Gallup: Vietätkö ramadania vai et?

Mitä raati on mieltä päivän gallupista? Vietetäänkö ramadania vai ei? Vai ollaanko vähän kuin savolainen, että ottia tuota? Vastaa ja vaikuta.

Aiotko viettää islamilaista ramadania?

  • En (80%, 326 Ääntä)
  • Ottia tuota (14%, 57 Ääntä)
  • Kyllä (6%, 25 Ääntä)

Ääniä yhteensä: 408

Loading ... Loading ...

 

Subscribe
Notify of
guest
144 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
mariD

No en helvetti soikoon vietä enkä tule koskaan viettämään.
Maldita sea, qué encuesta loco!

Huru-ukko

Mitä lie dania se mitä vietän. Syön kun on nälkä, juon kun on jano ja ihan kaikkea mitä suu kutsuu ja aivan mihin aikaan vorkaudesta tahansa. Auringonnoususta auringonlaksuun ja kaikkina aikoina siinä välissä jos satun hereillä olemaan. Unissa kävelyä ja syömistä en ole vielä opetellut. Ei ole tarvetta moiseen urheiluun.

Tapio Suhonen

Yo tampoco…

mariD

Suena bien para mí. Sólo los locos y los musulmanes celebran el Ramadán. Pero, sabes qué? Todos los musulmanes están jodidamente locos! Gentes de la chingadas y retrasadas que deberían mantenerse fuera de la Europa y Finlandia, sí?

Nuo kyllä-äänet ovat takuulla ihan vitsillä heitetty tai sitten täällä on muslimilukijoita. Todennäköisesti ne samat alapeukuttajat jotka hilluu alituiseen PT-Median kommenttipalstalla pilaa myös nämä gallupit sotkemalla tulokset.

Tosin tämän gallupin ideaa en oikein ymmärtänyt. Ehkä Paavo heitti vähän vitsillä koko kyselyn.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Putin

Voi se olla että nämä kyllä äänet on totta. Minäkin seuraan monia eri alustoja.
Sieltä saa hyvän käsityksen ihmis-oletettujen henkisestä mielen tilasta ja kun nämä asiat yhdistää nykyiseen mailman tilanteeseen niin alkaa ”kuva” kirkastua.
Suosittelen lämpimästi ottamaan asioista selvää muualtakin kuin esim. läntisen vastuullisen median kautta ….ei kaikki ole vale-uutisia.
Tuolta voi esim seurata miten sodassa oikeasti menee.
YouTube Military summary Ukraina.

Putin

Que putas? Miksi pitää Espanjaa joka väliin työntää???

Putin

Ya estáis condenados a la destrucción. La única posibilidad de sobrevivir a esta maldita situación sería el colapso de Europa……. vai mitä???

Huru-ukko

Vai mitä häh? Miksi tulet tänne ”elvistelemään” kääntäjän avulla jollain epsanajn kielellä? Jos mari muutaman sanan espanjaa heittääkin se suotakoon hänelle, äidinkieltään puhuu. Vaan onahn se tietysti hienoa että putinin trollitehtaalla jotenkin osataan kuukkelin kääntäjää käytää…………..

Putin

Keskity Huru -ukko olennaiseen. En minä pahalla tuota pistänyt.
Minulla on huonoo tuo Espanja vielä mutta kyllä se siitä kun täällä Torreviejassa saa opiskella ilmaiseksi 6 tuntia viikossa.

Putin

Tuo käänös oli minun Ukrainalaisen naapurin tekemä.

mariD

Itsehän sen espanjan minun kanssani ensimmäisenä aloitit. Opettele nyt siellä Torreviejassa ensin maskuliini – ja feminimuodot. Ne menee sulla sekaisin jatkuvasti. Kuten naurettava ”mujer peludo si”. Mitä helvettiä tuo ’si’ tuossa lauseessa tekee? Tiesitkö, että sillä sanalla on kaksi eri tarkoitusta ja heittomerkki määrittelee merkityksen.

Ja termiä ’mujer’ käytetään hieman vanhemmista naisista kuin minä. Oikea muoto olisi ollut ’la mujer peluda’. Ota opiksesi ilmainen oppitunti.

Putin

Kiitos ja tosi syvä kumarrus että korjasit tuon .Yritän olla ensi kerralla tarkempi mikäli mahdollista mutta kun on huonoo tuo Espanja vielä ja täällä vietetään naisten päivää tuon Ukrainalaisen naapurin kanssa niin arvaat varmasti että Vodkaa menne ja paljon….
Anteeksi vielä kerran.

mariD

Kieli kirjoitetaan suomeksi pienellä, eli espanja. Kun puhutaan jonkun maan kansalaisista, käytetään pientä etukirjainta eli ”ukrainalaisen naapurin”.

Sikäli kuin anteeksipyyntösi ovat vilpittömiä, saat anteeksi.

Minulta palaa pinna hyvinkin nopeasti mutta lepyn vielä nopeammin.
Jos lopetat kanssani ilveilyn niin minun puolestani asia saa jäädä tähän.
Ehkä voimme jopa joskus keskustella ihan asiallisesti.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Putin

Minä aina kirjoitan maan nimet isolla, oli se sitten väärin tai ei.
Koska niiden pitää erottua.
Ei millään pahalla oletko äidin kielen opettaja?

mariD

En ole, mutta arvostan kumpaakin äidinkieltäni. Jonkun asian erottaminen tai esim kirjoittaminen pienellä alkukirjaimella ei ole mikään respektijuttu vaan oman äidinkielen kunnioittamista. Ja se, että yrität isolla alkukirjaimella erotella jotain, se sekoittaa lukijan ja parhaassa tapauksessa koko kontekstin. Et kai halua tulla väärinymmärretyksi? Tähänkin saakka olet tehnyt itsesi tiettäväksi kovin motivoidusti.

Putin

Kiitos enhän minä sinun karvoistasi mitään tiedä,mutta kirjoitin tuon niin kuin kuulin …Sorry

mariD

Olet mulle aika häijyjä viestejä laitellut mutta samalla mitalla olen laittanut takaisin. En ota paskaa niskaan keneltäkään, etenkään sinun kaltaisiltasi tyypeiltä jotka eivät kykene järkevään keskusteluun.

Jos jotain Maracaibon kaduilla opin niin sen, että anna takaisin jos sulle vidduillaan, jos et tee niin, sinulle vidduillaan aina.

Putin

ANTEEKSI jookos.

mariD

Joo kuten sanoin, anteeksipyyntö hyväksytty, mutta tietyllä varauksella. Jos et enää ärsytä minua, niin meistä saattaa tulla jopa kaverit. Ehkä ei nyt maailman parhaita kavereita mutta kuitenkin sellaiset kaverit jotka saattavat joskus jopa innostua jutella fiksuja.

Nyt meikä lähtee uimaan. Täällä on mielettömät aallot koska pohjoisesta tulee mukavan kova lämmin tuuli. Lämpömittari helähti tänään +24:ään. Sen jälkeen katselemaan Formuloita, alkaa tunnin päästä meidän aikaa. Muslimimaasta tulee kisa, Saudeista siis, mutta rata on aivan uskomattoman jännittävä, sellainen kapea ränni jossa nopeudet nousee lähes 350km/h.

Yritetään nyt sitten molemmat käyttäytyä, eikö niin?

