Gallup: Aiotko lakkoilla kuten normot?

Päivän suuri puheenaihe on lakkoilu. Aiotko ottaa osaa työlakkoon, eli olla menemättä töihin? Työttömät eivät saa vastata, sillä työttömyydestä ei voi lakkoilla.

Vaikka aihe on hieman vitsin pohjalta kehitetty, niin lakolla voi olla suuria taloudellisia vahinkoja pienyrittäjille. Tässä tarkoitetaan yrittäjiä, joilla on jonkinlainen työsuhde suhteessa vaikkapa paperitehtaisiin tai satamiin. Tällaisia yrittäjiä voivat olla esimerkiksi kuljetusalan yrittäjät, jotka tekevät sopimusajoja lakossa oleviin yrityksiin. Kun seisottaa pari viikkoa sadan tonnin arvoista rekkaa, niin lakon loputtua on pakko pohtia, että mikä on yrittäjän asema yhteiskunnassa.

 

Aiotko lakkoilla suurlakon aikana? Myös kalja- ja tupakkilakko lasketaan lakkoiluksi.

  • En (61%, 205 Ääntä)
  • Kaljaa ja tupakkia aion vetää kaksin käsin, mutta muuten en lakkoile (29%, 96 Ääntä)
  • Kyllä (10%, 33 Ääntä)

Ääniä yhteensä: 334

Loading ... Loading ...
Subscribe
Notify of
guest
85 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
mustamurkku

Noista päivän puheenaiheista sen verran, että mediassa ei paljoa ole näkynyt mitään Talvisodan päättymisestä 84 vuotta sitten. Voisi siitä jotain mainita sentään.

mariD

Samaa mieltä. Täällä Espanjassa tuli maanantaina täyteen 20 vuotta Madridin terroristi-iskuista josta vastuussa oli al-Qaida. Suurinpiirtein joka toinen kanava pyöritti ohjelmaa siitä, arkistoklippejä, selviytyneiden uhrien haastatteluja, keskusteluohjelmia, terroristien ylimielisiä ilmeitä oikeudenkäynnin aikana yms. Useat kanavat näyttivät suoran lähetyksen Madridin muistotilaisuudesta. Tuo isku oli ensimmäinen suuri modernin ajan muslimien suorittama terrori-isku Euroopassa. Seuraava olikin sitten Lontoossa pari vuotta myöhemmin. Sittemmin on ollut lukuisia pienempiä ja suurempia iskuja eikä loppua olla vielä nähty, vaan pahoin pelkään kaiken olevan vasta alussa ellei Euroopassa ryhdytä radikaaliin toimiin muslimien siivoamiseksi.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Runtiti-pou

Tuo junaisku on kyllä paljastunut Mossadin ja espanjan hallituksen yhdessä tekemäksi falseflagiksi

mariD

Joo, totta kai. Al-Qaidakin oli varmaan Mossadin luomus? Ja ISIS. Niin, ja Boko Harum ja al-Shabaab. Eihän muslimit oikeasti terrori-iskuja tee. Kaikki se on vain juutalaisten ilkeää valehtelua. Islam, tuo rauhaa rakastava uskonto joka on siipiensä alle ottanut lukuisia rauhaa rakastavia muslimikansoja joita ilkeät juutalaiset jatkuvasti kiusaa. Tuo että syytät Espanjan hallitusta oman yli sadan kansalaisen murhaamisesta, se on jo törkeyden huippu.

Entä Lontoon iskut vuonna 2005? Kuinka Mossad lavasti Al-qaidan, tuon hyväntekeväisyysjärjestön? Entä 9/11? Senhän järjesti Mossad, eikö niin?

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Olavi Mainio

Niin Al Qaidahan oli ja on CIA:n tai siis Mossadin luomus ja satutarina. Lontoon iskuthan on jo ajat sitten paljastettu Lännen tiedustelupalveluiden lavastukseksi. Samoin 9/11. Mossadhan kaikkien isäntä on. Molemmissa oli juuri meneillään vastaavanlaisen terrori-iskun vastainen harjoitus…

Hallitukset sallivat kaiken ja tietävät asian

mariD

Joo, ja Osama bin Laden oli itse asiassa Mossadin keisari. Lopetetaas tämä keskustelu tähän. Paras kun ei sotkeudu näihin juutalaissalaliittoteorioita käsitteleviin satuihin.

