Ramadan alkaa – mitä vääräuskoisen kafirin tulee tietää iftarista?

Ensi maanantaina 11. päivä lyödään taas tulille kuukauden kestävä islamilaisen maailman ramadan-paastokuukausi. Miten vääräuskoisen kafirin, joka sattuu asumaan monikulttuurisessa lähiössä, pitäisi suhtautua ramadaniin?

Kafir tarkoittaa arabian kielessä vääräuskoista ja likaista ei-muslimia (Monikossa kuffar). Tätä käytetään yleisesti uussuomalaisten ja -ruotsalaisten keskuudessa, kun puhutaan kantaväestöstä. Iftar taas tarkoittaa sitä mässäilyä, joka alkaa auringon laskettua.

Ramadanin aikaan muslimit ovat pätkäpaastolla, joka tarkoittaa, että auringon nousun ja laskun välisenä aikana päivällä ei syödä, juoda eikä runkata. Heti kun aurinko laskee, niin muslimeilla on tapana kerääntyä huoneistoihin tai kerrostalojen pihoille mässäilemään pitkälle aamuyöhön. Meteli on kovanpuoleista kun kymmenet iloiset ihmiset mättävät iftaria suuhun.

Kerrostaloissa on tapana pöngätä alaovi auki ja pitää huoneistojen ovia avoinna käytäville, jotta vierailijat pääsevät vapaasti kulkemaan talosta taloon. Tämä kuuluu kulttuuriin, eli vieraillaan useissa taloissa haukkaamassa välipaloja.

Tällainen toiminta ärsyttää vääräuskoista. Miten vääräuskoisen sitten kannattaa toimia tässä tilanteessa? Tässä muutamia ohjeita, joita itse olen päättäväisesti noudattanut silloin, kun talossa on ollut monikulttuurisuutta.

On pidettävä kiinni hiljaisuudesta, joka on yleisimmin klo 22.00 – 07.00 tai sinne päin. Kun itse takavuosina asuin kerrostalossa, jossa tätä iftaria vietettiin iloisesti mölyten, sain vittumaisen miehen maineen.

Nimittäin kävin aina kun mahdollista ottamassa pöngän alaovelta pois. Kun mölyävät keharit kävivät taas vetämässä käytävämaton alaoven pöngäksi, niin tepastelin muina miehinä paikalle ja vedin maton takaisin sisälle ja ovi lukkoon.

Niin ikään kun huoneistojen ovet jätettiin käytävälle auki, ja se mölinä kaikui ympäri taloa, niin kävin aina sanomassa vittumaisen pistävästi SSSssshhhh! Hiljaa! Olkaa hiljaa! Ihmiset haluvat nukkua!

Jos pihalle kertyy mölyäviä säkkejä ja pyjamamiehiä, niin soittoa vaikka poliisille. “Meidän pihalla on jokin häiriöporukka, on hiljaisuus ja pitävät älämölöä. Ei pysty nukkumaan.” Kytät sitten käyvät paikan päällä laskemassa porukan juhlatunnelmaa. Saattaapa sieltä sihahtaa hampaiden välistä: “Rasistit!”

Sama, jos alueella on joku kellarimoskeija. Kertyvät usein siihen pihalle mölyämään. Ei muuta kuin puhelin käteen ja 112.

Kun näitä vain jaksaa toistaa, niin kyllä se lopulta menee perille ja vaihtavat paikkaa, koska haluavat viettää kuitenkin sitä ramadaniaan omiensa kesken, vaikka väkisin. Vääräuskoisen kannattaa siis olla tylyn kohtelias, eikä antaa periksi missään. Kannattaa vedota taloyhtiön hiljaisuuteen ja siihen, että aamulla pitää mennä töihin.

Näiden vinkkien kera: hyvää ja hiljaista ramadania vääräuskoisille kuffareille.

 

Subscribe
Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Grillikausi

Yksi varma juttu on grillaaminen. Vaikka ei muuten hotsittaisikaan grillailla niin ei muuta kuin grillit kuumiksi ja paljon lihatuotteita tuoksumaan. Kyllä se siitä sitten.

Mikko Mansikka

Itselläni on myös vanha ramadanperinne valmistaa käristemakkaroita ja meetvurstinsiivuja kuumalla valurautapannulla päivisin.
Tuuletus pitää myös järjestää niin että herkullinen sianlihan ja hevosenlihan tuoksu leviää koko taloon rappukäytävää pitkin.
Asunhan muslimi ja neekeritalossa joten kunnioitan omalla tavallani heidän perinteitään.

Boltteri

Lidl voisi myydä juhlallisia makkarakransseja joita voi laittaa ulko-oviin roikkumaan, juhlistamaan tätä hienoa aikaa.

Ilmari

Ja mieluiten makkaraa, kun siinä on sianlihaa.

japadappaduu

Täällä nuo nyt juoksee pihalla mölyämässä kaiket yöt muutenkin.
Mustakaaput raahaa jopa ihan pikkulapsia kadulla 3-4 aikaan yöllä.
Täällä oli toistakymmentävuotta kerrostalon alakerrassa somalikauppa, jos jotain hyvää on tapahtunut niin se on se että se lopetti juuri viimein.
Mutta jos olisi veikkauskohde, niin ei olisi suuri kerroin sillä että siihen tulee seuraavaksi joku halal kauppa?

Tare

Ovat päivällä syömättä ja yöt vetävät kaksin käsin ruokaa naamaan, vittu en ymmärrä miksi tätä sanotaan joksinkin helvetin paastoksi. Voiko idioottimaisempaa tapaa olla jonkun taikauskon takia.

Fatwantarkistaja

Paskalle haiseva imaami päättää milloin on pimeää, Allah ei mahda sille mitään.

Arafat

Hyvää ramadania

Putin

No ei sitten mitään tarvitse tietää näiden juutalaisten touhuista.

Sivistynyt

Ramadan on iloinen tapahtuma, mutta sehän on vain muslimien juttu.
Ehkä tuleva juhla saa kirjoittajat jakamaan iloaan islamin iloista.

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17697487/listataan-kaikki-rosvot#comment-126357189
Vaikkapa useammalla nimimerkillä. 😃

Sivistynyt
HerneNenässä

Joku juhlija veti herneen nenuunsa?

HerneNenässä

Moktarilla on satoja nimimerkkejä eri mestoilla.

Qroquius KadD

Talossani ei asu ählämejä.
Onneksi.

Näyttää siltä ettei P.T.Kankaankaan nykyisessä talossa asu, kun hän on taas alkanut jakaa hyviä neuvoja mennä ählämien nenän eteen schichischemään ssssccchhhh;
Ruotsissa nämä neuvot loistivat poissaolollaan.