Putin

Joo formula rintamalla ei mitään uutta ..Verstappen ja jne..Kesäkuussa mennään katsomaan Barsaan jos maailma on vielä pystyssä. En kyllä ymmärrä miksi seuraan vielä näitä vihreän siirtymän kisoja. Ennen oli sentään V10 ja V8 oi niitä aikoja ja saundeja
tässä rupee vanhalla jo seisomaan kun muistelee niitä aikoja.
Aikoinaan tuli kierrettyä ympäri Eurooppaa kun poikani ajoi karttingia kai se sama jännitys on jäänyt päälle.

mariD

Täytyy myöntää, että olen kanssasi samaa mieltä noista vanhemmista F1-autoista, siis kun oli vielä V8 ja V10. Nykyään niissä on äänet kun skootterissa.

Putin

Täällä tulee vettä vähän väliä ja lämmintä 17astetta .No nyt kun formelit on nyt katsottu niin vois lähtee pelaamaan Snookkeria
Hyvää naisten päivää
Mari

mariD

No mutta kiitos. Minä kun luulin että se naistenpäivä meni jo, mutta se onkin vasta sunnuntaina. Täällä aikovat sulkea muutaman vilkkaan kadun, järjestävät jonkun naistenpäivän paraatin. Niinkin vilkas katu kuin Luis Morote suljetaan, se tulee aiheuttamaan muille kaduille jättiruuhkan. No, täällä on kaikenlaista karnevaalia jatkuvasti. Santa Catalinan puisto on karnevaalien luvattu puisto…ja juoppojen.

X

Hola!

Putin

Hola tipo

mariD

Hola cabeza bola! Hah…kunhan vitsailen.

Joppos123

Aina ollut haaveena jossain vaiheessa opiskella Espanjan kieltä. Se nyt kuitenkin on yksi suuria maailmankieliä.
Nyt taipuu savon lisäksi Englanti ja Ruotsi. Saksaa ymmärrän luettuna aika hyvin mutta en juurikaan puhu.
Noi kansalaisopistojen espanjankurssit menee aina samantein ja itse en välitä kieliopista vaan käytännön taidosta.
Kieliopin kautta ei opi yhtään mitään on minun motto.
Ruotsin opin kun asuin siellä aikoinaan riittävän pitkään ja sopivassa iässä.
Englanti tuli duunin kautta.
Eiköhän tuo espanjakin tarttuisi kun vaan lähtisi puhumaan ja käyttämään.
Sanotaan, että ei voi samaan aikaan olla sekä kielellisesti että matemaattisesti lahjakas ja se pätee minuun.
Vieraat kielet tarttuu.

Putin

Sanoisin omasta kokemuksesta että, helpompi kieli ymmärtää kuin puhua.
Jos olet Espanjassa paikalisten kanssa jutuissa ,osasitpa sitten tai et Espanjaa
aina löytyy yhteinen sävel… näin se vaan menee. Espanjalaiset on ystävällistä porukkaa

Joppos123

Tätä juuri tarkoitan.sen kielen oppii vähän kuin elämän sivussa. Näin opin aikonaan Ruotsin kielen ja edelleen puhun sitä sujuvasti västmanlandin murteella.

mariD

Totta. Jos on mahdollisuus olla vieraskielisten ihmisten kanssa paljon tekemisissä, siinä oppii väkisinkin. Välttämättä kovinkaan monella ei ole sitä mahdollisuutta, siksi varmaan nuo kansalaisopistojen kielikurssit ovat aina täynnä. Niissä oppii perusteet jos viitsii keskittyä mutta ei juuri muuta.

Putin

Auts!

X

Helppoa toi Espanja, sanoo vaan jotain niin sillä on niin paljon eri merkityksiä että aina joku osuu. Amazing! Tietysti vähän haasteita tulee kun toinen vastaa..että wtf.. 😏

mariD

No miten sen nyt ottaa. Espanja on hieman erilaista jokaisessa maassa missä sitä puhutaan, siksi on kehitetty ns yleisespanja eli kasteljaano. Näin siksi että kaikki eri maissa asuvat espanjankieliset ymmärtäisivät toisiaan. Ja joka maassa on jumalaton määrä slangisanoja, pelkästään Venezuelassa niitä on tuhansittain, Meksikossa vielä enemmän. Suosittelen, että ette lähde vähän espanjaa opiskeltuanne Meksikoon sitä esittelemään. Siellä syntyy helposti väärinkäsityksiä kun käytätte sanaa ’madre’. Kannattaa pidättäytyä sen sanan käyttämisestä kokonaan, voi tulla kunnon sakinhivutus. Ne on hyvin tarkkoja siitä ettei äitiä loukata vaikkei se ollut edes alunperin tarkoitus. Pitää tietää todella oikeasti tiedä mistä puhuu jos meksikolaisten kanssa käy keskustelemaan.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Joppos123

Äläs nyt Mari heti lyttää. Kai vanhat jätkät voivat halutessaan oppia ainakin ne alkeet?
Ei mitään ” plata tai puta.” ?

mariD

Ei ollut tarkoitus lytätä, ei todellakaan! Tarkoitin vain, että espanjan kielioppi on aika kiharainen. Se kannattaa, no ainakin alkeet opetella. Persoonapronomineja on todella iso määrä ja se on se mistä kaikki on mulle aina sanoneet et ”miksi niitä pitää olla niin paljon, miksei voi olla sillai niin kuin englannissa ihan muutama, mutta kun niitä on espanjassa niin hirveän paljon”. Kannattaa opetella edes jotenkuten, voi konteksti mennä sekaisin eikä toinen enää ymmärrä mistä puhut. Sitten on vielä lisäksi sanonnat ja fraasit. Kerran olin trekkaamassa ja päädyin Isletan vuoren huipulta merenrantaan. Valtavat aallot iskivät pystysuoraan kallioon ja sain siitä pienen idiksen, kirjoitin pikku värssyn, laitan tähän vain loppusanat siitä. Mitä nuo sanat tarkoittaa?

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
mariD

Prkl, kirjoitusmerkit loppui kesken, eli tässä: ”cada ola que se lleva todo lo malo”. Tää on nimenomaan kielikuva jonka voi helposti kääntää sana sanalta, mutta kielikuvia on joka kielessä ja niitä on hyvä hallita tietty määrä. Esim englanninkielistä tv-ohjelmaa on helpompi katsoa kun tietää mitä niiden kielikuvat tarkoittaa.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Putin

2020 tuli käytyä floridassa missä valta kieli taitaa olla Espanja.
Niin silloin jo huomasin heidä espanjan kielen, sanoisinko eri sävyt.
Floridassa puhutaan enimmäkseen slangi espanjaa.

mariD

Floridassa on sukua joten on tullut käytyä muutama kerta. Nythän on niin, että espanjaa puhutaan murteella ihan joka paikassa. Kirjakieltä ei puhuta missään paitsi tietenkin uutisissa, sanomalehdissä jne. Täällä Las Palmasissakin on oma murteensa joka hassulla tavalla muistuttaa hieman Kolumbian ja Venezuelan eri murteiden sekoitusta. Kun porukka tilaa täällä juomaa, ei ne sano bebida vaan lata. Myös carro on rantautunut cochen tilalle, osittain ainakin.

Eihän Suomessakaan kirjakieli ole käytössä kuin mediassa. Jos oikein muistan niin Saksan Hannoverin kaupungin murre oli nimenomaan saksan kirjakieli. Mikä on itse asiassa aika hassua, mutta tähän olen jäävi sanomaan mitään kun en juurikaan saksaa osaa.