Runtiti-pou

Bin Laden oli vanha CIA-veteraani. Afganistanin ajoista alkaen on Länsi palkannut mususotureita riehumaan Libyassa ja Syyriasssa ym. Bin Laden kuoli Afganistanissa v. 2001 lopulla munuaissairauteen. Mitään osuutta mihinkään terroripommeihin Tansaniassa tai ameriikoissa ei hänellä ollut osaa eikä arpaa.

USA destabilisoi Afganistania ja loi kriisiä, jossa sitten sen tukeman sissit kuluttivat N-liittoa. Sittemmin sieltä alkoi virrata hepoa ja sittemmin amerikkalaiset menivät huumepeltoja suojelemaan, kuten olivat Vietnamissa ym. aikoinaan olleet. Sitten, kun fentanyylit valtasivat markkinat, alueelta voitiin lähteä

nimellinen

1918 vapaussodastakaan ei liikaa uutisoida. Kommunistit saivat niin turpaansa..

Tietämätön

Vapaussota nimikkeen perusteena pitäisi olla taistelu vierasta valtaa vastaan, mutta kuinka paljon venäläiset ottivat ihan aikuisten oikeasti osaa Suomen 1918 sotaan osaa?
Lev Trotski johti puna-armeijaa Venäjän sisällissodan aikana. Montaako Suomessa ollutta Venäjän armeijan joukkoyksikköä hän johti? Vastaus lienee nolla.

Qroquius KadD

Jos Punakaarti olisi voittanut, Suomi olisi palannut osaksi Imperialistista Roistovaltio Moskoviaa.
Ja sitäpaitsi, kyllähän punakaartilaisistakin ne jotka mukana olivat vapaaehtoisesti taistelivat sen puolesta, mitä uskoivat Vapaudekseen.
Heille se voittonsa seuraus olisi tullutkin todella häijynä yllätyksenä.

X

Totta.

mariD

Eikö tuohon aikaan ollut Suomessa venäläisten sotilaskasarmeja joissa oli venäläisiä sotilaita ja joita yllytettiin mukaan sisällissotaan valkoisia vastaan, tai ainakin sieltä punaiset saivat aseita. Näin muistelen joskus lukeneeni. Voin olla väärässäkin. Korjatkaa jos olen.

Qroquius KadD

Suomeen sijoitetun 42. Armeijakunnan vahvuus hupeni Lokakuun vallankumouksen jälkeen kuin hanki huhtikuussa:

vuoden vaihteessa 1918 se oli n. 100 000 ja Vapaussodan vihollisuuksien alkaessa 28.1. oli enää n. 40 000.
Lähtiessään nämä entiset tsaarinsotilaat luovuttivat asevarastonsa ja raskaat aseensa Punakaartille.

vihollisuudet alkoivat Pohjanmaalla laillisen hallituksen eli Suomen senaatin joukoiksi julistettujen suojeluskuntien alkaessa ylipäällikkö Mannerheimin käskystä riisua maassa olevia moskoviittijoukkoja aseista.
Tämä johti monin paikoin aseellisiin kahakoihin joissa tuli kaatuneita molemmin puolin.
Siitä alkoi Suomen Vapaussota Moskoviaa vastaan.

Se muuttui saman tien Punakapinaksi sosialidemokraattien ryhtyessä vallanottoon Etelä-Suomessa.

mariD

Muistelinkin, että kun nämä lähtivät, luovuttivat ne aseensa punakaartilaisille. Olisko demareilla likapyykkiä vielä pestävänä vapaussodan suhteen vai olisiko aika antaa jo olla?

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Qroquius KadD

Nuohan ovat ajat sitten vain ylimielisesti sanoutuneet asiasta irti.

Prozac

Muistelen että pohojammaallakin alettiin aluksi antaa kasakoille kyytiä.

