäisiin kotimaassa. Jo siksikin, että jos se kaikkein huonoin vaihtoehto realisoituu, niitä olisi saatavilla kuin liukuhihnalta ikään.

X

Toivotaan että armeijassa asiaa seurataan, niiden käyttäjiä pitää kouluttaa myös niin että riittää. Drone on hyvä ja halpa asekäytössä.

Ilmari

Päts ja Laidoner valitsivat alistumisen täysin tietoisesti. Molemmat vietiin Viron miehittämisen jälkeen 1940 Neuvostoliittoon ja alettiin maksaa eläkettä. Heidät vangittiin vasta, kun Saksa hyökkäsi Neuvostoliittoon 1941.

Runtiti-pou

Virolla ei ollut mitään mahdollisuuksia sotia. Koko väestö olisi tapettu. Suomella oli ihan eri asema, koska Suomea suojasi sen geopoliittinen asema Ruotsin malmikaivosten ja Itämeren edessä. Saksa ei olisi antanut miehittää koko Suomea. Siksi Suomen kannatti taistella, koska NL yritti yllättäen kaapata koko Suomen.

Ilmari

Totta kai oli mahdollisuus sotia. Ei koko väestöä olisi tietenkään tapettu. Eihän niin tehty miehityksen jälkeenkään. Suomea koskeva spekulaatiosi on jotain niin käsittämätöntä, että en osaa sanoa siihen mitään

Runtiti-pou

Ainahan sitä voi sotia, mutta siinä voi käydä vieläkin hullummin kuin sotimatta jättäminen. Viron tilanne oli toivoton, kuten esim. Lennart Meri sanoi. Hän oli näreissään, kun Suomessa piruiltiin ja leuhkittiin ja syyteltiin, että miksi ette sotineet. Suomalaiset taukit eivät eds ymmärrä, että Hitler pelasti meidät. Lännelle olisi ollut eduksi Suomen täysi valtaaminen. Neuvotteluissa kesällä Länsi lupasikin koko Suman ja Baltian N-liitolle. Kuuluisassa lisäpöytäkirjassa Suomi oli vain intressipiiriä, mutta siitä sai vain ottaa tukikohdan rannikolta ja lisää maata Kannakselta. Kuten Göring sanoi Nürnbergissä, niin missään tapauksessa Suomen koko miehitystä ei olisi hyväksytty. NL tietenkin tulkitsi heti eri tavalla sopparia ja Saksa joutui painostamaan sitä

Runtiti-pou

Lennart Meri oli nimenomaan julkisesti sitä mieltä, että Viro teki oikein ja että uhreja olisi muuten tullut enemmän tai koko kansa pyyhkäisty käytännössä pois. Talvisodan aikana vielä Saksassa todettiin johtoportaan selvityksessä, että Petsamon nikkelikaivokset olivat Saksan suursodankäynnille elintärkeät

Ilmari

Lennart Meri voi olla mitä mieltä tahansa, mutta ei hän ole mikään auktoriteetti asiassa.

X

Samaa mieltä, Hitlerin armeija pelasti Suomen.

Ilmari

Ei siinä lisäpöytäkirjassa ollut mitään rajoitteita Suomen kohdalla. Omiasi höpiset.

Mikä ihmeen Länsi lupasi Suomen Nliitolle ja missä neuvotteluissa?

Runtiti-pou

Länsi yritti sotaliittoa kesällä 1939, mutta kesken neuvotteluiden Ribbentrop saapui Moskovaan. Monet ovat kyllä sitä mieltä, että tosiasiassa sotaliitto solmittiin salaa ja Saksaa petettiin yhdessä. Sen vuoksihan Puola uskallettiin uhrata, koska koko ajan oli diili suuremman ja oikean suurvallan kanssa. On olemassa asiakirja, jonka mukaan Britannian hallitus hyväksyi Suomen ja Baltian täyden miehityksen.

Iso osa nykytiedemiehistä on jo myöntänyt, että rajoituksia Saksan sopparissa oli, kuten he esim. suomalaisillekin kertoivat. Siksihän Baltiakin sovjetisoitiin vasta 1940, kun Saksa oli kiinni Lännessä. Tätä pidettiin sopimusrikkomuksena Saksassa.