Putin

Joskus aikoinaan kun oltiin Lievestuoreella karting kisoissa niin yksi jyväskyläläinen tyyppi kehui että heillä puhutaan Suomen puhtainta kirjakieltä???

mariD

Ainahan tyyppejä löytyy jotka kehuu kaikenlaista. Minun tietääkseni missään paikkakunnalla Suomessa ei puhuta puhdasta kirjakieltä. Itse asiassa, kukaan suomalainen ei puhu sataprosenttisesti puhdasta kirjakieltä, täytyy olla vähintään joku suomen kielen professori jotta pystyisi siihen. Eivätkä hekään välttämättä pysty. Espanjan kirjakieli, eli jo aiemmin mainitsemani kasteljaano tai suomeksi kastilia (Etelä-Amerikassa sitä kutsutaan usein termillä ’libro’) on aika yksinkertaista, mutta ei sitä kukaan missään puhu. Se on kehitetty vähän samalla periaatteella kuin mandariini – kiina. Eihän pohjois-kiinalainen ymmärrä etelä-kiinalaisen puheesta yhtään mitään joten siksi siellä on kehitetty sellainen yleiskieli. Espanjan kielen tapauksessa on vähän sama juttu.

mariD

Olen jäävi sanomaan kuinka helppoa se on mutta meillä oli Maracaibossa aikoinaan kodinhoitaja joka oli puoliksi italialainen. Häneltä opin lapsena italian kielen josta olen ikuisesti kiitollinen. Italia on espanjaa paljon simppelimpi kieli, pronomineja ei ole niin paljon ja muutenkin se on, no simppelimpi. Iso plussa on se, että italia auttaa hurjan paljon latinan ymmärtämisessä. Itse ymmärrän luettuna latinaa oikein hyvin, mutta en kykene kyllä mitään keskustelua virittämään sillä kielellä. En kyllä tajunnut mitä tarkoitit, että sanoo vaan jotain niin sillä on niin paljon eri merkityksiä, että joku aina osuu..? Entä jos sanoisin ”en boca cerrada no entran moscas”? Mitäs tuumaisit?

Qroquius KadD

Oliko tuo se varoitus olla hölisemättä turvallisuusluokitelluista asioista syystä, josta ne on turvallisuusluokiteltu?

X

Parempi kun ei tiedä salaisiksi luokiteltuja asioita niin niitä ei voi hölistä unissaan tai ajatuksissaan tai ajattelemattomuuttaan..

mariD

Tavallaan, joo. Mietin mikä olisi sopiva suomenkielinen vastine sille enkä keksinyt parempaa kuin ”vaikeneminen on kultaa”. Sana sanalta käännettynä tuo tarkoittaa ”suljettuun suuhun ei lennä kärpäsiä”, mutta eihän se suomeksi toimi oikein mitenkään.
Entäs tuo ”cada ola que se lleva todo lo malo”? Pakko vähän brassailla koska se on itse kirjoittamani värssy, tai loppuosa siitä. Vaikea keksiä kuinka sen kääntäisi suomeksi, mutta loppujen lopuksi se onkin aika helppo: ”jokainen aalto oloa parantaa” tai vaikka ”joka aalto tullessaan tuo paremman olon”. Koko värssy menee näin: realmente amo el mar, siempre ha tenido un curativo sobre mí, cada ola que se lleva todo lo malo = todella merta rakastan, on sillä aina ollut parantava vaikutus minuun, joka aalto tullessaan oloa parantaa”.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Qroquius KadD

Ma merta rakastan niin paljon
Se vaikuttanut minuun aina parantaen on
Joka aalto myötään huuhtoo kaiken pahan pois.

X

😰 Lähinnä meinasin että kun laittaa Espanjan sanan kääntäjään niin tulee rivi eri merkityksiä sille. Salaisia juttuja en kyllä usko paljastavani.

mariD

Ymmärrän. Se kääntäjä selittää ne eri kontekstit jotka on hyvä opetella. Jos sanon regresé ja volveré niin kummatkin periaatteessa tarkoittaa samaa asiaa, eli tulen takaisin tai palaan (heittomerkki ilmaisee tässä tapauksessa futuuria, toisissa sanoissa se on imperfekti, se esiintyy myös erisnimissä ja joissakin substantiiveissa). Mutta molemmille sanoille on oma kontekstinsa johon ne kuuluu. Siksi se kääntäjä näyttää niitä esimerkkejä. Niitä kannattaa lueskella.

Qroquius KadD

En vietä, vaan syön silloin kuin haluan, nukun enimmäkseen yöllä sen minkä pystyn nukkumaan ja alkoholiakin minä juon.

MattiSD

Allah onkin melkoinen superjumala kun se ei näe kun alamaiset syövät piilossa pimeässä. Meidän Jumala sentään tuhoaa kaupunkeja ja muuttaa ihmisiä suolapatsaiksi. Revi Allah siitä. Voisi kyllä hommata Allahille pimeännäkölasit, pääsisi kurittamaan kurjia muslimeita.

Suomi Finland

Ramadan on kyllä jotain sellaista, jonka viettäminen jää tässä elämässä tekemättä. Kannustan toki viettämään sitä Lähi- ja/tai Kaukoidässä. Täällä voi jättää vähän vähemmälle kaikin mokomin.

Last edited 1 kuukausi sitten by Suomi Finland
mariD

Minä kannustan muslimeja luopumaan jälkijättöisestä uskonnostaan ja alkamaan elämään normaalien ihmisten tavoin. Olen muuten juuri kaupungilla syömässä ystävän kanssa ja vastaan tuli parikin kertaa muslimimuijia rätit päässä. Ne ovat yleensä varakkaista öljymaista tulleiden vaimokkeita. Täytyykin alkaa vakoilemaan syökö tai juoko ne päiväsaikaan. Käräytän ne jollekin mullahille jossa saan ne kiinni. Jokohan tästä saa fatwan…?

mariD

*jos saan ne kiinni

Putin

Mari hyvä minä tiedän että nämä apinat käyttäytyvät ”verhon” takana kuin länsimaalaiset, Setäni oli aikoinaan rakentamassa Tobrukin satamaa Libyassa kertoi paljon tarinoita sieltä esim: tästä ramadanista.. joo karva käpälällä oli pinna kireellä päivällä ruokatunnin aikaan kun, väärä uskoiset söi ruokalassa ja itse joutuivat rukoilemaan. Iltasella pistettiin verhot eteen ja valot himmeeksi niin Allah ei nähnyt kun rietasteltiin
Oli siellä Libyassa hyvääkin.
Nolla verotus
Polttoaine melkein ilmaista
Perheen perustamiselle maksettiin tuki muistaakseni 20 000 dollaria
Jos halusit viljellä maata sait tilan ja rahaa viljelyn aloittamiseen + auton
Valtio tuki siellä kaikea. Koska Libyalla oli rahaa öljystä.

mariD

Tiedän, että monet muslimit eivät pahemmin välitä kurinalaisesta paastosta. Olen itsekin käynyt muslimimaissa, hyvinkin tiukissa kuten Kuwaitissa. Olen myös tutkinut heidän kuu-uskontoaan 14-vuotiaasta lähtien. Luin Koraanin kannesta kanteen, se oli aivan järkyttävä urakka, mutta oli tehtävä jotta tietäisin mistä siinä on kyse. On se bensa lähes ilmaista Venezuelassakin, edelleen. Eikä siihen ole tarvittu islamia. Libya oli muslimimaaksi aika kehittynyt. Gaddafi oli perverssi ja narkomaani, loppua kohden ukko sekosi kokkeliin niin, että veti sitä päivittäin. Ja sieppautti kouluista 12-vuotiaita tyttöjä. Salaisen palvelun miehiäkin etoi koko äijä. Tytöt pakotettiin ottamaan kokaiinia ja heitä pidettiin Gaddafin henkilökohtaisessa bunkkerissa vankina kunnes hän potki ne ulos ja haki uusia.