X

Osu muutamaan valkoseenkin.

mustamurkku

Vapaussodasta ei uutisoida juurikaan mitään. Jo nimestä Vapaussota on historiaa väärennetty vasemmiston toimesta maksimaallisesti. Hyviä kirjoja on ollut saatavilla muutamia, tosin niitäkin on väärennetty mahdollisuuksien mukaan historian väärentelyn oheessa. Itselläni on, jo kuolleen isäni kirjastosta niitä vakuuttava määrä. Olen lukenut näitä oikeita arvokirjoja useita, ja tullut tietoiseksi vasemmiston aivopesun määrästä. Tätä paskaa on kaikki nk. kirjallisuus täynnä nykypäivänä. Tämä lisää tuskaa tosiaankin, jos ei osaa ottaa oikeaa asennetta ko. opuksiin. Eero Kuussaaren Vapaustaisteluiden teillä (1957 Loviisan Uuden Kirjapaino Oy:n) kustantama kirja avaa monin tavoin mennyttä aikaa ja on muutenkin opettava pläjäys nykyisille tietämättömille. Ikävää, jopa raivostuttavan ikävää.

X

Itse olen lukenut ww2 jälkeisistä tapahtumista Ranskassa, vastarintaliike (ääri) vasemmisto pääsi tekemään vapaasti kostotoimia. Mielipiteeni on että ääri vasemmisto on erittäin vaarallista porukkaa. Vähän niinkuin kaikki ääri jutut, erityisesti islam. Islam ei ole mielestäni mikään uskonto.

mariD

Islam on uskonto, eräänlainen poliittinen toimielin (en keksinyt parempaakaan sanontaa tähän hätään). Se on elämäntapa ja juoni alistaa vääräuskoiset kuujumalan vallan alle. Joko hyvällä tai pahalla. Ja hyvällä tarkoittaa orjana olemista, pahalla miekalla pään katkaisemista. Ja meille naisille on varattu ihan oma rooli. Itse ampuisin mieluummin kuulan kalloon kuin suostuisin tuohon rooliin.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
X

Mielestäni islam on enemmän poliittista toimintaa kun uskonto, asioita tulkitaan koraanin pohjalta miten sattuu parhaiten passaamaan. Sitten joku pitkäparta julistaa jotain paskaa ja kaikki pyllistelijät on huutamassa sitä monttu levällään. Kun joku kyseenalaistaa paskan puhumisen sen päälle käydään, on muka vain yksi totuus. Huutamisen ja melskaamisen ne osaa, joka kuvassa kitarisat näkyy.

mariD

Juuri tätä tarkoitin. Se on poliittista toimintaa jossa on tarkkaan valittu sisäinen valtarakenne ja sisäpiiri johon on tiukka seula ketkä pääsee läpi, ketkä ei. Sisäpiiriin noustaan usein sitä mukaa kuinka hyvin osaa koraanin ulkoa ja tulkita sitä. Millaista islamilaista linjaa suosii ja toki täytyy olla karismaa jotta noissa ympyröissä etenee, tiedäthän ”veli Abdullahista alkaa kuoriutua vakuuttava koraanin tulkitsija, minusta olisi aika esitellä hänet veli Mohammedille” jne. Noin se usein menee. Ilman moskeijan pitkäpartaisen saarnaajan lupaa ei islamilaisissa seurakunnissa edetä mihinkään. Jos olosuhteet ovat oikeat, ryhdytään perustamaan poliittisia puolueita kuten Egyptissä jo 50-luvulla kun muslimiveljeskunta perusti puolueensa jonka Nasser hajotti ja jäsenet teloitti. Ja Libanon.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Oh100

Myös Sdp syyllinen…

”Vuoteen 1960 demareissa vaiettiin sodasta, joka oli ollut poikkeama reformismin linjalta, mutta demareista vasemmalla sotaa pidettiin oikeana. 1960-luvun ”nuori älymystö” keksi tehdä sodasta sankaritarinan, ja ”historiaa kirjoitettiin uudestaan”, Jungner arvioi. Majanderin mielestä syyllisyys kuuluu Sdp:lle eikä vain kommunisteille, olihan myös Forssan ohjelma vallankumousta tukeva.”

Forssan ohjelma on yhtä kuin vasemmiston aivopesuohjelma. Joka ei siis rajoitu vain Vapaussodasta vääristelyyn vaan esiintyy lähes kaikessa ( julkiset ”palvelut” oppivelvollisuus valtion opetusohjelmalla, progressiivinen tuloverotus, ”tasa-arvo” ym.)

X

Aivan varmasti asioita väännellään. Ilman Suojeluskuntaa talvisodassa olisi voinut käydä huonosti.