Ilmari

Mitään tuollaista Britannian asiakirjaa ei ole olemassa. Suomesta ja Baltiasta sopivat Saksa ja Neuvostoliitto.

Runtiti-pou

Hautamäen kirjassa on julkaistu oikein arkistoviitekin muistaakseni ja esitetty, kuinka sen mukaan Hänen Majesteettinsa hallitus hyväksyi SUomen ja Baltian mainden täyden miehityksen. Vastaavastihan se Norjaan ja Ruotsiin lähetetty porukka 1940 sai ohjeen pysyä Torniojoen länsipuolella ja olla vastarannan venäläismiehittäjiin ystävällinen

+ULFBEHRT+

Vanha roisto, Winston Churchill lähetti useamman kerran viestin Suomen hallitukselle va vaati Suomen ehdotonta antautumista Neuvostoliitolle. Seolisi merkinnyt Suomen kansan tuhoa!

Saman tyypin toimiessa Britannian pääministerinä oli hänen johdollaan ja Stalinin vaatimuksesta Britannia julistanut sodan Suomea vastaan itsenäisyyspäivänämme 1941!

Brittihuumoria, sano!

Qroquius KadD

Mikähän tämän ehdottoman antautumisen vaatimisen lähde on?
Tuolla

https://winstonchurchill.hillsdale.edu/mannerheim-finland/

asia kerrotaan täysin päinvastoin.

+ULFBEHRT+

Parahin QK,

palaan tähän, kunhan löydän lähteen. Nyt on pakko jatkaa muuta.

Mutta roistoja ne ovat! Kysy vaikka iireiltä!

Ilmari

Ei semmoista lähdettä ole olemassakaan.

+ULFBEHRT+

Tässä kohden on hyvä muistaa tsetseenien kohtaloa, joka on yks’yhteen peilikuva oman kansamme pahimmasta uhkakuvasta. Koko Tsetsenian kansahan pakkosiirrettiin ja se pääsi palaamaan isiensä maille vasta Hrutshevin aikaan vähä kerrallaan. Sanotaan, että lähes kolmasosa väestöstä kuoli siirron aikana pakkomarsseilla, tultuaan lukituksi päiväkausiksi härkävaunuihin ilman elintarvikkeita tai lämmitystä, poltettuina latoihin ym.

Ainakin Talvisodan aikana Stalinilla oli valmiina suunnitelma Suomen kansan siirtämiseksi Kazakstaniin ja korvaamiseksi Neuvostoliiton eri alueilta tänne siirretyllä väestöllä. Kysyttyään, paljonko niitä suomalaisia sitten on, oli Stalin jatkanut: ”Vain neljä miljoonaa? Sehän on sitten helppo juttu!” tjsp.

+ULFBEHRT+

Vuonna -44 Suomen alettua neuvotella Neuvostoliiton kanssa rauhasta kirjoitti Mannerhein henkilökohtaisen, asiaa selittävän kirjeen Hitlerille. Ulkomuistista:

”Saksan kansa on suuri ja mitä hyvänsä tapahtuukin, se jää elämään. Mutta Suomen kansa pn pieni ja se voidaan tuhota kokonaisuudessaan. Siksi Suomen on päästävä irti sodasta pikimmiten.”

Ilmari

Presidentti Ilves pyysi anteeksi. Se oli hieno ele.

X

Onnittelut Viro!

X

https://youtu.be/2sAGhpiH8Ac?si=Aq5zg1r24ZJPXLh1
😂 ettei asia unohdu, Virossakin varmaan digataan näistä.

AnywayD

Vielä kun saisivat ryssät pois maastaan, ne ryssät, jotka NL sinne sijoitti venäläistääkseen väkisin.

Ilmari

He ovat melkein kaikki jo kuolleet.

+ULFBEHRT+

Valitettavasti eivät ole!

Viron nykyisestä populaatiosta noin 1/3 on venäläisiä MaTuja, joista ei virolaista saa enempää kuin näistä meidän MaTuistamme konsaan tulee suomalaisia!

Ilmari

Eivät he ole matuja. Useimmat ovat syntyneet Virossa ja tehneet siellä töitä.