Runtiti-pou

Huomaamme tästäkin, kuinka juutalaiset vihasivat Gaddafia. Gaddafi oli suuri ja suosittu johtaja, joten hänestä valehdellaan lähes yhtä paljon kuin Hitleristä

mariD

Gaddafi oli pedofiili joka tykkäsi maata nuorten alaikäisten tyttöjen kanssa ja sinä puolustelet tuollaista tyyppiä…Niin no, Gaddafihan käyttäytyi kuten kunnon muslimin pitää käyttäytyäkin, eli harrastaa seksiä mahdollisimman nuoren tytön kanssa. Onhan niillä se Muhammed-hahmo jolla oli se lapsivaimo, mutta puolustele sinä vaan pedofiilia.

Runtiti-pou

Mistähän Memristä nuo pedarijututkin on luettu? No väittihän jokainen valtamediakin Jörg Haiderin olleen homo ja homoklubilla ja ajaneen issa kännissä itsensä kuoliaaksi. Ihmiset eivät ymmärrä, kuinka paljon lehdet ja uutiset valehtelevat

Runtiti-pou

Ja se tarina Francon julmuudetaskin muka upposi sinuun mitä en itse usko. Vaikutat agendatyypiltä

Runtiti-pou

Olisi ehkä terveellistä minulle. Olen lihonut tässä talven aikana

X

On muuten pirun vaikea karistaa liikakiloja, tulee helposti eikä millään pois. 😰

Qroquius KadD

Lihakset tulevat ja menevät, mutta läski on ikuista.

X

Joo ja kun laihduttaa niin ekana lähtee ne lihakset, ei oo reilua. 🤬

mariD

Sehän on yhtä helppoa kuin antaa sompanssille Suomen kansalaisuus – kulutat vain vähän enemmän kaloreita kuin mitä syöt. Vältä vaaleaa leipää, vaalea pastaa ylipäätään kaikkea missä on huonoa hiilihydraattia. Se vain kerää nestettä kehoon ja turvottaa. Suosi täysjyvää ja vältä alkoholia, tosin jos klikkaatte tähän viestiin liittämäni kuvan jonka otin tänä iltana, voi alkaa tekemään mieli pikku naukkua. Melkein lyön vetoa ettei teistä kukaan ole nähnyt Euroopassa viskiä myytävän tuohon hintaan ja vielä noin isoja pulloja. Olen jättänyt kuvaan exif-tiedoston josta selviää tuon kaupan osoite, kellonaika, päivämäärät, kameran asetukset jne siltä varalta jos joku teistä sattuu olemaan tänne päin lähiaikoina tulossa niin ei muuta kuin ostoksille.

Screenshot_2024-03-08-23-51-09-20_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6
mariD

No niin, tännehän on taas tullut kahden megabitin raja kun se aiemmin oli 5 megabittiä joten jouduin ottamaan screenshotin joka tietenkin poistaa exit-tiedoston, mutta voin kertoa kadun nimen josta tuo pikku puoti löytyy ja se on Calle Doctor Miguel Rosas.

Qroquius KadD

Olisikin noin helppoa niin kukaan ei olisi läski.

mariD

Kyse on tahdosta, ei helppoudesta. Omasta halusta ja tahdonvoimasta. Ei riippuvuuksistakaan pääse eroon ellei sitä itse tosiaan halua. Onneksi luoja, luonto, Jumala, allah, Buddha teki minusta solakan naisen joten ei tarvitse tahdonvoimaa käyttää, paitsi nyt vatsa pullottaa, mutta hyvästä syystä. Mitäs mieltä olit viskien hinnoista? Tuletko hakemaan putelit pois, voin skoolata puolikorkillista kanssasi tuossa lähistön Catalinan puistossa.
Tunnetko noita merkkejä? Onko ne jotain kuraa? Ainakin ne ovat espanjalaisvalmisteisia, eli todennäköisesti kuraa.

Veromedia on ylen Epäluotettava

Oooooh, teenköhän nyt taas turhan nopean johtopäätöksen (näistä saan moitteita): onneksi olkoon Mari!!!

Ja sitten yleisen tason muistutus, joka EI koske maria:

Minuutissa syntyy 140 LISÄihmistä maapallolle (kukaan ei kuole vastaavasti).
Ja meillä panikoidaan ihmisen aiheuttamasta ilmaston muuttumisesta.
Johtopäätöksiä ei ole osattu tehdä.

Runtiti-pou

Nihminen ei aiheuta ilmastonmuuosta, joten sikäli ei mitään väliä

mariD

Lämmin kiitos.

Olen itsekin monien muiden tavoin kirjoittanut kuinka järjettömän typerää on roudata kehitysmaista ihmisiä Eurooppaan jossa näiden hiilijalanjälki moninkertaistuu verrattuna siihen, että pysyisivät kotimaissaan.

Mutta kun vihervasemmiston narratiiviin kuuluu se, että ihmisoikeudet menevät kaiken muun edelle, näköjään myös ilmastonmuutoksen sekä kansallisen turvallisuuden.

En halua missään nimessä kannustaa väkivaltaan enkä väkivaltafantasioida, mutta joku Stalinin kaltainen tyyppi olisi hoidellut vihervasemmiston ajat sitten pois Maan pinnalta häiritsemästä käytännön asioita.

Qroquius KadD

Mitä ihmeen kamaa noissa pulloissa oikein on?
Googlettamalla ”Guanije whisky” ei löydy mitään.
Enpä taitaisi itse ostaa tuota.

mariD

Sitähän tässä olen itsekin ihmetellyt. Ja 30 volttista tavaraa. Oliskohan nyt niin, että liikkeen kauppias on itse luokitellut nuo viskiksi ja kirjoittanut sen tussilla tuohon paperiin hinnan kanssa. Todellisuudessa tuo jotain väkevää katkeroa tai muuta vastaavaa juomasekoitusta.

En ole koskaan kuullut, että noin laihaa viskiä on olemassakaan vaikka en todellakaan ole mikään alkoholijuomien asiantuntija, mutta tämä haiskahtaa kyllä jo kauas. Tarkoitus on siis minun mielestä yrittää myydä nuo putelit pois halvalla, varmaan kerännyt pölyä takahuoneessa ties kuinka kauan, ehkä jopa Francon ajoista saakka.
Pitäisiköhän piruuttaan käydä tenttaamassa myyjää, että ”mitäs viskiä se tällainen on? Ei 30° viskiä ole olemassakaan”. No ehkä en kuitenkaan vaivaudu, minusta tuo on kusetus.

mariD

https://www.cestaclick.es/bebidas/Blended-Bebida-Espirituosa-Gold-Kiss-30-vol-70cl?post=1#

Tuo löytyi. Blended Gold Kiss on tosiaan 30 %:sta viskiä ja tuon linkin takaa sitä on myytävissä pikkupulloissa vajaan 6 euron hintaan. Eli tarkoitan pulloa laitimmaisena vasemmalla tuossa minun screenshotissa.

Mutta vaikka kuinka googlailin, en löytänyt Guanije viskiä yhtään mistään. Tosin kävelen tuon paikan ohi silloin tällöin, voisin piruuttani käydä liikkeessä ja lukea tarkasti mitä etiketissä sanotaan, vaikka koko asia nyt ei sillä lailla kuitenkaan kiinnosta…

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
X

Mitenköhän muotoilisin, on kyllä halpaa ei kannata ostaa paljoa jos pettymys. Voi tietty olla ihan maistuvaakin, aina voi yrittää kevyttä sekoitusta johonkin. Pidän Skotti whiskeistä Aberlour 10v nyttemmin, Irlantilainen Bushmills Black Bush on mieleeni myös. Jälkimmäistä tilasin Amazonilta kun hinta vaikutti hyvältä, 2 x 0,7l mielettömällä rahdilla kotiovelle 75€. Katsoin hinnan Alkosta, sama satsi verkkokaupasta myymälähakuna 90€. Vähänkö meitä kupataan.