Huru-ukko

Nythän nämä ”työnsankarit” itkee, että on se niiin kamalaa kun ei työnatajt maksakaan palkaa pelkästä työpaikalle raahautumisesta. Kuten se eräskin paperimies, paperia kun on, tuolta raumalta. Kas kun se paperitehdas työntäny näihin asti tuotannon samoilla lämpimillä satamaan ja laivaan ja nyt se ei onnistu kun ne ahnaat ahtaajat ei ole töissä.
Sakilaisille tiedoksi se pewrsujen taannoinen juttu: Sitä saa mitä tilaa. Olis paree uskoo jo:)

mustamurkku

Joo, ko. haastattelussa sivistynyt raumalainen sdp:n aivopesemä demari kertoo historiaa ja tieto kansan menosta tulee ilmi raumalaisen demarin suusta. Itse Raumalla joskus asuneena tiedän, että raumalaiset eivät tosiaankaan ole sitä poliittisesti sivistynyttä porukkaa. Kerta kaikkiaan toivottomia puupäitä kaikki. Kaikkiko? Kaikki. Säälittävää jengiä.

Unduva

On alkamassa ammattilliittojen vallankaappausyritys. Suosittelen valkoista hihamerkkiä (ilman tekstiä,toistaiseksi) ja hassuttelumielessä molotovincoktailin näköisiä tupakansytyttimiä.

tyhmyydestä sakotetaan

Tässäkin ”taistelussa” nähdään taas kerran suomalaisten tyhmyys. Ne lähtee mukaan täysin tyhjänpäiväisten asioiden vuoksi. Asioiden joilla ei ole mitään merkitystä työntekijälle. Mutta kun tarpeeksi vaahdotaan, niin jokainen on ”talvisodan sankari”.

Ja ne joilla oikeasti on voimaa, ne lopettaa palkanmaksun. Jonka tuhoja korjataan seuraavat kaksi vuotta. Aiemmin oli sentän Venjän vienti ja tuonti joka paikkasi lakkoilua. Nyt sitäkään ei enää ole.

Tyhmät ampuu taas itseään jalkaan.

mariD

Minusta tässä näkyy suomalaisen AY-järjestelmän mädännäisyys sekä vanhanaikaisuus. Olisi aika reformoida koko systeemi. Rakentaa uudestaan alusta alkaen. Yltäkylläiseen elämään tottuneet AY-pamput pelkäävät oman asemansa puolesta, ei niitä tavallinen työntekijä niinkään kiinnosta. Ja onhan heillä se jännä oma sijoitusbisnes joka heille on verottomana suotu.

Runtiti-pou

Tarvitaan vain hallituksen puolelta suuri lakonmurtajajärjestö pystyyn. Uusi Vientirauha

X

Tarvitaan yleislakko.

Qroquius KadD

Saadaan hallitus nurin ja Manna Sariini tyttökavereineen antamaan kaikile kaikkea kivaa kustantaen se loputtomalla velanotolla.
Sitähän ei tarvitse maksaa takaisin.
On se tua Riikka vaan ilikiä ko se ei taho näin tehä!

mariD

Mitäs mieltä, olisiko hallituksen sittenkin kannattanut ottaa kepu RKP:n sijasta mukaan hallitukseen? Käsittääkseni aluksi kehitysavusta piti leikata joitakin satoja miljoonia, mutta nyt kai siihen ei kosketa ollenkaan? Olen ihan varma, että se on ollut RKP:n vaatimus josta on päätetty luonnollisesti suljettujen ovien takana. Kepu on tietysti kepu, niljakas ja petturimainen mutta jos punnitaan kumpi on pahempi, niin kyllä RKP:n suhteen puntari painuu alemmas.

Qroquius KadD

Pelkäänpä pahoin kyseen ollen siitä, ettei Kekkuli halunnut tähän hallitukseen.
Nyt Manna Sariinin tyttökaveri Tanhupalloministeri Kiukku saa rääpiä päätään oppositiossa nahkatakki päällä.

mariD

Hyvin mahdollista. Olikin jo tuo Kiuru päässyt vähän unohtumaan. Näköjään pitkä etäisyys aiheuttaa sen ettei jaksa enää kaikkia edellisen hallituksen kauhukabinetin jäseniä muistaa, mikä voi olla ihan hyväkin asia.
Kiuru puhui sellaista suomen kieltä joka oli täynnä outoja uusiosanoja ja ihmeellisiä lauserakennelmia. Minulle se ja koko ihminen aiheutti aina suoraan sanoen… päänsärkyä ja vidudusta.