Venäjällä syntyneitä ei ole enää elossa kuin enintään joku harva ja hekin kaikki ovat yli 80v

Qroquius KadD

Imperialistisen miehittäjän jälkikasvua.

mustamurkku

Ei mekään niitä tarvita missään. Ei Mykkästäkään, eikä muitakaan myyriä tai Timoshenkoja, Rottenbergejä, Paanasia yms. sikoja. Meillä on kaksoiskansalaisuus karannut käsistä viimeisen 25 vuoden aikana. Mikä on kun ei uskalla ihminen itsekseen miettiä ja ajatella? Itselleen ei kannata valehdella. Usko tai älä, mut itselles jos valehtelet, niin ”edestäs löydät”.

mariD

Onko Mykkänen venäläistä sukujuurta? Entä kuka tämä Paananen on?

Ilmari

Kai Mykkänen on saamelaissyntyinen. Hänen isänsä Jouni oli saamelainen. Kai on naimisissa venäläisen naisen kanssa.

mustamurkku

Ja äiti on Ylen rikkaus Maria Sokolow, tietty nykyinen Mykkänen.

Oh100

Tiedä sitten tosasiallisesta itsenäisyydestä EU:n jäsenenä ja suurimpana nettosaajana

chrome_screenshot_25.2.2024-8.50.21-GMT02_00
X

Suomalaiset pyörittelee vieläkin lakkia käsiensä välissä, Virolaiset hakevat rahoitusta kehittääkseen valtiotaan. Täältäkin pitäisi heitellä enemmän kehitys hankkeiden rahoitus vaatimuksia EU hun, rahoitus vaatimuksia sisään vaan!

mustamurkku

Suomalaiset odottaa viinejä maitokauppoihin.

Oh100

Toki kannattaa pyytää mutta tärkeämpää on vastustaa EU:n järjettömiä ”direktiivejä”. Esimerkiksi

▪︎Alvin alarajahuojennuksen poisto
▪︎Ennallistamisasetus
▪︎Next Generation Fund
▪︎New Green Deal

Ja kaikesta tärkeintä on erota EU:sta mahdollisimman pian.

EU-hirvio
+ULFBEHRT+

Kerhoon kannattaa kuulua, jos siitä on jotakin hyötyä.

Kerhoon ei kannata kuulua, jos siitä koituu vain kuluja ja velvoitteita.

X

https://youtu.be/9eBXJC-Eb54?si=lpNRP-_MimupSnP-
Lahjani Virolaisille! Ja vähän muillekin.

mariD

Virolaiset kyllä tietävät muslimien perusaikomukset ja juuri siksi heihin ei Tallinnan kaduilla juurikaan törmää. Vihervasemmisto tuomitsisi videon laita-oikeistolaiseksi propagandaksi ja Rasmuksen tasolla olevat pennut rasismiksi. Järkipuhe niihin jotka tänne tai minne tahansa haittamaahanmuuttoa haluavat, se ei tehoa vaikka kuinka luettelisit faktat pöytään, he kääntävät kaiken ylösalaisin.

Olen vaikka kuinka monta kertaa ihmetellyt että mikä hlvetti se sitten on mikä tehoaa…

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
X

Niinpä. Aion jatkaa tiedon levittämistä minkälainen rauhan ”uskonto” pohjimmiltaan on. David jauhottaa niitä hyvin, tutkii ja perustelee siten etteivät voi kiistää. Ainoaksi keinoksi jää lapsellinen vaahtoaminen ja väkivaltainen käytös. Oikea rauhan uskonto, just joo.

Qroquius KadD

Ei viherkommunisteihin tehoa mikään järkipuhe, koska ne HALUAVAT islamisaation tuhoa ja hävitystä.

Osa niistä on vaikea-asteisia narsisteja, jotka kuvittelevat voivansa hallita muslimijätkiä tai leijua kaiken tuhon yläpuolella jumalattarellisen koskemattomina.
Toiset taas haluavat päästä alistumaan haaremihuoriksi tummalle, tuliselle ja ihanan väkivaltaiselle arabisoturille, joka on osoittanut miehuutensa orjuuttamalla suomimiehet.

On joukossa tietysti myös Hyödyllisiä Idiootteja, jotka kerta kaikkiaan vain eivät käsitä.

X

Islam on syöpä.

mehtätie laijasta

Virolaisten itsenäisyys on suurin myönteinen poliittinen voima,
kokemuksena elämässäni,- tähän asti.- sopimattoman isot Onnen toivotukset
pienen kansan unelmien rakennukseen….