Qroquius KadD

Jos ostat halpakamaa varmaan petyt
Jätä turhat sentin venyttelyt:
Skotlannissa on ehtaa ja uutta!
Älä pelkää myyjän kavaluutta!
Kunnon viski saakelisti maksaa
Muttei kande pelästyä skotin taksaa!

X

Joo, täällä saa maksaa kaikesta reilusti. Saman kaman saa Saksasta ovelle halvemmalla. Toi Irkku Wiski on ihan hyvää , mielestäni. Ei niin savuista. Skotlannissa Irlantilaiset kehui sitä.

Johannes Koski

Mieluummin Ramadan kuin Gayroopan Pride kuukausi.

Qroquius KadD

Tiedätkö, että korostettu homoviha kertoo vihasta omaa homoseksuaalisuutta kohtaan, jota ei voi hyväksyä.

Timppa

Korostettu ramadanviha kertoo tukahdetusta palavasta halusta islamisoitua.

X

Vihaan periaatteesta molempia.

Ilmari

Tämä on jo vanha juttu, jonka todenperäisyydestä ei ole mitään todisteita.

Qroquius KadD

On siitä.

Trotinin pulli

Juu vietän ja huolella. Yöllä syön ja juon ja rietastelen, kun hämäräsokea epäjumala ei näe.

Veromedia on ylen Epäluotettava

tarkoitatko nyt bideetä?

(noh, oikeesti bideestä: rutto vai kolera)

Last edited 1 kuukausi sitten by Veromedia on ylen Epäluotettava
Trotinin pulli

Nyt en ymmärtänyt kysymystä? Bideetä? Ei, tarkoitan rauhanuskonnon surkeaa jumalankuvatusta eli allahia. Aika surkea jumala heillä, kun ei yöllä näe mitä seuraajansa harrastavat. Minun Jumalani on kaiken luoja ja suoja. Kaikkivaltias ja pyhä. Eikä kaipaa seuraajiltaan mitään itsensä suojelua tai puolustelua.

Joppos123

Minä vietän suuren spagettihirviön 24/7/365 käskemää rääämädäniää. Sen mukaan kaiken sellaisen mässyttäminen millä on ollut aineenvaihdunta on suositeltavaa. Mässy kurlataan alas vedellä, kaljalla, viinillä, viinalla tai mitä nyt sattuu käsillä olemaan.
Nautintoaineet kuten nikotiini kuuluu oleellisena osana jatkuvaa antipaastoa.
Varsinaista paastoa noudatetaan vain ja ainoastaan jos on tolkuton jalla tai norovirus ja silloinkin vain jos ei edes Rapala pysy sisällä.
Muutoin mennään tiukassa etukenossa spagettihirviön opeilla.

X

Taitaa mennä vähän jotain tajuntaa laajentavaa kyytipoikana.. 🙄

Joppos123

Ei tällä kertaa mene edee vettä kun kajahti tuossa kulmilla vesiputki, eli ei voi sanoa edes ”vesiselvänä”.
Alkoivat kuuden aikoihin korjailemaan ja tavoilleen tyypillisesti katkoivat heti alkuun koko korttelin kaapelitöllön yhteydet kouraisemalla ne kaapelit maasta ylös.
Saatanan tunarit.

X

Veden juonnissa riskinsä, kalat tekevät siihen kaikenlaista ällöttävää.

Joppos123

Suomessa kuitenkin aika hyvät juomavedet ja moni yritys olisi niiden perään. Olin tuossa viime elokuussa käsivarressa ( Somaslompolo) viikon kalastelemassa ja kaikki vesi oli juotavaa jos ei ihan vieressä rotkottanut vaikkapa poronraatoa.

X

Kyllä, kävin jonkin aikaa tai kauan sitten sitten mettäreissuilla Savukosken suunnilla. Oli kyllä maukasta vettä kun joi suoraan tunturipuroista.

mariD

Suomessa on vesijohtovesi maailman parasta. Se on tutkitusti parempaa kuin yhdessäkään pullotetussa tuotemerkissä, Evian ja Perrierit jäi kauas taakse. Sitä osaa täällä Las Palmasissa arvostaa jossa talousvesi suodatetaan merestä ja kaikki juomavesi on ostettava pulloissa. Niitä on eri merkkejä mutta kaikki ne on samaa kuraa. Onneksi se ei ole kallista sillä sitä ei täällä juurikaan veroteta vai oliko se niin, että arvolisäveroprosentti vedelle on pyöreä nolla. Tommosen puolentoista litran pulikan saa jopa 50 senttillä jos tietää mistä hakea, mutta kannattaa suosia niitä isompia tonkkia, 10-12 litraa kerralla niin litran hinta tippuu mitättömäksi.

mariD

Oletkos jo naapurisaarelle saapunut? Tänään tuli Kanarian paikallis tv:stä Teneriffalta suora lähetys. Siellä on ollut kovia tuulia, tekivät sen lähetyksen meren rannalla ja aallot vain pärski ylitse sen rantakivetyksen. Mites Suomessa on näkynyt tv:ssä naistenpäivä? Espanjan tv:ssä on vähän joka toisella kanavalla jankattu siitä. Onhan se ihan ok jos olisi miesten päivä josta jankutettaisiin myös samalla tavalla, se olisi sitä oikeaa tasa-arvoa (vai onko miesten päivä olemassa mutta ei siitä koskaan kuule mitään). Täällä Palmasissa on ollut kaduilla kaiken maailman karnevaaleja naistenpäivänä. Oli joku transvestiittikulkuekin. Mietin vain, että miten se liittyy naistenpäivään…

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Qroquius KadD

Televisiosta en tiedä mutta roskalehdistö ilahduttaa tällaisella päänaukomisella:

https://www.is.fi/viihde/art-2000010282107.html

Joku saattaisi käyttää tuosta jopa termiä vittuilu.

X

Kuuluu juttuihin, ”ei aiheuta toimenpiteitä”.

Qroquius KadD

No niinpä.

Ilmari

Naistenpäivää vietetään sen takia, että kaikki naiset ovat ihania!

Joppos123

Maanantaina tulossa naapurisaarelle. Onneksi AY mafian lakot eivät toistaiseksi vaikuta lentoliikenteeseen. Eipä ole mitkään naistenpäivät hetkauttaneet. Taas keksitty yksi päivä lisää jolloin pitäisi lässyttää paskaa ja ostella lahjoja tai hortensioita.
Täällä Suomessa kun toi naisten asema on niin perkeleen alisteinen. Sen huomaa kun katsoo vaikkapa eduskunnan kokoonpanoa tai hallitusta. Molemmissa naisenemmistö mutta aivan liian pieni.
Tasa-arvo toteutuu vain jos naisten edustus on vähintään 95 prosenttia tai mielumminn100. Muutaman eunukki-aisurin niihin kokoonpanoihin voisi kenties sallia mutta vain jos sanoutuvat irti toksisesta maskuliinisuudesta.

X

Parempi Ay mafia kun ähly mafia.

mariD

Tervetuloa naapuriin! Tänään on ollut kelit kohdallaan. Vuokrasin huvikseni Sitycletan vuokrafillarin, 1€/kerta. Omasta fillarista kumi puhki. Tulipahan fillaroitua 3 tuntia ympäri kaupunkia ja vettä kului. Huomisesta lähtien vain paranee +25 koko ensi viikon eikä Teneriffallakaan näytä yhtään pöllömmältä lämpötilat. Oletkos sinä sitten se virallinen viskiasiantuntija kun ei tuo kadi vastannut. Katsoitko tuota mun screenshottia?
Onko tuo espanjalaisviski ihan vitsi? Jotain ihan pazkaa? Ihmeellisesti tuo viski on vain 30 %:sta. Eikö se yleensä ole vähän jyrkempää tavaraa kuin 30 volttia?