Qroquius KadD

Kekkulien oppositioasemasta nauttii tietysti Annukka Pullukka, josta on mukava soittaa suutaan vedettyään Suomen talouden kuralle.
Tanhupalloministeri Kiukku on oppositiossa, kun Manna Sariini luuli saavansa perustaa kakkoshullutuksen ja kun ei saanutkaan, lähti ovet paukkuen.

mariD

Miksi? Onhan nyt eletty niin pitkään velaksi, että jotain on tehtävä jotta saadaan talous vakautettua. Vai valitaanko sitten Italian tie ja ryhdytään tuhlailemaan holtittomasti? Mutta voi olla ettei pienelle Pohjoismaalle heltiä samalla tavalla tukipaketteja kuin isoille Välimeren maille. Leikataanhan muiltakin, muistaakseni mm. eläkeläisten asumistuki menee leikkuriin. Eivätkä he voi mennä lakkoon. Pettymys minulle taas oli se ettei gepardihattujen tuesta, eli kehitysavusta leikattu käytännössä mitään vaikka alkuun puhuttiin ihan jotain muuta. Eihän sillä leikkauksella taloutta olisi pelastettu, mutta se olisi ollut yksi pieni puro muiden joukossa. Muutenkin hukkaan heitettyä rahaa.

Qroquius KadD

Pauli Vahteran laskelman mukaan maahanmuutto maksaa Suomelle reilu kolme miljardia euroa vuodessa.
Eipä ole siihenkään rahapottiin koskettu.

mariD

Tuo laskelma on jo useamman vuoden vanha. Siitä on jo hintalappu noussut jo siksikin, että lisää matuja on tullut sen laskelman jälkeen. Pauli Vahtera ei tietenkään ole pystynyt laskemaan välillisiä kuluja, esim mitä aiheuttaa matujengien perseily kun pitää poliisit soitella jatkuvasti sinne sun tänne, tällaisia välillisiä kuluja tarkoitan. Niiden laskeminen on käytännössä mahdotonta.

Luultavasti tänä päivänä voidaan puhua jo vähintään neljästä miljardista. Ainakaan se ei ole kaukana totuudesta. Kun miettii tätä kaikkea rahaa, reilun parin vuoden matuihin kaadetuilla rahoilla saataisiin jo uudet F-35 hävittäjät maksettua.

Tare

En aio koska ei tarvitse. Mutta maailma on muuttumassa yhä vittumaisemmaksi elää. Veikkaan että on tulossa pahoja ja se voi ryöstäytyä käsistä.

Qroquius KadD

Paha on ollut jo kauan keskuudessamme.

X

Ollut aina siis, jokin mitä voidaan sanoa pahaksi.

Qroquius KadD

Helvetti on toiset ihmiset, sanoi Jean-Paul Sartre (”L’enfer, c’est les autres”).
Saatanat ja jumalat ja enkelit ja demonit ovat ihmisen keksimiä.

X

Pitää paikkansa, joku kusipää nousee tai nostetaan aina valtaan. Tavalla tai toisella.

Prozac

Jercy lec sanoi: ” kun kaadatte patsaita niin säästäkää jalustat, sillä niitä tarvitaan vielä”.

mariD

Ei hullummin sanottu. Aika hyvä vertauskuva. Onko tuo sukunimi LEC vai IEC?

Prozac

Stanislaw jercy lec. Edesmennyt puolalainen aforistikko.

Prozac

Siis Lec.

mariD

Ok. Tänks.

Qroquius KadD
mariD

Jees, täytyy tutustua. Tänks.

Tarmo

Helvetti on pappien ja uskonlahkojen satua. Tehty että oppimaton ja taikauskoinen rahvas väki pysyisi kirkoille uskollisen ja antaisi kymmenyksensä. Pienistä puroista tulee iso virta.

Qroquius KadD

Niin sitähän mä juur tarkotin, sanoi Janne Kivivuori.
Että helvetin ja sen saatanan muodostavat ihmiset toisilleen.

X

Osan pystyy estämään kun ei lähde kaikkeen mukaan.

Qroquius KadD

Ei auta kun ne mukaan lähteneet tulevat kylään.

X

🤔

Ohranan puudeli

Oikeistoporvarit järjesti lapuanliikkeen estääkseen pulan kouriin joutuneen talonpoikaiston kääntymisen pankkiherroja vastaan, tuhotakseen työväestön poliittiset ja ammatilliset järjestöt ja painaakseen palkat alas.

Äärioikeisto oli vastuussa työväen kirjapainojen hävittämisestä, työväen omaisuuden ryöstämisestä, työväentalojen polttamisesta, työväenliikkeen toimijoiden kyydityksistä, tuhansista työläisvangitsemisista, vankilaterrorista sekä työläismurhista vankiloiden sisällä ja ulkona.

Lähes 100v sitten. Ei ole omena kauas puusta pudonnut. Kuulostaa aivan nykypäivän hallitukselta. Ja hyödylliset idiootit(kannattajat)komppaa.

Runtiti-pou

Todellisuudessa Vientirauha oli välttämättömyys, koska muutoin hävinnyt osapuoli olisi kaatanut Suomen talouden. Se oli välttämättömyys myös niitä lakkoja vastaan, jotka kommunistien haltuun saamat ay-osastot tekivät. Kyse oli silkasta vallankumousyrityksestä. Täysin suorasta ja alastomasta toiminnasta. Heillä oli tarkoitus tuhota Suomi

Runtiti-pou

Samoin on nyt viimein lakkautettava tämä sodanjälkeinen punainen Suomi ja sen punikkiterrorivalta. Onhan tämä nyt hupaisaa, että Vihtori Kosolaan ja Vientirauhaan suhtaudutaan kuin johonkin Saatanaan. Se on Punaisen SUomen eksytetyn kansan uskontunnustus. Murtajapuheita vastaan vedetään Kosola-korttia ja Laupua-korttia. Kuin krusifiksiä pahan edessä tai jotain uskonnollista taikakalua. Tämä leima muka jo estäisi tämän polun!

X

Suomi seis vaan!

X

Niinpä, kaivataan niitä aikoja. Punasia ja valkosia hihanauhoja..kuusenhavuja lakkiin.

Qroquius KadD

Kyllä!
Ja tällä kertaa työ on tehtävä loppuun saakka!

X

Toimeksi sitten vaan..

Qroquius KadD

Toistaiseksi on hieman nihkeää, kun ainoastaan Punakaarti on aktivoitunut.

X

Asiaton kommentti, pahoittelut.

mustamurkku

Siis yritin muistuttaa, että Talvisota päättyi 13.3.1940. Ei mitään tajua kommenteissa ko. päivämäärästä. Puhutaan Vapaussodasta ja muista. Onko tää remppa kuullut koskaan mitään Talvisodasta? Ei vittu, nää ei osaa erottaa Jatkosotaa Ålanninsodasta. On jengi vähän hukassa.

X

Tarkotti varmaan päivämäärää, asiasta ei ole kovin ollut juttua.

Qroquius KadD

Ei meittiä mikään Talvisota kiinnosta, me juhlitaan ny nääs tota Vapaussoran suurimman voiton eli Tampereen taistelun alkamisen aatonaattoo nääs!

Last edited 1 kuukausi sitten by Qroquius Kad
X

Oi niitä aikoja! 🙄

Qroquius KadD

Jesus pojaat, Kalevankankahalla kun kuularuiskut laulo!

Runtiti-pou

Jossain Erkon konsernin lehdessä oli yksi artikkeli sodan päättymisestä eilen

mariD

Vastasin olevani kanssasi samaa mieltä. Siitä olisi pitänyt edes jotain kertoa sillä on tärkeää ettei nuorempien sukupolvien anneta unohtaa.

mariD

En ole oikein ehtinyt seurata Suomen lakkojupakkaa, mutta minusta SAKin masinoima AKT:n lakkoase on todella epäreilu. Missään muussa maassa ei vastaavaa taida olla olemassa, eli voidaan pysäyttää koko maan vienti ja tuonti.
itse vastasin, että en aio lakkoilla koska asia ei millään tavalla minua koske. Mutta mikä se tilanne siellä nyt sitten on? Voiko jokainen itse valita lakkoileeko vaiko ei?