Ajattelin vain, että voisin hakea nuo pullot tuliaisiksi. Mutta pelkään ettei kukaan suostu niitä juomaan (aina ne joku kuitenkin juo pois kuleksimasta).
On tullut opittua ettei halvalla saa hyvää.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Joppos123

En nyt tituleeraisia itseäni miksikään viskiasiantuntijaksi mutta jos joku tarjoisia ”viskinä” litkua alle 40% niin se ei ole viskiä.
Vähän samaa kuraa mitä myydään esmes thaikuissa viskinä eli paikallisten juoppojen ”Mekongia”. Värjättyä riisiviinaa.
Viskien prossat lähtevät aina vähintään 40:stä ja tislaus voi olla jopa lähellä 60%.
Yleensä noi kovimmat prossat ovat pienien tislaamoiden paikallisia single malt viskejä.
Itse suosin aika vahvoja ja savuisia single malteja kuten Labgroagh four cask tai Taliskerin Dark Stormia. Jälkimmäistä ei saa Suomesta.
Hinta laatu suhde kohdillaan, ei mitään hifistelyviskejä mutta aika lähellä.
Blendatuista joissa aina on se sama laatu niin oma suosikkinin on yllättäen Jameson.
Jamesonista uupuu se savun maku mutta muutoin ihan laatuviski.

Joppos123

Vastaus kysymykseen on siis, että jos viet tuliaisena tuota tavaraa niin älä mainosta viskiksi koska sitä se ei ole.

mariD

Tuskinpa. Taitaa olla espanjalaisten tuottamaa kotipolttoista jossakin kehitysmaassa ja sitten se on värjätty viskin väriseksi kuten vähän epäilitkin tuossa toisessa kommentissa.
Sitä paitsi tuliaiset eivät tässä nyt päällimmäisenä ole mielessä. En ole täältä lähdössä vähän aikaan Suomeen päinkään. Kesällä on turha edes haaveilla kun on synnytys edessä eikä pienten vauvojen kanssa voi lentokoneessa matkustaa, enkä edes matkustaisi vaikka voisikin joten täällä ollaan ja pysytään, ellei sitten ensi jouluna pääsisi edes vähäksi aikaa jos vaan pystyy olemaan vauvoista erossa.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Joppos123

Sinuna veisin jotain uniikkia pientilaviiniä tai vastaavaa. Viskit kandee sitten ostaa lentokentältä.
Kun tulin jokunen aika sitten Balilta niin ostin Taliskerin Dark Strormin 2 litran erikoislekan Dohan lentokentältä ja hinta vähän yllätti. Alle satasen ja kysymyksessä aika tiukka muslimaa.
Aika psykedeelinen paikka se kenttä muutoinkin. Olisi saanut koeajaa vaikkapa ferraria niiden omalla testiradalla, siis lentokentällä. Kahvi maksoi 12 euroa mutta kahden litran viskileka alle satasen.

mariD

Ferraria? Jospa niillä olisi ennen vuotta 1991 valmistettuja Ferrareita, niin voisin jopa lähteä tuonne ihan sen vuoksi, että saisin ajaa Fergulla. Tuon vuoden -91 jälkeen Ferrarit ovat kaikki tehty sarjatuotantona. Kun se myytiin Fiat-konsernille, ne halusi, että nämä klassikkoautot aletaan valmistamaan liukuhihnatyönä. Iso virhe. Ennen vuotta -91 valmistetut Ferrarit ovat kaikki tehty käsityönä alusta loppuun.

Jos niillä olisi Dohan kentällä valkoinen Testarossa vuosimallia 1985 tai sit se viimeinen, eli -90, niin sitä haluaisin todellakin testata, se on meikän lempi Ferggu.
Ajaton design.

Joppos123

Antaa tuulen tuivertaa. Ei sentään tuulen mukana tule jääpuikkoja tai loskaa. Menee tapsksille mestoihin missä on riittävää tuulensuojaa niin ei sapuskat lentele pöydältä.
Eri juttu kun se tuuli kääntyy idänpuolelle kun se tuo ilmaan aikapaljon saharan hiekkaa. Ei sinänsä mitään sitäkään vastaan mutta menee silmiin ja narskuu leegoissa.
Tuo saharan hiekkahan lentää aina amazonasille asti ja on yksi merkittävimmistä lannoituksenlähteistä alueelle. Meikän leegoihin tarttunut hiekka ei lennä enää minnekkään paitsi aikanaan viemärijärjestelmään.

mariD

Eilen illalla täällä Las Palmasissa tuuli niin, että iltakävelyllä piti valita reitti sen mukaan että sai rakennuksista vähän tuulensuojaa.
Onneksi oma asunto on Canterasin kortteleista vähän ikään kuin ylöspäin. Tuuli ei pääse sinne koska edessä olevat lukuisat rakennukset blokkaa sen. Onneksi sain asunnon ostettua noin hyvällä sijainnilta. Olisi ikävää asua ihan meren edessä, tarkoitan Las Palmasin lahtea josta talvisin tulee se kylmä pohjoistuuli suoraan näiden paikallisten terassilasiliukuovien läpi. Jotkut tutut valitelleet, että joutuu talvisin tilkitsemään ikkunoita ja etenkin lasiliukuovia, ne on ihan hepposia täällä mutta silti ulko-ovessa voi olla viisi lukkoa ja 2 turvaketjua. Harmattan on vieraillut täällä mun aikana muutaman kerran. Silloin saa pölyä terassilta lakaista.

Joppos123

Aikoinaan Balkanilla eräs turkkilainen eversti avautui ramadanista ( sattui olemaan ajankohtainen siellä).
Hänen johtamissaan joukoissa sellaisetkin tyypit joiden tiedettiin olevan maallistuneita käyttivät ramadania tekosyynä maksimoidakseen laiskuuttaan.
Eli moni alkoi palvelusta välttääkseen elämänsä ensimmäisen ramadanin vieton operaatio- alueella.
Jo ennestään veltoista jätkistä tuli kuulemma ultravelttoja hyödyttömiä läjiä.
Eversti ei viettänyt ramadania vaan rämäädääniä josta jo edellä kerroinkin.

Wittgenstein

Notta, minä kun olen persaukinen, köyhä kuin kirkonrotta vietän ramadania 365 päivää vuodessa ja karkausvuosina +1 päivää olen jokseenkin syömättä ja juomatta suurimman osan ajasta paistoi päivä tai kumotti kuu, notta pistäkää kaikki maailman musulmaanit paremmaksi,näillä kriteereillä se on meikäläinen kun on Allahista seuraava – ja ylöspäin.

Trampas

… Ai nyvvai???
Tottakai menee nälkäviikoiks, kun peeaa. Yötäpäivää kurisee pötsissä. Haistakoon nää vähän penaali näiden tempauksiensa kanssa. tana

Varokaa

Terveiset Muslimimaa Malesiasta.

Täällä on porukka aivan sekaisin, ehkä sen takia että kovat helteet ollut kuukausia.