X

Olen ollut muutamassa isossa pörssiyhtiössä töissä, rahaa niillä on mutta aina pyrittiin ottamaan työntekijöiltä lisää pois. Viimeksi isossa Suomalaisessa firmassa, omistajalla 7miljardia rahaa, lisää pyrittiin ottamaan. Väliportaan pomojen avustamana, välttämättä omistaja ei tiedä mitä kentällä tapahtuu. Omistaja pystyy pistämään vaikka miljardin ihan vaikka minun nujertamiseen jos haluaa, sittenkin käyttää vaan homeisimpia paalin alimpia seteleitä. Työnantajilla on liittonsa, pitää työntekijöilläkin olla. Kaikki eivät niihin kuulu kummaltakaan puolelta. Itse liityin työntekijä liittoon heti alussa kahdeksankymmetäluvun puolivälissä, olen ollut ratkaisuun tyytyväinen.

mariD
  • En nyt ole ihan varma ymmärsinkö kaiken oikein mutta firman osakkeiden arvo ei ole sama kuin sen omistajan tai omistajien pankkitilin saldo. Ja sitten täytyy muistaa, että hyvin hoidetut firmat laittavat aina melko suuren osuuden voitoista takaisin sisään firmaan; tuotekehitykseen, markkinointiin, mainostamiseen jne. Hyvin hoidetussa firmassa omistaja/t tietää aina mitä kentällä tapahtuu. Jos kertomasi pitää paikkansa, enkä epäile etteikö pitäisi niin ihmeellisesti on firmaa hoidettu. Jos firman kassassa on 7 miljardia rahaa, niin mihin sitä rahaa on tarvittu lisää? Oliko kyseessä 80-luvun kasinovuodet jolloin pankeista sai lainaa käytännössä ihan kuka tahansa ja sitä myös otettiin ihan turhiin juttuihin, esim leveään elämään. Sitten jäi firman hoitaminen retuperälle.
X

Omistajalla on 7 miljardia, firma tekee hyvää tulosta. Silti työntekijältä pyritään vähentämään.

mariD

Por qué? Siis miksi näin? Jos firma tekee hyvää tulosta niin sehän on suurimmalti osin hyvän bisnesidean sekä hyvien työntekijöiden ansiota.

Miksi laittaa hyvät työntekijät pihalle jotka sitä hyvää tulosta tekee? Oliko kyseessä joku henkilöstön saneerausohjelma tms, jolla pyrittiin karsimaan kuluja? Kuluja, joiden karsimiselle ei ollut todellisia perusteita vaan omistajan ahneus motivoi häntä toimimaan näin hölmöllä tavalla. Onko tämä omistaja ollut aivan järjissään?
Vaikea ottaa kantaa sinänsä kun ei tunne lainkaan taustoja eikä ne minulle kuulukaan, mutta kuulostaa siltä, että firmalla on mennyt hyvin mutta silti henkilöstöä on karsittu jostakin syystä.

X

Lyhyesti, ahneus.

mariD

Kysymys. Jutun otsikko on ”Aiotko lakkoilla kuten normot”. Nyt joku kertokaa minulle mikä on normo, tai siis mitä se tarkoittaa?

Qroquius KadD

Väännös normaalista pervon vastakohtana.

mariD

Jaahas. Jälleen kerran täytyy todeta, että aina sitä vain oppii uutta.

Prozac

Itseasiassa en lakkoile. Tupakkalakossanikin muutuin rikkuriksi tässä päivänä eräänä.

Prozac

Täytyy sanoa, että näissä lakkotouhuissa olen ymmärtävinäni molempia puolia. Liittoon kuluvana persuja kannattavana oikeistolaisesti ajattelevana ihmisenä. Vaikka minua ottaa turmelukseen ihan tosissaan tuo, että minunkin jäsenmaksujani käytetään demareiden tukemiseen niin olen ihan appajee siitä, että jos liittoja ei olisi niin työnantajat laittaisi duunarit todella ahtaalle. Ahneus toimisi kannustimena.

X

Noin menee. Duunareitakin tarvitaan, osaavia. Toi paikallinen sopiminenkin on muuttunut ja edennyt ja levinnyt. Sitä on jo nyt todella paljon, ehkä jopa toimivaakin. Pitäisi riittää.

trampas

Tili tyhjä… Bad luck love linkki…https://www.youtube.com/watch?v=kGPYD4H3UQQ