Ihan jatkuvaa kiusantekoa. Älkää vaan menkö. Ihan järkyttävä paikka.

mariD

Tuli joskus vietettyä pari päivää Kuola Lumpurissa kun olimme matkalla Vietnamiin. Sää oli tosi kotoinen, samantyyppinen kuin Maracaibon kesä mutta hieman viileämpi. Kesällä elohopea voi helähtää Maracaibossa jopa +37 asti. Sitten se pysyykin toukokuusta syyskuuhun koko ajan reilusti yli +30.
Mutta Kuala Lumpurissa ilma oli kosteampaa mikä teki siitä tukahduttavaa, mutta meikäläinen pärjäili ihan hyvin. Suomalaisista matkakumppaneista ei voinut sanoa ihan samaa. Minua ei Malesiassa se islamilaisuus häirinnyt lainkaan samalla tavalla kuin parissa muussa muslimimaassa jossa olen käynyt. Eihän siellä nuorilla naisilla näkynyt juurikaan huiveja ja meno oli muutenkin paljon rennompaa. Niillä on selkeästi pragmaattisempi suhtautuminen tähän merkilliseen kuu-uskontoon.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Joppos123

Nyt on seuraavana tuo Teneriffa mutta kauas tekee mieli. Tässä suunnitteilla vähän pidempi reissu mikäli vaimo saa riittävän pitkän loman. Cookin saaret olisi suunta. Pitänee varata pelkkiin matkoihin pari viikkoa niin ehtii vähän pysähtyä myös ausseissa tai Uudessa Seelannissa. Välietappina myös mennen tullen Singapore. Vähän kun pysähtelee välillä niin ei väsähdä.

Qroquius KadD

Teneriffa on kiehtonut kauaksi kaipaavien suomalaisten sieluja jo kauan, vaan kauemmas on aina kohdistunut suurimpien sielujen katse:

https://karirydman.blogspot.com/2023/12/himalaija-himalaija.html

Vaan köyhän ainut huvitus
on irstas mielikuvitus.
Mutta toisaalta;
eiväthän linkatun tapauskertomuksenkaan Suuret Sielut käyneet muualla kuin päänsä sisällä.

Joppos123

Itselläni oli joskus ja on vieläkin unelmana joko päästä Everestin perusleiriin tai kaluta Kota Kinabalu perskohtaisesti.
Jos vähäänkään tunnen itseäni niin jompi kumpi toteutuu.

Qroquius KadD

Unelma on yksi asia.
Tavoite siitä seuraava.
Tavoitteeseen pääseminen vaatii kaikilta jotain, joiltakin kaikkensa:

comment image

Tuo kaveri teki liian monta asiaa pieleen, mutta on siellä antamassa havainto-opetusta tulijoille aiheesta miten ei pidä menetellä.

X

Mitä siellä perusleirillä, eihän siitä voi kertoa kellekkään. Huipulle sitä pitää mennä, siitä voi leuhkia jo naapureillekin ja baarissa.

Joppos123

On tuota Malesiaakin tullut Malakan niemimaan osalta kierrettyä. Lennettiin Singaporesta Georgetown: iin ja siitä Langkawin kautta paatilla Thaimaan puolelle Koh Lipelle.
Takaisin tulomatkalla Cameron Highlandin kautta Kuala Lumpuriinnja sieltä Singaporeen. Reipas kuukausi meni.
Joo, Kaakkois-Aasian maista päässyt Malesia lähellekkään kärkeä. Ei ole ollut hinku takaisin.
Ainoa missä voisi piipahtaa vaikkapa Thaimaasta tai Singaporesta käsin on Malesian F1 GP.
Tullut noi tuon suunnan maat koluttua ja ykkösmestan jakaa Thaimaa ja yllättäen sosialistinen Laos.
No ok, ei Balissakaan mitään vikaa ole kunhan pysyttelee helvetin kaukana Kutalta. Lombokin puoli ihan mielenkiintoinen vaikka mennäänkin vahvasti muslimitonteille.
Bali ei ole muslimisaari.

mariD

Ne lopettivat Malesiassa f1-kisat, mutta Singaporessa jos piipahdat niin siellä ajetaan vielä. Tosin se on kyllä tylsä kisa. Pari tuntia jonossa ajelua.

Puolen tunnin päästä meidän aikaa alkaa Saudi-Arabian kisa. On kyllä hurja ränni se Jeddan katurata jossa huippunopeudet nousee sinne 350 kilsaan tunnissa. Slllä radalla kyllä vielä rysähtää kunnolla vaikka sitä on yritelty vähän tehdä turvallisemmaksi. Mutta innolla odotan kisaa, nyt just tultiin biitsille uimaan. Täällä on hurjat tuulet ja valtavat aallot, just ehtii pulahtamaan ja sitten äkkiä kotia telkun ääreen kisaa katsomaan. Kolme kertaa olen Formula kisoissa ollut paikan päällä ja kyllä sitä tv:stä on parempi seurata, mutta ei sitä tunnelmaa voi aistia tv:n kautta.
Upein rata on Spa, mutta katsojalle ehkä kaikkein surkein.

Joppos123

Aika vähän tullut seurattua formuloita nykyisin mutta tuo tuli puskista. Onko siis Sepangin kisa lopetettu? Olisi rata ollut ihan lentokentäntän vieressä ja halpa lipuiltaan.
Ei Tuo Singaporen kisa oikein sytytä. Katurata.

mariD

Sepang lähti kalenterista muutama vuosi sitten, jotain on ollut puhetta paluusta mutta enpä usko. Nyt ne horisi Formula lähetyksessä eilen, että Saudeihin olisi tulossa jopa toinen kisa, siis tuollaiseen maahan! Öljyrahallahan ne näitä ostelee. Ei ne muuten sinne mitään kisoja saisi. Tällä kaudella ajetaan ennätykselliset 24 kisaa.
Kimi Räikkönen voitti Malesian radalla ensimmäisen formulakisansa muistaakseni 2003. Hatarasti muistan kun 7-vuotiaana Venezuelassa katselimme sitä kisaa laittomasti lautasantennin kautta. Kaikki kaudet ja kisat pystyi siellä katsomaan ilmaiseksi tosin laittomasti mutta ei se ketään kiinnostanut. Nykyäänhän Viasat velottaa jotain 50€ kuussa F1-kaudesta. Täällä se maksaisi 19.90€/kk. Itse katson kuitenkin kisat viralliselta formulakanavalta hintaan 9.90€ / kk.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
AnywayD

Mitä viettämisen arvoista olisi ramadanissa?

mariD

Absolutamente nada.

Tapio Suhonen

Kristillinen joulu on traditio, mutta minulle se on vain maallinen vuodenvaihteen juhla.
Jos joskus alan ”viettää” ramadania, pukeudun kaftaaniin ja hyppään mereen…

Terhomatti Hämeenkorpi

Tuommosta vielä äänestytät, hyi helvetti ! Murjaanien touhutko tänne, paskat!

Putin

Kannattaa alkaa opetella Ramadanin viettoa koska, tulevaisuudessa se on teidänkin
suurin uskonnollinen juhla.

X

Täytyykin hakea lääkärintodistus isolle aalle ettei pyllistely onnistu, kun selkä kaputt.

einari

Jo vain on keksitty nimi tälle minun nälkäkuurille, koskaan en ole päivällä joutanut syömään, illalla olen sen verran leivän kyrsää puraissut, että olen yöllä jaksanut hirsiä aamuun saakka vedellä, sen vuoksi olen varmaan jäänytkin persjalkaiseksi, kun kävelen kynnyksen yli niin saan tikkuja takapuoleeni. Jotenka elämä on riittävän tikkuista ilman ramadaniakin !

Dan Wesson

Onpa hemmetin hauska eduskunnan äänestystulostaulu. Mutta joo, miksi viettäisin jonkun kusisen taikauskon mukaista hölynpölyä. Mielestäni alistava ja väkivaltainen islam pitäisi kieltää, mutta sitä on pakko sietää koska uskonnonvapaus. En vietä sen kummemmin joulua, pääsiäistä yms, vaikka toki vapaapäivät kelpaavat.

Väliveto

Niin se aika kuluu, tänään tulee kuluneeksi 9 vuotta kuuluisasta Tapanilan joukkoraiskauksesta. Valtamedia yritti hyssytellä asian pimennoksiin, koska tekijät olivat Somaleita.

Tuota päivää voidaan pitää some-aikakauden alkamisena toden teolla Suomessa. Some siis räjähti ja tekijät saivat alennuksia tuomioihinsa asian julkisuuden takia!

Yhden tekijän nimi taisi olla Kutale tai jotain sinne päin.

Suomalaismielinen

Tärkeämpää on kysyä, että miksi tällaista edes kysytään.

Ei pitäisi kysyä edes vitsinä.

Suomi Finland
Dan Wesson

Islam on sairasta paskaa, koska se mahdollistaa tehokkaasti ihmisten alistamisen ja uskonnollisen diktatuurin muodostamisen. Se taas johtaa köyhyyteen ja kurjuuteen, mitkä ovat juurisyyt sille, miksi Lähi-itä ja monet islamilaiset maat ovat kehityksestä jääneitä paskastaneja. Afganistanissa on valtavat maametalliesiintymät, mutta afgaanit eivät niistä koskaan tule hyötymään jatkuvan sotatilan ja mielisairaan talibanin takia.

mariD

Lähi-idässä kehiteltiin aikoinaan kaikenlaisia hyödyllisiä innovaatioita ja keksintöjä mutta ne loppuivat kuin seinään kun islam keksittiin. Se on uskontona ja poliittisena voimana sellainen, että jos joku klaanin nuori mies (naisethan eivät saaneet tehdä siellä mitään) keksii jonkun järkevän keksinnön joka voisi hyödyttää koko yhteisöä, klaanin vanhin torppaa sen silkasta kateudesta koska siellä ensinnäkin klaanin vanhin on se arvostetuin tyyppi, ja toiseksi se ei voi omia sitä itselleen koska kaikki tietäisi siitä, eli se jäisi klaanille siitä kiinni joten kaikessa hiljaisuudessa nuo innovaatiot haudattiin erämaan hiekkaan. Toisaalta on hyvä, että ovat pysyneet takaperoisina. Ajattele jos niillä olisi kyky rakentaa yhtä laadukasta aseistusta kuin länsimailla, ydinpommista puhumattakaan.

Qroquius KadD

Etteivät ne hyödylliset innovaatiot sittenkin olleet muiden tekemiä ja arabien itselleen omimia?
Ainakin ”arabialaiset” numerot ovat todellisuudessa intialaisia ja ”arabilääketiede” oli juutalaisten ja persialaisten lääkärien kehittämää, mutta he joutuivat kirjoittamaan arabiaksi ja ählämit varastivat kunnian.

Putin

En millään saa rakennettua aasin-siltaa tähän otsikon alaiseen juttuun muttta, on pakko heittää tämä asia neekeröinnistä mediassa
Minun musta-hipiäinen ystäväni Britanniasta on lopen kyllästynyt tähän että joka mainokseen työnnetään vähintään yksi neekeri tai muu vastaava ei eurooppalainen alkuasukas. Hänen mielestä se ei ole spontaani toimen pide, vaan pahinta mahdollista rasismia. Miettikääpäs vähän asiaa, kun mainosta aletaan tekemään, mainostaja antaa tietyt ehdot mainokselle. Mainostaja kertoo että, siinä pitää näkyä vähintään yksi neekeri mielellään useampi ,eikö ole näin. SIINÄ ON RASISMIA
Seuraavaksi mainostoimisto alkaa sorvaamaa mainosta ja miettii mistä saataisiin neekereitä mainokseen koska mainoksen tilannut yhtiö niin haluaa.
SIINÄ ON TAAS RASISMIA.

Putin

Pointti on siinä miksi rasismin vastustelijat ei vastusta tätä rasismia ja ole huutamassa PÄÄ PUNAISENA niin että, kitapurje näkyy ”NEEKERIT pois mainoksista” koska se ei ole spontaani ja sydämmestä tullut asia, vaan pakon sanelemana toteutettu mainos. Soittaako mainostoimisto neekeri varastoon ja kysyy..Hei onko teillä siellä yhtään ylipainoista neekeri nais-oletettua joka osaa kellua altaassa tai Löytyykö kehopositiivisia neekereitä jauhamaan purukumia jenkki mainokseen ja jne…. se on rasismia!!! No nyt vaan odotellaan milloin nämä vähä-älyiset ja lahjattomat rasismin vastustelijat ”hokasee” tämän.

X

Olen asian huomannut, kiintiöneekeri joka mainoksessa tai pelkkä yleensä neekeri mies ja valkoinen nainen. On jo huvittavaa perseen nuolemista. Parhaita on kuvat minne on shopattu neekeri törröttämään jonnekin, eikä aina katottu miten. Tai tekijäkin on jo kyllästynyt paskan tekemiseen. Huvittavaa touhua.

Porkkanalaatikko

Uncle Ben’s riisipakkauksissa oli ennen neekerihahmo. Se oli kuulemma rasismia ja piti poistaa. On aikoihin eletty, kun wokettajat haluavat poistaa neekerit mainoksista. Ehkä sanan Uncle käyttö neekerin yhteydessä nähtiin loukkaavana tjms. Nyt samaa riisiä myydään ilman neekerin kuvaa ja Uncle-sanaa.

From 1946 to 2020, Uncle Ben’s products carried the image of an elderly African-American man dressed in a bow tie, ”
https://en.wikipedia.org/wiki/Ben%27s_Original

X

Mahtavaa Uncle on nyt varmaan tosi tyytyväinen / onnellinen.

mariD

Kyllähän tästä on täällä puhuttu useasti. Eipä tästä ole kuin pari päivää kun itse kommentoin K-kaupan mainosta jossa on suomalaislapsia sekä yksi tai kaksi suomalaisaikuista ja sitten tulee se pakollinen negro joka sanoo, että ’tämä kauppa on niin kätevästi työmatkan varrella”. Aiemminkin olen tästä monien muiden lisäksi puhunut ja myös Ykän blogissa asia on otettu esille moneen kertaan. Nykyisinhän mainos jossa ei ole yhtään etnoa, on todellinen harvinaisuus. Asia ei ole ihan niin pahalla tolalla täällä Espanjassa kuin Suomessa, mikä vähän ihmetyttää koska Espanjassa on etnisyyttä paljon enemmän. Ehkä täällä on asiaan sillä lailla totuttu. Suomessa vielä harjoittellaan kuinka kehitysmaalaisia tulisi kohdella, nythän niitä lellitään ja pidetään lapsina joka on myös eräänlaista rasismia.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Qroquius KadD

No kun espanjalaiset perustivat aikoinaan mahtavan imperiumin, jossa Aurinko ei laskenut koskaan ja hallitsivat muita kansoja, mutta suomalaiset ovat olleet muiden alamaisia ja siksi kumartavat ehdollistettuna reaktiona kaikkea vierasmaalaista.

Tare

Ennemmin Pääsiäistä ihan sen tunnelman takia, tai Joulua.

Aake

Voihan video. Se on siis taas se aika kun kaupoista on yöaikaan on mölisevää nuorisoa notkumassa ja elvistelemässä. Täällä on helvetin iso 24h kauppa jossa ei valkonaamat uskalla käydä öisin. Varmaan mahtavaa bisnestä kauppiaan kannalta.

Qroquius KadD

Epäilemättä onkin, kun Oikeauskoiset ramppaavat siellä yökaudet hankkimassa lisää paastottavaa ainoaan tunnettuun paastoon, jonka aikana paastoajat lihovat.
Kassakone kilisee sihen malliin, että kauppias saattaa jo alkaa toivoa ramadanin olevan ympäri vuoden.